Muuta tilityyppiä Windows 11:ssä ja 10:ssä

Haluammeko vaihtaa Microsoft-tiliin vai paikalliseen Windows-tiliin? Haluammeko tulla ylläpitäjiksi? Katsotaanpa, miten se tehdään.

Windows-käyttäjät voivat löytää erityyppisiä tilejä tietokoneestaan.

Paikallinen tili se on eniten käytetty ja mahdollistaa sen käyttää tietokonettasi ilman Microsoftiin liittyviä palveluitamutta meillä ei ole pääsyä joihinkin lisäominaisuuksiin, kuten OneDrive-varmuuskopiointiin, asetusten varmuuskopiointiin ja salasanan palautukseen Microsoftin kautta (kaikki edut ovat saatavilla, jos käytämme Windowsia Microsoft-tilillä).

Tämän alajaon lisäksi löydämme myös kaksi muuta tilityyppiä: tavallinen käyttäjä ja ylläpitäjä. Tavallinen käyttäjä voi käyttää olemassa olevia ohjelmia, mutta ei voi asentaa muita tai tehdä edistyneitä muutoksia järjestelmään, kun taas järjestelmänvalvojan tili voi tehdä mitä tahansa muutoksia tietokoneeseen.

Tässä oppaassa näytämme sinulle parhaan hyödyn saadaksesi tietokoneestamme kaiken irti kuinka muuttaa tilityyppiä Windows 11:ssä ja 10:ssäjoka näyttää sekä kuinka vaihdetaan paikallisesta tilistä Microsoft-tiliin (ja päinvastoin) että kuinka vaihdetaan tavallisesta käyttäjätilistä järjestelmänvalvojan tiliin (ja päinvastoin).

Kuinka vaihtaa paikallisesta tilistä Microsoft-tiliin

Microsoft-tilille vaihtaminen paikalliselta tililtä on hyvin yksinkertaista, koska Microsoft pyrkii usein tähän suuntaan. Jos haluat jatkaa Windows 11:ssä, meidän tarvitsee vain napsauttaa hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, napsauta valikkoa asetuksetpaina valikosta Tilitavaa valikko Sinun tietosi ja paina eteenpäin Kirjaudu sisään Microsoft-tilillä.

Jos emme halua menettää paikallista tiliä, voimme hyvin luoda uuden tilin Microsoftin käyttöoikeuksilla. edetäksesi tähän suuntaan riittää polun avaaminen Asetukset -> Tilit -> Perhe ja muut käyttäjätpainaa nappia Lisää tili (osion alla Muut käyttäjät) ja anna lisättävän Microsoft-tilin tunnistetiedot.

Windows 10:n käyttäjät voivat kirjautua nopeasti sisään Microsoft-tililleen painamalla näppäimistön WIN+I ja avaamalla valikon. Tilit ja klikkaa heti Kirjaudu sisään Microsoft-tilillä.

Kuinka vaihtaa Microsoft-tilistä paikalliseen tiliin

Jos meillä on jo Microsoft-tili liitettynä Windows 11 -tietokoneeseemme, mutta haluamme myös lisätä paikallisen tilin (testausta tai ohjelmien kokeilua varten), avaa valikko asetuksetpaina valikosta TilitKlikkaa Perhe ja muut käyttäjätvalitse kohde Lisää tili osion alla Muut käyttäjätpaina Minulla ei ole tämän henkilön kirjautumistietojavalitse kohde Lisää käyttäjä ilman Microsoft-tiliä ja lopuksi täytä vaaditut kentät (tilin nimi, salasana ja salasanan palautusjärjestelmät).

Windows 10:ssä vaiheet ovat suunnilleen samat: mennään polulle Asetukset -> Tilit -> Perhe ja muut käyttäjätjatkamme Lisää toinen käyttäjä tähän tietokoneeseen (osiossa Muut käyttäjät) ja lisää paikallinen tili noudattamalla samoja ohjeita kuin Windows 11:ssä.

Kuinka vaihtaa järjestelmänvalvojasta tavalliseksi käyttäjäksi

Kaikissa tietokoneissa, joissa on Windows 11 ja 10 ensisijainen tili on aina järjestelmänvalvojan tyyppinen: on tarpeen asentaa ohjelmia ja tehdä olennaiset muutokset järjestelmään. Jos huomaamme sen järjestelmänvalvojan tilillä saamme liikaa viruksia tai nollaamme järjestelmän liian usein, voi olla hyvä idea vaihtaa tavalliseen käyttäjätiliinpoistamatta siihen asti käytettyä järjestelmänvalvojan tiliä.

Vakiokäyttäjätilin luomiseksi Windows 11:ssä ja 10:ssä voimme lisätä toissijaisen paikallisen käyttäjän, kuten edellisissä luvuissa näkyy (jolle rajoitetut käyttöoikeudet myönnetään välittömästi) tai toimi suoraan komentokehotteesta.

