Minkä ikäisenä lapsen pitäisi ostaa älypuhelin?

Mikä on oikea ikä antaa nykyaikainen älypuhelin lapsillesi ja mitä varotoimia ja neuvoja sinun tulee noudattaa

Nykyään vanhempia vaivaavien dilemmojen joukossa on myös tekniikka: täysin teknologisessa kodissa ja yhteiskunnassa, joka on itse asiassa tullut täysin riippuvaiseksi puhelimista ja tableteista, kuinka voimme suojella nuorempia lapsia joutumasta riippuvaisiksi teknologiasta? Onko alkuvakavuus hyvä asia vai onko vaarana, että lapset turhautuvat, kun he eivät pysty pysymään ystävien kanssa eivätkä pysty nauttimaan peleistä ja viihteestä?

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle joitain kelvollisia ehdotuksia ymmärtääksesi itsenäisesti mikä on oikea ikä antaa älypuhelin lapselleottaen huomioon useita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa lopulliseen valintaan.

Indeksi
 1. Mikä on paras ikä älypuhelimelle
 2. Käytännön neuvoja puhelimen käyttöön
 3. Kuinka ottaa käyttöön tehokas lapsilukko

Mikä on paras ikä älypuhelimelle

Ei ole olemassa tarkkaa ikää, jota voisimme käyttää viitteenä, koska paljon riippuu myös yksittäisten vanhempien herkkyydestä. Yksi asia on varma on epätodennäköistä, että älypuhelimella voi olla roolia ennen neljän vuoden ikää: Kun tämä ikä on ohi, on välttämätöntä ymmärtää, minkä roolin haluamme puhelimen olevan ja ennen kaikkea mitä sääntöjä haluamme luoda sen käytölle.

Ymmärtääksemme oikean iän, jolloin puhelin pitäisi antaa pienelle lapselle, voimme ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • koulutus: lapsen kasvaessa puhelimen kasvatuksellinen (ja ei-kasvattava) rooli voi tulla tärkeäksi, tästä syystä puhelinta käyttäviä lapsia on aina seurattava henkilökohtaisesti vähintään 10-vuotiaaksi asti, jolloin otettamme löysätään. päästä lähemmäksi 18 vuotta (itsenäisyysikä).
 • Hauskaa: puhelin on ennen kaikkea hauskuuden ja häiriön lähde, jopa hyvin nuorena (sitä tulee kannettava televisio, jolla voi katsoa sarjakuvia milloin tahansa). Hauskuudella on kuitenkin oltava hyvin tarkat rajat, muuten siitä tulee todellinen riippuvuus, vaikka huomioidaan se häiritsevä vaikutus, josta vanhemmat pitävät niin paljon (annan lapselle älypuhelimen, jotta hän pysyy hiljaa eikä itke).
 • Opiskelu: puhelimella tuskin voi olla merkitystä opiskelussa ennen yläkoulua, mutta puhelimen käyttökelpoisuuden juurruttaminen laskelmien tekemiseen, pikahakuihin ja niin edelleen ilman, että tietokonetta tarvitsee käynnistää, auttaa paljon nuoruudessa ja lapsuudessa. Yliopisto-opintoja, mikä tekee puhelimesta hyödyllisen työkalun, ei yksinkertaisen pelikonsolin tai videosoittimen.
 • Tietoa: Internetin kautta lapsi on alttiina kaikelle ihmistiedolle ja kaikenlaisille ihmisen toimille historian aikana. Näiden tietojen saatavuutta on ehdottomasti säänneltävä, sillä Internetistä löytyy myös paljon alaikäisille sopimatonta sisältöä ja monia sivustoja, jotka puhuvat aiheista, joita lapset eivät vielä osaa täysin oppia.

Kaikkia näkökohtia analysoimalla on selvää, että ei ole olemassa todellista tarkkaa ikää, jolloin puhelin annetaan lapselle, mutta on parempi esitellä hänet tekniikan maailmaan asteittain, mutta väistämättä, koska lapsesta ilman puhelinta 12-14-vuotiaaksi asti on vaarassa tulla sosiaalinen syrjäytynyt lapsi herkimmässä vaiheessa suhteita luokkatovereihin ja ystäviin (ehkä hyvin "vieroitettu" teknisestä näkökulmasta).

Aivan kuten vieroitus on olemassa ruokaan, se on myös tarpeen harkita teknologinen vieroitusjoka suostuu välittömästi rajoitettuun ja hyvin valvottuun pääsyyn nykypäivän teknologioihin.

