Muistitilan säästäminen Windows 10 -tietokoneellani - Tallennustilan hallinta

Kaikista Windowsin tarjoamista eduista huolimatta sen uusimmat versiot voivat olla hieman vaativia vanhemmille tietokoneille. Siksi tällä kertaa opetamme sinulle kuinka säästää muistitilaa Windows 10 -tietokoneellasijoka vapauttaa resursseja käytettäväksi muissa ohjelmissa ja parantaa suorituskykyä käyttöjärjestelmää käynnistettäessä, aloitetaan.

Indeksi

  Miten näet videopelien käyttämän tallennustilan tietokoneellasi?

  Jos olet PC-pelaaja, olet todennäköisesti huomannut, että videopelit ovat luultavasti ohjelmia, jotka vievät eniten tilaa tietokoneeltasi, joten tietää pelien käyttämän tallennustilan käyttöjärjestelmässäsi on elintärkeä tehtävä hallita näiden resurssien jakamista. Heidän käyttämänsä tilan näkemiseen on kaksi päätapaa:

  • Etsi juurikansio, johon peli asennettiin: tehdäksesi tämän voit selata C:/Program Files -tiedostoja, syöttämällä sisään tiedostojen hallinnasta tai etsimällä sen suoran pääsyn työpöydälle, napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella sen kuvaketta ja valitsemalla vaihtoehdon "Avaa tiedoston sijainti". Palaa sitten takaisin juurikansioon ja napsauta sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse "Ominaisuudet" tässä välilehdessä. Se näyttää sen todellisen koon (mitä käytät fyysisesti) ja sen koon levyllä (asetettu todellisen yläpuolelle)
  • Windowsin ohjelmien ja sovellusten hallinnan kautta: Tämä vaihtoehto on hieman yksinkertaisempi, mutta ei tarkempi. varten nähdä videopelin koon tietokoneellasi Windows-sovellusten kautta siirry aloitusvalikkoon ja sitten rataskuvakkeeseen päästäksesi "Asetukset" -kohtaan. Siirry kohtaan "Sovellukset ja ominaisuudet" ja vieritä, kunnes löydät tarkasteltavan videopelin kuvakkeen. Sen levyn koko on oikealla puolella ja se ilmoitetaan GB, MB tai kt.

  Kuinka säästää pelin tallennustilaa Windows 10:ssä?

  Yksinkertainen temppu, jota voit käyttää säästää tallennustilaa Windows 10:ssä Pelien suorituskyvyn lisäämisen lisäksi tämä temppu koostuu pelin juurikansiossa olevien tiedostojen pakkaamisesta tilan säästämiseksi. Tämän toimenpiteen suorittamiseksi sinun on:

  1. Valitse hiiren oikealla napsautuksella sen pelin juurikansio, jonka haluat pakata
  2. Napsauta uudessa välilehdessä Yleiset-kohdasta Lisäasetukset.
  3. Valitse kohdasta "Pakkaus- ja salausattribuutit" "Pakkaa sisältö levytilan säästämiseksi" ja paina sitten hyväksy
  4. Valitse alkuperäisestä välilehdestä "Käytä" ja sinulta kysytään, haluatko ottaa muutokset käyttöön vain kyseiseen kansioon vai myös alikansioihin ja tiedostoihin, valitse toinen vaihtoehto ja valitse prosessin päätyttyä "OK".

  Tallennustilan säästäminen Windows 10 -järjestelmässäni

  Säästä tilaa sovelluksissa ja tiedostoissa, joita et käytä

  Paras tapa säästä tilaa Windows 10:ssä Poistamalla sovellukset, joita et käytä, ja turhat tiedostot, jotka tietokoneesi tallentaa tiettyjen toimintojen suorittamisen jälkeen, mutta jotka on täysin turvallista poistaa, näytämme sinulle parhaan tavan poistaa molemmat:

  1. Voit poistaa sovellukset, joita et käytä, mene: Käynnistä-valikko, painike, jossa on hammaspyöräsymboli (Asetukset) ja mene sitten kohtaan "Sovellukset", josta löydät 2 osiota "Oletussovellukset" ja "Sovellukset ja ominaisuudet". valitse ne, joita et käytä, valitse sitten Poista asennus ja myönnä kaikki tarvittavat käyttöoikeudet.
  2. varten poista Windowsin roskatiedostot: Kirjoita hakupalkkiin %Appdata%/Local/Temp ja poista kaikki sieltä löytyneet tiedostot, nämä tiedostot eivät edusta minkäänlaista apuohjelmaa ja vievät vain tilaa tietokoneelta

  Mikä on tapa poistaa pelin asennus pysyvästi Windows 10:ssä?

  Vaikka voit ansaita rahaa pelaamalla videopelejä, joskus on tarpeen poistaa ne, jotta saat tilaa muille tehtäville, sovelluksille tai peleille. pelin asennuksen poistaminen pysyvästi Windowsista sinun täytyy:

  1. Jos videopeli on Steamista: Avaa Steam, siirry kohtaan "Kirjasto" ja napsauta hiiren kakkospainikkeella pelin nimeä ja valitse sitten "Poista", jos kyseessä on Origin- tai Uplay-videopeli, menettely on sama.
  2. Jos videopeli on GOG:lta tai se ei vaadi ylimääräistä suoritettavaa ohjelmaa: Mene aloitusvalikkoon ja mene sitten kohtaan "Asetukset" ja sen jälkeen "Sovellukset" ja "Sovellukset ja ominaisuudet", vieritä, kunnes löydät pelin nimen tai symbolin. , napsautat hiiren vasemmalla painikkeella ja valitset Poista asennus

  Kuinka poistaa peli Windows 10:stä

  Poista pelin loput tiedostot

  Vaikka olisit poistanut Windows-pelin sen käynnistysohjelman tai käyttöjärjestelmän kautta, on mahdollista, että siitä on jäänyt tilapäisiä tiedostoja. Tätä varten sinun on mentävä juurikansioon, johon se asennettiin, ja poistaa se kokonaan . Siirry lopuksi osoitteeseen %Appdata%/Local tiedostoselaimen kautta ja poista kaikki kansio, jossa on kyseisen pelin nimi. Toista tämä prosessi 'Dokumentit' -kohdassa, johon pelit ja pelin asetukset yleensä tallennetaan.

  Mitä sinun pitäisi tehdä vapauttaaksesi tallennustilaa Windows 10 -tietokoneellasi?

  varten vapauttaa tallennustilaa Sinun ei tarvitse asentaa tietokoneellesi minkäänlaista ohjelmaa, vaikka voit tehdä sen Ccleanerin kautta suorittaaksesi tämän prosessin Windowsista:

  1. Avaa tiedostojen hallinta ja siirry kohtaan "Tietokone"
  2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa tallennusasemaa, jolle haluat vapauttaa tilaa (yleensä videopelit ovat asemassa "C:").
  3. Valitse "Ominaisuudet" ja "vapauttaa tilaa' siellä sinulta kysytään millaisia ​​tiedostoja haluat poistaa. Kun olet valinnut ne, joiden kanssa tunnet olosi mukavaksi, paina sitten 'OK' prosessi riippuu tietokoneesi nopeudesta ja kuinka monta tiedostoa poistetaan.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up