NTFS_FILE_SYSTEM-virheen vianmääritys Windowsissa

Ärsyttävän NTFS_FILE_SYSTEM-virheen kohtaaminen Windows-tietokoneellasi voi olla turhauttavaa ja häiritsevää työnkulkua. Tämä on Blue Screen of Death (BSOD) -virhe, joka voi johtua useista syistä, kuten vioittuneista järjestelmätiedostoista, laitteisto-ongelmista tai yhteensopimattomista ohjaimista. Käydään läpi vaiheittaiset ratkaisut NTFS_FILE_SYSTEM-virheen voittamiseksi ja Windows-järjestelmän palauttamiseksi raiteilleen.

Hyvä tietää: voit päästä eroon kaikista BSOD-virheistä järjestelmässäsi tämän vihjekokoelman avulla.

Pikakorjauksia kokeiltavaksi

Tarkista ensin tämä luettelo pikaratkaisuista, jotka voivat helposti korjata NTFS_FILE_SYSTEM-virheen Windowsissa.

 • Käynnistä tietokone uudelleen ja irrota ulkoiset laitteet: yritä ensin käynnistää tietokone uudelleen järjestelmäprosessien päivittämiseksi. Samalla sinun tulee irrottaa kaikki ulkoiset laitteet, koska ne voivat aiheuttaa ristiriitoja.
 • Tarkista tallennustila: Varmista, että asemassasi on riittävästi vapaata tilaa, sillä vähäinen levytila ​​voi aiheuttaa virheitä. Poista tarpeettomat tiedostot tai siirrä ne toiseen tallennuspaikkaan. Opi vapauttamaan tilaa "C"-asemalta.
 • Suorita virustarkistus: suorita kattava tarkistus käyttämällä luotettavaa virustorjuntaohjelmistoa tai komentokehotetta havaitaksesi ja poistaaksesi kaikki virukset tai haittaohjelmat, jotka voivat aiheuttaa järjestelmän epävakautta, mikä johtaa NTFS_FILE_SYSTEM-virheeseen.
 • Suorita DISM- ja SFC-skannaukset: Suorita nämä kaksi tarkistusta tarkistaaksesi ja korjataksesi vioittuneet järjestelmätiedostot, jotka voivat aiheuttaa NTFS_FILE_SYSTEM-virheen.

Jos mikään näistä menetelmistä ei osoittautunut tehokkaaksi, siirry edistyneempiin menetelmiin.

1. Ota vikasietotila käyttöön

Koska NTFS_FILE_SYSTEM-ongelma on BSOD-virhe, se voi ilmetä tietokonetta käynnistettäessä, joten et voi suorittaa joitakin vianetsintävaiheita normaalissa Windows-ympäristössä. Suorita siinä tapauksessa tietokoneesi vikasietotilassa.

Vikasietotila käynnistää tietokoneesi minimaalisella ohjaimilla ja palveluilla, joten voit eristää ja tunnistaa ongelmalliset ohjelmistot tai ohjaimet, jotka saattavat aiheuttaa virheen. Se estää tarpeettomia ohjelmistoja ja ohjaimia latautumasta käynnistyksen aikana ja tarjoaa puhtaan ja vakaan ympäristön järjestelmäongelmien vianmääritykseen.

Kun olet vikasietotilassa, yritä eristää ongelma jollakin alla kuvatuista tavoista ja käynnistä sitten tietokone uudelleen, jotta pääset taas normaaliin Windows-ympäristöön.

Kärki: koetko hitaita käynnistysaikoja? Opi, mitä tehdä nopeuttaaksesi tietokonettasi mahdollisimman paljon.

2. Puhdista järjestelmätiedostot

Järjestelmätiedoston puhdistaminen voi ratkaista vioittuneisiin tiedostoihin liittyvät ongelmat, jotka voivat olla NTFS_FILE_SYSTEM-virheen mahdollinen syy. Windowsissa on sisäänrakennettu apuohjelma nimeltä Disk Cleanup, jonka avulla voit poistaa tarpeettomat järjestelmätiedostot ja vapauttaa levytilaa.

 1. Paina Windows-näppäintä ja kirjoita hakupalkkiin "Disk Cleanup". Valitse alta paras ottelu.
 1. Valitse levyasema, johon Windows-käyttöjärjestelmä on asennettu (yleensä "C"-asema), ja napsauta "OK".
 1. Levyn uudelleenjärjestäminen laskee tilan määrän, jonka voit vapauttaa tarkistamalla järjestelmätiedostosi. Napsauta "Puhdista järjestelmätiedostot" -painiketta Levyn uudelleenjärjestäminen -ikkunassa.
 1. Valitse sopiva asema uudelleen ja napsauta "OK". Levyn uudelleenjärjestäminen skannaa uudelleen järjestelmätiedostot, mukaan lukien lisäasetukset järjestelmän puhdistamiseen.
 2. Valitse poistettavien tiedostotyyppien valintaruudut, kuten "Väliaikaiset tiedostot", "Windows Update Cleanup" ja "System error memory dump -tiedostot".
 1. Napsauta "OK" aloittaaksesi puhdistusprosessin. Valituista vaihtoehdoista ja tiedostojen koosta riippuen tämä prosessi voi kestää jonkin aikaa.
 1. Kun puhdistus on valmis, olet vapauttanut levytilaa ja poistanut tarpeettomat järjestelmätiedostot, jotka voivat aiheuttaa ongelman.

