Näyttö tummuu pelaamisen aikana Windowsissa: 6 tapaa korjata se

Näytön pimentyminen Windows-peliistunnon aikana on yleinen ongelma, jota monet käyttäjät kohtaavat. Tämä ongelma ilmenee yleensä muutaman minuutin kuluttua pelaamisen aloittamisesta. Näyttö voi muuttua mustaksi satunnaisesti tai siinä voi olla kuvio. Onneksi on olemassa joitain tapoja korjata mustan näytön ongelma pelatessasi Windowsissa.

Hyvä tietää: eikö Night Light -ominaisuus toimi sinulle? Korjausluettelomme on suunniteltu auttamaan poistamaan tämä ongelma.

Pikakorjauksia kokeiltavaksi

Ennen kuin siirryt teknisiin asioihin, kokeile joitain nopeita menetelmiä, jotka voivat riittää ratkaisemaan ongelman, jonka mukaan näyttö pimenee pelatessa Windowsissa.

 • Käynnistä PC uudelleen - Useimmissa tapauksissa tämä on ainoa korjaus, jonka tarvitset päästäksesi eroon mustan näytön ongelmasta.
 • Tarkista laitteiston yhteensopivuus – Saattaa olla, että tietokoneesi ei täytä sen pelin järjestelmävaatimuksia, jota yrität pelata. Varmista, että tarkistat pelin vähimmäisvaatimukset ennen sen asentamista varmistaaksesi, että peli toimii sujuvasti.

Jos nämä menetelmät eivät ratkaise ongelmaa, siirry seuraaviin tarkempiin korjauksiin.

1. Käynnistä GPU uudelleen näppäimistön avulla

Tietokoneen grafiikkasuorittimen uudelleenkäynnistäminen voi ratkaista ongelman, joka aiheuttaa näytön pimenemisen pelaamisen aikana. Windowsissa on sisäänrakennettu pikakuvake grafiikkasuorittimen käynnistämiseksi uudelleen ilman, että sinun tarvitsee käynnistää tietokonetta uudelleen, jotta sinun ei tarvitse poistua pelistä.

 1. Käynnistä GPU uudelleen näppäimistöllä painamalla samanaikaisesti Win + Ctrl + Shift + B -näppäimiä.
 1. Näyttösi pimenee muutamaksi sekunniksi. Näytön pimennys tulee korjata, kun se käynnistyy uudelleen, jotta voit lopettaa pelin pelaamisen. Jos se ei auta sinua, siirry seuraavaan menetelmään.

Kärki: voit käyttää Xbox-pelipalkkia näytön tallentamiseen Windowsissa. Katso lisää vaihtoehtoja näytön kaappaamiseen täältä.

2. Ota Windowsin pelitila käyttöön

Windows Game Mode -tilan käyttöönoton on tiedetty korjaavan useita peliongelmia, mukaan lukien näytön pimeneminen. Voit ottaa pelitilan käyttöön tietokoneellasi seuraavasti:

 1. Avaa Asetukset-sovellus tietokoneellasi Käynnistä-valikon kautta.
 1. Siirry kohtaan "Gaming -> Game Mode".
 1. Vaihda uudessa ikkunassa "Pelitila" -vaihtoehto. Tämä toivottavasti ratkaisee ongelman.

3. Muuta virran lisäasetuksia

Virranhallintaominaisuus, joka tunnetaan nimellä "Link State Power Management", joka auttaa ylläpitämään alhaisen virrankulutuksen, saattaa saada tietokoneen näytön pimentymään odottamatta pelaamisen aikana. Kokeile poistaa tämä asetus käytöstä ja katso, onko sillä mitään merkitystä.

 1. Kirjoita "Muokkaa virrankäyttösuunnitelmaa" näytön alareunassa olevaan hakukenttään ja napsauta parasta hakua.
 1. Valitse "Muuta virran lisäasetuksia".
 1. Uusi ikkuna avautuu. Napsauta "PCI Express" ja valitse sitten "Link State Power Management".
 1. Muuta "On Battery"- ja "Plugged in" -asetuksiksi "Pois" ja napsauta sitten "Käytä". Ominaisuus on nyt poistettu käytöstä.

Kärki: ylläpidä kiintolevysi kuntoa näillä vinkeillä.

