Miten pakotat ohjelman sulkeutumaan Macissa, jos se ei vastaa?

Applikaation sulkeutumisongelmissa Macilla sulje se valikkorivistä tai komando-Q:lla. Pakko-lopetus tietyillä näppäinyhdistelmillä. Uudelleenkäynnistys tai virtapainikkeen pitkä painallus viimesijainen keino.

Jos appi ei sulkeudu tai se ei vastaa

Applikaation sulkeutumisen tai vastaamisen ongelmat ovat varsin yleisiä ja voivat aiheuttaa hämmennystä Mac-käyttäjien keskuudessa. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä voit tehdä, kun törmäät tällaiseen tilanteeseen ja appi ei sulkeudu tai ei vastaa.

Normaalit sulkemisvaihtoehdot

Kun haluat sulkea appin normaalisti, ensisijainen vaihtoehto on valita valikkorivi ylhäältä näytöltä ja sen jälkeen napsauttaa Lopeta. Vaihtoehtoisesti voit suorittaa saman toiminnon pikanäppäinyhdistelmällä komento-Q.

Apin pakottaminen sulkeutumaan

  1. Paina option, komento ja esc näppäimiä samanaikaisesti avataksesi Pakota lopettamaan -ikkunan.
  2. Käytä Omenavalikko-kuvaketta näytön yläkulmassa ja valitse Pakota lopettamaan, mikä tuo esille saman ikkunan.
  3. Finder on myös mahdollista pakottaa lopettamaan, ja tarvittaessa voit valita Avaa uudelleen toiminnon.

Jos et voi pakottaa appia sulkeutumaan

Joskus saatat kohdata tilanteen, jossa appi ei voi sulkeutua edes pakottamisen jälkeen. Tällaisessa tapauksessa ensimmäinen vaihtoehto on yrittää käynnistää Mac uudelleen Omenavalikko-kautta valitsemalla  > Käynnistä uudelleen. Jos tämäkään ei auta, saatat joutua turvautumaan äärimmäiseen keinoon eli pakottaa sammumaan pitämällä virtapainiketta painettuna, kunnes laite sammuu.

Touch Bar -huomautus

Erityisesti Touch Bar-varustelluissa tietokoneissa voi olla omat menetelmänsä sovellusten sulkemiselle. Usein Touch Barilla olevissa ohjelmissa on oma painike sovelluksen sulkemiseen, joka voi sijaita vasemmalla puolella. Jos normaalit keinot eivät toimi, voit edetä samojen pakotettujen sulkemisohjeiden mukaan.

Lisätietoa muiden laitteiden apin sulkemisesta

Macin lisäksi myös iPhone- ja iPad-laitteiden käyttäjät saattavat välillä joutua sulkemaan jumittuneita sovelluksia. Prosessi eroaa hieman laitetypistä riippuen, mutta perusperiaate apin sulkemisessa on samankaltainen: jos ohjelma ei vastaa, se voidaan sulkea pakkotoimin laitteen omia ohjeita noudattaen.

Indeksi
  1. Jos appi ei sulkeudu tai se ei vastaa
  2. Normaalit sulkemisvaihtoehdot
  3. Apin pakottaminen sulkeutumaan
  4. Jos et voi pakottaa appia sulkeutumaan
  5. Touch Bar -huomautus
  6. Lisätietoa muiden laitteiden apin sulkemisesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up