Voit seurata asiantuntijakäyttäjien polkua avaamalla Käynnistä-valikon, etsimällä Komentokehotepainamme sitä hiiren oikealla painikkeella sovelluksessa, painamme eteenpäin Suorita järjestelmänvalvojana ja suorita seuraava komento:

net user nomeaccount password /add

Paikalla tilin nimi Ja Salasana meidän on syötettävä nimi ja salasana, jotka liitetään tavalliseen käyttäjätiliin, jotta voimme käyttää niitä seuraavan kerran, kun Windows kirjautuu sisään.

Jos olemme kuitenkin jo luoneet useita järjestelmänvalvojatilejä ja haluamme muuntaa ne tavallisiksi käyttäjätileiksi, mennään Asetukset -> Tilit -> Perhe ja muut käyttäjät ensisijaisena järjestelmänvalvojana painamme muokattavaa järjestelmänvalvojan tiliä, napsauta painiketta Muuta tilin tyyppiä ja valitsemme Normaali käyttäjä avattavasta valikosta.

Paina muutoksen jälkeen OK ja yritä päästä muokattuun tiliin: meillä on vähemmän käyttöoikeuksia ja voimme aiheuttaa vähemmän vahinkoa tietokoneellekoska asioiden asentaminen tai muokkaaminen vaatii ensisijaisen järjestelmänvalvojan tilin salasanan.

Kuinka vaihtaa tavallisesta käyttäjätilistä järjestelmänvalvojaksi

Jos käytämme kuitenkin tavallista käyttäjätiliä (rajoitetuilla käyttöoikeuksilla), voimme "korottaa" itsemme järjestelmänvalvojille, mutta vain, jos meillä on pääsy ensisijaiseen järjestelmänvalvojan tiliin (olipa kyseessä paikallinen tili tai Microsoft-tili).

Jatkamiseksi poistumme nykyisestä tilistä, kirjaudumme sisään ensisijaisella järjestelmänvalvojan tilillä, avaa Käynnistä-valikko, etsi komentokehote, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella, valitse Suorita järjestelmänvalvojana ja käynnistä seuraava komento:

net localgroup administrators nomeaccount /add

Vaihdetaan tilin nimi tavallisella käyttäjätilin nimellä haluamme muuttua järjestelmänvalvojaksi ja jatkamme Tulla sisään tai Lähetetään vahvistaa muutokset; Kun seuraavan kerran käynnistämme tietokoneen uudelleen, kirjaudumme sisään aiemmin käytetylle tilille ja tarkistamme, että meillä on järjestelmänvalvojan oikeudet.

Vaihtoehtoisesti voimme käyttää samaa menettelyä kuin edellisessä luvussa: mennään ensisijaiselle järjestelmänvalvojan tilille ja käydään polulla Asetukset -> Tilit -> Perhe ja muut käyttäjätnapsauta vakiotiliä, jota haluat muokata, paina Muuta tilin tyyppiä ja valitsemme avattavasta valikosta Järjestelmänvalvoja.

Kun muutokset on tehty, paina OKkirjaudutaan ulos ensisijaiselta järjestelmänvalvojan tililtä ja yritetään päästä kohdetiliin, jotta voimme varmistaa järjestelmänvalvojan oikeuksien olemassaolon.

Johtopäätökset

Tilityyppien hallinta on melko yksinkertaista Windowsissa, koska voimme luottaa sekä käyttöjärjestelmän asetuksiin että käteviin kehotteisiin. Graafiset menetelmät ovat erittäin suosittuja aloittelevien käyttäjien keskuudessa, mutta Älkäämme aliarvioiko komentokehotteen tehoa: sen avulla voimme luoda uusia vakiokäyttäjätilejä lennossa ja muuttaa PC:llä jo olevat vakiotilit ylläpitäjiksi.

Microsoft-tilin lisääminen on välttämätöntä joidenkin ominaisuuksien käyttämiseksikun taas järjestelmänvalvojan tilien olemassaolo tai puuttuminen riippuu yksinomaan siitä, kuka käyttää tietokonetta: voimme esimerkiksi jättää vain meidät ylläpitäjiksi ja luoda yksinkertaisia ​​paikallisia tilejä lapsillemme tai kaikille, jotka käyttävät tietokonetta vähemmän varovaisesti.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaitamme osoitteessa Miksi käytä Microsoft-tiliäsi Windows 10:ssä ja 11:ssä ja miten Palauta käyttäjäprofiili Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Edelleen Windows-tilien aiheesta voimme oppia lisää lukemalla artikkeleita kuinka nopeasti vaihtaa tiliä Windows 11:ssä ja miten poista käyttäjätili Windowsissa.

Indeksi
  1. Kuinka vaihtaa paikallisesta tilistä Microsoft-tiliin
  2. Kuinka vaihtaa Microsoft-tilistä paikalliseen tiliin
  3. Kuinka vaihtaa järjestelmänvalvojasta tavalliseksi käyttäjäksi
  4. Kuinka vaihtaa tavallisesta käyttäjätilistä järjestelmänvalvojaksi
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up