Mikä on aliverkon peite ja miten se löydetään?

Mitä varten aliverkon peite tai aliverkon peite on ja miksi se on niin tärkeä nykyaikaisissa verkoissa? Otetaan yhdessä selvää.

Internetin selaamisen ja LAN-verkkoihin pääsyn perusparametreista löytyy myös aliverkon peite (tai aliverkon peite), parametri, jonka kaikki käyttäjät, jotka määrittävät IP-osoitteen manuaalisesti tietokoneeseen, jättävät usein huomioimatta käyttämällä kyseiselle parametrille aina arvoa 255.255.255.0. Mutta miksi käytämme tätä osoitetta aliverkon peitteenä? Mitä tapahtuu, jos yritämme muuttaa tätä parametria?

Tässä oppaassa näytämme sinulle mikä on aliverkon peite ja miten se toimii tietokoneissayrittää yksinkertaistaa IT:n näkökulmasta erittäin monimutkaisia ​​käsitteitä mahdollisimman paljon (tietää vain, että yliopistojen kokeet tehdään aliverkoissa verkkojen tutkimista varten, joten puhumme melko monimutkaisista aiheista).

Indeksi
  1. Mikä on aliverkko
  2. Kuinka löytää verkkosivuston aliverkon peite
  3. Kuinka löytää lähiverkon aliverkon peite
  4. Aliverkon edut ja haitat

Mikä on aliverkko

Aliverkko on alaosasto, jota varten toimimme suuremmassa verkossa helpottaa useiden yhdistettyjen isäntien hallintaa. Itse asiassa, jos meillä olisi 1000 tietokonetta, jotka kaikki yhdistäisivät samaan verkkoon, olisi paljon kätevämpää jakaa ne useisiin aliverkkoihin, jotta verkkoa voidaan hallita "ryhmissä" ja tunnistaa välittömästi tietokoneet tai aliverkot, jotka aiheuttavat toimintahäiriöitä. sekä helpottaa pääsyä tiettyyn koneeseen.

Aliverkon peitteen avulla voimme tunnistaa ehdottoman tarkasti, kuinka monta laitetta voimme yhdistää aliverkon sisällä ja kuinka monta aliverkkoa voimme luoda: aliverkon peite 255.255.255.0 voimme yhdistää 254 IP-osoitetta yhtä aliverkkoa kohden ja luo 65 536 aliverkkoa samalla kun luot aliverkon peitteen 255.255.254.0 voimme hallita 510 IP-osoitetta yhtä aliverkkoa kohden ja luo 32 768 aliverkkoa.

Kun "nousemme" aliverkon peitteen kanssa (eli poistamme bittejä maskista), käytettävissä olevien IP-osoitteiden määrä ja tietokoneiden määrä, jotka voimme muodostaa yhteyden yhteen aliverkkoon, kasvavat, mutta luomiemme aliverkkojen määrä vähenee. Tietueeksi pienin luotava verkko esitetään aliverkon peitteenä 255.255.255.252 ja tarjoaa vain kaksi hyödynnettävissä olevaa IP-osoitetta.

Kuinka löytää verkkosivuston aliverkon peite

Kiinnostuneet voivat nopeasti hankkia minkä tahansa verkkosivuston aliverkon peitteen ja tietää, kuinka monta palvelinta voidaan käyttää pääsyn tarjoamiseen kyseiselle sivustolle tai kyseiselle palvelulle. Se mitä aiomme tehdä, on vain harjoittelua, mutta avulla voit ymmärtää selvästi, miten aliverkko toimii.

Otetaan esimerkiksi yksi IP-osoitteista, joihin Google-sivusto vastaa, eli 142.250.184.67; saadaksesi aliverkon peitteen yksinkertaisesti syötä tämä osoite sellaiseen sivustoon Kuka on ja käynnistä haku.

