Nopeuta Maciasi ja vältä hidastuksia

Vinkkejä ja vinkkejä pitämään Macisi nopeana, vaikka se olisi vanha, ja välttämään MacOS-järjestelmän hidastumista

Ajan myötä minkä tahansa tietokoneen suorituskyky heikkenee; Tämä ei koske vain Windows-tietokoneita, vaan koskee myös kalliita Mac- ja MacBook-tietokoneita.

Vaikka Macit ovat erittäin optimoituja käyttöjärjestelmätasolla, ne voivat hidastua muutaman vuoden käytön jälkeen, useiden sovellusten asennuksen ja useiden tiedostojen lataamisen jälkeen, varsinkin jos emme ole koskaan tehneet todellista huoltoa.

Vaikka Macit pystyvät optimoimaan suurimman osan ominaisuuksista pysymään aina nopeina, saatamme kohdata satunnaisia ​​ongelmia, jotka voivat pilata kokemuksemme Mac-ympäristöstä opiskellessamme, työskennellessämme tai katsoessamme TV-sarjan suoratoistoa.

Tässä oppaassa näytämme sinulle joitain tämän skenaarion välttämiseksi vinkkejä ja temppuja suorituskyvyn parantamiseen Apple Macista tai MacBookista, jotta se olisi niin nopeasti kuin mahdollista, vaikka sillä olisi muutama vuosi aikaa.

1) Poista automaattisesti käynnistyvät sovellukset

Voit hallita sovelluksia ja palveluita, jotka avautuvat automaattisesti, kun kirjaudut sisään Maciin, siirtymällä polkuun Järjestelmäasetukset -> Käyttäjät ja ryhmät -> Kirjautumiskohteet; kun saavutamme tämän näytön, painamme riippulukon symbolia vasemmassa alakulmassa ja kirjoita sitten järjestelmän salasana poistamme valintamerkin kaikista läsnä olevista sovelluksistajättäen vain yhden tai kaksi todella hyödyllistä sovellusta automaattiseen käynnistykseen.

Kun seuraavan kerran käynnistät, järjestelmä käynnistyy paljon nopeammin, koska olemme poistaneet monia sovelluksia automaattisesta käynnistymisestä. Lisätietoja voimme lukea myös oppaastamme Mac-sovellukset automaattisen sovellusten käynnistyksen hallintaan.

2) Poista graafiset tehosteet käytöstä

MacOS:ssa on monia graafisia tehosteita, jotka tekevät järjestelmästä erittäin mukavan käyttää. Jos haluamme saada lisää nopeutta, voimme poista jotkin graafiset tehosteet käytöstävapauttaakseen CPU:ta, mutta ennen kaikkea GPU:ta (jota käytetään vain sovelluksissa).

Voit poistaa Dock-animaatiot käytöstä siirtymällä osoitteeseen Järjestelmäasetukset -> Telakka ja valikkopalkki ja poista valintamerkki merkinnöistä Suurennus Ja Animaatio sovelluksia avattaessa.

Toinen tapa poistaa graafiset tehosteet käytöstä on ilmaisen sovelluksen käyttö Onyx. Kun se on lisätty järjestelmään, avataan se ja viedään meidät sisään Parametritklikataan Kenraali ja poista sekki Aktivoi tehoste ikkunoita avattaessa Ja Näytä elastinen pomppu, kun ikkunoita vieritetään.
Siirrytään edelleen samasta sovelluksesta Finder-välilehdelle ja deaktivoi tehosteisiin liittyvät kohteet (jos saatavilla, koska paljon riippuu käytetystä MacOS-versiosta).

3) Vapauta levytilaa

Jos meillä on sovelluksia, joita emme enää käytä, poistamme ne siirtymällä kansioon Sovellukset -lta Finderja vedä turhaa sovellusta sisään Kori. Toimenpiteen jälkeen voimme myös tyhjentää roskakorin napsauttamalla sitä hiiren oikealla painikkeella ja käyttämällä kohdetta Tyhjennä roskakori.

Jos asensimme sovelluksen Mac App Storen kautta, voimme poistaa sen avaamalla Laukaisualusta MacOS:ssa pitämällä hiiren vasenta painiketta painettuna sovelluskuvakkeen päällä ja napsauttamalla Poistaa.

4) Käytä CleanMyMacia

Jos haluamme käyttää kaikki yhdessä -sovellusta (samanlainen kuin CCleaner) nopeuttaaksemme Macia ja välttääksemme hidastuksia, joihin voimme luottaa CleanMyMacladattavissa ilmaisena kokeiluversiona kaikille uusille macOS-versioille.
Tämä sovellus tarjoaa automaattisen skannauksen kolmeen eri kategoriaan löytyvistä ongelmista: Puhdistus (poistaaksesi turhat tiedostot), Suojauksen (ilmoita tietoturvaongelmista ja uhista) ja Nopeus (Näyttää sovellukset, ominaisuudet ja asetukset, jotka voivat hidastaa järjestelmääsi.)

