Miksi Internet on hidas ja mitä tehdä sen korjaamiseksi

Tärkeimmät syyt, miksi internet on hidas, aina tai vain tietyissä tilanteissa, ja kuinka korjata se normaalin ja luvatun nopeuden palauttamiseksi

Italian alueen verkkoinfrastruktuurit eivät salli kaikkien saavuttaa maksiminopeutta jokaisessa kaupungissa, mikä aiheuttaa väistämättömiä hidastuksia, kun aloitamme latauksen tai kun aloitamme tiedoston lataamisen. Myös niille, joilla on nopein Internet-yhteys, voi tulla hetki, jolloin on ongelma ja internet on hidas, jopa avataksesi tämän kaltaisia ​​tavallisia verkkosivustoja.

Sekä kun ongelma on rakenteellinen ja synnynnäinen, että kun se on äkillinen, voimme yrittää korjata ymmärtää, miksi internet on hitaampi tavallista tai mitä verkko-operaattorin kanssa solmitussa sopimuksessa oli kirjoitettu. Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yleisimmät syyt Internetin hitaudelle ja kuinka korjata tilanne verkon hidastuessa päästäksesi takaisin surffaamiseen nopeasti.

LUE MYÖS -> Ohjelmat pitämään verkon ja Internetin nopeana

Indeksi

  1) Ongelmia Wi-Fi-yhteydessä

  Useimmissa tapauksissa ongelmat johtuvat langattomasta yhteydestä, joka voi hidastaa Intenretin nopeutta signaalihäiriöiden vuoksi; häiriöitä aiheuttavat viereiset Wi-Fi-verkot, mutta myös seinät, muut langattomat laitteet (langattomat kuulokkeet) tai muut elektroniset komponentit (erityisesti mikroaaltouunit).

  Jos haluat surffata suurimmalla mahdollisella nopeudella, sinun tulee aina käyttää Ethernet-kaapelia kiinteisiin tietokoneisiin; jos käytämme kannettavia tietokoneita tai mobiililaitteita (älypuhelimia tai tabletteja), muista aktivoida toinen nopea Wi-Fi-verkko ja hyödyntää vain sitä, jotta navigoi aina suurimmalla nopeudella (vaikka signaalin peitto on pienempi).

  Jos internet ei toimi hyvin joillakin kodin alueilla, harkitsemme adoptiota Langattomat Powerline- tai Wi-Fi-toistimet, jotta kattavuus laajenisi joka huoneessa.

  2) Ongelmia verkkolaitteiden kanssa

  Ajan myötä modeemi hidastuu dramaattisesti, varsinkin jos se jätetään aktiiviseksi kuukausiksi ilman uudelleenkäynnistystä: tämä johtuu sisäisten resurssien kyllästymisestä, aivan kuten tietokoneen välimuistin tai RAM-muistin loppuessa.

  Joissakin verkkotyypeissä ongelma voi johtua vastaanottavasta laitteesta, antennista tai kaapelimodeemista. Kuten kaikissa elektronisissa laitteissa, modeemissa voi olla ikääntymisongelmia ja Internet saattaa olla hitaampi kuin jokin aika sitten, tasaisesti.

  Paras tapa ratkaista kaikki ongelmat sisältää melko paljon modeemin uudelleenkäynnistys, jotta se saadaan takaisin täydelliseen toimintakuntoon. Edelleen samasta aiheesta voimme lukea seuraavat oppaat:

  Noudatamme yllä olevien oppaiden ohjeita ratkaistaksemme suurimman osan verkkolaitteiden ongelmista.

  3) Nollaa modeemi

  Jos pelkkä modeemin uudelleenkäynnistys ei ratkaise yhteysongelmia, suosittelemme modeemin täydellisen nollauksen suorittamista, jotta voit palauttaa sen alkuperäiset asetukset ja palauttaa käyttöjärjestelmän.

  Nollauksen jälkeen meidän on määritettävä i uudelleen Internet-palveluntarjoajan pääsyparametreja ja vaihda myös salasana ja Wi-Fi-verkon nimi suoraan modeemin asetukset.