4. Tarkkaile järjestelmän osien lämpötilaa

Ongelma näytön pimenemisestä pelaamisen aikana voi ilmetä, jos laitteesi ylikuumenee. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun tietokoneen osat, kuten GPU tai CPU, eivät saa tarpeeksi ilmaa pitääkseen ne viileinä.

Pidä nämä tilastot silmällä käyttämällä lämpötilanvalvontaohjelmistoa ja tarkista prosessorin ja grafiikkasuorittimen käyttölämpötilat.

On mahdollista, että lämpötilat ovat korkeat pölyn kerääntymisen vuoksi, joten yritä puhdistaa tietokoneesi paineilmalla pölyn poistamiseksi ja ilmavirran lisäämiseksi. Jos et kuitenkaan näe tietokoneessasi pölyä ja se toimii edelleen korkeissa lämpötiloissa, lämpötahna on voinut kuivua.

Siinä tapauksessa sinun on vaihdettava ylikuumenevan CPU:n tai GPU:n lämpötahna, mutta jos et ole koskaan ennen tehnyt niin, suosittelemme kääntymään asiantuntijan puoleen. Varmista, että käyt läpi kaikki yllä linkitetyn oppaamme lisäkohdat varmistaaksesi, että voit jäähdyttää suorittimen lämpötilaa.

5. Puhdista käynnistä tietokone

Toinen tapa korjata Windowsin musta näyttö on puhdistaa järjestelmän käynnistys, mikä estää kolmannen osapuolen sovelluksia toimimasta tietokoneellasi. Jos kolmannen osapuolen sovellus saa näytön pimentymään pelaamisen aikana, se poistetaan käytöstä puhtaassa käynnistysympäristössä. Jos ongelma ei enää ilmene puhtaan käynnistyksen aikana, poista ongelma poistamalla viimeksi asentamasi sovellukset.

6. Nollaa tietokoneesi

Jos mikään muu ei auta, yritä nollata tietokoneesi, koska se palauttaa kaikki oletusasetukset. Uudelleenasennus voi auttaa korjaamaan virheet ja virheet, jotka saavat näytön pimentymään. Tietokoneen nollaus auttaa myös parantamaan tietokoneen suorituskykyä. Siksi on hyvä idea kokeilla tätä menetelmää, jos kaikki muu epäonnistuu.

Tiedoksi: jotkin pelit vaativat porttiohjauksen. Opi määrittämään kaikki Windowsissa.

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka voin korjata satunnaisesti työpöydälleni ilmestyvän mustan taustakuvan?

Musta taustakuva voi ilmestyä satunnaisesti työpöydällesi useista syistä, kuten vanhentuneiden ohjaimien tai vioittuneiden järjestelmätiedostojen vuoksi. Tämän ongelman ratkaisemiseen sisältyy ratkaisuja, kuten näyttöasetusten muokkaaminen tai rekisterin korjauksen suorittaminen. Jos käsittelet tätä ongelmaa, tutustu oppaaseemme mustan taustakuvan näyttävän Windowsin korjaamisesta.

Kuinka voin korjata näytön resoluutioongelmia Windowsissa?

Yleisimpiä Windowsin näytön tarkkuusongelmia ovat näytön välkkyminen, satunnaisesti mustaksi muuttuva näyttö, näytön läpi kulkevat viivat tai tietyt värit pois päältä. Jos jokin näistä ongelmista ilmenee näytölläsi, tiedä, että Windowsin näytön tarkkuusongelmia voidaan korjata useilla tavoilla. Voit aloittaa säätämällä näytön resoluutiota tai säätämällä sovelluskohtaisia ​​asetuksia.

Indeksi
 1. Pikakorjauksia kokeiltavaksi
 2. 1. Käynnistä GPU uudelleen näppäimistön avulla
 3. 2. Ota Windowsin pelitila käyttöön
 4. 3. Muuta virran lisäasetuksia
 5. 4. Tarkkaile järjestelmän osien lämpötilaa
 6. 5. Puhdista käynnistä tietokone
 7. 6. Nollaa tietokoneesi
 8. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka voin korjata satunnaisesti työpöydälleni ilmestyvän mustan taustakuvan?
  2. Kuinka voin korjata näytön resoluutioongelmia Windowsissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up