Mitä tapahtuu, jos et aktivoi Windowsia?

Ennen Windows 10:tä sinun piti aktivoida käyttöjärjestelmäsi. Sinun piti maksaa lisenssistä, jos halusit täydellisen ja sujuvan käyttökokemuksen tietokoneellasi. Windows 10 ja Windows 11 käsittelevät asioita hyvin eri tavalla. Mitä oikeastaan ​​tapahtuu, jos et aktivoi Microsoft Windowsin nykyaikaista kopiota?

Lue myös: Kuinka yhdistää Android-puhelimesi Windowsiin

Mitä aktivointi edes tarkoittaa?

Windowsin aktivointi tarkoittaa tilasi rekisteröimistä maksulliseksi, lisensoiduksi käyttäjäksi. Kun ostat uuden Windows-kopion, sen mukana tulee yleensä lisenssiavain. Vaihtoehtoisesti voit liittää digitaalisen oikeuden Microsoft-tiliisi. Joissakin tietokoneissa on sisäänrakennettu laitteistopohjainen käyttöoikeus. Sinun ei esimerkiksi tarvitse aktivoida Windowsia, kun asennat sen uudelleen nykyaikaisiin kannettaviin tietokoneisiin. Tämä johtuu siitä, että Windows "tietää", että kannettava tietokone on oikeutettu lisenssiin.

Kun asennat Windowsin puhtaaseen tietokoneeseen, sinulla on mahdollisuus ohittaa aktivointi ja saada koodi myöhemmin. Jos päivität kelvollisesta lisensoidusta Windows-versiosta, lisenssi siirretään ja aktivointi tapahtuu välittömästi.

Joten ainoa kerta, kun aktivointiongelma nousee päätään, on Windowsin puhtaan asennuksen aikana. Näin on, jos ei ole laitteistopohjaisia ​​oikeuksia eikä digitaalisia oikeuksia. Normaali reaktio tähän tilanteeseen on ostaa Windows-lisenssi ja aktivoida kopiosi. Jos päätät olla tekemättä, tapahtuu useita tärkeitä asioita.

Lue myös: Kuinka ladata Windows-virtuaalikone laillisesti

Aktivointivesileima

Kun olet käyttänyt Windowsia 30 päivää aktivoimatta sitä, huomaat vesileiman ilmestyvän työpöydän oikeaan alakulmaan.

Vesileima sanoo vain "Aktivoi Windows. Aktivoi Windows siirtymällä kohtaan Asetukset. Tämä on jatkuva muistutus siitä, että Windows tarvitsee aktivoinnin. Sen lisäksi, että tämä vesileima näkyy työpöydällä, se ei häiritse normaalia Windowsin toimintaa.

Mukauttamisvaihtoehdot ovat poissa käytöstä

Jokainen rakastaa muokata käyttöjärjestelmäänsä niin, että se todella tuntuu "omalta" tietokoneeltasi. Siksi on järkevää, että mahdollisuus muokata Windowsin ulkoasua ja tuntumaa on poistettu käytöstä, ellet aktivoi sitä. Aktivoimattomassa skenaariossa voit valita pienen joukon teemoja, jotka toimitetaan Windowsin mukana. Kaikki yksittäiset mukautusvaihtoehdot, kuten taustakuva, teema, Käynnistä-valikon väri, läpinäkyvyys jne., ovat kuitenkin poissa käytöstä.

Kun yrität muuttaa yksittäisiä asetuksia, näet kaikki vaihtoehdot harmaina. Siellä on myös viesti, joka muistuttaa, että sinun on aktivoitava Windows.

Aktivointimuistutukset Asetukset-sovelluksessa

Windowsin Asetukset-sovellus on keskeinen paikka, jossa voit tehdä muutoksia Windowsiin. Joka kerta kun avaat tämän sovelluksen, näet ilmoituksen, että et ole vielä aktivoinut Windowsia. Siellä on myös kätevä Aktivoi nyt -painike, johon voit syöttää avaimen tai ostaa lisenssin.

Lue myös: 6 tapaa lopettaa Windows-päivitykset

Aktivointibannerin ponnahdusikkunat

Järjestelmässä, jota ei ole aktivoitu, näet ajoittain aktivointimuistutuksen. Tämä on suuri banneri, joka täyttää näytön keskiosan. Se ilmoittaa, että kokeilukäyttöoikeus on vanhentumassa ja että Windows tarvitsee aktivoinnin.

Voit hylätä tämän viestin aina, kun se ponnahtaa esiin, mutta se palaa ajoittain keskeyttäen tekemäsi.

Mahdollisesti rajoitettuja päivityksiä

Kirjoitushetkellä pystyimme lataamaan järjestelmä- ja tietoturvapäivityksiä inaktivoituun kopioon Windows 11 ilman ongelmia. Ei kuitenkaan ole takeita siitä, että näin tulee olemaan myös tulevaisuudessa. Microsoft voi halutessaan estää lisensoimattomien Windows-kopioiden päivitykset milloin tahansa.