Avautuvalta sivulta saamme selville kuinka CIDR 142.250.0.0/15jossa pääte /15 ilmaisee Googlen Italiassa oleville palvelimille käyttämän aliverkon peitteen koon bitteinä. Otetaan tämä CIDR-osoite ja lisätään se sivulle IP-aliverkkolaskinjuuri merkinnän vieressä olevaan tekstikenttään Verkko-osoite estää.

Saamme kaikki tiedot siitä, miltä Italiaa palveleva Googlen aliverkko näyttää: käytetty aliverkon peite on 255.254.0.0on vain yksi aliverkko, niitä voidaan käyttää 131 072 IP-osoitetta ja IP-osoitteet sisältyvät valikoimaan 142.250.0.1 - 142.251.255.254.

Kuinka löytää lähiverkon aliverkon peite

Sama kokeilu nähtiin verkkosivuilla voimme soveltaa sitä myös LAN-verkkoommevarsinkin jos se on tarpeeksi suuri vaatimaan useita aliverkkoja.

Ymmärtääksesi kuinka suuri aliverkko, johon käyttämämme tietokone kuuluu, on, avaa Windowsin komentokehote ja kirjoita ipconfig /all. Näyttöön tulevasta näytöstä etsimme verkkokorttia, johon olemme yhteydessä, ja saamme osoitteen Aliverkon peite.

Avataanpa sivusto uudelleen IP-aliverkkolaskin ja valitse sama aliverkon peite kentältä Aliverkon peite.

Valitsemalla oikean aliverkon peitteen luettelosta voimme selvittää heti, kuinka monta laitetta voimme yhdistää yhteen aliverkkoon ja kuinka monta aliverkkoa voimme vielä luoda tällä hetkellä käyttämällemme aliverkon peitteelle.

Aliverkon edut ja haitat

Aliverkkojen edut ovat lukuisia, ja ne ovat myös syy siihen, miksi aliverkkoja on käytännössä missä tahansa verkossa (koti- tai muussa verkossa). Aliverkkojen edut ovat:

  • Esitys: aliverkkojen avulla voimme hallita liikennettä laiteryhmien välillä ilman, että tarvitsemme liikaa reitittimiä. Tämä parantaa suorituskykyä vähentämällä verkon ruuhkautumista ja nopeuttamalla saapuvaa ja lähtevää liikennettä.
  • Organisaatio: Kuten johdannossa jo mainittiin, laitteiden jakaminen aliverkkoihin tarjoaa korkeamman organisointitason ja ongelmien sattuessa riittää puuttuminen vain ongelmalliseen aliverkkoon.
  • Turvallisuus: jos virus alkaa levitä aliverkossa, se on mahdollista eristää, jotta vain muut aliverkot, jotka ovat vielä immuuneja, voivat toimia. Eristät sitten ongelman sisältävän aliverkon ja yrität poistaa uhan estämättä koko verkkoa.

Haitat liittyvät vain teknisiin ongelmiinkoska tarvitaan edelleen erittäin korkeaa IT-tietoa voidakseen käyttää kahta verkkoa samassa aliverkon peitossa ilman, että ne ovat ristiriidassa keskenään.

Johtopäätökset

Monet käyttäjät, jotka ovat päässeet tähän pisteeseen oppaassa, kysyvät itseltään: mutta onko tämä kaikki hyödyllistä tietää kotimaisessa kontekstissa? Vaikka aliverkon peite kotimodeemeissa ja reitittimissä on aina 255.255.255.0opi miten se toimii ja miksi se on niin hyödyllinen se tekee reitittimien sarjan luomisesta paljon helpompaa, koska tällä aliverkon peitteellä voimme luoda yli 65 000 aliverkkoa! .

Kaikkia näitä aliverkkoja ei tarvitse luoda, mutta käyttämällä samaa aliverkon peitettä molemmissa reitittimissä, voimme erottaa verkon 192.168.1.1 Ja 192.168.2.1jolloin kussakin reitittimessä olevat laitteet ovat hyvin erillään ja ne ovat toistensa käytettävissä vain tietyissä olosuhteissa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea oppaamme kuinka liitä uusi reititin modeemiin vaihtamatta verkkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up