Mikä on Chromium-selain ja erot Google Chromeen

Mitä eroja on Google Chromen ja Chromium-selaimen välillä ja kuinka Chromiumia käytetään PC:llä

Kromi se on selain avoin lähdekoodi suurelle yleisölle vähän tunnettu mutta välttämätön verkkoselailulle: se on kaikin puolin Google Chromen isä Ja Microsoft Edgen uuden version isäeli kaksi eniten käytettyä selainta maailmassa.

Chromium, koska se on täysin avoin lähdekoodi, on yksi useimpien Linux-jakelujen ohjelmistovarastoissa saatavilla olevista selaimista asennuksen helpottamiseksi, toisin kuin Google Chrome, joka on asennettava viralliselta verkkosivustolta. Aivan kuten Chromium on projekti, josta Google Chrome syntyi, Chromium-käyttöjärjestelmä on takana olevan avoimen lähdekoodin projektin nimi Google Chrome OSChromebookin käyttöjärjestelmä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle erot Chromiumin ja Google Chromen välilläjotta voidaan valita paras selain käytössä olevan käyttöjärjestelmän ja tilanteen perusteella (esimerkiksi ne, jotka haluavat nopean selaimen, joka ei vakoile eikä kerää tietoja selailusta).

Erot Chromiumin ja Chromen välillä

Ensimmäinen ero, joka pistää silmään, on molemmissa tuotteissa käytetyn koodin tyyppi. Google Chrome on Googlen tarjoama selain (jopa logo on tekijänoikeussuojattu) ja se yhdistää avoimen koodin (otettu Chromiumista) moniin suljetussa koodissa julkaistut elementitjoten vain Google voi käyttää sitä tai muokata sitä tarvittaessa; Chromiumissa kaikki paketit ja toiminnot ovat avoimen lähdekoodinjoten se voidaan ottaa käyttöön muissa selaimissa (mitä Google tekee Chromen ja Microsoft with Edgen kanssa) ja muokata tarvittaessa.

Toinen ero Chromen ja Chromiumin välillä ne ovat "suljetun lähdekoodin" laajennuksia ja koodekkipaketteja, joissa Googlella on ylivalta: Chromiumilta puuttuu tuki AAC-, H.264-, MP3-multimediasisällölle, mikä on sen sijaan mahdollista Chromessa. Molemmissa selaimissa on ilmaiset peruskoodekit: Opus, Theora, Vorbis, VP8, VP9 ja WAV, jotka ovat enemmän kuin riittäviä useimpiin videoihin ja multimediasisältöön verkossa.

Google Chrome sisältää myös kaatumis- ja virheraportointitoiminnon, jota ei löydy Chromiumista. Molemmissa selaimissa on myös suojaushiekkalaatikko, joka estää huonosti suunniteltuja sivustoja kaatamasta koko selainta. Chromelle suunnitellut laajennukset toimivat hyvin myös Chromiumissa, koska lisäosien suorittamiseen kykenevä koodi on sama.

Toinen erittäin merkittävä ero Chromiumin ja Google Chromen välillä on tuki Googlen palveluille. Aiemmin Chromium tuki Googlen palveluita, joten kirjanmerkkejä, historiaa ja asennettuja laajennuksia oli mahdollista synkronoida kuten Google Chromessa; valitettavasti äskettäin Google on poistanut tuen Google-palveluille Chromiumistapakottaa synkronoinnin tarvitsevat käyttämään Google Chromea oletusselaimekseen.

Tämä herättää kysymyksen oppaan seuraavaa lukua varten: miksi Google vaatii Google Chromen käyttöä avoimen lähdekoodin vastineen sijaan?

Chromen ja Chromiumin tietosuoja-analyysi

Monet Chromen ominaisuudet riippuvat Googlen palvelimista, erityisesti mitä tulee yksityisyyttä ja asetukset, jotka ovat oletuksena käytössä. Tuolloin listasimme yksityisyysasetukset Chromessa ja Google-selaimen suojauksessa.

Näistä vaihtoehdot, kuten verkko-osoitteiden automaattinen korjaaminen, haun ennakointipalvelu, tietojenkalastelun esto, automaattinen käännösjärjestelmä ja kirjoitusvirheiden korjaus, yhdistävät internetin selauksen erottamattomasti Googlen palvelimiin. Suuri osa Googlen tuloista tulee käyttäjien käyttäytymisen profilointijoka on erittäin helppo tehdä selaimella, kuten Google Chrome, verrattuna Chromiumiin (ja tämä antaa vastauksen edellisen luvun lopussa esitettyyn kysymykseen).

Maksimaalista yksityisyyttä etsivien tulee siksi käyttää Chromiumia (nyt täysin vapaa Googlen suljetuista elementeistä) tai vaihtoehtoisesti Mozilla Firefoxia.

Kuinka ladata Chromium

Chromium voidaan asentaa helposti GNU/Linux-jakelut, kiitos arkistot, jotka on omistettu automaattiselle päivitykselle jokaisen uuden julkaisun yhteydessä. Asenna se Ubuntuun tai siihen Linux Mint voimme suorittaa seuraavat komennot terminaalista:

sudo snap install chromium

Windowsissa suosittelemme kokeilemaan selainta lataamalla Kannettava kromieli kannettava versio, joka on saatavana ilman asennusta (se voi alkaa yksinkertaiselta USB-tikulta).

Johtopäätökset

Kromi se voi olla oikea valinta Linux-jakelulle, joka arkiston ansiosta pitää sen ajan tasalla. Se, että Chromium on avoimen lähdekoodin ja riippumaton suurista monikansallisista verkkoyhtiöistä, on varmasti huomattava, mutta edistyneiden ominaisuuksien, kuten kirjanmerkkien tai historian synkronoinnin, puute tekee siitä epätäydellisen ohjelmiston.

Saatat ajatella huonosti Google Chromesta tietosuojan näkökulmasta, mutta se on epäilemättä kaikkien aikojen paras selain sekä tietokoneilla että älypuhelimilla.täynnä ominaisuuksia, laajennuksia ja sovelluksia, joita päivitetään kuukausittain Googlen kehitystiimin tuomilla uusilla ominaisuuksilla.

Windowsissa ja Macissa valinta on siksi pakollinenja jos et todellakaan halua olla missään tekemisissä Googlen kanssa, voit aina asentaa sellaisen vaihtoehtoinen Chrome-versio.

Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea oppaamme kuinka lataa tai päivitä Google Chrome offline-asennuksella.

Indeksi
  1. Erot Chromiumin ja Chromen välillä
  2. Chromen ja Chromiumin tietosuoja-analyysi
  3. Kuinka ladata Chromium
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up