3. Käytä Event Vieweria

Windowsin tapahtumien katseluohjelma voi myös auttaa diagnosoimaan ja vianmääritykseen NTFS_FILE_SYSTEM-virheen. Tämä työkalu tarjoaa yksityiskohtaisen lokin järjestelmätapahtumista, mukaan lukien virheilmoitukset, varoitukset ja kriittiset tapahtumat, jotka voivat auttaa tunnistamaan virheen taustalla olevan syyn.

 1. Paina Windows-näppäintä ja kirjoita "Event Viewer" hakupalkkiin.
 1. Valitse Event Viewer -ikkunassa "Windows Logs -> System".
 1. Selaa keskimmäisessä ruudussa olevaa tapahtumaluetteloa ja etsi mahdollisia virheitä tai varoituksia aikaleimoineen NTFS_FILE_SYSTEM-virheen ilmestymisajankohtana.
 1. Napsauta tiettyä tapahtumaa nähdäksesi sen tiedot, mukaan lukien tapahtuman kuvauksen ja siihen liittyvän virhekoodin.
 1. Kiinnitä huomiota tapahtumien lähteeseen ja kuvaukseen, jotta voit tunnistaa mainitut mallit, tietyt ohjaimet, sovellukset tai järjestelmäkomponentit. Käytä virhekoodeja tai tapahtumakuvauksia viitteenä lisätutkimukseen tai vianetsintävaiheisiin. Voit ryhtyä asianmukaisiin toimiin havaittujen ongelmien perusteella, kuten poistaa ongelmallisten ohjelmistojen asennuksen tai pyytää lisäapua.

Tiedoksi: opi palauttamaan ohjain Windowsissa.

4. Käytä Driver Verifier Manageria

Jos et tiedä, mikä ohjain tarvitsee apua, Driver Verifier Managerin käyttö Windowsissa on loistava tapa löytää ja tehdä vianmäärityksiä ohjaimiin liittyvissä ongelmissa.

 1. Paina Windows-näppäintä, kirjoita "Verifier.exe" hakupalkkiin ja avaa sovellus.
 1. Napsauta "Luo vakioasetukset -> Seuraava".
 1. Valitse "Valitse automaattisesti kaikki tähän tietokoneeseen asennetut ohjaimet" ja napsauta "Valmis".
 1. Käynnistä ajurin vahvistusprosessi käynnistämällä tietokoneesi uudelleen.
 1. Driver Verifier diagnosoi ohjaimet järjestelmän käynnistyksen ja käytön aikana ja tarkistaa mahdolliset epäsäännöllisyydet tai rikkomukset. Jos ongelmallinen ohjain havaitaan, Windows luo kaatumisraportin ja antaa tietoja ongelman aiheuttavasta ohjaimesta.

Muisteihin liittyvät ongelmat voivat usein johtaa virheisiin, kuten NTFS_FILE_SYSTEM-virheeseen. Windowsin muistin diagnostiikkatyökalun avulla voit analysoida järjestelmäsi muistin perusteellisesti ja tunnistaa mahdolliset ongelmat, jotka voivat aiheuttaa virheen.

 1. Paina Windows-näppäintä ja kirjoita hakupalkkiin "Windows Memory Diagnostic".
 1. Valitse kahdesta vaihtoehdosta: "Käynnistä nyt uudelleen ja tarkista ongelmat (suositus)" tai "Tarkista ongelmat, kun seuraavan kerran käynnistän tietokoneen." Valitse vaihtoehto aikataulusi perusteella.
 1. Ensimmäisellä vaihtoehdolla tietokoneesi käynnistyy uudelleen ja käyttää Windowsin muistin diagnostiikkatyökalua. Työkalu alkaa tarkistaa järjestelmän muistia virheiden varalta. Tämä prosessi voi kestää hetken, joten ole kärsivällinen.
 2. Kun skannaus on valmis, tietokoneesi käynnistyy automaattisesti uudelleen ja näyttää testitulokset näytöllä. Jos virheitä havaitaan, se tarkoittaa viallisia muistimoduuleita tai muita muistiin liittyviä ongelmia. Virheiden vakavuudesta riippuen saatat joutua vaihtamaan tai korjaamaan ongelmalliset muistimoduulit.

Hyvä tietää: selvitä mikä sopii parhaiten tarpeisiisi: pilvilataus vai paikallinen uudelleenasennus?