Jos tärkeitä tietoturvapäivityksiä ei enää ole saatavilla lisensoimattomille Windows-kopioille, saatat joutua haittaohjelmien uhriksi. Haittaohjelmat, jotka hyödyntävät hakkerit voivat löytää käyttöjärjestelmästä uusia hyväksikäyttöjä.

Lue myös: Kuinka korjata "Odottamaton Store Exception" -virhe Windowsissa

"Freemium" Windows ei ole virallinen

Microsoft määrää, että vain niillä, joilla on maksullinen Windows-lisenssi, on oikeus käyttää sitä. Toisin sanoen Microsoft voi tällä hetkellä päättää katsoa toisin. Virallisesti he voivat kuitenkin muuttaa mielensä milloin tahansa ja lukita käyttäjät luvattomilla kopioilla.

Tällaiset "pehmeät" rajoitukset eivät kuitenkaan ole yritykselle mitään uutta. Vaikka esimerkiksi Windows 10:n aiempien versioiden virallinen ilmainen päivitysikkuna on sulkeutunut, käyttäjät voivat silti jatkaa päivitystä. Microsoft oli selvästi tietoinen käytetystä porsaanreiästä, mutta ei yrittänyt sulkea sitä.

Voimme vain spekuloida, miksi yritys on päättänyt lieventää asennettaan Windowsin aktivointiin. Silti Windows 10:n jälkeen se on selvästi siirtynyt tilauspohjaiseen ohjelmistomalliin. Loppujen lopuksi voit silti ostaa Windows Store -sovelluksia, tilata Office 365:n tai pelata Game Pass -pelejä. Jopa Windows-kopiossa, jota ei ole aktivoitu. Joten jopa nämä koneet ovat tulonlähde.

Lue myös: Asetukset-sovellus ei toimi Windowsissa? Tässä ovat korjaukset

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka kauan Windows voi toimia ilman aktivointia?

Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä ei ole rajoituksia sille, kuinka kauan voit käyttää käyttöjärjestelmää aktivoimatta sitä. Microsoft saattaa kuitenkin muuttaa tätä tulevaisuudessa.

Voinko kiertää personointilohkon?

Onko Windows käyttökelpoinen ilman aktivointia?

Windows on melkein yhtä käyttökelpoinen kuin aktivoituna. Muistutukset ja ponnahdusikkunat voivat olla ärsyttäviä, mutta ne eivät itse asiassa haittaa tehtäviäsi. Ne eivät kuitenkaan ole mahtavia, jos sinun täytyy suoratoistaa näyttöä tai pitää esitys. Satunnaista nalkutusta lukuun ottamatta voit silti tehdä kaiken mitä tavallisesti tekisit, lukuun ottamatta yllä olevassa artikkelissa mainittuja rajoituksia.

Kuinka paljon Windows 11:n aktivointi maksaa?

Windows 11 -lisenssin hinta voi vaihdella alueittain ja myös versioittain. Tavallinen Windows 11 Home -versio maksaa 139,99 dollaria ja Windows 11 Pro maksaa 199 dollaria, jos ostat ne suoraan Microsoftilta. Saatat löytää avaimia halvempiin hintoihin kolmansien osapuolien sivustoilta, mutta sinun on ensin tutkittava niiden legitiimiys.

Voiko vesileimat poistaa?

Internetissä on lukuisia oppaita aktivointivesileimien poistamiseen ja muistutusten ponnahdusikkunoiden estämiseen. Ne edellyttävät kuitenkin ohjelmistoja, jotka voivat sisältää haittaohjelmia, tai teet muutoksia tärkeimpiin Windows-tiedostoihin ja rekisteriasetuksiin, mikä voi johtaa tietojen katoamiseen ja muihin tietokoneongelmiin. Joten on helpompi ostaa halvin laillinen Windows-avain, jonka voit löytää.

Voinko käyttää vanhaa Windows-avainta?

Voit käyttää Windows 10 -avainta Windows 11:n aktivoimiseen. Olemme myös nähneet raportteja, joiden mukaan voit käyttää Windows 7- tai Windows 8.1 -avainta Windows 11:n aktivoimiseen, mutta ei ole takeita, että tämä toimii. Ei kuitenkaan ole haittaa yrittää käyttää näitä avaimia, jos sinulla on ne. Vaihtoehtoisesti voit aktivoida Windows 10:n Windows 7- tai Windows 8.1 -avaimella ja sitten käyttää Windows 11 Installation Assistantia päivittääksesi Windows 11:n aktivoituun kopioon.

Indeksi
 1. Mitä aktivointi edes tarkoittaa?
 2. Aktivointivesileima
 3. Mukauttamisvaihtoehdot ovat poissa käytöstä
 4. Aktivointimuistutukset Asetukset-sovelluksessa
 5. Aktivointibannerin ponnahdusikkunat
 6. Mahdollisesti rajoitettuja päivityksiä
 7. "Freemium" Windows ei ole virallinen
 8. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka kauan Windows voi toimia ilman aktivointia?
  2. Voinko kiertää personointilohkon?
  3. Onko Windows käyttökelpoinen ilman aktivointia?
  4. Kuinka paljon Windows 11:n aktivointi maksaa?
  5. Voiko vesileimat poistaa?
  6. Voinko käyttää vanhaa Windows-avainta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up