Merkkejä siitä, että näytönohjain on vialla tai vanha vaihdettava

Selvitetään yhdessä oireet, joiden avulla voidaan ymmärtää, jos näytönohjain on rikki tai ei enää kelpaa peleihin

PC-näytönohjain on erittäin tärkeä komponentti niille, jotka käyttävät tietokonetta töissä tai pelaamiseen, sillä se tarjoaa laitteistokiihdytyksen erittäin raskaille ohjelmille tai videopelien oikeaan käynnistykseen. Kuten mikä tahansa tietokoneen osa, myös näytönohjain voi vaurioitua tai aiheuttaa ongelmia, jotka voivat vaarantaa ohjelmien tai sovellusten oikean toiminnan.

Seuraavassa oppaassa esittelemme miten ymmärtää, että näytönohjain on rikki tai on vanhajoka näyttää kaikki ne merkit tai oireet, jotka ennustavat kortin välittömän epäonnistumisen tai osoittavat selvästi, että on tullut aika vaihtaa se.

1) Viivojen ulkonäkö näytöllä

Ensimmäinen oire uhkaavasta näytönohjaimen viasta on useimmissa tapauksissa a Graafinen häiriö tasaisilla viivoilla näytöllä. Peliä tai raskasta ohjelmaa ajaessamme näemme outoja pysty- tai vaakasuoria viivoja, koko näyttö (tai vain osa siitä) alkaa vilkkua kiivaasti tai sovelluksen värit ovat kokonaan pois päältä.

Jos häiriöt ilmaantuvat harvoin tai näemme ne ensimmäistä kertaa, on parempi sammuttaa kaikki ja antaa tilanteen jäähtyä: emme saa aliarvioida häiriön vaikutusta. kesän lämpöä tai liiallinen kuumuus tietokoneen herkkiin sisäisiin osiin, varsinkin jos emme ole suorittaneet sellaista jatkuva pölyhuolto.

Jos häiriöt ilmaantuvat usein eivätkä häviä edes hyväksyttävän lämpötilan huoneessa, näytönohjain (tai osa sen komponenteista) on melkein varmasti palanut ja vaatii vaihtamista.

2) Pelit pyörivät hitaasti, matalilla kehyksillä

Ratkaiseva oire ymmärtää, onko kortti vanha, on kuvanopeuden arvo saavutetaan tietyllä pelillä.

Kuvanopeudet eli FPS ovat näytönohjaimen sekunnissa generoimia ja näytöllä näkyviä kuvia: ihmissilmälle mikä tahansa peli on melko sulavaa, jos se ylittää 30 FPS, ja on erittäin sujuvaa, jos se saavuttaa tai ylittää 60 FPS.

Jos aloitamme uuden pelin ja näytönohjain saavuttaa vähintään 30 FPS perusasetuksilla (koskematta videoparametreihin), meillä on vielä kelvollinen näytönohjain pelattavana; jos sen sijaan Meillä on vaikeuksia saavuttaa 30 FPS, vaikka grafiikkaasetukset olisivat minimissäon aika vaihtaa näytönohjain uudempaan.

Harvoin kuvanopeuden lasku voi liittyä näytönohjaimen rikkoutumiseen, mutta tilanne on silti suositeltavaa pitää hallinnassa: jatkuvat jyrkät kuvanopeuden pudotukset (esimerkiksi 60 FPS - 15 FPS) voisi olla alkusoitto graafisten häiriöiden ilmaantumiselle.

3) Windowsin virhenäytöt

Usein yksi näytönohjaimen vian ensimmäisistä oireista on a virhenäyttö (tai BSOD) Windowsissa. Analysoidaan virheen lähdettä voimme selvittää, liittyykö se näytönohjainkorttiin tai sen ohjaimiin.

Näytönohjainkorttiin ja sen ohjaimiin liittyvät virheet tunnetaan seuraavista merkkijonoista:

 • VIDEO_TDR_FAILIURE
 • VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL
 • IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
 • SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
 • KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Jos saamme tämäntyyppisen virheen useammin kuin kerran, se on sen arvoista poista videoohjain kokonaan ja jatka asennusta päivitetty ohjainversiojotta se yritetään ratkaista ohjelmiston näkökulmasta.

Jos ongelma jatkuu, on aika vaihtaa näytönohjain, koska se on nyt niin vaurioitunut, että se kaataa aina Windowsin.

4) Pelien ja raskaiden ohjelmien kaatuminen

Kaatuvan pelin tai ohjelman ei pitäisi heti saada ajattelemaan virhettä tai ongelmaa näytönohjaimessa: kaatuminen voi aina tapahtua silloin tällöin, se ei ole heti oire kortista, joka pitäisi heittää pois! Ongelma syntyy jos kaatuminen on jatkuvaa ja estää peliä tai ohjelmaa käynnistymästä oikein.

Tässä tarkassa tilanteessa suosittelemme, että asennat kaikki nykyaikaisissa videopeleissä tarvittavat komponentitOf päivitä Windows uusimpaan saatavilla olevaan versioon, päivitä kaikki PC:ssä olevat ajurit ja yritä lopuksi käynnistää peli tai ohjelma, jossa ongelma esiintyi.

