Mikä on ero modeemin ja reitittimen välillä?

Mitä eroa reitittimellä ja modeemilla on? Jos et ole varma, älä huoli, koska ne voivat olla hämmentäviä. Hyvä uutinen on, että niiden välistä eroa ei ole kovin vaikea ymmärtää.

Jokaisen laitteen tehtävä on yksinkertainen, ja vaikka et olisikaan kovin tekninen, voit ymmärtää sen melko helposti.

Mikä modeemi on?

Modeemi yhdistää sinut Internet-palveluntarjoajaasi. Tämä voidaan tehdä DSL- tai kaapeli-Internet-palvelun kautta. Se on kuin silta Internetin ja paikallisen verkon välillä.

Se, kuinka modeemi muodostaa yhteyden verkkoon, riippuu yhteyden tyypistä. Esimerkiksi modeemisi voi muodostaa yhteyden mihin tahansa kuituun, puhelimeen, satelliittiin tai kaapeliin.

Modeemissa on Ethernet-kaapeliliitin, joka voidaan kytkeä reitittimeen. Minkä tyyppistä modeemia ei voida käyttää; tarvitset sitä toimiakseen Internet-palveluntarjoajan puitteissa.

Mikä on reititin?

Reititin on laite, joka yhdistää sinut Internetiin. Se voi liittyä useisiin verkkoihin (tyypillisesti LAN tai WAN) langattoman tai langallisen yhteyden kautta ja toimii yhdyskäytävänä. Kun sanot laitteidesi olevan yhteydessä WiFi-verkkoon, sanot itse asiassa, että laitteesi ovat yhteydessä reitittimeen WiFi-yhteyden kautta.

Jos sinulla on laajakaistareititin, voit käyttää sitä myös puhelinyhteytenä. Reititin välittää datapaketit eteenpäin ja käyttää edelleenlähetystaulukoita ja otsikoita, jotta se löytää parhaan reitin kyseisiä paketteja edelleen välitettäessä.

Modeemi ja reititin yhdessä laitteessa o Modeemi vs reititin

Se, että modeemi ja reititin tekevät kahta eri asiaa, ei tarkoita sitä, että sinulla on oltava kaksi erillistä laitetta. Tämäntyyppisissä modeemeissa / reitittimissä on tarvittavat ohjelmistot ja laitteistot 2-in-1-toiminnon tarjoamiseksi.

Tämän tyyppinen laite ei ole aina hyvä idea, koska se ei anna sinulle yhtä joustavuutta. Kahden erillisen laitteen käyttäminen antaa sinulle enemmän etuja, mitä voit tehdä verkon kanssa.

Vanhan reitittimen ei tarvitse olla täynnä laatikkoa, koska voit liittää sen johonkin 2-in-1-laitteen Ethernet-porttiin. Näin saat esimerkiksi lapsilukkoasetuksia ja myös suorituskyky on parempi.

Tämä on mahdollista, jos käyttämäsi reititin on edistyneempi kuin Internet-palveluntarjoajan reititin / modeemi.

Kuinka reititin ja modeemi eroavat toisistaan

Reititin voi muodostaa yhteyden useisiin laitteisiin, mutta modeemi voi muodostaa yhteyden vain yhteen. Voit liittää modeemin tietokoneeseen tai reitittimeen, mutta et molempia. Kun modeemi vastaanottaa tietoja, se lähettää ne suodattamatta.

Reitittimessä on toisaalta palomuureja, jotka analysoivat vastaanotetut datapaketit. Modeemissa voi olla myös kaksi porttia, joita voidaan käyttää yhteyden muodostamiseen tietokoneeseen ja Internetiin, joten sitä voidaan käyttää helposti verkkoon siirtymiseen ilman reititintä.

Modeemi vai reititin. Reititin vai modeemi

Modeemi ja reititin ovat kaksi erillistä laitetta, joita käytetään tiedonsiirrossa kotiverkoissa. Modeemi on laite, joka muuntaa internet-palveluntarjoajan lähettämän signaalin käyttökelpoiseksi tietoliikenteeksi. Se vastaanottaa signaalin ja muuntaa sen tietokoneille ja muille laitteille ymmärrettäväksi muodoksi. Modeemi siis toimii välittäjänä internet-palveluntarjoajan ja kotiverkon välillä.

Reititin puolestaan toimii kotiverkon hallintalaitteena. Se jakaa internetin signaalin eri laitteille kotiverkossa ja mahdollistaa useiden laitteiden samanaikaisen käytön. Reititin toimii myös turvallisuuden kannalta, sillä se suojaa kotiverkkoa ja sen laitteita ulkopuolisilta uhilta. Reititin tarjoaa myös muita ominaisuuksia, kuten langattoman verkon muodostamisen ja verkkoliikenteen hallinnan.

