Miten Microsoft Access toimii ja mihin sitä käytetään

Alustava Microsoft Access -opas ymmärtääksesi kuinka tietokannan hallinta toimii, kuka sitä tarvitsee ja mihin se on tarkoitettu

Microsoft Access se on yksi Microsoft Office -paketin ohjelmista, jota käytetään pääasiassa yritysympäristöissä, koska se on varattu tietokannanhallinta.

Kotona, opiskeluun tai yksinkertaisiin töihin käytämme usein Exceliä luetteloihin ja alkeellisiin tietokantoihin, mutta useimmissa tapauksissa voimme siirtyä välittömästi Accessiin välttäen Excelin aiheuttamia sotkuja (varsinkin jos joudumme "laskemaan" jotain soluista ) .

On mahdotonta selittää, kuinka Accessia käytetään yhdessä artikkelissa. Tästä ohjelmasta on kirjoitettu enemmän tai vähemmän monimutkaisia ​​käsikirjoja, joissa on loputtomasti mahdollisuuksia. Tämän lyhyen alustavan postauksen ainoana tarkoituksena on korostaa, että Accessilla voit hallita myös ravintolan pöytiä, hotellin huoneita tai jopa yrityksesi kuluja, lähetettyjä tai vastaanotettuja laskuja, kirjaston kirjoja, luettelo CD-levyistä ja kaikista muista tiedoista.
Accessin oppiminen kotona saattaa olla aluksi työlästä työtä, mutta voin vakuuttaa, että Accessin ymmärtäminen voi johtaa laajoihin työmahdollisuuksiin (harvat ihmiset eivät ole hyviä Accessissa) ja voivat helpottaa kaikkia tietokoneellasi tekemiäsi tehtäviä.

1) Mikä on Microsoft Access

Microsoft Access on a RDBMStuo on Relaatiotietokannan hallintajärjestelmärelaatiotietokannan hallintaohjelma, jossa tiedot linkitetään toisiinsa riippuvuussuhteilla.

Ei ihanteellinen suurille tietokantoille, jotka vaativat erilaisia ​​ohjelmia, mutta se on helpoin tietokantaohjelmisto. Suurin ero Exceliin on, että raakatiedot on lisättävä Access-taulukoihin eikä matemaattisiin laskelmiin, kuten Excelissä tapahtuu.

Accessissa sinun on tallennettava rakenteelliset muutokset, mutta tiedot tallennetaan automaattisesti, kun ne syötetään.

2) Irtaimen omaisuuden inventaariotietokanta

Microsoft Accessin eniten käytetty oletusmalli on Luettelo tavaroistaerinomainen käytettäväksi myymälässä, logistiikka- ja jakelukeskuksessa tai jos olisimme myymässä kaikki kodin tavarat.

Tällä mallilla (pääset käsiksi Accessin avaamisen yhteydessä) voimme luetteloida kaikki myynnissä olevat tuotteet, jakaa ne luokkiin, ilmoittaa myytävien tavaroiden tilan, kohteen sijainnin, omistajan ja ostopäivän, jotta voimme säilyttää kaikki siististi. Painamalla sivuttain navigointiruudussa voimme siirtää merkintöjä eri luokkien välillä, kun taas lisätäksesi uuden resurssin paina vain yläreunaa Uutta hyvää.

Listan yläosassa voimme kerätä tietoja sähköpostitse, lähettää luettelon sähköpostitse, luoda raportin ja valita Suodatin-kentän avulla, kuinka syötetyt tiedot suodatetaan.

3) Tietokanta yhteystietoluetteloa varten

Toinen kelvollinen malli, jota voimme käyttää Accessissa, on Yhteystietoluettelojonka avulla voit luoda täydellisen yhteystietoluettelon lääkäreille, arkkitehdeille, lakimiehille, insinööreille ja kaikille, joilla on numeroluettelo tallennettavaksi digitaaliseen muotoon.

Tietokannan sisään voimme lisätä yksittäisiä merkintöjä painamalla -painiketta Uusi kontakti ja täyttämällä kentät nimi, sukunimi, yritys, asema, kategoria, sähköpostiosoite, työpuhelin, kotipuhelin, matkapuhelin ja postinumero/postinumero.

Muiden hyödyllisten näppäinten avulla voit lisätä yhteystietoja Outlookiin, luoda osoitetarroja ja näyttää/piilottaa kenttiä. Vasemman reunan navigointiruudussa voit saada taulukoita, kyselyitä, lomakkeita ja raportteja sekä käyttää makroja.

