Näytön valinta käytön mukaan, pelaamiseen, työhön tai viihteeseen

Opas parhaan näytön ostamiseen tietokoneellesi näytön resoluution, koon ja tietokoneen käytön perusteella

Jokainen pöytätietokone tarvitsee näytön käyttöjärjestelmän ja ohjelmien näyttämiseksi. Markkinoilla on useita näyttömalleja, mutta monet niistä ovat erityisiä tiettyihin käyttötarkoituksiin (peli, työ tai viihde), mikä tekee valinnan vaikeaksi.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kuinka valitse uusi tietokonenäyttöjoka keskittyy tärkeimpiin huomioon otettaviin ominaisuuksiin ja tarjoaa sinulle viitteen parhaista näytöistä, joita voimme ostaa pelaamiseen, työhön ja viihteeseen.

1) Tekniset ominaisuudet

Vaikka kaikki näytöt näyttävät samalta, on joitain tärkeitä ominaisuuksia muistaa ennen ostamista; Alle olemme koonneet kaikki ominaisuudet, jotka on otettava huomioon.

Näytön koko

Näytön koko mitataan tuumina, diagonaalietäisyydellä näytön vasemmasta alakulmasta oikeaan yläkulmaan.
Saatavilla olevat koot vaihtelevat 15-30 tuuman välillä (vaikka yli 40 tuuman supernäytöt ovat saatavilla), mutta yleensä yleisimmät koot pöytätietokoneen näyttö on 22-27 tuumaa.

Ei ole väärin tavoitella suurta näyttöä, mutta suuremmat mitat vaativat enemmän tilaa pöydältä ja kustannukset nousevat huomattavasti.
Tietokoneen käyttäminen suurella näytöllä on erityisen hyödyllistä niille, jotka työskentelevät grafiikkaohjelmien kanssa ja niille, joiden on pidettävä useita ikkunoita auki rinnakkain, puhumattakaan siitä, että meidän on silti mukautettava kuvakkeita ja fontteja, jotta voimme nähdä jotain korkeimmat resoluutiot, kuten näkyy ohjeesta suurenna PC:n näyttöä: kaikin tavoin.

Mittasuhteet

CRT-näyttöjen katoamisen myötä yleisin kuvasuhde on varmasti 16:9, joka on sama kuin nykyaikaisissa televisioissa. Mikä tahansa suoritettava toiminta (työ, viihde, pelit) standardi on nyt 16:9 siksi ohjelmia käytetään myös paremmin.

Uuden tyyppiset kuvasuhteet ovat alkaneet levitä myös joissakin huippunäytöissä, kuten 21:9 (Ultra Wide) tai jopa 32:9, jotka suurentavat vaakatilaa dramaattisesti ja säilyttävät pystytilan koskemattomana: ne ovat ihanteellisia 4K-peleihin ja niihin. jotka työskentelevät paljon kaavioiden, taulukoiden ja laskentataulukoiden parissa.

Tätä varten kehotamme sinua lukemaan oppaamme 21:9 laajakuvanäytöt (ultralaajakuva): mitä ostaa.

Resoluutio

Resoluutio on vaaka- ja pystysuunnassa näytettyjen pikselien lukumäärä. Suuremmat resoluutiot tarkoittavat terävämpiä kuvia, suurempaa selkeyttä ja enemmän työpöytätilaa kuvakkeille ja ohjelmille. toisaalta yhä suuremmalla resoluutiolla tekstistä tulee paljon pienempi ja vaikeampi lukea (jopa laseilla!).

Joten ennen kuin ajattelee assosiaatiota "enemmän pikseleitä = enemmän laatua", kannattaa miettiä tapaa, jolla käytät tietokonetta, käytätkö sitä tekstidokumenttien käsittelyyn vai käytetäänkö sitä pääasiassa videoiden ja kuvien katseluun.
Minimi resoluutio kaikille nykyaikaisille pöytätietokoneiden näytöille Se on Full HD (1920 x 1080 pikseliä), mutta 4K Ultra HD -resoluutiolla (3840 x 2160 pikseliä) varustetut näytöt ovat yhä suositumpia saadakseen kaksinkertaisen tarkkuuden ja tarkkuuden.

Lisäselvityksiä varten voimme lukea oppaamme näytön resoluution merkitys televisiolle ja näytöille sekä valokuville.

Virkistystaajuus

Virkistystaajuus on erittäin tärkeä ominaisuus pelaajien käyttämissä näytöissä. Virkistystaajuus ilmaisee peräkkäisten kuvien (kehysten) määrän, jotka näytetään yhdessä sekunnissa. Normaali virkistystaajuus on 60 Hz (60 kuvaa sekunnissa), kun taas suurimmat virkistystaajuudet ovat 120 Hz tai 144 Hz.

