macOS ei voi "varmistaa, että tämä sovellus ei sisällä haittaohjelmia"? Kuinka edetä

MacOS-käyttöjärjestelmä tekee paljon suojaakseen käyttäjiään haittaohjelmilta. Tähän sisältyy oletusarvoisesti vahvistamattomien sovellusten asennuksen estäminen. Mutta mitä tapahtuu, kun tiedät, että sovellus on turvallinen, mutta macOS kuitenkin itsepintaisesti kieltäytyy antamasta vihreää valoa ja "macOS ei voi varmistaa, että tämä sovellus ei sisällä haittaohjelmia" -viestillä? Tässä oppaassa tutkitaan, miten tässä tilanteessa selvitään, arvioidaan tämän suojaustoimenpiteen ohittamiseen liittyviä riskejä ja keskustellaan siitä, mitä toimenpiteitä tulee tehdä, kun kohtaat muita asiaan liittyviä suojauskehotteita.

Asentaminen tai asentamatta jättäminen: Vahvistamattomien sovellusten riskien punnitseminen

Apple on asettanut virtuaalisen palautuslaitteen Macisi turvallisuuden takaamiseksi. Palvelijan nimi on Portinvartijaja sen tehtävänä on varmistaa, että vain luotetut ohjelmistot toimivat Macissasi.

Päättäessään, mitkä sovellukset sallitaan, Gatekeeper tarkistaa Applen myöntämän Developer ID -varmenteen ja notaarin vahvistuksen, joista jokaisella on erillinen tarkoitus varmistaa käyttämäsi ohjelmiston turvallisuus ja eheys.

  • Koodiallekirjoitus on kuin ohjelmiston väärentämisen estävä sinetti. Kun kehittäjä allekirjoittaa sovelluksensa kehittäjätunnuksellaan, hän mahdollistaa sen, että sovellusta ei ole muutettu tai vioittunut sen jälkeen, kun hän viimeksi kosketti sitä.
  • Notarisointi puolestaan ​​sisältää kyseisen sovelluksen lähettämisen Applelle haittaohjelmien tarkistusta varten. Se on lisävarmuutta siitä, että sovellus on turvallinen käyttää Macissasi, koska Apple on tutkinut ja hyväksynyt sen.

Ongelmana on, että koodin allekirjoittaminen ja notaarin vahvistaminen maksavat aikaa ja rahaa. Erityisesti kehittäjien on maksettava 99 dollarin vuosimaksu liittyäkseen Apple Developer Program -ohjelmaan ja hankkiakseen Developer ID -varmenteen.

Monille ilmaisten sovellusten kehittäjille, erityisesti niille, jotka ovat saatavilla myös muilla alustoilla, kustannukset eivät ehkä vaikuta perustellulta. Tämän seurauksena heidän sovelluksistaan, vaikka ne ovat turvallisia ja arvokkaita, niistä puuttuu joskus Gatekeeperin etsimät viralliset tunnistetiedot. Tällaisissa tapauksissa on täysin turvallista jatkaa asennusta tai suorittamista varoitusviestistä huolimatta.

Samaa ei kuitenkaan voida sanoa kaikista ohjelmistoista. Varovaisuus on ensiarvoisen tärkeää erityisesti sovellusten kanssa, jotka on hankittu vähemmän arvostetuilta alustoilta tai jaetaan vertaisverkkojen kautta. Koska vahvistamattomia sovelluksia voidaan helposti peukaloida, älä koskaan asenna kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka eivät ole peräisin sellaiselta kehittäjältä ja jakelukanavalta, johon täysin luotat.

Kärki: on hyvä idea testata mahdollisesti vaarallisia sovelluksia virtuaaliympäristössä.

Vahvistamattomien sovellusten avaaminen macOS:ssä: yksinkertainen opas

Oletko päättänyt, että sovellus on luotettava? Haluatko nyt jatkaa? On kaksi vaihtoehtoa, jotka voivat avata sovelluksen, kun macOS tulee hieman ylisuojaavaksi.

