Microsoftin perheturvaominaisuuksien määrittäminen Windowsissa

Et tarvitse kolmannen osapuolen työkalua seurataksesi lapsesi toimintaa tietokoneellasi. Sinun tarvitsee vain määrittää Windowsiin jo sisäänrakennetut Microsoft Family Safety -ominaisuudet. Ominaisuuksiin kuuluu joukko lapsilukkotoimintoja, joiden avulla on helpompi seurata, mitä lapsesi tekevät – ja jopa estää heitä pääsemästä sivustoille, jotka eivät ole mielestäsi turvallisia.

Hyvä tietää: opi ero paikallisen tilin ja Microsoft-tilin välillä Windowsissa.

Lapsitilin luominen

Ennen kuin voit määrittää Microsoft Family Safety -ominaisuuksia, sinun on määritettävä lapsen tili valvontaa varten. Lapsesi tarvitsee tätä varten sähköpostiosoitteen, mutta jos hänellä ei vielä ole, voit luoda sellaisen prosessin aikana. Jos et halua lapsellasi vielä olevan sähköpostiosoitetta, voit hallinnoida hänen sähköpostitiliään hänen puolestaan. Jos lapsellasi on jo tili tietokoneella, ohita kyseinen osio.

 1. Siirry kohtaan "Käynnistä -> Asetukset -> Tilit" tai paina Win + I ja napsauta "Tilit".
 1. Vieritä alas ja valitse "Perhe". Jos käytät Windows 10:tä, napsauta Perhe ja muut käyttäjät.
 1. Napsauta "Lisää joku". Jos käytät Windows 10:tä, napsauta "Lisää perheenjäsen". Voit myös avata Perhe-sovelluksen täältä hallitaksesi käyttäjiä.
 1. Napsauta "Luo lapselle" suoraan laatikon alla ja napsauta sitten "Seuraava".
 1. Anna uusi sähköpostiosoite ja käyttäjätiedot seuraamalla ohjeita. Kirjaudu sisään lapsesi tunnistetiedoilla pyydettäessä. Koska lapset ovat alaikäisiä, Microsoft vaatii vanhemman, laillisen huoltajan tai muun aikuisen hyväksymään heidän tilinsä. Valitse "Olen vanhempi tai huoltaja", kirjaudu sisään omalla tililläsi ja hyväksy laillinen sopimus.
 1. Napsauta suostumuslomakkeessa "Kyllä, hyväksyn".
 1. Valitse, voiko lapsesi käyttää kolmannen osapuolen sovelluksia. Jos ei, he voivat käyttää vain virallisia Microsoft-sovelluksia.
 1. Jos haluat määrittää lapsilukon kyseiselle tilille, määritä jokaiselle perhetilille erilliset asetukset.
 2. Tarkista oletusarvoiset Microsoft Family -turvaominaisuudet. Voit muokata näitä milloin tahansa. Napsauta "Perheturvallisuus" tehdäksesi muutokset nyt, tai Windows-versiostasi riippuen saatat nähdä sen sijaan "Hallinnoi asetuksia" -vaihtoehdon.

Kärki: opi määrittämään lapsilukko TikTokissa.

Microsoftin perheturvaominaisuuksien hallinta

Jos haluat hallita perhettäsi, sinun on kirjauduttava sisään Perheturva-sivulle. Sivuhuomautuksena, vaikka Family Safety toimii Windows 11:ssä, kaikki maininnat Windows-laitteista Family Safety -sovelluksessa on lueteltu nimellä "Windows 10". Mutta voit olla varma, että vaiheet toimivat Windows 11:ssä.

 1. Jos napsautit "Perheturvallisuus" tai "Hallinnoi asetuksia" edellisessä vaiheessa, uusi ikkuna avautuu oletusselaimessasi. Saatat joutua kirjautumaan uudelleen Microsoft-tilillesi Microsoftin perhesivusto. Voit myös päästä Microsoft Family -sovellukseen siirtymällä kohtaan "Käynnistä -> Asetukset -> Tilit -> Perhe -> Avaa perhesovellus." Joitakin käyttäjiä saatetaan pyytää lataamaan tämä sovellus Microsoft Storesta. Toisille tämä on esiasennettu, kun ostat tietokoneen.
 1. Näet luettelon perheenjäsenistä sekä kutakin tiliä koskevat erilaiset asetukset.
 1. Ennen kuin voit valvoa lastasi, sinun on yhdistettävä laite. Tämä voi olla nykyinen laitteesi tai muu laite, joka käyttää Microsoft-tiliä. Napsauta lapsesi (tai toisen käyttäjän) nimeä ja paina "Laitteen yhdistäminen". Tämä vaihe auttaa sinua yhdistämään Windows-laitteet, Xbox-konsolit ja Android/iOS-laitteet.
 1. Kun lapsesi kirjautuu sisään yhdistetyille laitteilleen, näet hänen toimintansa ja voit asettaa rajoja.
 2. Jos vierität lapsesi tilin Yleiskatsaus-sivun alareunaan, voit ottaa Toimintojen raportoinnin käyttöön ja määrittää Family Safety -sovelluksen lähettämään sinulle viikoittain sähköpostin, jossa kerrotaan tilin toiminnasta. Alatileillä nämä ovat oletuksena käytössä.
 1. Valitse "Näyttöaika" vasemmasta ruudusta asettaaksesi rajat. Täältä voit asettaa aikatauluja Windowsille ja/tai Xboxille. Voit muokata jokaista päivää vastaamaan paremmin tilin tarpeita, kuten bonusaikaa viikonloppuisin peliaikaan. Valitse jokainen päivä erikseen asettaaksesi mukautettuja aikatauluja tai aseta sama joka päivä. Voit tehdä saman sovelluksille ja peleille valitsemalla Sovellukset ja pelit -välilehden.
 1. Aseta vasemman reunan Sisältösuodattimet -kohdassa suodattimet sopimattomille verkkosivustoille ja hauille. Voit myös rajoittaa lapsesi vain tiettyihin verkkosivustoihin tai estää tiettyjä sivustoja, joita et halua hänen näkevän. Katso myös viimeisimmät verkko- ja hakutoiminnot tällä sivulla.
 1. Valitse lopuksi vasemmasta reunasta Kulutus-välilehti määrittääksesi, voiko lapsesi tehdä ostoksia ja mikä on käytettävissä oleva maksutapa, ja määritä ilmoitukset ostosten tekemisestä. Jos haluat vaatia hyväksynnän jokaiselle ostokselle, käytä luottokorttia. Microsoft-tilin saldolla tai lahjakortilla hyväksyntää ei tarvita.

