Mitä voit tehdä, jos kannettavan tietokoneen virta loppuu latauksen aikana?

Loppuuko kannettavan tietokoneen virta edelleen, vaikka se olisi kytketty verkkovirtaan? Katsotaanpa, kuinka voimme ratkaista tämän akku- tai virtalähdeongelman

Muutaman vuoden ikäisillä muistikirjoilla on mahdollista joutua epämiellyttävään tilanteeseen, jossa Kannettavaan tietokoneeseen asetettu akku kuluttaa virtaa, vaikka se olisi kytketty virtalähteeseen.

Tässä skenaariossa, kun tietokonetta käytetään virtalähteenä ja kytkettynä pistorasiaan, akun lataustaso laskee hitaasti sen sijaan, että se nousisi niin kuin pitäisi, ikään kuin energia ei riittäisi sen lataamiseen. Tämä on ongelma, joka joissakin tapauksissa saa tietokoneen latautumaan tiettyyn pisteeseen asti ja sitten yhtäkkiä vähän tyhjenemään.

Jos mekin olemme joutuneet tähän skenaarioon, älkäämme antako epätoivoa: seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti, mitä tehdä ongelman ratkaisemiseksi. Kannettavan tietokoneen akku tyhjenee, vaikka se olisi kytketty virtalähteeseenjoten voit palata lataamaan akkua normaalisti ilman äkillisiä muutoksia autonomia-arvossa.

Käynnistä Windowsin vianmääritys

Ymmärtää heti, onko ongelma ohjelmisto- vai laitteistoluonteinen Yritetään käynnistää Windowsin vianmääritystyökalujoka on myös varustettu työkalulla, joka pystyy palauttamaan tietokoneen energiaprofiilit ja ratkaisemaan akkuihin liittyviä ohjelmisto-ongelmia.

Jatka Windows 11:ssä painamalla näppäimistön WIN+I ja avaamalla valikon Järjestelmänapsauta valikkoa Ongelmien karttoittaminenpaina Muut vianetsintätyökalut -valikkoa ja paina lopuksi -painiketta Juosta merkinnän vieressä Energiansäästö.

Jos ongelma liittyi Windowsin energiansäästöasetuksiin, työkalun avulla voit palauttaa alkuperäiset asetukset ja palauttaa myös normaalin akun latausprosessin.

Kalibroi kannettavan tietokoneen akku

Jos ongelmien ratkaisemisesta ei ole ollut hyötyä, analysoimme yksityiskohtaisesti akkuongelman luonnetta ja yritämme ymmärtää, voiko se johtua jäännöslataustason kalibrointi epäonnistui.

Akku, jota ei ole "kalibroitu", näyttää alhaisemman lataustason muutaman minuutin välein tarkastuksen ja toisen välillä, jolloin käyttäjä uskoo, että kannettavan tietokoneen akku on loppumassa, vaikka sitä ladataankin.

varten Kalibroi kannettavan tietokoneen akku nopeasti sammutamme käyttöjärjestelmän, jätämme kannettavan tietokoneen latautumaan vähintään 3-4 tunniksi (tai ainakin kunnes latauksen merkkivalo sammuu), irrotamme sitten virtajohdon ja käynnistämme tietokoneen uudelleen käyttämällä sitä, kunnes se on täysin tyhjä.

Heti kun tietokone on täysin purkautunut, laita se lataukseen vielä vähintään 3-4 tunniksi (lataamista jatketaan, vaikka latauksen merkkivalo ei pala), käynnistä tietokone laturin ollessa edelleen kytkettynä, kirjaudu sisään ja odota vähintään 10 minuuttia, tarkista akun lataustaso.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa miten kannettavan tietokoneen akku kalibroidaan.

Tarkista kaapelin ja virtalähteen liitäntä

Jos ongelma jatkuu joidenkin ohjelmistoehdotusten jälkeen meidän on keskityttävä laitteistoongelmiin.

Ensimmäinen tämäntyyppinen ehdotus sisältää Tarkista päivittäin käytetty kaapeli ja virtalähde huolellisesti kannettavan tietokoneen akun lataamiseen. Joskus kestää hyvin vähän ennen kuin sähkönsyöttö räjähtää, sai meidät uskomaan, että muistikirja latautui kun itse asiassa se oli jo katkaistu minuutteja.

