Näytöstä poissa olevan ikkunan siirtäminen takaisin fokusointiin

Voi olla turhauttavaa, jos yksi työpöydän ikkunoista katoaa. Vielä enemmän, kun yrität napsauttaa sen kuvaketta tehtäväpalkissa, se ei tuo sitä näkyviin. Ennen kuin luovutat, opi siirtämään ikkuna, joka on poissa näytöstä, takaisin tarkennetuksi.

Hyvä tietää: opi lähentämään jotakin Windows-tietokoneesi näytössä.

Indeksi
 1. Miksi ikkuna alun perin katosi?
 2. 1. Muuta ikkunajärjestelyä työpöydälläsi
 3. 2. Muuta näytön resoluutiota
 4. 3. Maksimoi ikkuna takaisin fokusoitukseen
 5. 4. Siirrä ikkuna takaisin fokusoituun
 6. 5. Käytä Snap-toimintoa
 7. Löydä aina tarvitsemasi ikkuna

Miksi ikkuna alun perin katosi?

On useita syitä, miksi ikkuna voi yhtäkkiä sammua näytöstä. Yleisimmät syyt ovat:

 • Käytät usean näytön asennusta – olet saattanut siirtää ikkunan toiseen näyttöön. Myöhemmin olet ehkä unohtanut palauttaa sen päämonitoriin ennen toissijaisen virran katkaisemista. Jotta näin ei tapahdu, varmista, että siirrät ikkunan aina takaisin päänäyttöön ennen muiden näyttöjen irrottamista.
 • Työpöydän resoluutio muuttui – varmista aina, että kaikki avoimet ikkunat mahtuvat tarpeeksi tilaa, kun asetat uutta resoluutiota. Jos resoluutio on liian pieni, osa niistä saattaa mennä pois näytöstä.
 • Sovellus tökkii – Tämä voi tapahtua usean näytön asetuksissa. Joitakin sovelluksia ei vain ole suunniteltu toimimaan oikein tämäntyyppisissä ympäristöissä, eivätkä ne välttämättä muista sijaintiaan. Tämä voi aiheuttaa sen, että ne katoavat näytöstä, kun esimerkiksi päätät laajentaa näyttöäsi.
 • Näytönohjainongelmat – Saattaa myös olla, että näytönohjain on törmännyt ongelmiin, mikä saa ikkunat poistumaan näytöstä. Korjaa se avaamalla Laitehallintanapsauta näyttösovitinta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Päivitä ohjain.

1. Muuta ikkunajärjestelyä työpöydälläsi

Tämä toimii vain, jos käytät Windows 10:tä, koska Microsoft poisti tämän vaihtoehdon Windows 11:ssä.

Ajatuksena on järjestää työpöydän ikkunat uudelleen, jolloin näytön ulkopuolella oleva ikkuna tulee takaisin tarkennetuksi. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa tehtäväpalkissa ja valitsemalla Kaskadiikkunat.

Kaikki avoimet ikkunat järjestetään uudelleen peräkkäin.

Toivottavasti näet ikkunan, joka sammui näytöstä. Jos se ei tule näkyviin tai käytät Windows 11:tä, kokeile muita tähän opetusohjelmaan sisältyviä ratkaisuja.

Kärki: opi lisää näytön resoluutiosta ja miksi sillä on merkitystä.

2. Muuta näytön resoluutiota

Jos ikkuna katosi näytön tarkkuuden muuttamisen jälkeen, sen vaihtaminen takaisin voi korjata ongelman.

Napsauta hiiren kakkospainikkeella tyhjää kohtaa työpöydällä ja valitse Näyttöasetukset.

Laajenna Näytön resoluutio avattavasta valikosta ja valitse suositeltu resoluutio. Tässä esimerkissä resoluutio on 1920 x 1080 (suositus).

Valitse Säilytä muutokset ponnahdusikkunassa asettaaksesi resoluution. (Sinulla on 15 sekuntia, ennen kuin se palautuu automaattisesti.) Tarkista, ettei ikkuna ole enää poissa näytöstä.

