Mesh Wi-Fi -reititin: miten se toimii ja mikä kannattaa ostaa

Haluammeko hyödyntää Mesh-teknologiaa surffataksemme langattomasti Internetissä? Selvitetään, kuinka Mesh Wifi -reititintä käytetään ja mistä se ostaa

Tärkeimpiä viime vuosien innovaatioita ovat Mesh Wi-Fi -reitittimet (joka ei ole merkki, vaan tekniikan nimi), jotka toimivat perinteisten reitittimien tapaan, mutta kapillaari- ja laajennettavalla verkonhallinnalla, jotka ovat täydellinen verkon peiton parantamiseen. vakautta ja turvallisuutta.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka Mesh-Wi-Fi-reitittimet toimivatmitkä ovat edut perinteiseen Mesh Wi-Fiin verrattuna, mikä erottaa ne reitittimistä ilman tätä tekniikkaa ja mitkä ovat parhaita malleja, joita voit ostaa tällä hetkellä.

Kuinka Mesh-Wi-Fi-reitittimet toimivat

Mesh Wi-Fi -reitittimet käyttävät innovatiivista tekniikkaa Wi-Fi-verkon peittoalueen laajentamiseen hyödyntäen ns. Mesh verkko.
Mesh-verkko koostuu useista verkkolaitteista, jotka kommunikoivat jatkuvasti toistensa kanssa ja jakavat suuren osan käytettävissä olevista resursseista (kuten P2P-verkoissa), jotta tarjoavat suuren siirtonopeuden jokaiselle tukiasemallejoka on verrattavissa olevaan, jos olisimme hyvin lähellä perinteistä reititintä tai modeemia (joka käyttää palvelin-asiakastekniikkaa).

Tähän asti Mesh-verkko on luotu vain jumalien kanssa itsenäinen sarjajotka vuorostaan ​​liitettiin kotireitittimeen tai modeemiin (Ethernet-kaapelin kautta) laajennetun verkkoyhteyden luomiseksi.

Käytä sen sijaan Mesh-Wi-Fi-reititintä voimme käyttää samaa reititintä kuin ensisijainen Mesh-laite johon voidaan liittää muita yhteensopivia Mesh-laitteita, mikä vähentää uuden Mesh-verkon luomiseen käytettävien verkkolaitteiden määrää.

Mesh Wi-Fi -reitittimien edut

Mesh Wi-Fi -reitittimen kautta luodun Mesh-verkon potentiaali ovat merkittäviä: yhteysnopeus on vakaa ja nopea talon kaikissa pisteissä, jopa kaukaisimmissa: pystymme itse asiassa muodostamaan yhteyden millä tahansa taajuudella ikään kuin olisimme paikalla Mesh Wi-Fi -reitittimen alla, jolloin vältytään vanhentuneiden tekniikoiden käyttö verkon laajentamiseen (kuten kantaman laajentimet).

Mesh Wi-Fi -reitittimien edut ovat havaittavissa vain yhdistämällä niihin yhteensopivia Mesh-laitteita: vain yhdistämällä vähintään 2 verkkoyksikköä pystymme peittämään talon jokaisen kulman hyvin (vähintään 100 neliömetriltä).

Jos meillä on pieni talo, ei ole kovin järkevää keskittyä Mesh-Wi-Fi-reitittimeen (koska meidän on ostettava vähintään kaksi Mesh-yksikköä lisää), mutta se voi olla hyvä sijoitus, jos joudumme muuttamaan taloon tai tarvitsemme lisää kattavuutta jälkeenpäin.

Mesh-Wi-Fi-verkon luominen

Mesh Wi-Fi -reitittimen käyttäminen tekee oman Mesh-verkon luomisesta entistä helpompaa, koska nämä modeemit ovat automaattisesti yhteensopivia valmistajasi toimittamien Mesh-yksiköiden kanssa.

Itse asiassa emme saa unohtaa tätä yksityiskohtaa: jos valitsemme tarkka malli Mesh Wi-Fi -reitittimestä tai Mesh Wi-Fi -sarja, voimme laajentaa verkkoa mieluiten käyttämällä saman valmistajan Mesh-yksiköitä, koska jokainen valmistaja käyttää eri protokollia. Monet Mesh-yksiköt toimivat myös muissa kuin valmistajan Mesh-Wi-Fi-reitittimissä, mutta toimintaa ei taata.

Loppujen lopuksi verkon luominen on hyvin yksinkertaista: käytämme verkkoa Mesh Wi-Fi -reitittimen asetuksetavaamme Mesh-verkolle varatun valikon (sui FRITZ!Box-reititin tai modeemi esimerkiksi polku on Wi-Fi -> Mesh Repeater) ja varmista, että asetat reitittimen Mesh-verkon päälliköksi (meidän on aktivoitava kohde FRITZ!Boxissa FRITZ!Box Mesh-verkon mestarina).
Kun olet aktivoinut kohteen Mesh-verkkoon, yhdistä Mesh-yksiköt reitittimeen Wi-Fi:n kautta (mahdollisesti 5 GHz:n taajuudella), mene valikkoon, jossa laitteet sijaitsevat (FRITZ!Boxesissa polku on Paikallinen verkko -> Mesh), tarkistamme, ettei laiteohjelmistopäivityksiä ole, ja jos kaikki on päivitetty, painamme -painiketta Mesh määritettävässä laitteessa ja paina -painiketta Wifi tai Kytkeä Mesh Wi-Fi -reitittimessä yhteyden muodostamiseksi välittömästi.

