Mitä "kytkettynä, ei lataudu" tarkoittaa kannettavan tietokoneen akkujen kanssa?

Käytät kannettavaa tietokonetta, kun huomaat jotain outoa tehtäväpalkissa; olisit voinut vannoa lataavasi akun 100 %, mutta nyt akku on hieman tyhjentynyt. Kun viet hiiren osoittimen kuvakkeen päälle, se kertoo, että akku on "kytkettynä, ei lataudu".

Tämä voi olla hieman ahdistava viesti kuulla. Tarkoittaako se, että akku on loppumassa? Vaikka Windows ei todellakaan kerro, mitä tapahtuu, tämä viesti ei aina tarkoita, että akkusi on viimeisellä tasolla. itse asiassa, joissakin tapauksissa sitä valmistetaan elämään pidempään kuin normaalisti! Mitä tämä viesti sitten tarkoittaa? Tässä on muutamia syitä, miksi saatat nähdä tämän viestin.

Indeksi
  1. 1. Akun säilytysohjelmisto säästää akkua
  2. 2. Akku on kalibroitava uudelleen
  3. 3. Verkkovirtalaitteessa on jotain vikaa
  4. 4. Akun ajureissa on jotain vikaa
  5. 5. Jotain on vialla itse akussa
  6. Vastuussa

1. Akun säilytysohjelmisto säästää akkua

Jos huomaat, että tämä viesti tulee näkyviin, kun olet 90–100 % latausalueella, saatat nähdä akun säästötoimen. Jotkut kannettavat tietokonemallit lopettavat akun lataamisen automaattisesti, kun se saavuttaa 100 %, varsinkin jos olet ladannut sitä pitkään. Kannettavien tietokoneiden valmistajat väittävät, että se pidentää akun käyttöikää pitämällä sen hieman alle 100 %.

Tämä voi tulla voimaan myös pienemmillä prosenttiosuuksilla. Esimerkiksi Lenovo-kannettavani lopettaa yleensä lataamisen yli 95 %:n, mutta Lenovon asetuksissa on vaihtoehto pitää se noin 50–60 % akun säästämiseksi. Kannettavan tietokoneen asetuksista kannattaa katsoa, ​​onko valmistajallasi vastaavaa asetusta.

2. Akku on kalibroitava uudelleen

Akun varaustason ilmoittaminen on kaksisuuntaista työtä akun ja Windowsin välillä. Jos näiden kahden tilastot eivät täsmää, Windows saattaa ilmoittaa akun olevan vain osittain täynnä, kun akku on todella ladattu täyteen eikä siinä ole tilaa enää ladata. Jos haluat synkronoida Windowsin ja akun varmuuskopion, yritä kalibroida kannettavan tietokoneen akku uudelleen, jotta ne asetetaan samalle sivulle.

3. Verkkovirtalaitteessa on jotain vikaa

Tämä viesti saattaa johtua siitä, että kannettava tietokone tunnistaa vaihtovirtasovittimen olevan paikalla, mutta se ei lataa kannettavaa tietokonetta tehokkaasti. Jos voit, yritä puristaa verkkolaitteen liitäntöjä nähdäksesi, muuttuuko mikään. tämä sisältää sen ja kannettavan tietokoneen välisen yhteyden, sen ja pistorasia sekä kaikki niiden välissä olevat paikat, joissa jokin liitetään johonkin muuhun. Kannattaa myös kokeilla uutta ilmastointilaitetta, jos sellaisen saa helposti hankittua.

4. Akun ajureissa on jotain vikaa

Kyllä, jopa akussasi on ajurit! Joskus ne on asennettava uudelleen, jotta ne pääsevät jälleen toimintakuntoon. Ennen kuin yrität asentaa akun uudelleen, on syytä huomata, että osa näistä vaiheista sisältää akun poistamisen kannettavasta tietokoneesta. Jos et tiedä tai fyysisesti pysty poistamaan kannettavan tietokoneen akkua, on parasta kääntyä ammattilaisen puoleen vaurioiden välttämiseksi.

On myös parasta nähdä, voitko ladata akun ohjaimet; sen pitäisi tehdä se automaattisesti näiden vaiheiden aikana, mutta on parasta varautua siltä varalta, että jokin ei mene hyvin!

Siirry ensin Laitehallintaan napsauttamalla "Käynnistä", kirjoittamalla sitten hakuun "laitehallinta" ja painamalla Enter.

Etsi "Akut"-kohdasta "Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery", napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta "Poista laite".

Sammuta kannettava tietokone, irrota akku ja pidä virtapainiketta painettuna minuutin ajan päästäksesi eroon mahdollisista varauksista. Vaihda akku, käynnistä kannettava tietokone uudelleen, ja akkuohjainten pitäisi asentaa itsensä uudelleen. Tarkista, latautuvatko akut nyt kunnolla.

5. Jotain on vialla itse akussa

Saattaa olla mahdollista, että akku alkaa vanhentua ja menettää latauksensa. Tässä tapauksessa saattaa olla parasta katsoa akun kuntoa kerran. Olemme kirjoittaneet artikkelin kannettavan tietokoneen akun kunnon tarkistamisesta Windows 10:ssä, joten lue se, niin näet, kuinka se kestää. Jos se on matkalla ulos, kokeile uutta akkua tai vie se huoltokeskukseen, jos et saa akkua irti.

Vastuussa

Kun akku ei lataudu itsestään, se voi olla huolestuttavaa käyttäjille, jotka eivät tiedä mitä se tarkoittaa. Nyt tiedät joitakin syitä, miksi akku ei lataudu itsestään ja kuinka korjata se – jos se tarvitsee jopa korjausta!

Auttaako tämä? Kerro meille alla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up