Mikä on .NET Framework ja miksi sitä tarvitaan sovellusten asentamiseen?

Kun asennat sovelluksia verkosta, olet saattanut kohdata joitakin, jotka edellyttävät Microsoftin .NET Frameworkin eri versioiden asentamista.

.NET Framework on itse asiassa elintärkeä osa monia sovelluksia verkossa, riippumatta niiden tarkoituksesta. Aloitetaan selvittää, mitä se tarkoittaa.

Indeksi
 1. Mikä on Framework?
 2. Mitä .NET tarkoittaa?
 3. Joten mikä on .NET Framework?
 4. Mitä teen sillä?

Mikä on Framework?

Pohjimmiltaan kehys on jotain, joka on tehty tukemaan muita sovelluksia. .NET Frameworkin tapauksessa se sisältää tiedostoja ja toimintoja, jotka eivät itse asiassa ole niitä käyttävien ohjelmien sisällä, joten näiden kehysten käyttäminen säästää kehittäjät vaivaalta joutua koodaamaan monia näistä asioista itse.

Mitä .NET tarkoittaa?

Tässä yhteydessä .NET viittaa ryhmään teknologioita, joiden avulla sovellukset voivat olla vuorovaikutuksessa Internetin yli ja sen kautta laajemmin. Tätä käyttävät sekä paikalliset sovellukset että verkkopalvelimet ohjaamaan toimintaa Internetissä, ja se on perusta, jonka yli pilvipalveluita rakennetaan.

.NET käyttää seuraavia Internet-standardeja:

 • HTTP - Saatat tunnistaa tämän. Se tarkoittaa "HyperTalanumero Tluovutus Protocol", ja sitä käytetään määrittämään, mitä selaimesi ja verkkopalvelin tekevät vastauksena komentoihisi, kuten verkko-osoitteen kirjoittamiseen.
 • XML - Laajennettava merkintäkieli. Tämä on tehty erityisesti verkkodokumenteille, mikä mahdollistaa tunnisteet, jotka määrittävät eri muotoilun eri asioille.
 • SAIPPUA - Simple Okohde Apääsy Protocol. Tämä on XML-pohjainen viestintäpalvelu, jota käytetään viestien koodaamiseen ennen niiden lähettämistä verkon kautta. SOAP:n viestit välitetään useiden Internet-protokollien, kuten HTTP:n, kautta.
 • UDDI - Universal Dkuvaus, Discovery ja minäintegraatio. Tämä toimii eräänlaisena puhelinluettelona, ​​jonka avulla yritykset voivat löytää toisensa Internetin kautta.

Joten mikä on .NET Framework?

.NET Framework on teknologioiden kehys, jota käyttävät sovellukset, jotka itsessään perustuvat .NET-tekniikoihin. Sovellukset, jotka vaativat .NET Frameworkin, ottavat yleensä Internet-yhteyden ensisijaisesti huomioon.

.NET Framework itsessään käyttää seuraavia:

 • CLR - Cyleistä Lkieli Runtime. Tämä hallitsee .NET-koodia, muistia, poikkeuksia, virheenkorjausta, profilointia ja suojausta. Tämä tunnetaan myös nimellä VES tai Virtual Execution System.
 • FCL - Fpuitteet Cneiti Lkirjasto. Nimi tuhansille luokille, joita käytetään objektin ominaisuuksien määrittämiseen. Nämä luokat sisältävät ajonaikaisia ​​toimintoja, tietokantavuorovaikutusta ja muita ominaisuuksia.
 • ASP.NET - Käytetään verkkosivujen ja palveluiden luomiseen. Tätä varten se käsittelee kaikkea sivulla olevana objektina, joka suoritetaan palvelinpuolella. Nämä sivut käännetään sitten toiselle kielelle, joka käännetään sitten natiivikoodiksi (omalle koneellesi), joka sitten ajetaan prosessorisi kautta.

Mitä teen sillä?

Ensimmäinen asia on ensimmäinen. Varmista, että olet hankkinut Microsoftin uusimman version verkkosivusto. Varmista myös, että käytät Windows Updatea pitääksesi järjestelmäsi ajan tasalla - jotkin .NET Frameworkin osat eivät ehkä ole yhteensopivia, jos tietokoneellesi ei ole asennettu uusimpia, parhaita Windows-päivityksiä.

Sen jälkeen sinun pitäisi olla kunnossa. Jos jokin menee pieleen asennuksessa, harkitse .NET Framework Cleanup -työkalun käyttöä päästäksesi eroon vanhemmista versioista, jotka saattavat aiheuttaa sinulle ongelmia. Mikään sovellus ei saa olla täysin yhteensopimaton Frameworkin uudemman version kanssa, mutta mahdollisessa tapauksessa sovellus kertoo sinulle, minkä version tarvitset, minkä jälkeen sinun tarvitsee vain etsiä se ja ladata se tietokoneellesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up