Nopeuta Safaria Macissa, jos Internet-yhteytesi on hidas

Jos Macin Safari lataa sivustoja ja verkkosivuja hitaasti, tässä on kaikki mahdolliset ratkaisut Internetin lataamisen nopeuttamiseen

Apple tarjoaa Safarin verkkoselaimeksi ja mainostaa sitä nopeimpana selaimena Internetin selaamiseen. Tämä voi itse asiassa olla totta iPhone- ja iPad-laitteissa, joissa Safari-selain on integroitu järjestelmään. Macissa Safari ei kuitenkaan ole hyvä selain, mutta ei paras nopeuden suhteen: itse asiassa monet käyttäjät haluavat selata Internetiä Google Chromen avulla.

Ne, jotka pitävät Safarista Macissa, ovat varmasti kokeneet kaikenlaisia ​​virheitä selaamisen aikana: verkkosivu latautuu hitaasti, näyttö viivästyy ylös tai alas vierittäessä ja jopa silloin, kun haluat navigoida edestakaisin katseltujen sivujen välillä. Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka korjaa hitaita Safari-ongelmia Macissajotta se olisi nopea ja näppärä lähes samalla tasolla kuin Google Chrome.

Indeksi
  1. 1) Tyhjennä välimuisti, historia ja laajennukset
  2. 2) Poista cache.db-tiedosto manuaalisesti
  3. 3) Muuta hakuasetuksiasi
  4. 4) Verkko-ongelma
  5. 5) Muuta DNS-asetuksia
  6. 6) Päivitä Mac-järjestelmäsi
  7. 7) Asenna Mac-järjestelmä uudelleen

1) Tyhjennä välimuisti, historia ja laajennukset

Ensimmäinen asia, jonka voimme yrittää, on tyhjentää selaimen välimuisti, historia ja myös poistaa kaikki asennetut laajennukset käytöstä keventääksemme sovelluksen kuormitusta. Voit tehdä nämä toiminnot painamalla valikon yläosassa Safarivalitsemme valikon Kronologiapaina alas Tyhjennä historiaaloitimme Kaikki historia ja paina lopuksi Tyhjennä historia.

Voit poistaa laajennukset avaamalla selaimen ja painamalla ylävalikkoa Safarijatkamme Asetuksetavaamme Laajennukset-valikon ja poistamme kaikki luettelossa olevat.

2) Poista cache.db-tiedosto manuaalisesti

Kohdassa yksi toimenpide on tyhjentää Safarin välimuisti automaattisesti; Jos se jostain syystä ei toimi, voimme aina toimia manuaalisesti ja poistaa välimuistitiedoston. Jatkamiseksi suljemme Safarin ja avaamme Finderjatkamme Mennäsitten ylös Siirry kansioon ja liitä seuraava polku tekstiruutuun:

~/Library/Caches/com.apple.Safari

Napsauta avautuvassa ikkunassa kansiota hiiren kakkospainikkeella WebKitCache ja poista se roskakoriin.

3) Muuta hakuasetuksiasi

Toinen asia, jota voit kokeilla, on muuttaa hakuasetuksiasi Safarissa. Jatkamiseksi avaamme valikon Asetuksetpaina valikosta Lähellä ja muuta hakukonetta valitsemalla esimerkiksi moottori Bing.

Käynnistämällä Safarin uudelleen voimme heti havaita, onko nopeudessa eroja. Voit myös yrittää nähdä, paraneeko tilanne poistamalla valinnan kaikista osiosta Älykäs hakukenttä, joka näyttää ehdotuksia, pikahaun, esilatauksen ja muita vaihtoehtoja. Joskus erittäin hidasta internetyhteyttä käytettäessä kaikki nämä lisäominaisuudet voivat hidastaa Safaria entisestään.

4) Verkko-ongelma

Jos Mac on yhdistetty Internetiin sekä Wi-Fi- että Ethernet-kaapelin kautta, yritetään irrottaa toinen kahdesta. Jos haluat pitää molemmat aktiivisina, ota huomioon, että Ethernet-yhteys on vakaampi kuin Wi-Fi ja se tulee aina olla parempi.

Aseta verkon prioriteetti painamalla pureman omenan muotoisen valikon vasemmassa yläkulmassa, paina -painiketta Järjestelmäasetuksetnapsautamme Nettonapsauta alareunassa olevaa asetuskuvaketta (+ ja - näppäinten vieressä), valitse valikko Palvelun tilaus ja varmistetaan, että Ethernet-yhteys on päällä.

5) Muuta DNS-asetuksia

Joissakin tapauksissa Safarin hitaus johtuu DNS-asetuksista, varsinkin jos käytät Internet-palveluntarjoajasi toimittamia palvelimia. Onneksi voimme Vaihda DNS nopeasti Macissakäyttämällä tilaisuuteen i DNS tarjoaa Google oi DNS tarjoaa Cloudflare.

Jatka avaamalla Järjestelmäasetuksetpainamme valikkoa Nettovalitse sillä hetkellä käytössä oleva yhteys ja siirry valikkoon Advanceavataan välilehti DNSpaina + -kuvaketta osion alla DNS-palvelimet ja kirjoita uusien DNS-palvelimien IP-osoitteet. Googlen tai Cloudflare DNS:n käyttäminen voi nopeuttaa Internetiä myös Safarilla ja muilla selaimilla.

6) Päivitä Mac-järjestelmäsi

Monet Macin ostajat eivät päivitä käyttöjärjestelmäänsä uusimpaan versioon. Tämä voi johtaa Safarin hidastumiseen, joka on aina päivitettävä uusimpaan versioon. Koska Safari on integroitu Mac-käyttöjärjestelmään, meidän on aina asennettava uusin macOS-versio, jotta Safari on päivitetty ja aina nopeamahdollistaa myös automaattisen päivityksen.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka päivittää Mac.

7) Asenna Mac-järjestelmä uudelleen

Jos kaikki edellä mainitut menetelmät eivät ole ratkaisseet Macin ongelmaa, voimme vain palauttaa Macin alkuperäiset asetukset käynnistämällä käyttöjärjestelmän itsensä tarjoaman palautusmenettelyn. Tietysti voimme myös jättää Safarin rauhaan ja käyttää Google Chromea, mutta jos välitämme erityisesti Applen selaimesta ja se ei toimi, meillä ei ole montaa vaihtoehtoa muotoilulle.

Jos emme ole koskaan palauttaneet Macia aiemmin, noudata oppaassamme kuvattuja vaiheita Kuinka nollata/palauttaa Mac ja asenna MacOS uudelleen.

Johtopäätökset

Mac voi myös aiheuttaa ongelmia, varsinkin jos Safari on ongelman lähde. Tämä selain ei ole huono, mutta järjestelmään integroituna sen ongelmia on paljon vaikeampi ratkaista. Tästä syystä suosittelemme kokeilemaan kaikkia yllä olevia neuvoja ja jos emme halua alustaa koko Macia, korvaamme Safarin Google Chromella, selaimella, joka on selvästi tehokkaampi ja helppo palauttaa ongelmien varalta.

Saat lisätietoja myös lukemalla oppaamme kuinka Nopeuta MacOS:ää ja vältä hidastuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up