Jos videopelikään ei toimi niin, varmista, että kunnioitamme pelien suorittamisen vähimmäisvaatimukset; jos täytämme täysin vaatimukset, näytönohjain on todennäköisesti vanha, siinä on vikaa tai se on rikki, vaikka graafisia virheitä ei näy.

5) Windows ei näytä kaikkia graafisia tehosteita

Windows vaatii pienen laitteistokiihdytyksen hallitakseen järjestelmäikkunoiden, kuvakkeiden ja valikkojen graafisia tehosteita. Yleensä prosessori huolehtii tällaisesta tehosteesta, mutta jos olemme asentaneet erillisen näytönohjaimen, jälkimmäinen huolehtii myös Windows-tehosteista.

Jos huomaamme yhtäkkiä, että Windowsin ikkunat ja valikot ovat hieman retrotyylisiä eivätkä sisällä graafisia tehosteita, näytönohjain on todennäköisesti lakannut toimimasta ja Windows on varotoimenpiteenä käynnistynyt alennettu grafiikkatila.

Tarkistaaksesi näytönohjaimen oikean toiminnan Windows-tehosteille avaamalla Asetukset-sovellus, siirrytään kohtaan Mukauttaminen -> Teemat ja valitse yksi perusteemoista aktiivisilla tehosteilla (esim Windows Clear).

Jos tehosteita ei ole aktivoitu, avaa Käynnistä-valikko ja kirjoita Näytä järjestelmän lisäasetuksetpainamme painiketta asetukset osion alla Esitys ja laita valintamerkki kohteeseen Säädä saadaksesi parhaan ulkoasun. Windowsin grafiikkatehosteiden pitäisi nyt olla käytössä, kunhan näytönohjain ei ole rikki tai vaurioitunut.

6) Verkkovideot näyttävät nykiviltä

Ne, jotka eivät käytä tietokonetta pelaamiseen, tuskin huomaavat nykyaikaisen näytönohjaimen rikkoutumista tai vaurioita, koska grafiikkahäiriöt voivat ilmaantua hyvin myöhään (kun tilanne on jo vaarantunut).

Ne, jotka käyttävät tietokonetta vain työhön tai opiskeluun saattaa havaita ongelmia vain toistettaessa videoita verkossa. YouTubeen tai vastaaville sivustoille ladatut videot käyttävät laitteistokiihdytystä grafiikan suorituskyvyn parantamiseksi ja hallita FullHD tai korkeampia resoluutioita; Jos näytönohjain "kamppailee", videot näkyvät nykivästi tai niissä näkyy vihreitä tai katkonaisia ​​raitoja, mikä on selvä merkki ongelmasta tietokoneen grafiikkakomponentissa.

Ennen kuin hylkäämme näytönohjaimen kuolleeksi tai vanhaksi, voimme yrittää ratkaista ongelman oppaissa näkyvällä tavalla Jerky video: kuinka korjata se Ja mitä tehdä, jos Internet-selaimesi lataa sivuja hitaasti.

Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, näytönohjain on vaihdettava; kannettavien tietokoneiden tapauksessa meidän on välttämättä valittava uusi kannettava, koska useimmissa tapauksissa näytönohjain on juotettu emolevyyn.

Johtopäätökset

Kuvattu on seurausta ongelmasta, joka minulla oli tietokoneessani, joka eräänä päivänä yhtäkkiä sammui ja osoitti, kun käynnistin sen, erittäin hämmentävä näyttö ja työpöytä täynnä pystysuoria raitoja. Kun yritin nähdä, oliko vika video-ajureissa vai näytössä, en voinut muuta kuin vaihtaa näytönohjaimen ja ostaa uuden.

Jos olisimme tehneet näytönohjaimen ylikellotus ja huomaamme artefakteja tai häiriöitä, on selvästi aika kumota kaikki muutokset ennen kuin kortti rikkoutuu kokonaan.

Vanhempi näytönohjain näyttää alhaiset kuvataajuudet uusissa peleissämutta se voi myös estää pelin käynnistymisen (jatkuvilla kaatumisilla) tai hidastaa videoiden oikeaa toistoa verkossa tai 3D-ohjelmien suorittamista.

Lisätietoja voimme lukea oppaistamme osoitteessa Optimaaliset kokoonpanot NVIDIA- ja AMD-näytönohjainkorteille Se on päällä tarkoittaa videopelien ja näytönohjaimen grafiikkaasetukset.

Indeksi
 1. 1) Viivojen ulkonäkö näytöllä
 2. 2) Pelit pyörivät hitaasti, matalilla kehyksillä
 3. 3) Windowsin virhenäytöt
 4. 4) Pelien ja raskaiden ohjelmien kaatuminen
 5. 5) Windows ei näytä kaikkia graafisia tehosteita
 6. 6) Verkkovideot näyttävät nykiviltä
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up