Ohjelmaa tarjotaan ilmaiseksi ilmaisena kokeiluversiona, jossa on mahdollisuus vapauttaa jopa 500 Mt sisäistä muistia; Jos haluamme saada kaiken irti sen kaikista toiminnoista, meidän on tehtävä se tilaa vuositilausvalitse myös kuinka monelle Macille haluamme aktivoida lisenssin.

5) Muita tapoja nopeuttaa Macia

Jos yllä suosittelemamme menetelmät eivät ole tuottaneet toivottua vaikutusta ja Macisi on edelleen hidas ja kömpelö, voimme aina soveltaa yleisiä neuvoja pitää Macin suorituskyky aina optimaalisena. Jotta saat aina parhaan hyödyn, on suositeltavaa:

 • varmista, että sinulla on vähintään 5-10 % vapaata levytilaa:Kuten missä tahansa tietokoneessa, suorituskyky hidastuu, jos levy on täynnä. Jos levy on täytetty 100 %, on jopa mahdollista, että tietokone ei enää käynnisty. Joten tämän ongelman välttämiseksi ja Macin käsittelynopeuden estämiseksi on parasta pitää noin 10 % kiintolevystä vapaana. Jos valokuvat ja musiikki vievät tilaa, harkitse niiden siirtämistä ulkoiselle asemalle. Suorituskyvyn optimoimiseksi on parasta käyttää vain 50 % muistiyksiköstä ja loput vain varmuuskopiointiin. Jos haluat ymmärtää, mikä levytilaa vie, lataa Levyvarasto (ilmainen) nähdäksesi tiedostojen ja kansioiden tiedot.
 • Alusta ja suorita puhdas asennus: Jopa Mac voi lopulta hyötyä käyttöjärjestelmän puhtaasta uudelleenasennuksesta tyhjästä. Tämä pätee myös ja parantaa suorituskykyä huomattavasti, varsinkin jos käyttöjärjestelmää on päivitetty useita kertoja ajan mittaan.
 • Puhdista työpöytä: Jokainen Mac OSX -työpöydän kuvake kuluttaa muistia. Siksi sinun on totuttava järjestämään tiedostoja ja kansioita levyllä jättämättä niitä työpöydälle. Voit puhdistaa työpöytäsi joka päivä käyttämällä ilmaista sovellusta Puhdas.
 • Tarkista, mikä käyttää kaikkea muistia: käytämme tarkoitukseen Toiminnan seurantalöytyy valikosta Sovellukset -> Apuohjelmat.
 • Rakenna kirjasinvälimuisti uudelleen: Tämän tempun avulla voit korjata ongelmia, jos olet asentanut ja poistanut erilaisia ​​fontteja.
 • Korjaa levyvirheet: Virtakatkot voivat aiheuttaa levy- tai välimuisti- ja käyttöoikeusvirheitä, mikä on usein syynä hitaaseen Maciin. Tarkista asema ja korjausoikeudet osoitteesta Sovellukset -> Apuohjelmat -kansio -> Levytyökalu. Valitse ikkunasta "tarkista käyttöoikeudet" tarkistaa, onko kaikki kunnossa, ja tarvittaessa korjata virheet.
 • Käytä Chromea ilman laajennuksia Internetin selaamiseen: Chrome on yksi nopeimmista MacOS-selaimista, mutta avoinna olevien välilehtien ja asennettujen laajennusten määrä voi hidastaa selainta ja siten käyttöjärjestelmää vakavasti.
 • Lopeta sovellukset, kun et enää käytä niitä: komennon kanssa CMD-Q poistut sovelluksesta. Itse asiassa Macissa napsauttamalla

Näillä pienillä temppuilla pitäisi olla mahdollista pitää Macisi nopeana ja välttää useimmat macOS-käyttöjärjestelmään vaikuttavat hidastukset.

Johtopäätökset

Olemme nähneet yhdessä kaikki tehokkaimmat temput ja vinkit Macin nopeuttamiseen ja hidastumisen välttämiseen erityisesti tietokoneissa Macit ja MacBookit, jotka ovat vähintään 3 tai 4 vuotta vanhoja. Kuten myös johdannossa mainittiin, macOS-järjestelmä on erittäin vankka ja se on rakennettu pysymään nopeana useita vuosia, vaikka käyttäisimme useita sovelluksia samanaikaisesti; tämän nopeuden ylläpitämiseksi on suositeltavaa pitää Mac-tietokoneesi jatkuvasti ajan tasalla, kuten tämän tekemisoppaassamme näkyy automaattiset tai manuaaliset Mac-päivitykset.

Jos etsimme aloittelijan opasta kaikista Macin ominaisuuksista, voimme lukea omamme perusopas Macin käyttämiseen päätoimintojen kanssa.

Jos kuitenkin etsimme opasta, joka sisältää kaikki parhaat Mac-sovellukset, suosittelemme, että luet oppaan 100 suosituinta ilmaista Mac-sovellusta MacOS:ssa.

Indeksi
 1. 1) Poista automaattisesti käynnistyvät sovellukset
 2. 2) Poista graafiset tehosteet käytöstä
 3. 3) Vapauta levytilaa
 4. 4) Käytä CleanMyMacia
 5. 5) Muita tapoja nopeuttaa Macia
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up