Miksi ostaa uusi AMD Ryzen -suoritin tietokoneelle

Paljonko uudet AMD Ryzen -suorittimet ovat arvoltaan verrattuna Intel Coreihin ja minkä voit ostaa tietokoneellesi tai vaihtaa tietokonetta

Tietokoneen sivustoilla, kun ostettavia tietokoneita suositellaan, tärkein valinta on prosessoriin liittyvä valinta, josta emolevy (jonka on tuettava valittua suoritin) ja muut seuraavat osat riippuvat.

Kun valitset PC -prosessorin, valinta on välillä kaksi suurta valmistajaa: Intel ja AMD. Vähintään vuosikymmenen ajan sääntö on ollut, että jos sinulla on rahaa käytettäväksi, sinun on valittava Intel -prosessori, kun taas AMD on aina ollut budjettimerkki. Viime aikoina asiat ovat kuitenkin muuttumassa AMD Ryzen -prosessorien erilaisten kehityssuuntien ansiosta, jotka ovat saavuttaneet jonkin verran kaupallista menestystä ollakseen todellinen vaihtoehto Intel Core -suorittimille. näkökulmista.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle miksi AMD Ryzen -prosessori kannattaa ostaa uudelle tietokoneellemme välttäen Intelin jahtaamista hinnalla millä hyvänsä kotitietokoneille tai itse rakentamillemme tietokoneille, mikä antaa AMD: lle ainakin mahdollisuuden.

LUE MYÖS: Eroja Intelin ja AMD -suorittimien sekä Intel Core i7- ja i5 -suorittimien välillä

Indeksi

  Alustavat tiedot

  Suuri ongelma valittaessa CPU / emolevy -yhdistelmä kyse on kaikesta pistorasia, joka on paikka, jolla prosessori kiinnittyy emolevyyn. Ryzen -prosessorit tukevat AM4 -liitäntää, jota täydentää joukko omistettuja piirisarjoja: uuden prosessorin ostaminen tarkoittaa siis myös emolevyn ja luultavasti myös RAM -muistin vaihtamista.

  Tämä jatkuva pistorasioiden muokkaaminen, joka on perusteltua suorituskyvyn parantamisen mahdollistamiseksi ja joka on myös markkinastrategia, voi estää tulevien laitteistopäivitysten ohjelmoinnin PC: lle, jos emme tiedä hyvin, mikä pistorasiaversio meillä jo on tai josta päätämme lyödä vetoa.

  Kestääkö AMD -liitännät pidempään?

  Puhua pistorasia AMD -prosessoreille On huomattava, että niiden yhteensopivuus on paljon kestävämpi kuin Intel -suorittimet. Esimerkiksi vuonna 2011 käyttöön otettu AM3 + -liitäntä pysyi yhteensopivana vuoteen 2017, kun taas nykyinen pistorasia (AM4) tukee kaikkia markkinoilla olevia Ryzen -sukupolvia (Zen 1, Zen +, Zen 2 ja uusin Zen 3). ollut noin 4 vuotta.

  Tämä tarkoittaa, että jos haluat vaihtaa prosessoria ajan myötä AMD voi olla oikea valinta, varsinkin jos valitset pistorasian ja piirisarjan, jotka on juuri julkaistu markkinoilla: paperilla on mahdollista vaihtaa suoritin jopa 2-3 vuoden välein, säilyttäen tuen myös uusilla prosessoreilla (tietyissä rajoissa ja pitää BIOS / UEFI ajan tasalla emolevy).

  Vertailun vuoksi Intel -pistorasioita tuskin tuetaan yli 3 vuoden ajan, joten emolevy on vaihdettava useammin prosessorin päivityksen yhteydessä.

  AMD Ryzen -mallit ja -versiot

  Pidämme mielessä AMD -pistorasioiden edut, voimme vihdoin mennä ja ottaa selvää mitä Ryzen -prosessorit ovat ja mitä ne tarjoavat toiminnallisuuden kannalta.

