Mitä haittaohjelmien torjuntapalvelu on suoritettava? Miksi suorittimen ja muistin käyttö on korkea?

Jos tietokoneesi on hidas, saatat huomata haittaohjelmien torjuntapalvelun suoritettavan MsMpEng.exe-prosessin Task Managerissa tunkevan resurssejasi. Vaikka voit poistaa sen käytöstä, on hyvä idea ymmärtää tämän prosessin tarkoitus ja kuinka sen poistaminen käytöstä voi vaikuttaa tietokoneesi turvallisuuteen.

Lue myös: Viruksen poistaminen tietokoneesta ilman virustorjuntaa

Mikä on haittaohjelmien torjuntapalvelu suoritettavissa?

Kuten nimestä voi päätellä, haittaohjelmien torjuntapalvelun suoritettava tiedosto auttaa suojaamaan tietokonettasi haittaohjelmia ja muita virusuhkia vastaan. Se näkyy Task Managerissa nimellä MsMpEng.exe ja on taustaprosessi sisäänrakennetulle Microsoft Defenderin virustorjuntatyökalulle. Microsoft Defender tunnettiin aiemmin nimellä Windows Defender.

Se on suunniteltu toimimaan muiden virustentorjuntatyökalujen tavoin toimimalla jatkuvasti taustalla. Tämä auttaa suojaamaan sinua uhilta reaaliajassa. Kun se on käynnissä, se tarkistaa kaikki avaamasi tai lataamasi tiedostot, tarkistaa järjestelmäsi mahdollisten uhkien varalta, päivittää itsensä ja muita yleisiä virustentorjuntatehtäviä.

Tarkistusten ja päivitysten aikana haittaohjelmien torjuntapalvelun suoritettava prosessi käyttää enemmän resursseja. Tämä on yleistä kaikentyyppisissä virustorjuntatyökaluissa. Huippukäytön aikana he käyttävät yleensä enemmän resursseja. Käytön pitäisi kuitenkin laskea takaisin tarkistuksen tai päivityksen jälkeen. Kuten yllä näet, RAM-muistin käyttö kasvoi, kun suoritin päivitystä. Tämä laski noin 150 Mt ja vähemmän päivityksen valmistumisen jälkeen.

Lue myös: Kuinka poistaa Windows Defender pysyvästi käytöstä

Pitäisikö sinun poistaa haittaohjelmien torjuntapalvelun suoritusprosessi käytöstä?

Niin kauan kuin haittaohjelmien torjuntapalvelun suoritettava prosessi ei ole kovassa käynnissä koko ajan, on hyvä jättää se käyttöön. Jos sinulla on kuitenkin ongelmia jatkuvassa resurssien käytössä, voit poistaa sen käytöstä.

Prosessin ja jopa Microsoft Defenderin poistaminen käytöstä on täysin kunnossa. Vaikka se on sisäänrakennettu, sinun ei tarvitse käyttää sitä. Ennen kuin teet tämän, asenna vaihtoehtoinen virustorjuntatyökalu; muuten jätät järjestelmäsi haavoittuvaiseksi. Oikeilla varotoimilla voit olla turvassa ilman virustorjuntaa, sillä Windowsin suojaus on melko kattava järjestelmä, jonka pitäisi pitää sinut turvassa.

Voit tilapäisesti poistaa haittaohjelmien torjuntapalvelun suoritettavan prosessin Tehtävienhallinnasta. Se kuitenkin käynnistyy uudelleen, kun käynnistät tietokoneen uudelleen.

Lopeta tehtävä, jos se aiheuttaa ongelmia, painamalla Win + X avataksesi tehokäyttäjävalikon. Valitse "Tehtävienhallinta".

Napsauta hiiren kakkospainikkeella Antimalware Service Executable ja valitse "Lopeta tehtävä".

Tämä poistaa Microsoft Defenderin käytöstä koko istunnon ajaksi.

Lue myös: 11 laillista Windows-prosessia, jotka voivat näyttää haittaohjelmilta

Poista Microsoft Defender käytöstä

Jos et halua käyttää Microsoft Defenderiä, voit poistaa sen käytöstä väliaikaisesti. Tämä estää haittaohjelmien torjuntapalvelun suoritettavan tiedoston toiminnan. Se ei poista Microsoft Defenderin asennusta – vain poista se käytöstä. Joillakin käyttäjillä se jää pois päältä uudelleenkäynnistyksen jälkeen, mutta yleensä se käynnistyy uudelleen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.

