Macin nopeuttaminen Purge-komennolla

On monia asioita, joita tapahtuu, kun kaksoisnapsautat sovellusta ja käynnistät sen. Sovelluksen sisältö ladataan RAM-muistiin ja levyvälimuistiin, jotta sovelluksen tärkeimmät osat voidaan syöttää nopeasti suorittimeen. Lopulta, kun suljet sovelluksen, kaikki sen välimuistitiedostot ja RAM-muistin sisältö poistetaan, jotta muut sovellukset voivat varata kyseisen tilan.

Näin ei kuitenkaan aina tapahdu. Joskus sovellukset jättävät sisältönsä näihin paikkoihin koneellasi, mikä tarkoittaa, että muut sovellukset eivät käytä näitä resursseja täysimääräisesti. Ja juuri silloin sinusta tuntuu, että Macisi on hidastunut. Tällaisina aikoina kuulet muilta ihmisiltä neuvoja sammuttaa Macisi ja käynnistää se uudelleen. Kun teet tämän, Mac tyhjentää välimuistin ja RAM-muistin sisällön ja sallii kaikkien sovellusten käyttää näitä resursseja täysimääräisesti.

Sinulla on myös manuaalinen tapa tyhjentää RAM-muistin ja levyvälimuistin sisältö, ja se käyttää komentoa nimeltä purge terminaalissa. Kun komento suoritetaan, RAM-muistin ja levyvälimuistin sisältö poistetaan, jotta sen jälkeen käynnistämäsi sovellukset voivat käyttää näitä resursseja.

Näin se toimii.

Macin nopeuttaminen Purge-komennolla

1. Sulje kaikki käynnissä olevat sovellukset Macissasi. Jos sinun on tehtävä tämä usein, haluat ehkä luoda Automator-palvelun, joka tekee sen puolestasi yhdellä napsautuksella.

2. Käynnistä Terminal Macissasi.

3. Kun Terminal käynnistyy, kirjoita seuraava komento ja paina Enter. Komennon pitäisi puhdistaa sekä RAM- että levyvälimuisti Macissasi.

4. Koska se käyttää sudoa, sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana. Tee niin ja paina Enter.

5. Kun komento on tehnyt tehtävänsä, se palaa normaaliin pääteikkunaan. Et saa vahvistusta tai mitään, joka osoittaa, että työ on tehty.

Kaikki RAM-muistin ja levyvälimuistin sisältö pitäisi nyt poistaa, ja tämä tila on nyt muiden sovellusten käytettävissä.

Jos uskot, että tämä auttoi sinua nopeuttamaan Maciasi ja haluaisit tehdä sen uudestaan ​​ja uudestaan, niin kätevä idea olisi luoda Automator-palvelu, joka suorittaa tämän komennon sen sijaan, että käynnistäisit terminaalin ja kirjoitat komennon suorita se joka kerta.

Näin luodaan Automator-palvelu komennolle.

Automaattipalvelun luominen Purge Commandille

1. Käynnistä Automator Macissasi.

2. Kun Automator käynnistyy, valitse "Applications"-kansio vasemmasta paneelista ja napsauta sitten "New Document" luodaksesi uuden palvelun.

3. Valitse seuraavalla näytöllä asiakirjatyypiksi "Palvelu" ja napsauta sitten "Valitse" aloittaaksesi palvelun luomisen.

4. Vedä "Suorita AppleScript" -niminen toiminto vasemmalla olevasta Toiminnot-ruudusta ja pudota se oikealla olevaan työnkulkuun.

5. Kirjoita seuraava komentosarja työnkulun AppleScript-ruutuun.

kerro nykyisen sovelluksen aktivoinnista tee shell-skripti “sudo purge”  järjestelmänvalvojan oikeuksilla end tell

6. Tallenna palvelu napsauttamalla yläreunassa olevaa "Tiedosto"-valikkoa ja valitsemalla "Tallenna...".

7. Sinua pyydetään antamaan nimi palvelulle. Se voi olla mikä tahansa valintasi. Olen kirjoittanut "Sudo Purge", koska se selittää komennon.

Napsauta sitten "Tallenna" tallentaaksesi palvelun.

8. Voit nyt suorittaa palvelun mistä tahansa sovelluksesta, jossa olet. Napsauta vain sovelluksen nimeä yläreunassa ja valitse "Palvelut" ja valitse sitten "Sudo Purge".

9. Voit halutessasi tehdä sovelluksen palvelun sijaan ja sijoittaa sen Dockiin. Voit tehdä tämän valitsemalla "Sovellus" vaiheessa kolme ja noudattamalla loput vaiheet.

Johtopäätös

Jos uskot, että Macisi on hidastunut, RAM-muistisi ja välimuistisi ovat todennäköisesti täynnä sisältöä. Yllä olevan oppaan pitäisi auttaa poistamaan ne koneen nopeuttamiseksi.

Indeksi
  1. Macin nopeuttaminen Purge-komennolla
  2. Automaattipalvelun luominen Purge Commandille
  3. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up