Erona modeemin ja reitittimen välillä on siis se, että modeemi on vastuussa internet-palveluntarjoajan ja kotiverkon välisestä tiedonsiirrosta, kun taas reititin hallitsee itse kotiverkkoa ja sen liikennettä. Modeemi on välttämätön, jotta internet-yhteys saadaan kotiin, kun taas reititin tarjoaa lisäominaisuuksia ja helpottaa verkon käyttöä useiden laitteiden välillä.

Useimmissa tapauksissa modeemi ja reititin ovat kuitenkin yhdistetty yhdeksi laitteeksi, jota kutsutaan modeemi-reitittimeksi. Tämä yhdistetty laite hoitaa sekä internet-yhteyden muodostamisen että kotiverkon hallinnan. Tällainen yhdistetty laite on helppo asentaa ja käyttää, ja se sopii hyvin kotikäyttöön. Joissakin tapauksissa kuitenkin erillinen modeemi ja reititin voivat tarjota paremman suorituskyvyn ja joustavuuden erityisesti suurissa verkoissa tai ammattikäytössä.

Modeemin ja reitittimen ero

Modeemi ja reititin ovat kaksi eri laitetta, jotka liittyvät internet-yhteyksiin. Modeemi on laite, joka mahdollistaa yhteyden muodostamisen internet-palveluntarjoajan verkkoon. Se vastaanottaa signaalin palveluntarjoajalta ja muuntaa sen tietokoneelle tai muille verkkolaitteille ymmärrettäväksi muotoon. Modeemi voi olla esimerkiksi DSL-modeemi, kaapelimodeemi tai langaton modeemi. Se on siis ensimmäinen laite, joka tarvitaan internet-yhteyden saamiseksi.

Reititin sen sijaan on laite, joka jakaa internet-yhteyden useammalle laitteelle. Se toimii verkkoliikenteen välittäjänä ja ohjaa datan oikeille laitteille. Reititin luo oman paikallisen verkon (LAN) ja mahdollistaa useiden laitteiden samanaikaisen käytön internetissä. Lisäksi reititin tarjoaa turvallisuutta suodattamalla ja suojaamalla verkkoliikennettä.

Yhteenvetona voisi sanoa, että modeemi on laite, joka mahdollistaa yhteyden muodostamisen internet-palveluntarjoajan verkkoon, kun taas reititin jakaa internet-yhteyden useammalle laitteelle. Modeemi ja reititin voivat olla myös yhdistetty yhteen laitteeseen, jota kutsutaan modeemi-reitittimeksi. Tällainen laite yhdistää modeemin ja reitittimen toiminnot yhteen, mikä helpottaa verkon hallintaa ja käytettävyyttä.

Jos sinulla on vain yksi tietokone tai laite, joka tarvitsee internet-yhteyden, pelkkä modeemi riittää. Jos kuitenkin tarvitset useita laitteita, kuten älypuhelimen, tietokoneen ja pelikonsolin, jotka kaikki tarvitsevat internet-yhteyden, tarvitset myös reitittimen jakamaan yhteyden niiden välillä. Reititin voi myös tarjota muita hyödyllisiä toimintoja, kuten langattoman verkon muodostamisen tai verkkojen välisen liikenteen hallinnan.

On tärkeää huomata, että modeemi ja reititin eivät ole vaihtoehtoja toisilleen, vaan ne täydentävät toisiaan. Modeemi on välttämätön ensimmäinen askel internet-yhteyden saamiseksi, kun taas reititin jakaa yhteyden useille laitteille ja tarjoaa lisätoimintoja. Ymmärtämällä näiden kahden laitteen erot voit valita oikean ratkaisun tarpeisiisi.

[content_curator]

Johtopäätös

Kun teet kotitehtäviä reitittimen ja modeemin välisestä erosta, näet kuinka erilaiset ne ovat. Voit myös nähdä, että ei ole vaikea ymmärtää, miten ne toimivat. Kuinka selität näiden kahden välisen eron? Jätä kommentti ja ilmoita siitä meille.

Indeksi
  1. Mikä modeemi on?
  2. Mikä on reititin?
  3. Modeemi ja reititin yhdessä laitteessa o Modeemi vs reititin
  4. Kuinka reititin ja modeemi eroavat toisistaan
  5. Modeemi vai reititin. Reititin vai modeemi
  6. Modeemin ja reitittimen ero
  7. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up