Mitä tapahtuu Windows 7: lle emolevyn vaihtamisen jälkeen

Olen kuullut saman kysymyksen yhä uudelleen ihmisiltä, ​​jotka ovat vaihtaneet emolevynsä viime aikoina: Mitä tapahtuu Windows 7 -asennukselleni? Ja miksi ei huolta? Microsoft ei todellakaan tehnyt hyvää työtä estääkseen Windows XP: tä kaatumasta, kun käyttöjärjestelmää käyttävän järjestelmän emolevy vaihdettiin. Ajattelin, että sen sijaan, että vastaisin kysymykseen 1000 kertaa, tekisin sen kerran täällä. Totuus on, että tulos riippuu yleensä Windows-asennustyypistäsi, ts. Onko sinulla OEM- vai vähittäismyyntiversio.

Indeksi

  Kuinka selvittää Windows-lisenssin tyyppi

  Ensinnäkin monet ihmiset eivät ymmärrä Windows-lisenssityyppeihin liittyviä eroja, paitsi että OEM-versiot ovat halvempia. Windowsin OEM-versio antaa sinun asentaa käyttöjärjestelmän järjestelmän määritysten mukaisesti. Vähittäiskaupan version avulla voit siirtää Windowsin toiseen tietokoneeseen. Puhumme tästä myöhemmin, mutta ensin opitaan selvittämään Windows-lisenssityyppi, jos et tiedä mikä asennus sinulla jo on. Usein, jos ostit tietokoneen tietokoneesi valmistajalta, sinulla on OEM-versio. Et kuitenkaan voi koskaan olla varma.

  Napsauta Käynnistä-valikkoa, napsauta hiiren kakkospainikkeella "Tietokone" ja napsauta "Ominaisuudet". Kun olet siellä, näet tuotetunnuksen ruudun alaosassa. Jos siinä on kirjaimet "OEM", sinulla on Windowsin OEM-versio. Muuten sinulla on kaupallinen versio. Tarpeeksi yksinkertainen, vai mitä?

  Entä Windowsin OEM-versiot?

  Mitä tapahtuu Windows 7: lle emolevyn vaihtamisen jälkeen

  Kun olet asentanut uuden emolevyn tietokoneeseen, Windowsin OEM-versio ei toimi. Yksinkertaisesti sanottuna Microsoft tulkitsee uuden emolevyn uudeksi järjestelmäksi. Jos haluat siirtää Windowsin OEM-version uuteen tietokoneeseen, voit kokeilla onneasi ja soittaa ongelmalle Microsoftille. Todennäköisesti joudut asentamaan Windows 7: n uudelleen järjestelmään pakottaen luopumaan kaikista kiintolevyllesi asennetuista ohjelmista. Toisin sanoen, sinun on oltava valmis aloittamaan alusta.

  Entä vähittäiskauppa?

  Mitä tapahtuu Windows 7: lle emolevyn vaihtamisen jälkeen

  Kuinka onnekas olet! Jos sinulla on Windows-vähittäiskaupan asennus, voit helposti siirtää sen tietokoneesta toiseen (kopioimatta sitä useaan tietokoneeseen samanaikaisesti). Heti kun olet asentanut emolevyn, käynnistä järjestelmä normaalisti. Windowsin käynnistyminen kestää kauan, kun se asentaa piirisarjan ja emolevyn kanssa työskentelyyn tarvittavat ohjaimet. Suosittelen uusien emolevyn ohjainten asentamista ennen vanhan purkamista. Kun olet asentanut kaiken ohjainlevylle, huomaat, että uuden emolevyn asentaminen ei vaikuta Windowsin käynnistykseen yhtä paljon kuin tietokoneesi ei ole ylikuormitettu loppuun ajuriasennusten kanssa.

  Mukavan laatikon lisäksi on syy, miksi vähittäiskaupan versio on melkein kolme kertaa kalliimpi kuin OEM-versio. Sinun on kuitenkin aktivoitava Windows uudelleen tietokoneen käynnistämisen jälkeen varmistaaksesi, että olet siirtänyt Windows-asennuksen uuteen tietokoneeseen. Muista, ettet tee virhettä asentamalla Windows useaan tietokoneeseen samanaikaisesti. Windows-lisenssit koskevat vain yhtä tietokonetta kerrallaan. Tässä tapauksessa on syy, miksi monet ihmiset pitävät Linuxista.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up