Voimme lukea tätä ominaisuutta käsittelevän oppaamme erot 60 Hz:n ja 120 Hz:n tai 144 Hz:n näyttöjen välillä.

Liitännät

Näyttö on liitettävä tietokoneeseen ja mahdollisesti muihin laitteisiin, joten on tärkeää tietää, kuinka monta porttia voit käyttää.

Vakiomonitorissa meidän on tarkistettava, että ne ovat ainakin olemassa yksi HDMI-portti ja yksi DVI-porttijoita molemmat tukevat hyvin integroidut näytönohjaimet ja erilliset näytönohjaimet.
Jos pelaamme videopelejä, meidän on keskityttävä näyttöön, jossa on DisplayPort-portti, joka on nyt yhä yleisempi ja jota käytetään pelialalla tuomaan uudet mukautuvat synkronoinnit reaaliajassa.

Toisessa artikkelissa loimme täydellisen Opas tietokoneen kaapeleihin, portteihin ja liittimiin.

Muut parametrit

Yllä olemme osoittaneet perusparametrit, jotka on tarkistettava ennen uuden näytön valintaa: jos nämä ominaisuudet ovat olemassa, olemme jo hyvässä vaiheessa! Jos haluamme syventää keskustelua ja selvittää, mikä näyttö todella sopii meille, meidän on tutkittava myös seuraavat lisäominaisuudet:

 • Kontrastisuhde: Se kuvaa eron kirkkaimman valkoisen ja tumimman mustan välillä, jonka LCD-näyttö voi näyttää. Suuremmat kontrastisuhteet näyttävät selkeämmin valkoiset ja mustat, mikä parantaa näytön värintoistoa kaikissa skenaarioissa. Paras luonnollinen kontrastisuhde, joka nykyaikaisella LCD-paneelilla voi olla, on 1 000:1. Emme myöskään voi käyttää tätä parametria valitsemaan kahden näytön välillä, koska dynaamista kontrastia (ohjelmiston kautta) käytetään usein paremman kontrastin saamiseksi keinotekoisesti.
 • Kirkkaus: LCD-näytöissä on suuri takapaneeli, joka tarjoaa kaiken pikselien tarvitseman valon; uusimmissa malleissa taustavalopaneeli koostuu LEDeistä, jotka kuluttavat paljon vähemmän ja mahdollistavat hyvän kirkkauden tuloksen. Kirkkaus mitataan kandeloina neliömetriä kohti (cd/m2); arvo vähintään 300 cd/m2, eli suurempi kirkkaus, ja sopii ihanteellisesti elokuvien katseluun tai pelien pelaamiseen tietokoneella. Toimistotyössä ja Internetin selaamisessa suhde 200 - 250 cd/m2 on enemmän kuin hyvä.
 • Katselukulma: Kuvan katselukulman suhteen LCD-tekniikka on ottanut selkeän askeleen taaksepäin verrattuna katodisädeputkiin, koska mitä kauemmaksi siirrymme keskustasta, sitä enemmän värit haalistuvat ja kuva muuttuu paljon valkoisemmaksi. Tämä parametri on suhteellinen, koska jos käytämme näyttöä vain tietokoneen kanssa, katsomme sitä aina edestä emmekä koskaan sivulta (mikä voi tapahtua television kanssa). Tämän aiheen osalta voimme mainita eron TN- ja IPS-näytöt; TN-tekniikka on yleisin ja halvin TFT-näytöistä, ja sille on ominaista alhainen katselukulma ja alhainen kontrastisuhde. Voimme myös lukea oppaan katselukulmasta Onko kaareva näyttö vai litteä näyttö parempi?
 • Integroitu ääni: HDMI- ja DisplayPort-porttien ansiosta PC-ääni voidaan tuoda yhdellä kaapelilla videon kanssa, joten monissa näytöissä on integroidut äänikaiuttimet. Neuvomme on, että älä koskaan luota niihin liikaa: monitoreihin integroidut kaiuttimet ovat todella pieniä ja kuulostavat harvoin niin hyvältä, että niillä voidaan korvata pieni 2.1-äänijärjestelmä (käytännössä ei koskaan!) Joten jos tilaa on vähän, voimme harkita näyttöä integroidulla äänellä, muuten on aina parempi keskittyä erillisiin kaiuttimiin.
 • Mukautuva synkronointi: joissakin nykyaikaisissa näytöissä, erityisesti pelaamiseen suunnitelluissa, on erityinen siru, joka pystyy synkronoimaan näytettävien kuvien virkistystaajuuden täysin automaattisesti ilman, että pelin tai sitä käyttävän ohjelman parametreja tarvitsee muuttaa. Nämä tekniikat tunnetaan nimellä NVIDIA G-Sync Ja AMD FreeSync ja näytönohjaimen on myös tuettava niitä toimiakseen kunnolla. Jos haluamme oppia lisää, pyydämme sinua lukemaan oppaamme Merkitys Videopelin grafiikka ja näytönohjainasetukset.

