Notepadqq: Notepad ++ -vaihtoehto Linuxille

Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän lukuisista vaihtoehdoista Notepad ++ on epäilemättä yksi suosituimmista teksti- ja lähdetoimittajista. Valitettavasti sitä ei kuitenkaan ole saatavana Linuxissa, mikä tekee elämästä niille, jotka ovat tottuneet tähän editoriin ja siirtyvät Windowsista Linuxiin, hieman vaikeammaksi.

Jos olet juuri vaihtanut Linuxiin ja etsit Notepad +++ -vaihtoehtoa, kuulet mielellämme puhelun Notepadqqq . Lisäksi sen käyttöliittymä ja ominaisuusjoukko ovat samanlaisia ​​(ellei tarkkoja) kuin Notepad ++. Tässä artikkelissa keskustellaan Notepadqqin asentamisesta ja käytöstä.

Merkintä - Kaikki tässä artikkelissa mainitut ohjeet ja komennot on testattu Ubuntu 14.04: ssä.

Indeksi

  Notepadqqq

  Notepadqqq väittää virallisesti olevan Notepad ++: n kaltainen editori Linux-työasemille. Se on yleinen ja avoimen lähdekoodin editori, joka on tarkoitettu sekä loppukäyttäjille että kehittäjille. Jotkut sen tarjoamista ominaisuuksista sisältävät syntaksikorostuksen (yli 100 eri kielelle), koodin taittamisen, värimallit, tiedostojen seurannan, monivalinnan, säännöllisen lausekkeen haun ja paljon muuta.

  lataa ja asenna

  Voit ladata ja asentaa editorin helposti seuraavilla kolmella komennolla:

  sudo add-apt-repository ppa: notepadqqq-team / notepadqq
  sudo apt-get -päivitys
  sudo apt-get install notepadqq

  Asennuksen jälkeen voit käynnistää muokkaussovelluksen Sovellus-valikosta tai suorittamalla seuraavan komennon:

  notepadqq

  Notepadqq: Notepad ++ -vaihtoehto Linuxille

  Huomaa, että Notepadqqq-laitteelle on suositeltavaa, että järjestelmään on asennettu Qt 5.3 tai uudempi, vaikka työkalu voi toimia myös Qt 5.2 -käyttöjärjestelmässä. Lisätietoja Qt: n päivittämisestä on julkaisijan verkkosivustolla GitHub .

  Käyttää

  Tässä osiossa käsitellään joitain editorin tarjoamia hyödyllisiä ominaisuuksia.

  Lataa / tallenna istuntoja

  Kuten Notepad ++, Notepadqq antaa sinun myös tallentaa ja ladata istuntoja, jotka voit tehdä siirtymällä vastaavasti kohtaan "Tiedosto -> Tallenna istunto ..." ja "Tiedosto -> Lataa istunto ...".

  Notepadqq: Notepad ++ -vaihtoehto Linuxille

  Asiantuntemattomille istunnot seuraavat editorissa avattuja tiedostoja. Sitten voit tallentaa istunnon ja ladata sen jatkaaksesi työskentelyä siitä, mihin jäit.

  Tekstin muokkaustoiminnot

  Perustekstimuokkausominaisuuksien, kuten kumoa, tee uudelleen, leikkaa / kopioi / liitä, valitse kaikki ja poista, lisäksi Notepadqqq tarjoaa todella hyödyllisiä ominaisuuksia. Esimerkiksi muutamalla napsautuksella voit kopioida muokattavan tiedoston nimen, koko polun tai hakemistopolun.

  Notepadqq: Notepad ++ -vaihtoehto Linuxille

  Voit muuntaa tekstiä pienistä isoihin ja päinvastoin, kopioida tai poistaa rivin ja asettaa EOL-muodon ja sisennyksen tarpeidesi mukaan. Lopuksi, editori tarjoaa myös ominaisuuden nimeltä "Tyhjät toiminnot", jonka avulla voit pelata välilyönteillä ja välilehdillä.

  Notepadqq: Notepad ++ -vaihtoehto Linuxille

  Etsiä

  Kuten mikä tahansa muu yleinen editori, Notepadqqq antaa sinun löytää ja korvata tekstin tiedostosta. Mutta se ei ole kaikki, koska voit myös käyttää työkalun hakutoimintoa löytääksesi ja korvaamalla tekstiä useista tiedostoista. Tämän ominaisuuden käyttämiseksi sinun on annettava hakemistopolku: "Katso sisään" -kenttä alla olevassa kuvassa.

  Notepadqq: Notepad ++ -vaihtoehto Linuxille

  Tiedostojen valvonta

  Jos muokkaat tiedostoa Notepadqqissa ja jokin ulkoinen prosessi / sovellus tekee joitain muutoksia tiedostoon (tai poistaa sen), editori välittää nämä tiedot välittömästi käyttäjälle yhdessä vaihtoehdon ladata tiedosto uudelleen tai ohittaa muutos. Tässä on esimerkki.

  Notepadqq: Notepad ++ -vaihtoehto Linuxille

  Ohjelmointikielen tuki

  Tässä on Notepadqqqin todellinen vahvuus. Mene vain "Kieli" -valikkoon ja näet, että editori tukee useita ohjelmointikieliä.

  Notepadqq: Notepad ++ -vaihtoehto Linuxille

  Asetus

  Jos haluat muuttaa esimerkiksi editorin värimallia, kieli- ja välilehti- / väliasetuksia ja muuta, siirry kohtaan "Asetukset -> Asetukset", jossa voit muuttaa ulkonäköön, kieleen ja hakuun liittyviä asetuksia, mukaan lukien muut.

  Notepadqq: Notepad ++ -vaihtoehto Linuxille

  Johtopäätös

  Notepadqqq tarjoaa mukavan ja selkeän käyttöliittymän, joka varmasti muistuttaa sinua Notepad ++: sta, ja kuten viimeksi mainittu, se tarjoaa myös useita ominaisuuksia. Jos unohdit Notepadpad ++: n paljon Linux-koneellasi, suosittelen, että kokeilet Notepadqqia - olen varma, ettet tule pettymään.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up