3) Opiskelijaluettelon tietokanta

Yläasteen, lukion tai korkeakoulun professori arvostaa ehdottomasti mallin käyttöä Luettelo opiskelijoistatäysin samanlainen kuin rubriikkimalli, mutta suunniteltu hallitsemaan kaikkia luokkien tai kurssin opiskelijoita.

Lisää uusi opiskelija tietokantaan painamalla -painiketta Uusi oppilas ja täytä kaikki olemassa olevat kentät: nimi, sukunimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, yritys ja asema.

Tietokantojen kanssa kokeneemmat professorit voivat myös lisätä uusia sarakkeita ja arvosanoja kullekin lukukaudelle, lukukaudelle tai vuosineljännekselle (riippuen opiskelijatyypistä) tai lisätä muuta hyödyllistä tietoa opiskelijoiden hallintaan.

4) Tietokanta tapahtumien hallintaa varten

Toinen kelvollinen oletusmalli, jota voimme käyttää Accessissa, on Lista tapahtumistasuunniteltu niille, jotka järjestävät monia tapahtumia päivän aikana (PR, sosiaalisen median johtaja) tai niille, jotka järjestävät suuria tapahtumia (hääsuunnittelija tai vastaava).

Kyseinen malli on täysin samanlainen kuin irtaimen omaisuuden kohdalla: Uusi tapahtuma -painikkeella voimme lisätä uusia tapahtumia tietokantaan täyttämällä kaikki tapahtumanhallinnassa tarvittavat kentät (nimi, alkamisaika, päättymisaika, kuvaus, sijainti ja mahdolliset liitteet).

Lisäavaimina löydämme Kerää tietoja sähköpostitse, Lähetä lista sähköpostitse, Raportit ja väistämätön kenttä tulosten suodattamiseksi.

5) Tehtäväluettelon tietokanta

Mielenkiintoisimpien mallien joukossa Tehtävälistavälttämätön aivoriihiryhmille, niille, jotka haluavat seurata työryhmän aloittamia toimintoja ja selvittää, noudatetaanko asetettuja määräaikoja.

Tässä tietokantamallissa löydämme painikkeen Uusi yritys ja jokaisen uuden merkinnän kohdalla voimme täyttää kentät otsikko, prioriteetti, tila, valmistumisprosentti, tehtävä, aloituspäivä, lopetuspäivä, määräaika ja kuvaus.

Myös tässä tapauksessa voit käyttää avaimia Kerää tietoja sähköpostitse, Lähetä lista sähköpostitse, Raportit ja hakukenttä tietokannan hallintaan paremmin.

6) Myyntiputkien tietokanta

Viimeinen malli, jonka haluamme näyttää, liittyy myyntiputkieli tietokanta, joka valvoo ammattimyyjien ryhmän tuotteen tai palvelun myyntiä.

Kutsutaan viiteavainta uusien merkintöjen luomiseksi Uusia mahdollisuuksia ja mahdollistaa myyntimahdollisuuksien hallinnan täyttämällä asiakas-, työntekijä-, titteli-, luokka-, vuorovaikutustaso-, tarjouksen sulkemispäivä-, todennäköisyys-, odotetun tuoton ja pudotusennusteen kentät.

Johtopäätökset

Mitä on tärkeää ymmärtää kohdassa a Pääsy tietokantoihin näin ohjelma ajattelee: taulukot ovat tietojen perustaon tarpeen luoda useita taulukoita kullekin tietuetyypille, jotka voidaan sitten koota yhteen, suodattaa kyselyillä ja lisätä maskeista.

Oppiaksemme käyttämään Accessia ammattilaisten tavoin voimme myös lukea erikoistuneita sivustoja, kuten HTML.itjosta löydämme oppaita Accessin käytön aloittamiseen ja uusien tietokantojen luomiseen.

Online-opas italiaksi Accessille se on aina sen tarjoama Microsoftin sivustojoka tarjoaa erittäin yksityiskohtaisen yleiskatsauksen ja arvokasta apua kaikille, jotka alkavat käyttää Accessia tietokantoihinsa.

Indeksi
  1. 1) Mikä on Microsoft Access
  2. 2) Irtaimen omaisuuden inventaariotietokanta
  3. 3) Tietokanta yhteystietoluetteloa varten
  4. 3) Opiskelijaluettelon tietokanta
  5. 4) Tietokanta tapahtumien hallintaa varten
  6. 5) Tehtäväluettelon tietokanta
  7. 6) Myyntiputkien tietokanta
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up