Mikä aiheuttaa Video Scheduler -sisäisen virheen ja kuinka korjata se

Et koskaan halua nähdä pelättyä BSoD:tä (Blue Screen of Death) Windows-tietokoneellasi, mutta jos näet "Video Schederin sisäinen" -virheen, älä panikoi. On olemassa useita syitä ja tapoja tämän virheen vianmääritykseen, jotta voit palata käyttämään tietokonetta normaalisti.

Hyvä tietää: Paikallisen suojausviranomaisen suojausvaihtoehto saattaa puuttua Windowsin suojauksesta. Opi ottamaan se uudelleen käyttöön.

Indeksi
 1. Video Schedulerin sisäinen virhe syitä
 2. 1. Suorita virustarkistus
 3. 2. Poista useita virustorjuntasovelluksia käytöstä
 4. 3. Päivitä näytönohjain
 5. 4. Poista kaikki uudet ohjelmistot tai sovellukset
 6. 5. Tarkista kiintolevyvirheiden varalta
 7. 6. Poista Hardware Acceleration käytöstä
 8. 7. Päivitä Windows tai palauta päivitykset
 9. 8. Tarkista GPU
 10. 9. Palauta Windows

Video Schedulerin sisäinen virhe syitä

Vaikka olisi mukavaa, jos syy olisi vain yksi, tällä BSoD-virheellä on useita yleisiä syitä, mukaan lukien:

 • Laitteisto-ongelmat
 • Vioittuneet tai puuttuvat ajurit
 • Käyttöjärjestelmävirheet
 • Yhteensopimattomat ajurit
 • Haittaohjelma
 • Tiettyihin ohjelmistoihin/sovelluksiin liittyvät ongelmat

Toki, se voi olla turhauttavaa, mutta jos tiedät, että olet äskettäin asentanut uusia ohjelmistoja tai sovelluksia, päivittänyt ohjaimia tai vaihtanut laitteistoa (erityisesti näytönohjainta), aloita vianmääritys näiltä alueilta.

1. Suorita virustarkistus

Aloitetaan muutamalla yksinkertaisemmalla ratkaisulla "Videon ajastimen sisäinen" -virheeseen. Jos et ole tehnyt järjestelmääsi viime aikoina muutoksia, mukaan lukien ohjain- ja Windows-päivitykset, ongelma voi hyvinkin liittyä haittaohjelmiin.

Suorita virustarkistus virustorjuntaohjelmistollasi. Voit jopa käyttää Microsoft Defenderiä (osa Window Securityn), joka sisältyy Windowsin mukana ilmaiseksi. Jos et löydä mitään, se on hienoa, mutta se tarkoittaa myös, että jokin muu on syyllinen.

Kärki: tutustu parhaisiin ilmaisiin kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmiin, jotka voit asentaa Windows-tietokoneellesi juuri nyt.

2. Poista useita virustorjuntasovelluksia käytöstä

Monet käyttäjät käyttävät kolmannen osapuolen virustorjuntasovellusta Windowsin suojauksen rinnalla premium-ominaisuuksien tai lisäsuojauksen saamiseksi. Vaikka se on teoriassa hyvä idea, saatat saada BSoD:n, jossa on videovirhe paremman suojan sijaan. Poista tässä tapauksessa Microsoft Defender (aiemmin nimellä Windows Defender) käytöstä. Lisäksi, jos käytät kahta kolmannen osapuolen virustorjuntasovellusta, sammuta yksi tilapäisesti, jotta näet, auttaako tämä.

 1. Avaa Käynnistä ja etsi "Windows Security". Valitse tulos.
 1. Valitse "Virusten ja uhkien suojaus".
 1. Valitse oikealta "Hallitse palveluntarjoajia" näyttääksesi, mitkä sovellukset suojaavat tällä hetkellä tietokonettasi.
 1. Selvitä, mitkä palveluntarjoajat ovat käytössä. Jos Microsoft Defender Antivirus on poistettu käytöstä, sinun ei tarvitse tehdä mitään. Jos kolmannen osapuolen virustorjunta ja Microsoft Defender ovat molemmat käytössä, napsauta "Microsoft Defender Antivirus -> Avaa sovellus".
 1. Napsauta "Hallinnoi asetuksia" kohdassa "Virusten ja uhkien suojausasetukset".
 1. Poista "Reaaliaikainen suojaus" käytöstä. Voit myös kytkeä muut asetukset pois päältä. Varmista, että toinen virustorjuntasovelluksesi on edelleen käynnissä, tai tietokoneesi on alttiina uhille.