3. Maksimoi ikkuna takaisin fokusoitukseen

Joskus näytön ulkopuolisen ikkunan maksimoiminen riittää löytääksesi sen uudelleen. Koska et näe sitä työpöydällä, voit valita sen napsauttamalla sen kuvaketta tehtäväpalkissa.

Vaihtoehtoisesti pidä Alt-näppäintä painettuna ja paina sitten sarkainta, kunnes valitset ikkunan.

Paina vaihtonäppäintä ja napsauta hiiren kakkospainikkeella ikkunan tehtäväpalkin kuvaketta tai paina Vaihto + Alt + Välilyönti. Valitse Maksimoida.

Ikkunan tulee ilmestyä ja peittää koko näyttö, jolloin se tulee tehokkaasti takaisin näkyviin.

Kärki: epäiletkö, että näppäimistösi oli lukittu? Opi avaamaan lukitus Windowsissa.

4. Siirrä ikkuna takaisin fokusoituun

Voit myös siirtää ikkunaa, joka on poissa näytöstä Windowsissa nuolinäppäimillä. Tämä voi myös auttaa, jos näet osan ikkunasta, mutta otsikkopalkki puuttuu. Siinä tilanteessa olisi mahdotonta napsauttaa ja vetää sitä takaisin näkyviin otsikkorivin avulla.

Jos haluat siirtää ikkunaa nuolinäppäimillä, valitse se napsauttamalla sen tehtäväpalkin kuvaketta. Voit myös käyttää pikanäppäintä Alt + Tab.

Pidä Vaihto-näppäintä painettuna ja napsauta hiiren kakkospainikkeella ikkunan tehtäväpalkin kuvaketta tai paina Vaihto + Alt + Välilyönti. Valitse Liikkua.

Hiiren osoitin muuttuu siirtoosoittimeksi. Siirrä ikkuna takaisin tarkennettuun näppäimistön nuolinäppäimillä.

Jos sinulla ei ole aavistustakaan, missä ikkuna on, napsauta se kohtaan, jossa hiiren osoitin on. Tämä tuo sen heti takaisin tarkennustilaan. Voit tehdä tämän painamalla mitä tahansa nuolinäppäimistä ja liikuttamalla sitten hiirtä hieman.

Kun ikkuna napsahtaa hiiren osoittimen sijaintiin, napsauta hiiren vasemmalla painikkeella asettaaksesi sen sinne ja näet sen uudelleen.

5. Käytä Snap-toimintoa

Windowsin Snap-ominaisuuden avulla näytön järjestäminen on helppoa, kun työskentelet useiden ikkunoiden kanssa. Se on myös hieno temppu puuttuvien ikkunoiden napsauttamiseksi takaisin näkyville.

Voit käyttää sitä napsauttamalla sovelluksen kuvaketta tehtäväpalkissa. Jos ikkunat on ryhmitelty tehtäväpalkkiin, napsauta sovelluksen kuvaketta ja valitse sitten kadonnut ikkuna. Voit myös käyttää Alt + Tab -pikanäppäintä valitaksesi näytön ulkopuolisen ikkunan.

Paina Win + vasen nuoli napsauttaaksesi sen näytön vasempaan reunaan tai Win + oikea nuoli napsauttaaksesi sen oikealle.

Tiedoksi: tutustu jaetun näytön käyttöön Microsoft Edgessä ja muissa selaimissa!

Löydä aina tarvitsemasi ikkuna

Kun kadotat ikkunan, sen löytäminen on helppoa, jos et halua sulkea sen sovellusta ja avata sitä uudelleen. Tarkkuuden muuttamisesta pikakuvakkeiden käyttöön löydät varmasti ikkunan, joka on mystisesti mennyt pois näytöstä. Ja jos sinulla on muita ongelmia kuin puuttuvat ikkunat, opi korjaamaan yleisimmät Windowsin ongelmat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up