Käytännön neuvoja puhelimen käyttöön

Maailmassa, jossa lapsista tulee uuden sisällön digitaalisia kuluttajia, vanhemmilla on tärkeä rooli opettaessaan heitä käyttämään tekniikkaa hyvin. Alle olemme koonneet hyviä neuvoja puhelimen käyttöön varhaisessa iässä:

 • Puhelimen tyyppi: on parempi keskittyä käytettyyn puhelimeen tai a erittäin halpa puhelin vähintään 7-8 vuoden ikään asti, jotta ei tarvitsisi liikaa katua rikkoutumista tai katoamista. Kun he ovat yli 8-vuotiaita, meidän olisi jo pitänyt juurruttaa rahan arvo hyvin ja voimme valita minkä tahansa keskihintaisen puhelimen, jotta heidät tottuu "aikuisten" puhelimiin (tehdään vastuullisiksi).
 • Internet-liittymä: lapselle annettavaa puhelinta varten on silti suositeltavaa, että hänellä on hyvä määrä Gt käytettävissä, koska hän katsoo usein videoita tai pelaa verkkopelejä kodin ulkopuolella ja kuluttaa paljon enemmän dataa kuin hänen vanhempansa. Ottaen kuitenkin huomioon, että älypuhelin on lapsen käytössä vain kotona, ei luultavasti tarvitse ostaa SIM-korttia, vaan kytkeä puhelin vain kodin Wifiin.
 • Käyttötunnit: on erittäin tärkeää asettaa päiväkäyttöajat ja ilmoittaa erityisesti milloin puhelin on kielletty (aterioiden, opiskelun ja yön aikana). Lapsilukko auttaa meitä tässä tavoitteessa, sillä se on pätevä apu sääntöjen täytäntöönpanossa.
 • Ostoslohko: puhelimella on mahdollista ostaa sovelluksia, sovelluksen sisäisiä ostoksia tai tehdä verkko-ostoksia, kaikkea erittäin vaarallista lapselle (joka pohjimmiltaan haluaa ostaa kaiken, mikä on käden ulottuvilla). Hullun kulutuksen välttämiseksi voimme asettaa rajoituksia lapsilukon avulla, mikä voi rajoittaa verkkokulutusta tai vaatia vahvistuskoodin valvojalta (eli vanhemmalta).
 • Puhelin talon ulkopuolella: palatakseen yllä sanottuun, lapsen ei pitäisi antaa käyttää puhelinta kodin ulkopuolella. Tämä pätee sekä silloin, kun voit pelata ystävien kanssa, että myös silloin, kun menet perheesi kanssa ravintolaan.

Näiden erinomaisten vinkkien avulla voit hallita tilannetta paremmin ilman katkeria yllätyksiä.

TÄRKEÄ HUOMAUTUS: Olemme aiemmin tutkineet erittäin tarkasti videoiden katselemisen lapsille aiheuttamaa riippuvuusongelmaa, ja olemme menneet niin pitkälle kuin suosittelemme kieltää YouTube lapsille.

Kuinka ottaa käyttöön tehokas lapsilukko

Lapset ovat erittäin taitavia pettämään vanhempansa tarvittaessa: ennen kuin he tekevät "teknologista pahaa" Lapsilukko on parasta asettaa lapselle määritettyyn puhelimeen (tai vanhempien valvontaa), jotta voimme valvoa heitä, vaikka olemme hajamielisiä tai emme ole fyysisesti läsnä.

Paras lapsilukko, jota voimme käyttää kaikentyyppisissä puhelimissa, on Google Family Linksaatavilla ilmaiseksi Android ja varten iPhone.

Kun tämä sovellus on asennettu puhelimeen, lapsen Google-tili liitetään vanhempien Google-tiliin (valvojien roolissa), jotta voidaan asettaa sarja erittäin tehokkaita rajoituksia ja kieltoja, joita on käytännössä mahdotonta ohittaa. .

Kyseisellä sovelluksella voimme estää pääsyn tietyille sivustoille, asettaa aukioloaikoja, lukita puhelimen yöksi, lukita puhelimen liiallista käyttöä varten, tarjota tukikoodin sovellusostoille tai sovelluksen sisäisille ostoksille, valvoa, mitä sovelluksia avataan ja seurata puhelintasi milloin tahansa maantieteellisen sijainnin avulla.

Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea kuinka rajoittaa älypuhelimien ja tablettien käyttöä alaikäisiin.

Johtopäätökset

Älypuhelimesta tulee tärkeä osa lasten teknologista elämää, joten liiallinen tiukka on turhaa, koska ennemmin tai myöhemmin heidän on opittava käyttämään sitä hyvin. Meidän on kuitenkin vältettävä ylilyöntejä ja opetettava käyttämään sitä hyvin varhaisesta iästä lähtien, asettaen erittäin tarkat säännöt ja ottamalla avuksi tehokas lapsilukkojärjestelmä, kuten Google Family Linkin tarjoama.

Samasta aiheesta voimme lukea oppaitamme kuinka valvoa ja rajoittaa lasten tietokoneen käyttöä ja parhaalle pelejä lapsille Android-älypuhelimilla, jotta he viihtyvät turvallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up