Irrotamme pistorasian seinästä, irrotamme kaapelin virtalähteestä ja latauspistokkeen kannettavasta, odotamme muutama minuutti ja kytkemme kaikki uudelleen, kiinnitä erityistä huomiota virtajohdon ja virtalähteen väliseen liitäntään (usein virtapiikkeistä johtuen).

Jos laturi näyttää olevan kunnossa, mutta purkautumisongelma on edelleen olemassa, on parasta kokeilla oppaan muun osan neuvoja.

Yritä ladata tietokoneen ollessa pois päältä

Toinen pätevä ehdotus ymmärtää, miksi kannettavan tietokoneen akku purkautuu, kun se on päällä, on kannettavan tietokoneen jättäminen latautumaan, kun se on sammutettu, ja huolehtia siitä, että se sammutetaan kokonaan eikä käyttää unta tai lepotilaa.

Jos akun lataukseen liittyvä LED-valo sammuu muutaman minuutin tai muutaman tunnin kuluttua, käynnistämme tietokoneen uudelleen: jos lataustaso laskee, kun se käynnistetään uudelleen. Ongelma voi olla liian pieni virtalähdeeli se tarjoaa riittämättömän lataustason akun lataamiseen, kun tietokone on päällä.

Joten yritetään vaihda se tehokkaampaan valitsemalla laturi, jolla on oikea jännite ja tehokiinnittäen huomiota muistikirjan pohjatarran tietoihin (saamme myös hakea tietokoneen sähköiset tiedot nopealla Google-haulla).

Vaihda kannettavan tietokoneen virtalähde

Jos meidän on vaihdettava tietokoneen virtalähdekannattaa katsoa yleiskäyttöiset virtalähteet kannettaville tietokoneille saatavilla Amazonissa tai uusimman sukupolven kannettavissa tietokoneissa ai USB-C kannettavan tietokoneen laturit korkeajännite.

Valitsemme luonnollisesti mallin, joka on yhteensopiva kannettavan tietokoneen kanssa sähköisestä näkökulmasta: jännitteen on oltava sama, jotta myös tehoarvo watteina täsmää (mitä muistamme volttia per ampeeri).

Jotta tietokoneesi ladataan nopeammin, laturin ja kaapelin on tuettava alan standardeja. Laturin ja kaapelin on tuettava tietokoneen vaatimia tehotasoja nopeimman latauksen saavuttamiseksi, eikä klassisen USB-C-portin käyttö (joka antaa maksimitehoa 15 W) ei riitä, vaan joudumme käyttämään USB-C-porttia. omistettu vallalle (tunnetaan yleensä nimellä ovi USB-C-virransyöttö tai USB-C PD).

Johtopäätökset

Jos näemme yhtäkkiä tietokoneen lataustason laskevan, vaikka se on kytkettynä pistorasiaan voimme tarkistaa ensin, koska se on yksinkertaista, jos ongelma liittyy ohjelmistoon, vaikka sitä ei todennäköisesti ratkaista tällä tavalla. Paljon todennäköisemmin virtalähde- tai akkuongelma edellyttää laturin tai koko kannettavan tietokoneen vaihtamista.

Jos tietokone ei ole uusi, tämä on myös otettava huomioon akun ikä jota käytämme: jos akku on yli 3 vuotta vanha se voi aiheuttaa ikääntymisongelmia ja näyttää väärän lataustasonjoka näyttää vaihtelevia arvoja: näissä tapauksissa akun kalibroinnin pitäisi ratkaista suurin osa ongelmista.

Edelleen kannettavien tietokoneiden latureiden ja akkujen osalta voimme lukea oppaamme kuinka Tarkista kannettavan tietokoneen akun tila ja arvioitu käyttöikä Älä viitsi mitä tehdä, jos kannettavan tietokoneen laturi ei toimi.

Indeksi
  1. Käynnistä Windowsin vianmääritys
  2. Kalibroi kannettavan tietokoneen akku
  3. Tarkista kaapelin ja virtalähteen liitäntä
  4. Yritä ladata tietokoneen ollessa pois päältä
  5. Vaihda kannettavan tietokoneen virtalähde
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up