Miksi Windowsin sammuminen kestää niin kauan?

Jokainen on kokenut tämän Windows 98:n julkaisemisen jälkeen, ja tilanne näyttää pahenevan jokaisen uuden version tullessa markkinoille: tietokoneen sammuttaminen kestää niin kauan, että tuntuu siltä, ​​että on aikaa juoda kupillinen kahvia lukiessa War & Rauha.

Toisinaan tietokoneessa on päivityksiä, jotka se on asennettava ennen sammuttamista. Mutta toisinaan, kun ei näytä olevan mitään tekemistä, voi kestää melkein koko minuutin, ennen kuin näytöt pimenevät ja voit sanoa "yönyö" tietokoneellesi. Mitä tapahtuu? Miksi tietokoneen sammuttaminen kestää kauemmin kuin pesuhuoneessa käyminen?

Lue myös: Kuinka sammuttaa Windows-tietokone automaattisesti yöllä

Windows yrittää suojella sinua

Kuten tuo liian varovainen kaverisi, Windows tekee kaikkensa varmistaakseen, että kaikki on kunnossa ennen kuin se menee syvään uneen. Sammutusprosessin päättyminen johtaa kaikkien järjestelmän toimintojen lopettamiseen.

Toisin kuin siirtyminen lepotilaan, jossa tietokone vain jäädyttää kaiken paikoilleen ja jopa pitää RAM-muistin käynnissä, sammuttaminen tarkoittaa kaiken tyhjentämistä. RAM tyhjenee täysin, mitään ei tallenneta välimuistiin, kiintolevy tyhjentää virtuaalimuistinsa kaiken sisällön kaikista ohjelmista, jokainen käyttämäsi sovellus sammuu ja käyttöjärjestelmä sanoo "hyvästi" palveluilleen.

Tietokoneellasi on käynnissä paljon ohjelmistoja. Jos se kaikki vain sammuu, kun se oli kesken jotain saamatta aikaa sen tekemiseen loppuun (esim. ohjelma on varattu kirjoittaa levylle), se voi joskus johtaa kaoottisiin olosuhteisiin, jotka aiheuttavat virheen käynnistäessäsi käynnistä tietokone uudelleen.

Vaikka on melko harvinaista, että juuri kuvatun kaltainen "kova" sammutus vahingoittaa tietokonettasi, Windows on aina varovainen tietojen suhteen. Tiedostojen vioittumisen estämiseksi se odottaa, kunnes jokainen ohjelma lopettaa toimintansa, ennen kuin lopettaa sammutusprosessin. Tämä voi teoriassa kestää sekunnista tai kahdesta useisiin minuutteihin.

Askeleet

Windowsin sammutusprosessi ei ole niin yksinkertainen kuin miltä näyttää. Sen takana ei ole taikuutta; se on sarja vaiheita, joita käyttöjärjestelmä noudattaa sammuttaakseen järjestelmän turvallisesti:

 1. Tarkista, onko avoimia sovelluksia, joissa on tallentamattomia tietoja (Muistio, Word jne., joiden syötettä ei ole tallennettu). Keskeytä sammutusprosessi ja ilmoita käyttäjälle, jos jotain löytyy.
 2. Odota, että kaikki palvelut lopettavat toimintansa, ja sulje sitten ne kaikki.
 3. Odota, että kaikki ohjelmat ja palvelut ilmoittavat, että ne on suljettu.
 4. Tyhjä virtuaalimuisti ja kaikki muu, joka piti tilapäisiä ohjelmatietoja, jotka ovat nyt hyödyttömiä.
 5. Kirjoita loki, jossa on kaikkea mielenkiintoista, jota käyttäjä voi käyttää raportoidakseen ongelmista, jos Windows käynnistyy uusilla virheillä, jotka saattavat liittyä sammutukseen.
 6. Kirjaudu kaikki ulos järjestelmästä.
 7. Lopeta Windows-käyttäjätason käyttöjärjestelmä.
 8. Asenna kaikki päivitykset, mukaan lukien ja erityisesti ne, jotka ovat ydintason ja vaativat erityisluvan.
 9. Sammuta kone (vihdoin!).

Kaikki tämä varmistaa, että Windows ei aiheuta virheitä, kun käynnistät sen seuraavan kerran. Mutta koska nykyaikaisissa sovelluksissa on niin monia suojatoimia, useimmat näistä suojauksista eivät ole niin tarpeellisia kuin 90-luvun lopulla. Esimerkiksi Linuxin sulkeminen vie usein paljon vähemmän aikaa.

Jos haluat nopeuttaa sammutusprosessia Windowsissa, helpoin tapa tehdä se on käyttää omaa opastamme!

Mikä oli pisin, jonka olet koskaan odottanut Windowsin sammumista? Kerro meille kommentissa!

Indeksi
 1. Windows yrittää suojella sinua
 2. Askeleet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up