Mitä voit poistaa Windowsista vapauttaaksesi tilaa

Vapauta päivitysasennustiedostojen käyttämää tilaa Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä

Tarkistamalla jäljellä olevan tilan levyltä, johon Windows 11 tai Windows 10 on asennettu, huomaamme sen välittömästi tila on pienentynyt dramaattisesti ajan myötä. Tilan puute ei johdu vain uusien tiedostojen asentamisesta tai uusien kansioiden luomisesta: järjestelmätiedostot, päivitystiedostot ja monet väliaikaiset tiedostot, jotka voimme poistaa aiheuttamatta vakausongelmia, vievät usein tilaa.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle mitä voit poistaa Windowsista vapauttaaksesi tilaakäyttämällä vain Windows 11:n ja Windows 10:n sisäänrakennetut puhdistustyökalut. Käyttämällä näitä työkaluja emme poista tärkeitä tiedostoja järjestelmästä.

1) Ota Memory Sense käyttöön

Voit poistaa turhat tiedostot Windowsista ilman käyttäjän toimia Muistin anturiWindows 11:n ja Windows 10:n sisäänrakennettu ominaisuus, joka poistaa automaattisesti ei-toivotut tiedostot, päivitystiedostot ja sovellusten ja järjestelmän luomat väliaikaiset tiedostot.

Aktivoida Memory Sense Windows 11:ssä Painamme näppäimistön WIN+I, siirrytään valikkoon Järjestelmänapsauta valikkoa Varastointi ja aktivoi kohteen vieressä oleva kytkin Muistin anturi; Tämän toiminnon määrittämistä varten painamme sen nimeä ja valitsemme milloin puhdistus suoritetaan (suosittelemme asetusta Joka kuukausi), tyhjennetäänkö Windowsin roskakori automaattisesti ja poistetaanko tiedostot Lataukset-kansiosta tietyn ajan kuluttua.

Aktivoida Memory Sense Windows 10:ssä Painamme aina WIN+I näppäimistöllä, avaamme polun Asetukset -> Järjestelmä> Tallennusnapsauta valikkoa Muistitunnistimen asetukset jatkaaksesi automaattisen puhdistuksen aktivointia.

Puhuimme tästä toiminnosta yllä olevassa oppaassa kuinka säilyttää vapaata tilaa Windowsissa aktivoimalla "Memory Sense".

2) Poista päivitystiedostot

Järjestelmäpäivitystiedostot kerääntyvät Windows 11:een ja Windows 10:een: nämä tiedostot vievät paljon tilaa (etenkin versiomuutokseen tarvittavat) ja niihin liittyy myös vanha järjestelmän palautustiedostojotka ovat saatavilla vähintään 10 päivää (jos haluamme palata).

Jos emme halua palata takaisin, on parasta poistaa ne välittömästi ja viedä meidät polkua pitkin Asetukset -> Järjestelmä -> Tallennus -> Väliaikaiset tiedostotrastittaa merkinnät Windows Update Cleanup Ja Windowsin päivityksen lokitiedosto ja painamalla ylhäältä Poista tiedostot.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka palata aiempaan Windows 11 -versioon (vanhentunut).

3) Puhdista päivitystiedostot kehotteessa

Toinen tehokas tapa suorittaa se Windows Update -tiedostojen puhdistaminen aikoo avata komentokehotteen järjestelmänvalvojan oikeuksilla (etsimme kehote Käynnistä-valikosta ja käytä sovelluksen oikeaa painiketta) ja jatka puhdistusta päätteestä.

Jatka avaamalla komentokehote järjestelmänvalvojan oikeuksilla ja suorittamalla seuraavan komennon:

Cleanmgr /sageset:65535

Kun olet valinnut tiedostot aiemmista asennuksista ja painanut OK, kirjoitamme komennon:

Cleanmgr /sagerun:65535

Tällä tavalla voimme olla varmoja, että olemme todella poistaneet kaikki Windowsin väliaikaiset tiedostot.

4) Käytä Levyn puhdistusta

Memory Sensen lisäksi voimme selvittää, mitä voidaan poistaa Windowsista tilan vapauttamiseksi käyttämällä Levyn uudelleenjärjestäminen -sovellusta, joka on saatavilla useissa Windows-versioissa ja joka pystyy suorittamaan täydellisen ja tehokkaan puhdistuksen kaikilla alueilla. tietokone.

Avataksesi sovelluksen katsomme Käynnistä-valikosta Puhdistuslevy, painamme Järjestelmätiedostoja avataksemme kaikkien merkintöjen lukituksen ja valitsemme ne, jotka haluamme poistaa; lopuksi painamme OK ja odotamme siivouksen loppua tilan palauttamiseksi.

Voimme oppia lisää Levyn uudelleenjärjestämisen käytöstä oppaastamme Täydellinen levyn puhdistus turhista tiedostoista Windowsissa.

Johtopäätökset

Käyttämättä kolmannen osapuolen puhdistusohjelmia (kuten kuuluisa CCleaner) voimme selvittää itse, mitä Windowsista voidaan poistaa tilan vapauttamiseksi käyttämällä kaikkia Windowsin tarjoamia työkaluja.

Memory Sense on erittäin tehokas ja voi puhdistaa levyn itse tarpeidemme mukaan, kun taas komentokehote ja levyn uudelleenjärjestäminen mahdollistavat tilan vapauttamisen perinteisillä menetelmillä.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme kuinka vapauttaa tilaa OneDrivessa Älä viitsi kuinka vapauttaa tilaa Windows 11:ssä.

Indeksi
  1. 1) Ota Memory Sense käyttöön
  2. 2) Poista päivitystiedostot
  3. 3) Puhdista päivitystiedostot kehotteessa
  4. 4) Käytä Levyn puhdistusta
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up