  4) Epäsuora yhteys modeemiin

  Jos olemme aiemmin käyttäneet Wi-Fi-alueen laajennuksia vahvistamaan langattoman signaalin kantamaa, ne voivat olla syynä hitaaseen Internetin, varsinkin jos ne käyttävät vain yhtä kaistaa yhteyteen (2,4 GHz). Vanhemmat kantaman laajentajat puolittivat kaistanleveyden langattoman liikenteenhallintamekanismin ansiosta, jakaen kaistanleveyden vastaanottamisen (modeemilta) ja lähettämisen (tietokoneille) välillä.

  Jos haluamme kattaa koko talon ja samalla navigoida nopeasti, joudumme vaihtamaan vanhat kantaman laajentimet Dual Band Wi-Fi-vahvistimet tai vielä parempaa, luo sellainen mesh-Wi-Fi-verkko.

  5) Internet-palveluntarjoajan tekniset ongelmat

  Internet voi olla hidas palveluntarjoajan teknisten ongelmien vuoksi, joten se ei ole meidän vikamme. Pikahaku Twitterissä voi tuoda esiin alueen ongelman, kun taas verkkopalveluntarjoajan sivustolla oleva raportti voi avata lipun tukeen. Jos meillä on pääsy Internetiin puhelimella, voimme myös tarkistaa Downdetector-sivusto, joka tarjoaa tietoa Internetin estoista ja hidastumisesta reaaliajassa jokaiselle Italiassa saatavilla olevalle palveluntarjoajalle.

  Voit myös soittaa palveluntarjoajan puhelinkeskus ja valittaa yhdelle tai useammalle operaattorille ja soittaa, kunnes löytyy operaattori, joka ymmärtää, että ongelmamme ei ole meistä riippuvainen eikä sitä voida ratkaista käynnistämällä modeemi uudelleen (mikä on yleensä ensimmäinen ehdotettu ratkaisu).

  6) Puhelinkeskuksen ruuhkautuminen

  Internet-palveluntarjoajalla (ISP) on useita modeemeja ja toistimia kaupungin eri kolkissa, joita ne muodostavat. verkkoinfrastruktuuria. Paikallinen modeemi on jaettu kaikkien naapureiden ja kadun asukkaiden kanssa. Jos liian monet ihmiset yrittävät ladata samanaikaisesti suurilla nopeuksilla, ehkä käyttämällä ohjelmia, kuten Emule tai BitTorrent, on mahdollista, että linjan suorituskyky heikkenee hieman.

  Tämä liikenneruuhka on luonnollista ja yleistä halvemmille verkkopalveluntarjoajille, joilla ei ole tarpeeksi paikallisia modeemeja tai toistimia pitämään kaikkien tilaajien yhteydet elossa ja nopeina. Joskus ei kuitenkaan ole palveluntarjoajan vika, jos infrastruktuuri on työaikana ylikuormitettu valtavalla liikenteellä.

  Asuinpaikastasi riippuen palveluntarjoajalla voi olla ongelmia infrastruktuurin päivittämisessä paikallisen byrokratian tai puhelinlinjat omistavan Telecomin vuoksi. Näissä tapauksissa voit yrittää valittaa koko naapuruston allekirjoittamaan vetoomukseen, jotta palveluntarjoaja tarjoaisi paremman linjan tai muuten on parempi vaihtaa palveluntarjoajaa ja maksaa ylimääräistä rahaa vakavammalta ja luotettavammalta Internet-palveluntarjoajalta.

  7) Palveluntarjoaja rajoittaa verkkoa manuaalisesti

  Vaikka sitä ei koskaan myönnetä julkisesti, tiedetään, että jotkut Internet-palveluntarjoajat rajoittavat niiden yhteyksiä, jotka haluavat ladata vertaisprotokollalla P2P-ohjelmien kanssa. Jokainen, joka luulee olevansa tämän pakotetun rajoituksen uhri, voi suorita nopeustesti kanssa Speedtest.net ja vertaa tätä mittausta latausnopeuteen P2P-verkoista.

  Tämän ongelman kiertämiseksi suosittelemme, että käytät P2P-ohjelmia vain tietokoneissa, joissa on premium VPN-yhteys, jotta voidaan tyhjentää ohittamalla käyttäjän suodatin.

  8) Palveluntarjoaja tai tilaus on liian halpa

  Joskus Internet on hidas yksinkertaisesti siksi, että maksat siitä matalan tason palvelu. Myös Speedtestistä tarkistamme tiedon latausnopeuden ja tarkistamme, ovatko luvut sopimuksessa ilmoitettuja vai ovatko ne paljon pienempiä.