Yksinkertaisin tapa ohittaa "macOS ei voi varmistaa, että tämä sovellus ei sisällä haittaohjelmia" -viesti hiiren kakkospainikkeella (voit myös pitää Ohjaus avain ja vasen painallus) vahvistamaton sovellus tai sen asennusohjelma ja valitsemalla Avata vaihtoehto.

Näyttöön tulee uusi ikkuna, joka ilmoittaa, että olet ohittamassa järjestelmän suojausta ja mahdollisesti altistamassa tietokoneesi ja henkilötietosi haittaohjelmille. Jos olet varma, että sovellus on 100-prosenttisen turvallinen, napsauta Avata uudelleen, ja sovelluksen pitäisi käynnistyä ilman ongelmia.

Vaihtoehtoisesti, jos olet epäonnistunut avaamaan vahvistamaton sovellus, siirry kohtaan Turvallisuus ja yksityisyys osio Järjestelmäasetukset sovellus, vieritä alas ja napsauta Avaa joka tapauksessa -painiketta seuraavan viestin alla: ""[App name]" käyttö estettiin, koska se ei ole tunnistetulta kehittäjältä."

Tiedä vain, että Avaa joka tapauksessa -painike on käytettävissä vain tunnin ajan ensimmäisestä sovelluksen avaamisyrityksestä. Jos et napsauta sitä kyseisessä ikkunassa, vaihtoehto katoaa.

Kärki: kun asennat kolmannen osapuolen sovelluksia Maciin, on hyödyllistä tietää, kuinka pakettitiedostossa ei ole haittaohjelmia.

Entä "X Onko sovellus ladattu Internetistä" -viesti?

Olet ehkä myös törmännyt viestin "X on Internetistä ladattu sovellus". Tämä hälytys on osa Applen sisäänrakennettua turvatoimia, erityisesti XProtectjoka tarkistaa ladatut sovellukset haitallisen sisällön varalta ja varmistaa, että vain turvalliset sovellukset voivat toimia.

Aina kun lataat sovelluksen Internetistä ja yrität käynnistää sen ensimmäisen kerran, XProtect käynnistyy, skannaa sovelluksen ja näyttää alla olevan viestin.

Jos olit varma sovellustesi turvallisuudesta aiemmissa macOS-versioissa, voit poistaa nämä varoitukset käytöstä Turvallisuus ja yksityisyys asetukset. Tämä vaihtoehto on kuitenkin poistettu macOS Montereyn julkaisun myötä. Apple päätti, että on parempi pitää sinut varpaillasi ja varmistaa, että teet tietoisesti päätöksen jokaisen uuden sovelluksen avaamisesta.

Voit kuitenkin vain napsauttaa Avata käynnistääksesi sovelluksen. Kun olet tehnyt tämän, Macisi ottaa sen vihjeenä, ettei sen tarvitse kysyä sinulta tästä sovelluksesta uudelleen – ainakaan siihen asti, kunnes seuraava päivitys ilmestyy.

Nyt kun tiedät, miksi Macisi jatkuvasti vaivaa sinua näillä viesteillä, voit navigoida näiden kehotteiden kanssa luottavaisin mielin. Vaikka ne saattavat tuntua haitallisilta, ne ovat olemassa digitaalisen turvallisuutesi vuoksi, aivan kuten järjestelmän suojaus- ja yksityisyysluvat.

Kuvan luotto: Pexelit. Kaikki kuvakaappaukset David Morelo.

Nyt kun olet lukenut macOS ei voi "varmistaa, että tämä sovellus ei sisällä haittaohjelmia"? Kuinka edetä loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Mac-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
  1. Asentaminen tai asentamatta jättäminen: Vahvistamattomien sovellusten riskien punnitseminen
  2. Vahvistamattomien sovellusten avaaminen macOS:ssä: yksinkertainen opas
  3. Entä "X Onko sovellus ladattu Internetistä" -viesti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up