Mikä muuttuu päivittämällä Windows 11 22H2 uusimman version

Selvitetään, mitkä ovat tärkeimmät innovaatiot uudessa Windows 11:n suuressa päivityksessä, joka on saatavilla kaikkiin yhteensopiviin tietokoneisiin.

Microsoft on juuri julkaissut uuden Windows 11 22H2 -version, joka on saatavilla kaikkiin tietokoneisiin, joissa oli jo Windows 11 siihen asti. Tämä suuri päivitys on täynnä uusia ominaisuuksia, joita käyttäjät eivät varmasti missaa, koska jotkut uudet ominaisuudet koskevat myös käyttöjärjestelmän graafista puolta.

Seuraavassa oppaassa olemme koonneet kaikki Windows 11 22H2:n uudet ominaisuudetjotta voidaan arvioida, jatkaako käyttöjärjestelmän päivitystä vai odottaa vielä muutama päivä ennen kuin siirrytään uuteen versioon (erityisesti hyödyllistä, jos käsissämme on tuotanto-PC, jota emme voi päivittää työn aikana).

Käynnistä-valikko ja tehtäväpalkki

Ensimmäinen uusi ominaisuus koskee tehtäväpalkkia, joka on optimoitu parantamaan tuottavuutta Windows 11:ssä. Itse asiassa nyt on mahdollista vetää tiedosto tai asiakirja palkin sovelluskuvakkeen päälle, jolloin sovellus tuodaan välittömästi etualalle ja vedetty tiedosto avataan itse sovelluksessa.

Käynnistä-valikko saa toisen hyödyllisen ominaisuuden: voimme ryhmitellä kuvakkeet kansioihin, jotta voit parantaa niiden järjestystä ja pitää suosikkisovelluksesi aina vain napsautuksen päässä. Kansioiden toteutus on samanlainen kuin Androidissa: niiden luomiseksi meidän tarvitsee vain vetää yksi kuvake toiseen; voimme suorittaa saman menettelyn lisätäksesi uusia sovelluksia jo luotuun kansioon.

Uusi valikko Bluetoothille ja äänenvoimakkuudelle

Toinen tärkeä innovaatio löytyy Bluetooth-pikavalikkojohon pääsee painamalla oikeassa alakulmassa olevia järjestelmäkuvakkeita: tästä lähtien on mahdollista löytää ja muodostaa yhteys langattomiin oheislaitteisiin ilman, että sinun tarvitsee koskaan poistua pikanäytöstä, jolloin vältytään käyttöjärjestelmän asetuksista (mikä tapahtui joka kerta, kun napsautat nuolenpäätä Bluetooth-kuvakkeen vieressä).

Se mikä myös muuttuu, on äänenvoimakkuuspalkki, joka korvaa tähän mennessä käytetyn mallin (ja on peräisin Windows 8:sta). Äänenvoimakkuuspalkki tulee näkyviin alareunaan, ja se on pienempi ja selkeästi nykyaikaisempi verrattuna "neliön" tilavuuteen, johon olimme tottuneet.

Uusi File Explorer ja uudet kuvakkeet

Tärkeimmät uudet ominaisuudet graafisesta näkökulmasta näkyvät avaamalla sovellus Tiedostonhallinta: kaikki kansion kuvakkeet on päivitetty graafisella tyylillä, joka muistuttaa läheisesti uusia mobiilikäyttöjärjestelmiä.

Uusien kuvakkeiden lisäksi voit hyötyä myös uudesta File Explorerin aloitusnäytöstä, jossa on uusi osio Suosikit: tähän voit sijoittaa kansioita ja tiedostoja pitääksesi aina silmällä ja nopeuttaaksesi pääsyä useimmin käyttämiimme tiedostoihin ja kansioihin.

File Explorerissa voimme nyt nähdä kansiokuvakkeessa olevien tiedostojen esikatseluominaisuus, joka on olemassa vanhemmissa Windowsissa, mutta joka poistettiin Windows 11:n ensimmäisestä versiosta.

Uusi Task Manager

Se on varmasti se, joka käy läpi rajuimmat muutokset Toiminnan hallinta (eli vanha Tehtävienhallinta), joka voidaan avata Käynnistä-valikon oikealla painikkeella tai pikakuvakkeesta CTRL+ALT+DEL.

