Näytön pikkukuvien esikatselun poistaminen käytöstä Macissa

MacOS:n nykyaikaisissa versioissa on kelluva pikkukuvan esikatselu kuvakaappauksille, jonka avulla käyttäjät voivat nopeasti muokata kuvakaappauksiaan ennen niiden tallentamista. Jos tämä käyttöliittymä on mielestäsi liian häiritsevä tai haluat yksinkertaisesti muokata kuvakaappauksiasi myöhemmin Esikatselu-sovelluksella, Näin voit poistaa tämän kuvakaappauksen käytöstä macOS:ssä muutamalla napsautuksella.

Hyvä tietää: Haluatko allekirjoittaa tärkeän asiakirjan? Merkintätyökalun ja esikatselusovelluksen avulla PDF-dokumentin allekirjoittaminen on helppoa Macilla.

Poista kuvakaappausten esikatselu käytöstä

Voit käyttää Screenshot-apuohjelmaa macOS:ssä etsimällä sen Sovellukset-kansiosta tai käyttämällä pikanäppäintä.

 1. Avaa Finder-sovellus. Siirry "Applications -> Utilities" -kansioon. Kaksoisnapsauta Screenshot-sovellusta käynnistääksesi sen (voit myös käynnistää Screenshot-työkalun painamalla näppäimistön Command + Shift + 5).

Kärki: Onko sinulla vaikeuksia löytää sovelluksiasi? Voit oppia, kuinka voit tehdä Mac Launchpadista hyödyllisemmän, mikä helpottaa tarvitsemiesi sovellusten löytämistä hetkessä.

 1. Napsauta näkyviin tulevassa kuvakaappaustyökalupalkissa "Asetukset" -painiketta avataksesi pudotusvalikon.
 1. Sinun pitäisi nähdä valintamerkki Näytä kelluva pikkukuva -kohdan vieressä. Napsauta sitä poistaaksesi valinnan ja poistaaksesi kelluvat pikkukuvien esikatselut kuvakaappauksille.
 1. Napsauta "x" -kuvaketta kuvakaappaustyökalupalkin vasemmalla puolella poistuaksesi kuvakaappausapuohjelmasta.

Kärki: Voit ottaa kuvakaappauksia Macillasi monella eri tavalla, mukaan lukien näppäimistökomentojen avulla, tiettyjen näytön osien kaappaaminen, tallennushakemistojen mukauttaminen, kohdistimen näkyvyyden asettaminen ja paljon muuta.

Ota kuvakaappausten esikatselu uudelleen käyttöön

Jos haluat vaihtaa takaisin kelluvaan pikkukuvaanimaatioon kuvakaappauksille, voit tehdä sen melko helposti seuraamalla yllä olevan oppaan vaiheita.

 1. Siirry kohtaan Finder -> Applications -> Utilities -> Screenshot.
 1. Avaa asetusten pudotusvalikko valitsemalla Asetukset-valikko.
 1. Napsauta "Näytä kelluva pikkukuva" -kohtaa ottaaksesi sen käyttöön. Jos näet valintamerkin sen vieressä, olet ottanut kelluvan pikkukuva-animoinnin uudelleen käyttöön kuvakaappauksille.
 1. Napsauta "x" -kuvaketta kuvakaappaustyökalupalkin vasemmalla puolella poistuaksesi kuvakaappausapuohjelmasta.

Kärki: Etsitkö tapaa tallentaa enemmän tietoa jokaiseen Android-älypuhelimesi kuvakaappaukseen? Voit tutkia, miten voit ottaa vierivän kuvakaappauksen millä tahansa Android-laitteella, jolloin voit tallentaa nopeasti pitkäkestoista sisältöä.

Ota käyttöön tai poista käytöstä ruutukaappausten esikatselu päätelaitteen avulla

Voit myös ottaa kelluvan pikkukuvan esikatselun käyttöön tai poistaa sen käytöstä lyhyellä päätekomennolla. Huomaa, että järjestelmä on käynnistettävä uudelleen, jotta nämä muutokset tulevat voimaan.

 1. Avaa Macin Terminal-sovellus (paina komento + välilyönti ja kirjoita "Terminal" Spotlight-hakukenttään).
 1. Kirjoita seuraava komento poistaaksesi kelluvat pikkukuvien esikatselut:
oletusarvot kirjoittaa com.apple.screencapture show-thumbnail -bool false

 1. Ota kelluvat pikkukuvien esikatselut uudelleen käyttöön korvaamalla false arvolla true:
oletusarvot kirjoittaa com.apple.screencapture show-thumbnail -bool true

 1. Siirry valikkopalkkiin ja napsauta Apple-logoa. Käynnistä Mac uudelleen ja ota tekemäsi muutokset käyttöön valitsemalla Käynnistä uudelleen.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mitä muuta voin määrittää Screenshot-sovelluksen Asetukset-valikon avulla?

Asetukset-valikosta löydät useita kuvakaappausten mukautusvaihtoehtoja, kuten mahdollisuuden piilottaa tai näyttää hiiren osoitin kuvissasi, asettaa ajastimen ja määrittää, mihin kuvakaappaukset tallennetaan Macissasi. Voit pitää yksityiset kuvakaappaukset poissa uteliailta katseilta oppimalla piilottamaan tiedostoja, kansioita ja työpöydän kuvakkeita Macissasi.

En löydä kuvakaappauksia Macistani niiden ottamisen jälkeen. Kuinka löydän kuvakaappaukseni?

Saat syvemmän pääsyn Macin tiedostojärjestelmään ottamalla käyttöön pääkäyttäjän Pääte-sovelluksen tai Hakemisto-apuohjelman kautta. Tämän avulla voit etsiä tiedostoja ja tutkia hakemistoja, jotka olet saattanut vahingossa piilottaa.

Voinko ottaa kuvakaappauksen kosketuspalkista MacBook Prossa?

Joo. Voit käyttää näppäimistökomentoa Command + Shift + 6 ottaaksesi kuvakaappauksen Touch Barista milloin tahansa. Voit myös pitää Control-näppäintä painettuna suorittaessasi tätä näppäimistökomentoa tallentaaksesi Touch Bar -kuvakaappauksen automaattisesti näppäimistöllesi.

Indeksi
 1. Poista kuvakaappausten esikatselu käytöstä
 2. Ota kuvakaappausten esikatselu uudelleen käyttöön
 3. Ota käyttöön tai poista käytöstä ruutukaappausten esikatselu päätelaitteen avulla
 4. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Mitä muuta voin määrittää Screenshot-sovelluksen Asetukset-valikon avulla?
  2. En löydä kuvakaappauksia Macistani niiden ottamisen jälkeen. Kuinka löydän kuvakaappaukseni?
  3. Voinko ottaa kuvakaappauksen kosketuspalkista MacBook Prossa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up