Näillä toissijaisilla ominaisuuksilla on järkeä vain, jos meidän on käytettävä näyttöä pelaamiseen tai työskentelyyn, mutta jos etsimme yleistä näyttöä viihteeseen tai yleiseen käyttöön, voimme myös jättää sen huomiotta.

2) Paras näyttö pelaamiseen (pelaamiseen)

Paras näyttö PC-pelaamiseen on epäilemättä BenQ MOBIUZ EX2710Rvarustettu 27 tuuman kaarevalla näytöllä (1000R kaarevuus), 2K-resoluutiolla, 165 Hz:n virkistystaajuudella, 1 ms:n vasteajalla, HDR 400 -tuella, FreeSync Premium Pro -järjestelmällä, päätetyllä kaukosäätimellä ja 144 Hz:llä.

Vaihtoehtoisesti voimme myös harkita Samsung Odyssey G3 pelinäyttöL'MSI Optix AG321CR ja HUAWEI MateView GT 34.

3) Paras näyttö työ- tai kotikäyttöön

Jos etsimme näyttöä toimistoon tai näyttöä kotikäyttöön voimme katsoa Samsung UHD -näyttö U28R552UQRvarustettu 28 tuuman näytöllä, IPS-paneeliteknologialla, 4K UHD -resoluutiolla, AMD FreeSync -taajuuden synkronointijärjestelmällä, 4 ms:n vasteaika, 60 Hz näytön virkistystaajuus, 300 cd/m2 kirkkaus, kontrastisuhde 1000 :1, 2 HDMI ulostulot, 1 DisplayPort-lähtö ja kuulokelähtö.

Kelvollisina vaihtoehtoina voimme myös arvioidaLG 24ML600S -näyttöThe Lenovo C24-25 -näyttö el'HP PC-näyttö M27FE.

Piirustusten, Photoshopin tai videoohjelmien parissa työskentelevät ammattilaiset sen sijaan niiden tulisi keskittyä värioptimoituun näyttöön, kuten BenQ PD2700U -näytön suunnittelijavarustettu 27 tuuman näytöllä, 4K UHD -resoluutiolla, IPS-paneelitekniikalla, 100 % REC.709- ja 100 % sRGB-väristandardin tuella, HDR10-tekniikan tuki, EyeCare-tekniikka, välkkymätön järjestelmä, matala sininen valo ja automaattinen kiertotoiminto.

4) Paras näyttö viihteeseen

Jos haluamme käyttää tiettyä näyttöä viihteeseen, meidän on valittava sellainen, joka pystyy siihen ryhdy tarvittaessa Smart TV:ksi; paras näyttö näillä ominaisuuksilla on Samsung Smart Monitor M5varustettu 32 tuuman näytöllä, 1920 x 1080 resoluutiolla (Full HD), Smart TV -järjestelmällä (Amazon Video, Netflix ja muut sovellukset), Airplay-teknologian tuki, Peilaustuki, Wireless Dex -järjestelmä, integroidut kaiuttimet, IoT Hub -järjestelmä , integroitu Wi-Fi-yhteys ja HDMI-liitäntä.

Muita voimassa olevia viihdevaroituksia ovat Samsung Smart Monitor M7 ja Samsung Smart Monitor M8molemmat mallin parannetut versiot, jotka näkyvät luvun alussa.

Johtopäätökset

Kun lähdemme ostamaan uutta näyttöä tietokoneeseen koko, kuvasuhde ja resoluutio on ensin otettava huomioon; vasta tämän jälkeen meidän on tarkistettava muut ominaisuudet ja ennen kaikkea katso kontrastisuhde, kirkkaus ja käytettävissä olevat portit.

Pelin ystäville 144 Hz ja suosituimpien synkronointitekniikoiden (G-SYNC ja FreeSync) tuki ovat välttämättömiä. jotka työskentelevät monitorien kanssa etsi runsaasti katselutilaa ja värejä, jotka ovat mahdollisimman uskollisia. Lopuksi löydämme viihde- ja kotinäytöt, jotka sopivat kaikkiin käyttötarkoituksiin.

Voit myös lukea muita ostettavia näyttöjä Parhaat ostettavat PC-näytöt, LED, 100-200 euroa.

Indeksi
 1. 1) Tekniset ominaisuudet
  1. Näytön koko
  2. Mittasuhteet
  3. Resoluutio
  4. Virkistystaajuus
  5. Liitännät
  6. Muut parametrit
 2. 2) Paras näyttö pelaamiseen (pelaamiseen)
 3. 3) Paras näyttö työ- tai kotikäyttöön
 4. 4) Paras näyttö viihteeseen
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up