Mitä ovat mukautetut näkymät Windows Event Viewerissa ja kuinka luoda sellainen

Windows 10 -tietokoneesi on täynnä hyödyllisiä ominaisuuksia, joista et ehkä ole tietoinen. Event Viewer on yksi niistä arvokkaista työkaluista, jotka voidaan jättää huomiotta, koska se voi tuntua aluksi pelottavalta. Jos et ole varma, kuinka lukea kaikkia näitä tietoja, voit päättää luopua yrittämästä ymmärtää niitä.

Hyvä uutinen on, että Windows Event Viewer -ohjelmassa on vaihtoehtoja, joilla voit päästä eroon tarpeettomista tiedoista. Suodattimien ansiosta voit asettaa Event Viewerin näyttämään vain tiettyjä tietoja. Katsotaan kuinka helppoa niiden käyttö on.

Lue myös: Sovellusten poistaminen Windowsin "Avaa sovelluksella" -luettelosta

Mikä on Windowsin mukautetut näkymät?

Mukautetut näkymät Windows Event Viewerissa on erityinen esitys, jossa näet vain sinua kiinnostavat varoitukset. Oletetaan esimerkiksi, että haluat nähdä, onko jokin tietokoneesi osa viallinen.

Luomalla mukautetun näkymän tietokoneesi varmistaa, että näet kaikki siihen viittaavat varoitukset. Monien varoitusten läpikäyminen voi viedä aikaa, mutta kun määrität mukautetun näkymän, näet vain haluamasi varoitukset.

Kuinka käyttää Windows 10 -tapahtumanvalvontaohjelmaa ja luoda mukautettu näkymä

Nopein tapa avata Event Viewer on kirjoittaa se hakukenttään. Kun se avautuu, sinun pitäisi nähdä mukautetut näkymät -vaihtoehto vasemmassa ruudussa. Oletuksena sinun pitäisi jo nähdä Hallinnolliset tapahtumat -vaihtoehto; tämä on mukautettu näkymä, jonka Windows sisältää oletuksena.

Luo mukautettu näkymä napsauttamalla sitä vaihtoehtoa oikeanpuoleisessa ruudussa.

Näyttöön tulee mukautetun näkymän luontiikkuna, ja ensimmäinen vaihtoehto pyytää sinua valitsemaan ajanjakson. Jos etsimäsi virhe tapahtui viimeisen 12 tunnin aikana, napsauta avattavaa valikkoa ja valitse kyseinen vaihtoehto.

On myös tärkeää valita tapahtumien tärkeysaste. Sinun on esimerkiksi määritettävä, haluatko nähdä vain kriittiset tapahtumat, Virhe (ongelmat, jotka voivat odottaa), Varoitus (ongelmat, jotka voivat aiheuttaa tai eivät koskaan aiheuttaa todellista ongelmaa), Tiedot (tapahtumat, jotka antavat tietoja aktiviteetit) ja Verbose (näyttää eritellyt tiedot tapahtumista).

Mukautetun näkymän on myös tiedettävä, mistä etsiä tietoja. Tällä alueella on vain kaksi vaihtoehtoa, joista valita. Voit joko näyttää sen jommallakummalla kahdesta vaihtoehdosta.

Loki-vaihtoehdon avulla voit etsiä edelleenlähetetyt tapahtumat, järjestelmä, asennus, suojaus ja sovellus. Tällä vaihtoehdolla voit myös lisätä tunnuksia. Nämä tunnukset tunnistavat sen yksinomaan.

Lähde-vaihtoehdon avulla tapahtumat suodatetaan tarkemmilla tiedoilla niiden tietyn lähtökohdan mukaan. Suurin osa sovelluksia voidaan suodattaa lähteen mukaan, josta ne on tehty.

Lue myös: Kriittisten rakenteiden korruption vianmääritys Windows 10:ssä

Mukautetun näkymän tallentaminen

Kun olet mukauttanut mukautetun näkymän, on aika tallentaa se. Napsauta OK suojataksesi muutokset, ja uusi ikkuna pyytää sinua lisäämään lisätietoja. Sinun on annettava mukautetulle näkymällesi nimi ja päätettävä, mihin kansioon haluat tallentaa sen.

Kuvauksen lisääminen on valinnaista, eikä se tarvitse tehdä sen oikein tallentamiseksi. Sitä ei myöskään tarvitse tallentaa Custom Views -kansioon. voit luoda uuden napsauttamalla Uusi kansio -vaihtoehtoa.

Jotta muut eivät pääse käyttämään tätä suodatinta, poista valinta "Kaikki käyttäjät" -ruudusta oikeasta alakulmasta. Kun napsautat OK, äskettäin luotu mukautettu näkymä ilmestyy automaattisesti vasemmanpuoleiseen ruutuun.

Johtopäätös

Luomalla mukautetun näkymän näet helposti haluamasi virheet. On hyvä olla tietoinen kaikista virheistä, mutta joskus haluat nähdä vain tietyt. Mitä erityisiä virheitä etsit tietokoneeltasi?

Indeksi
  1. Mikä on Windowsin mukautetut näkymät?
  2. Kuinka käyttää Windows 10 -tapahtumanvalvontaohjelmaa ja luoda mukautettu näkymä
  3. Mukautetun näkymän tallentaminen
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up