3. Päivitä näytönohjain

Vanhentuneet, vioittuneet tai jopa puuttuvat näytönohjaimen ajurit ovat yleinen syy "Videon ajastimen sisäiseen" -virheeseen. Vaikka Windows yrittää asentaa parhaan ohjaimen kortille, nämä hyvät aikomukset eivät aina toteudu, ja elokuvasi tai pelisi muuttuu yhtäkkiä BSoD:ksi.

Aloita päivittämällä ohjaimet, mutta jos sinulla ei ole aiemmin ollut ongelmia Windowsin näytönohjaimen ohjaimien hallinnassa, sinun on ehkä annettava Windowsin asentaa ohjain uudelleen. Valitse sen sijaan "Poista laite" ja käynnistä tietokone uudelleen. Tämä antaa Windowsin asentaa uudelleen laitteiston, mukaan lukien ohjaimen.

Jos saat edelleen virheilmoituksen, Windowsissa ei ehkä ole oikeaa ohjainta näytönohjaimellesi. Tässä tapauksessa sinun on ladattava uusin ohjain suoraan GPU-valmistajan verkkosivustolta. Jos et ole varma, minkä tyyppinen kortti sinulla on, tarkista seuraavat toimet:

 1. Avaa Tehtävienhallinta painamalla Ctrl + Shift + Esc.
 2. Napsauta "Suorituskyky"-välilehteä ja huomioi GPU-kohdassa oleva nimi.
 1. Kun tiedät valmistajan, käy heidän verkkosivustollaan ja lataa uusin ohjain tarkalleen Windows-mallillesi ja -versiollesi. Löydät ohjaimet kohdasta "Tuki", "Lataukset", "Päivitykset" ja vastaavissa otsikoissa. Jos teet yleishaun ohjaimelle, napsauta vain tuloksia valmistajan sivustolta. Lataaminen muista lähteistä voi olla vaarallista.

Kärki: näetkö virhekoodin 43 Windowsissa? Opi korjaamaan viallinen GPU.

4. Poista kaikki uudet ohjelmistot tai sovellukset

Jos virhe ilmenee äkillisesti muutaman päivän sisällä uuden ohjelmiston tai sovellusten asentamisesta, poista uusi lisäys ja katso, katoaako virhe. Joskus ohjelmisto ei asennu oikein tai se voi jopa olla haitallinen. Joissakin tapauksissa se vain on ristiriidassa näytönohjaimen ohjaimen kanssa.

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Sovellukset -> Asennetut sovellukset.
 2. Napsauta kolmea pistettä sen sovelluksen vieressä, jonka haluat poistaa.
 3. Valitse "Poista asennus".

5. Tarkista kiintolevyvirheiden varalta

Vioittuneet järjestelmätiedostot tai kiintolevyn fyysiset ongelmat ovat aina mahdollinen syy "Video Scheder -sisäinen" -virheeseen. Voit tarkistaa virheet ja yrittää korjata ongelmia käyttämällä CHKDSK:ta (tarkista levyä) ja SFC:tä (järjestelmätiedostojen tarkistus). Molemmat ovat Windows-apuohjelmia, joita voit suorittaa komentokehotteesta tai PowerShellista. Komennot ovat samat molemmille.

6. Poista Hardware Acceleration käytöstä

Vaikka laitteistokiihdytyksen oletetaan auttavan järjestelmääsi toimimaan tehokkaammin, se ei aina ole samaa mieltä GPU:n kanssa. Kokeile poistaa tämä ominaisuus käytöstä nähdäksesi, korjaako tämä "Videon ajastimen sisäisen" -virheen. Tämä pätee vain, jos järjestelmäsi tukee laitteistokiihdytystä.