Tiedoksi: tutustu lapsilukkoasetusten määrittämiseen Google Chrome -selaimessa.

Family Safety -mobiilisovelluksen käyttäminen

Kun valitset ”Etsi lapsesi” minkä tahansa perheenjäsenen tiliasetuksista, sinua kehotetaan asentamaan Family Safety (mobiilisovellus, ei työpöytäsovellus), joka on sovellus, jonka avulla voit seurata, missä perheenjäsenesi, mukaan lukien lapsesi. , ovat missä tahansa vaiheessa. On selvää, että sijaintiasetukset on otettava käyttöön käyttäjän laitteessa, jotta tämä toimisi.

Voit kirjoittaa sähköpostiosoitteesi lähettääksesi latauslinkin laitteellesi tai ladata suoraan laitteeseen iOS tai Android. Voit myös valita "Kokeile Family Safety -sovellusta" Family Safety -näytön aloitusnäytöstä Windowsissa tai verkossa.

Sovellus toimii samalla tavalla kuin Microsoft Family -sivusto. Useimmat käyttäjät eivät kuitenkaan pidä sitä niin hyödyllisenä lapsen sijainnin seurannan ulkopuolella. Lapsesi on kirjauduttava sisään Microsoft Family Safety -sovellukseen tilillään, jotta voit seurata häntä. Sinun on linkitettävä hänen laitteensa hänen tiliinsä.

Kun lapsesi laitteella on sijaintipalvelut käytössä, napauta hänen nimeään mobiilisovelluksessa nähdäksesi hänen sijaintinsa reaaliajassa.

Vaikka voit silti tarkastella heidän toimintaraporttejaan, sovellus toimii voimakkaasti taustalla, mikä voi tyhjentää akun nopeasti. Se jopa pyytää sulkemaan sen pois virransäästöominaisuuksista. Tietenkin sijaintiasetusten on oltava päällä koko ajan, mikä voi olla sinulle mieluinen tai ei.

Verkkosovelluksen ja Microsoft Family Safety -sovelluksen yhdistelmä tarjoaa kuitenkin loistavan tavan seurata perhetilisi käyttäjiä milloin tahansa.

Jopa Microsoft Family Safety -ominaisuuksilla on edelleen muita tapoja pitää lapsesi turvallisempana verkossa, kuten käyttää lapsiystävällisiä Internet-selaimia.

Kärki: voit ottaa lapsilukon käyttöön millä tahansa Android-laitteella Google Family Linkin avulla. Katso lisätietoja postauksestamme.

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko Microsoft Family Safety osa Microsoft 365:tä?

Joo. Voit käyttää Microsoft Family Safetyä milloin tahansa avaamalla Microsoft 365 -sovelluksen tietokoneellasi. Valitse "Sovellukset -> Perheturva". Tämä johtaa samaan käyttöliittymään kuin verkkosivusto ja Windows-asetukset-sovellus.

Huomaa, että et tarvitse Microsoft 365:tä Family Safetyn käyttämiseen. Tämä tarjotaan ilmaiseksi kaikille Windows-käyttäjille. On kuitenkin joitain premium-ominaisuuksia, kuten "Ajoturvallisuus", jotka valvovat ajotottumuksia. Tämä sisältyy Microsoft 365 -jäsenyyteen.

Miksi lapseni Family Safety -tilillä ei näy sovelluksia ja pelejä?

Lapsesi laitteet on ensin yhdistettävä Microsoft Family Safety -tiliin, ja heidän on kirjauduttava sisään. Tämän jälkeen sovellukset ja pelit näkyvät vain, kun lapsi kirjautuu niihin.

Määritä kaikki istumalla lapsesi kanssa ja pyytämällä häntä avaamaan sovelluksensa ja pelinsä, jotta voit asettaa rajoituksia Family Safety -sovelluksessa.

Indeksi
 1. Lapsitilin luominen
 2. Microsoftin perheturvaominaisuuksien hallinta
 3. Family Safety -mobiilisovelluksen käyttäminen
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Onko Microsoft Family Safety osa Microsoft 365:tä?
  2. Miksi lapseni Family Safety -tilillä ei näy sovelluksia ja pelejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up