Siirry kohtaan Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Windowsin suojaus.

Avaa Microsoft Defenderin asetukset valitsemalla oikeasta ruudusta "Avaa Windows Security". Valitse "Virusten ja uhkien suojaus".

Valitse "Virusten ja uhkien suojausasetukset" -kohdasta "Hallinnoi asetuksia".

Ota "Reaaliaikainen suojaus" ja "Pilvipalvelusuojaus" pois päältä.

Jälleen kerran, tämä on vain väliaikaista. Voit poistaa sen pysyvästi käytöstä ryhmäkäytäntöeditorin kautta, mutta tämä ei ole käytettävissä Windows 10- ja 11 Home -versioissa. Joissakin Windows 10:n tai 11 Pron uudemmissa versioissa edes ryhmäkäytäntövaihtoehto ei ole käytettävissä.

Lue myös: 7 parhaista kiristysohjelmien salauksenpurkutyökaluista Windowsille

Ongelmien karttoittaminen

1. Antimalware Service Suoritettava korkea suorittimen käyttö

Suurin syy siihen, miksi tämä palvelu näyttää korkean suorittimen käytön, on se, että se tarkistaa tietokoneesi haittaohjelmien varalta. Virus- ja uhkien suojaus -näytössä ("Windowsin suojaus" -kohdassa) voit siirtyä kohtaan "Skannausasetukset" ja asettaa oletustarkistuksen tyypiksi "Pikatarkistus", mikä vie vähemmän resursseja.

2. "Pääsy estetty" Antimalware Service Executable -ohjelmaan

Jos yrität lopettaa suoritettavan prosessin Task Managerin kautta ja saat viestin "Pääsy kielletty", sinun on ensin poistettava Microsoft Defender käytöstä oppaassa aiemmin annettujen ohjeiden mukaisesti ja vasta sen jälkeen yritettävä poistaa käytöstä prosessi Task Managerin kautta.

Lue myös: Kuinka korjata kriittisen prosessin kuollut virhe Windowsissa

3. Kaksi Antimalware Service Suoritettavaa prosessia käynnissä kerralla

Olet ehkä huomannut Task Managerissa, että joskus useampi kuin yksi haittaohjelmien torjuntaprosessi on käynnissä kerralla. Tämä on aivan normaalia. Sinun pitäisi nähdä, että yksi prosesseista on laajennettavissa ja näyttää, että "Microsoft Defender Antivirus Service" on käynnissä (se on Windows Defenderin/Suojauksen sovellus).

Toinen prosessi on "Content Process", joka hallitsee virusmäärityksiä. Molemmat ovat tärkeitä palvelun toimivuuden kannalta.

Koska et voi poistaa palvelua pysyvästi käytöstä, sinun on ratkaistava korkean käytön virhe toisella tavalla. Helpoin ratkaisu on päivittää Microsoft Defender. Nämä sisältyvät Windows-päivityksiin. Asenna uusimmat päivitykset korjataksesi mahdolliset ongelmat.

Jos epäilet, että sinulla on jo virus, lataa ja suorita Microsoft Safety Scanner -työkalu. Virus, joka on päässyt ohi Microsoft Defenderin, saattaa aiheuttaa tuhoa sen kanssa. Tämä työkalu sisältää uusimmat virusmääritykset haittaohjelmien poistamiseksi ja järjestelmän palauttamiseksi normaaliksi.

Kaiken kaikkiaan haittaohjelmien torjuntapalvelun suoritettavasta tiedostosta ei ole syytä huoleen. Jos haluat lisätietoja Windowsin suojauksesta, katso oppaastamme, tarvitsetko virustorjuntaohjelmistoa, jos sinulla on jo Windows Defender. Nauti myös uusimpien Windows-päivitysten ongelmista ja korjauksista.

Indeksi
  1. Mikä on haittaohjelmien torjuntapalvelu suoritettavissa?
  2. Pitäisikö sinun poistaa haittaohjelmien torjuntapalvelun suoritusprosessi käytöstä?
  3. Poista Microsoft Defender käytöstä
  4. Ongelmien karttoittaminen
    1. 1. Antimalware Service Suoritettava korkea suorittimen käyttö
    2. 2. "Pääsy estetty" Antimalware Service Executable -ohjelmaan
    3. 3. Kaksi Antimalware Service Suoritettavaa prosessia käynnissä kerralla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up