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Järjestelmä -> Näyttö.
 1. Valitse "Grafiikka". Etsi Windows 10:ssä "Grafiikkaasetukset" ja siirry vaiheeseen 4.
 1. Valitse "Muuta näytön oletusasetuksia".
 1. Ota "Laitteistokiihdytetty GPU-aikataulu" pois päältä.
 1. Sinun on käynnistettävä tietokoneesi uudelleen nähdäksesi, onko tällä mitään merkitystä.

Tiedoksi: Onko sinulla ongelmia Windows-päivityksen jälkeen? Katso viestistämme, mikä on paras tapa toimia ongelmaasi varten.

7. Päivitä Windows tai palauta päivitykset

Windows-päivitykset aiheuttavat joskus tuhoa oudoimmilla tavoilla ja voivat jopa aiheuttaa ongelmia grafiikkasuorittimesi kanssa. Jos et ole päivittänyt Windowsia viime aikoina, järjestelmän päivittäminen voi korjata ongelman korjaamalla häiriön, joka aiheuttaa "Videon ajastimen sisäisen" -virheen. Toisaalta, jos joitain päivityksiä on asennettu äskettäin, ne voivat olla ongelma. Peruuta viimeisin päivitys noudattamalla näitä ohjeita:

 1. Siirry kohtaan "Asetukset -> Windows Update". Valitse Windows 10:ssä "Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Windows Update".
 2. Napsauta "Päivitä historia".
 1. Vieritä luettelon alaosaan ja valitse "Poista päivitykset". Napsauta Windows 10:ssä joitain päivityksiä hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Poista asennus".
 1. Napsauta "Poista" niiden päivitysten vierestä, jotka haluat poistaa. Voit poistaa vain tietyt päivitykset tällä tavalla.
 1. Jos sinun on poistettava koko erä päivityksiä, mutta niitä ei ole lueteltu tässä, ainoa vaihtoehto on käyttää Järjestelmän palauttamista palauttaaksesi tietokoneesi aikaisempaan aikaan ennen päivitysten asentamista. Käytä tätä opasta ymmärtääksesi paremmin, kuinka järjestelmän palauttaminen toimii ja kuinka tietokone palautetaan aikaisempaan kohtaan.

8. Tarkista GPU

Jos mikään muu ei auttanut, virhe voi johtua viallisesta laitteistosta. On aika sammuttaa tietokoneesi, avata se ja tarkistaa näytönohjain. Se voi olla jotain niin yksinkertaista kuin löysä yhteys, varsinkin kannettavissa tietokoneissa, joissa liikut paljon.

Jos sinulla on toinen näytönohjain, yritä vaihtaa nykyinen nähdäksesi, korjaako tämä ongelman. On myös hyvä idea tarkistaa, ettei tietokoneen sisällä ole likaa ja roskia. Jos alue on likainen, tietokoneesi saattaa olla liian kuuma, jolloin näytönohjain ei toimi kunnolla.

Tämä ei todennäköisesti ole ongelma uudessa tietokoneessa. Jos sinulla on kuitenkin vanhempi tietokone, voi olla aika ostaa uusi näytönohjain tai uusi tietokone.

Kärki: opi asentamaan näytönohjain tietokoneellesi.

9. Palauta Windows

Viimeisenä keinona, jos näytönohjain on kunnossa, yritä nollata Windows. Vaikka tiedostosi on mahdollista säilyttää, on parasta poistaa kaikki tässä tapauksessa ja aloittaa alusta. Tämä koskee pääasiassa haittaohjelmia tai vakavasti vioittuneita Windows-järjestelmätiedostoja. Varmuuskopioi kaikki tiedostosi ennen kuin jatkat, jotta et menetä mitään. Noudata sitten tätä opasta palauttaaksesi Windowsin tehdasasetuksiin.

Jos ongelma on tarpeeksi paha, saatat juuttua loputtomaan uudelleenkäynnistyssilmukkaan. Joka kerta kun käynnistät uudelleen, saat "Video Scheduler sisäinen" -virheilmoituksen BSoD, ja tietokoneesi käynnistyy uudelleen. Tässä tapauksessa sinun on yritettävä käynnistää vikasietotilassa ja käyttää sitten yllä lueteltuja vianetsintämenetelmiä.

Jos näet järjestelmässäsi toisen BSOD:n, kuten "Korjaa järjestelmäpalvelupoikkeus", tutustu erityisratkaisujen luetteloomme sen ratkaisemiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up