Jos käytämme AVM FRITZ!Box -laitteita, suosittelemme, että luet virallinen opas Mesh Wi-Fi -verkkojen määrittämiseen.

Ostoopas

Kuten ostooppaastamme voi helposti ymmärtää, emme rajoita neuvomaan sinua Mesh Wi-Fi -reititin, mutta suosittelemme myös parhaita Mesh-yksiköitä muodostaa yhteyden jokaiseen modeemiin tai reitittimeen, jotta voimme laajentaa verkkoamme itsenäisesti.

FRITZ!Box Mesh -verkko

Paras Mesh Wi-Fi -reititin, jonka voimme tällä hetkellä ostaa, onAVM FRITZ!Box 7530jossa on AX Wi-Fi-moduuli jopa 1 800 MBit/s (5 GHz) ja 600 MBit/s (2,4 GHz), integroitu VDSL/ADSL-modeemi jopa 300 MBit/s nopeuksille, DECT-tukiasema , Mediapalvelin järjestelmä, verkon jaettu levyjärjestelmä, FTP-järjestelmä ja liitäntä italiaksi.

Tämän modeemireitittimen laajentamiseksi voimme ostaa yksikön Verkko AVM FRITZ!Repeater 3000 tai vaihtoehtoisesti yksikkö AVM FRITZ!Repeater 2400.

Jos sen sijaan halusimme laajentaa Mesh-verkkoa kautta langattomat Powerline-sovittimetvoimme ostaa Mesh-yksikön AVM FRITZ! Powerline 1260E (kahden sarja) tai yksikkö AVM FRITZ!Powerline 1240E WLAN (kahden setti).

Linksys MR9600 Wi-Fi-reititin

Toinen tehokas reititin, jota voit käyttää Mesh Wi-Fi -reitittimenä, on Linksys MR9600 Wi-Fi-reititinjossa on AX600 Dual Band Wi-Fi 6 Mesh -liitäntämoduuli, integroitu lapsilukko, Intelligent Mesh -tekniikka (joka kattaa jopa 260 m² nopeudella jopa 6 Gbps ja tukee 40 laitetta) ja edistynyt reitinhallinta Linksys-sovelluksen kautta.

Tähän reitittimeen voimme liittää yksiköt Linksys Velop WHW0303 WiFi-järjestelmä (kolme yksikköä) tai vaihtoehtoisesti yksikkö Linksys Velop MX4200 WiFi 6 -järjestelmä.

NETGEAR Nighthawk AX4 RAX40 reititin

Löydämme parhaiden reitittimien joukossa Mesh Wi-Fiä hyödyntäviä NETGEAR Nighthawk AX4 RAX40 WiFi 6 -reititinjossa on 4 Wi-Fi-virtaa AX3000-nopeudella (jopa 3 Gbps), peitto jopa 100 neliömetriin, kaksiytiminen prosessori, OFDMA, 1024-QAM, Breamforming-tekniikka, integraatio Amazon Alexan kanssa, WPA2/WPA3-suojausprotokollat , vieras WiFi-yhteys, DoS, palomuuri, VPN ja yhteensopivuus NETGEAR Orbi Mesh -järjestelmän kanssa.

Verkon laajentamiseen voimme käyttää mitä tahansa Amazonissa myytävää NETGEAR Orbi Mesh -järjestelmää, kuten NETGEAR Orbi Mesh WiFi 6 RBK753.

Johtopäätökset

Mesh Wi-Fi Router -tekniikka on edelleen harvinaista tekniikan korkeiden kustannusten vuoksi: reitittimien (tai modeemireitittimien) ja eri Mesh-yksiköiden välillä kuluu huomattavia summia (jopa yli 600 euroa).

Jos meillä on kuitenkin ongelmia yhteyden muodostamisessa jokaisessa talon osassa yhdellä reitittimellä tai yksinkertaisilla Wi-Fi-toistimilla, Mesh Wi-Fi -reitittimen ja sen yksiköiden valinta on melkein pakollista, koska se on ainoa tapa nopea ja vakaa Wi-Fi suuremmissa kodeissa tai paljon häiriöitä.

Saat lisätietoja lukemalla oppaitamme siitä, kuinka saada erinomainen Pitkän matkan Wi-Fi-peitto ja laajennettu kantama Älä viitsi kuinka tuoda Internet jokaiseen kerrokseen ja talon nurkkaan.

Indeksi
  1. Kuinka Mesh-Wi-Fi-reitittimet toimivat
  2. Mesh Wi-Fi -reitittimien edut
  3. Mesh-Wi-Fi-verkon luominen
  4. Ostoopas
    1. FRITZ!Box Mesh -verkko
  5. Linksys MR9600 Wi-Fi-reititin
  6. NETGEAR Nighthawk AX4 RAX40 reititin
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up