  Tilanteen parantamiseksi tilaamme vain tilaukset, jotka sisältävät FTTC- tai FTTH-yhteys, välttäen ADSL- tai langattomia yhteyksiä. Valitsemme luonnollisesti operaattorin, joka tarjoaa paremman peiton alueella, jotta saat aina maksiminopeuden kuluttamalla oikea summa.

  9) Virus tietokoneessasi

  Kaikkia laitteisto-ongelmia lukuun ottamatta on parempi keskittyä ohjelmistoongelmiin: jos vain tietokone on hidas, siihen vaikuttavat todennäköisesti virukset, jotka hidastavat ohjelmien suorittamista tai kyllästävät kaistanleveyttä uusien virusten lataamiseksi tai pääsytietojen vaihtamiseksi.

  Ratkaiseaksemme nopeasti suoritamme a virustarkistus parhailla ilmaisilla ohjelmilla, jotta yhteyden maksiminopeus palautetaan. Jos virus on liian vaikea poistaa, alustamme koko tietokoneen Windows-käyttöjärjestelmän palauttaminen alkuperäisiin asetuksiin.

  10) Raskaat ohjelmat, jotka vievät kaistanleveyttä

  Jos kaikki näyttää olevan kunnossa, eikä palveluntarjoaja kuitenkaan pysty tekemään ihmeitä, syy Internetin hitaan löytyy aktiivisten ohjelmien joukosta. Varmasti löytyy taustalla käynnissä oleva ohjelma (kuten BitTorrent, Emule, muut P2P-verkkoasiakkaat), synkronointiohjelmia tai pelien ajoa varten tarkoitettuja ohjelmia (kuten Steam), jotka lataavat verkosta paljon dataa ja tukkivat sen.

  Tässä tapauksessa suljemme kaikki tarpeettomat ohjelmat Task Managerista ja tarkistamme myös itse käynnistyvät ohjelmat.

  11) Vaihda DNS

  Kun kirjoitat osoitteen selaimeen, kuten teknisiatemppuja.com, tietokone lähettää DNS-kutsun kääntääkseen nimen sen tietokoneen IP-osoitteeksi, johon muodostetaan yhteys. DNS-palvelimen tarjoaa sama verkkopalveluntarjoaja, paitsi että toisinaan tämä palvelin ei välttämättä toimi niin kuin sen pitäisi.

  Jos emme ole koskaan tehneet tämäntyyppisiä muutoksia, suosittelemme lukemaan oppaamme Internetin optimoimiseksi vaihtamalla DNS-palvelimia, jotta voit valita paljon nopeamman DNS-palvelimen.

  12) Optimoi selain

  Internetin hitauden ongelmien ratkaisemista odotellessa voit sillä välin surffata siirtääksesi mahdollisimman vähän dataa. Jos esimerkiksi selaat baarin Wi-Fi-verkkoa, jossa et voi tehdä mitään verkon nopeuttamiseksi, sinun on kevennettävä verkkosivustoja ja selattava, jotta voit pakata tiedot ja hyödyntää mobiilia. Web-sivustojen versiot.

  Hyvänä optimointityökaluna voimme myös muuta selaimen käyttäjäagenttia nähdäksesi sivustot mobiiliversiossa tai hyödyntää Chromen pakkaustila.

  Johtopäätökset

  Olemme keränneet tähän oppaaseen kaikki vinkit, joita voimme seurata hitaan Internet-ongelman korjaamiseksi. Useimmissa tapauksissa voimme ratkaista ongelman yksinkertaisesti käynnistämällä modeemin uudelleen, mutta muissa tapauksissa joudumme vaihtamaan vanhemmat verkkolaitteet tai ottamaan yhteyttä Internet-palveluntarjoajaan ongelman ratkaisemiseksi.

  Jos käytössä oleva modeemi on liian vanha, voimme aina vaihtaa sen komennolla a uusi Dual Band modeemi, myös mukautuva valokuituliitännät.

  Silti optimointien osalta voimme myös soveltaa joitain nopeustemppuja järjestelmään ja selaimeen, jotta kaikentyyppiset yhteydet saadaan maksimiin.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up