Vanhat välilehdet on korvattu ikkunan vasemmassa reunassa olevilla valikkopainikkeilla, joita voi laajentaa painamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa hampurilaiskuvaketta.

Jotkut näytön toiminnot muuttuvat Prosessit mutta loppujen lopuksi valikot pysyvät samoina sillä erolla, että nyt manageri seuraa käyttäjän valitsemia värivaihtoehtoja ja voidaan käynnistää myös Dark Modessa.

Uudet Snap-asettelut

Toinen Windows 11 22H2:n merkittävä ominaisuus on Snap Layoutseli toiminto, joka mahdollistaa yksittäisten avoimien ikkunoiden nopean siirtämisen tietokoneessa.

Käyttöjärjestelmän uudessa versiossa tämä on mahdollista Sijoita ikkunat automaattisesti uudelleen vetämällä ikkunan yläreunaa kohti näytön yläreunaa, jolloin paikan pikavalintavalikko avautuu. Ikkunoiden nopea järjestäminen on mahdollista myös näppäimiä painamalla WIN+Zsekä numero, jota voit painaa valitsemaasi paikkaa varten.

Mahdollisuutta muuttaa ikkunan kokoa hiiren oikealla painikkeella (käytetään kuvakkeessa) ei peruuteta Lähennä ikkunan reunassa), mutta uusi järjestelmä on selvästi nopeampi ja intuitiivisempi soveltaa.

Mitä uutta asetuksissa

Microsoft ei salaa haluavansa korvata Ohjauspaneelin kokonaan ja parantaa Asetukset-sovelluksesta saatavilla olevia vaihtoehtoja ja valikoita versiosta toiseen. Windows 11 22H2:lla otamme lisäaskeleen tähän suuntaan, koska otamme käyttöön joitakin kohteita ja valikkoja, jotka ovat tavallisesti käytettävissä ohjauspaneelista:

 • Päivitysten asennuksen poistaminen sijainnista Asetukset -> Sovellukset -> Sovellusten lisäasetukset -> Poista päivitykset;
 • verkkoasetukset avaa omat Asetukset-sivut;
 • Ohjelmat ja ominaisuudet ovat nyt täysin käytettävissä polulla Asetukset > Sovellukset > Asennetut sovellukset;
 • jakamisen lisäasetukset (Verkon etsintä, Tiedostojen ja tulostimen jakaminen Ja Julkisen kansion jakaminen) voidaan hallita Asetukset-sovelluksen valikoista.

Tämä ei tarkoita, että Ohjauspaneeli katoaa pian, mutta yhä enemmän toimintoja integroidaan sovellusvalikoihin asetuksetjotta voidaan minimoida redundanssi ja nopeuttaa kaikkien käyttöjärjestelmän vaihtoehtojen käyttöä.

Johtopäätökset

Windows 11 22H2 on merkittävä päivitys, joka tuo useita uusia ominaisuuksiajoka on suunniteltu ennen kaikkea virkistämään Windows 11 -käyttöliittymää (uusien kuvakkeiden ja uuden Task Managerin ansiosta) ja parantamaan käyttöjärjestelmän edellisen julkaisun yhteydessä jo saatavilla olevien toimintojen käyttöä.

Jos emme saa Windows 11 22H2:ta PC:llemme, voimme pakottaa päivityksen ohjaamalla meidät polulle Asetukset -> Windows Update ja painamalla ylös Tarkista päivitykset.

Voit tarkistaa asennetun Windows 11 -version, uusimman version, käyttämällä virallista ohjelmaa PC:n eheyden tarkistusladattavissa ilmaiseksi osoitteesta virallinen sivusto.

Jos se ei vieläkään ole saatavilla, voit asentaa Windows 11:n uusimman version lataamalla asennusapuri Microsoftin sivuilta ja päivityksen jatkaminen (joka ei tietenkään poista mitään tietokoneelta).

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa kuinka pakottaa Windows-päivitys ja asentaa uusin versio ja mitä tehdä jos tietokoneesi ei ole yhteensopiva Windows 11:n kanssa.

Indeksi
 1. Käynnistä-valikko ja tehtäväpalkki
 2. Uusi valikko Bluetoothille ja äänenvoimakkuudelle
 3. Uusi File Explorer ja uudet kuvakkeet
 4. Uusi Task Manager
 5. Uudet Snap-asettelut
 6. Mitä uutta asetuksissa
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up