  AMD -prosessorien nimet heijastavat Intelin nimiä: itse asiassa löydämme Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 7 ja Ryzen 9, mikä helpottaa huomattavasti sen ymmärtämistä, mikä prosessori on hyvä kannettaville tietokoneille ja halvoille tietokoneille (Ryzen 3) ja mihin suorittimeen pyrkiä niille, jotka haluavat maksimaalisen tehon pelaamiseen tai raskaampiin ohjelmiin (Ryzen 9). Oikea kompromissi löytyy Ryzen 5: stä ja Ryzen 7: stä, sekä myytävänä hyvään hintaan ja sillä voi tehdä mitä tahansa tietokoneellasi.

  AMD -prosessorin nimen vieressä on myös versionumero: tällä hetkellä AMD -perheen uudet prosessorit esitetään versionumerot 5000 (esimerkki AMD Ryzen 5600x), jotka tunnistavat mallit uusimman sukupolven Zen 3 -arkkitehtuuri. Suosittelemme tällä hetkellä välttämään AMD Ryzen 4000 tai 3000, koska ne ovat jo vanhentuneita verrattuna 5000 -sarjan malleihin.

  Osto -opas

  Jos haluamme erinomaisen prosessorin kaikkiin kodin tarpeisiin, voimme katsoa Ryzen 5 5600X (300 €).
  Tässä prosessorissa on 6 fyysistä ydintä ja 12 loogista ydintä, 3,7 GHz: n perustaajuus ja 4,6 GHz: n tehostustaajuus, lukitsematon kerroin (yksinkertainen ylikellotus), DDR4-3200 RAM -tuki ja 65 W: n TDP-virrankulutus.

  Jos toisaalta etsimme tehokasta prosessoria pelaamiseen, CAD: n ja muiden raskaiden ohjelmien käyttämiseen, voimme keskittyäAMD Ryzen 7 5800X (450 €).
  Tässä prosessorissa on 8 fyysistä ydintä ja 16 loogista ydintä, perustaajuus 3,8 GHz ja tehostustaajuus 4,7 GHz, lukitsematon kerroin (yksinkertainen ylikellotus), tuki DDR4-3200 RAM -muisteille ja 105 W TDP-virrankulutus.

  Jos toisaalta haluamme suuritehoisen suorittimen äärimmäisiin pelitietokoneisiin tai mini-tietojenkäsittelypalvelimien käyttöönottoon, kannattaa ehkä keskittyä AMD Ryzen 9 5950X (750 €).
  Tehokkain AMD -suoritin tarjoaa 16 fyysistä ydintä ja 32 loogista ydintä, kaksi CPU -kokoonpanoa (2 x 8) samassa rungossa, perustaajuus 3,4 GHz ja tehostustaajuus 4,9 GHz, lukitsematon kerroin (yksinkertainen ylikellotus), RAM -tuki muistit DDR4-3200 ja TDP-virrankulutus 105 W.

  Päätelmät

  Kannattaako ostaa AMD -prosessori kotitietokoneille? Vastaus on ehdottomasti kyllä: kaikki nykyaikaiset prosessorit ovat yleensä jopa parempia kuin saman luokan Intel, mikä osoittautuu erinomaiseksi kompromissiksi laadun ja myyntihinnan välillä. Huipputason suorittimet maksavat käytännössä kuten Intelin, mutta voimme silti perustaa hyvän tietokoneen suositellulla Ryzen 5: llä, jonka pitäisi aina olla mukana hyvä emolevy, nopeat DDR4 RAM -pankit se on a M.2 SSD -levy hyödyntämään sitä oikein.

  Jos emme voi asentaa tehokasta tietokonetta heti, voimme aina valita komponentit hyvä keskitason PC, jotta tietokone olisi sopiva ZOOM -puheluihin, videoneuvotteluihin ja opiskeluun.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up