6. Nollaa Windows-tietokoneesi

Windows-tietokoneen nollaaminen on toinen tehokas tapa ratkaista NTFS_FILE_SYSTEM-virhe. Koska se johtuu usein ohjelmistoon liittyvistä ongelmista, kuten vioittuneista järjestelmätiedostoista, tietokoneen nollaus auttaa ratkaisemaan nämä taustalla olevat ongelmat ja palauttamaan järjestelmän vakaaseen tilaan.

Kun nollaat tietokoneen, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: soft reset ja hard reset. Pehmeä nollaus säilyttää tiedostosi samalla, kun asennat Windowsin uudelleen ja poistat kolmannen osapuolen sovelluksia. Tämä prosessi korvaa vioittuneet tai vaurioituneet järjestelmätiedostot ja eliminoi mahdolliset NTFS_FILE_SYSTEM-virheen laukaisijat.

Toisaalta kova palautus tai tehdasasetusten palautus poistaa kaiken tietokoneeltasi ja asentaa Windowsin tyhjästä. Tätä menetelmää suositellaan, kun virhe jatkuu muista vianmääritysyrityksistä huolimatta.

7. Asenna Windows manuaalisesti uudelleen

Jos kaikki muu epäonnistuu, voit yrittää asentaa Windowsin manuaalisesti uudelleen. NTFS_FILE_SYSTEM-virhe viittaa usein tiedostojärjestelmään tai vioittuneisiin järjestelmätiedostoihin liittyviin ongelmiin, jotka voidaan ratkaista suorittamalla käyttöjärjestelmän puhdas asennus.

Uudelleenasennuksen aikana järjestelmätiedostot luodaan ja korvataan uudelleen, mikä voi korjata kaikki taustalla olevat ongelmat, jotka aiheuttavat NTFS_FILE_SYSTEM-virheen. Lisäksi asennus varmistaa, että kaikki tarvittavat ohjaimet ja järjestelmäkomponentit on asennettu oikein.

Kärki: varmista, että seuraat jatkuvasti kiintolevysi kuntoa näiden hyödyllisten vinkkien avulla.

8. Hanki uusi kiintolevy

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, uuden kiintolevyn hankkiminen voi mahdollisesti auttaa voittamaan NTFS_FILE_SYSTEM-virheen Windowsissa. Joskus tämän virheen aiheuttaa viallinen tai viallinen kiintolevy, jossa on viallisia sektoreita tai muita laitteisto-ongelmia.

Kiintolevyn vaihtaminen ei kuitenkaan välttämättä aina ole välttämätöntä, ja sen pitäisi olla lopullinen ratkaisu. Monissa tapauksissa ohjelmistoon liittyvät ongelmat, kuten vioittuneet järjestelmätiedostot tai yhteensopimattomat ohjaimet, voidaan ratkaista vianmääritysvaiheiden ja korjaustoimenpiteiden avulla ilman, että laitteistoa tarvitsee vaihtaa.

Kärki: Uutta tietokonetta ostettaessa on vaikea määrittää, kuinka paljon kiintolevytilaa tarvitset. Opi valitsemaan sinulle sopiva koko.

Usein Kysytyt Kysymykset

Mikä on NTFS Windowsissa?

NTFS (New Technology File System) on prosessi, jota nykyaikaiset Windows-versiot käyttävät tiedostojen tallentamiseen, järjestämiseen ja tehokkaaseen etsimiseen kiintolevyltä. Siinä on lisäominaisuuksia, kuten tiedostojen ja kansioiden käyttöoikeudet, levypakkaus, salaus ja päiväkirja. Se tarjoaa myös paremman luotettavuuden, suorituskyvyn ja turvallisuuden edeltäjäänsä, FAT (File Allocation Table) -prosessiin verrattuna.

Mitkä ovat merkkejä viallisesta kiintolevystä?

Viallisen kiintolevyn merkkejä ovat usein tapahtuvat kaatumiset tai järjestelmän jumiutuminen ja epätavalliset äänet, kuten napsautukset tai hionta. Lisäksi hidas ja hidas suorituskyky, usein esiintyvät tiedostojen vioittumiset tai virheet ja katoavat tiedostot tai tiedostot, joihin ei pääse käsiksi, ovat merkki viallisesta kiintolevystä.

Voiko BSOD aiheuttaa tietojen menetyksen?

Kun BSOD (Blue Screen of Death) tapahtuu, se voi mahdollisesti aiheuttaa tietojen vioittumisen tai menetyksen, jos järjestelmä kaatuu tai tietoja kirjoitetaan tai muokataan virheen ilmetessä.

Indeksi
 1. Pikakorjauksia kokeiltavaksi
 2. 1. Ota vikasietotila käyttöön
 3. 2. Puhdista järjestelmätiedostot
 4. 3. Käytä Event Vieweria
 5. 4. Käytä Driver Verifier Manageria
 6. 6. Nollaa Windows-tietokoneesi
 7. 7. Asenna Windows manuaalisesti uudelleen
 8. 8. Hanki uusi kiintolevy
 9. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Mikä on NTFS Windowsissa?
  2. Mitkä ovat merkkejä viallisesta kiintolevystä?
  3. Voiko BSOD aiheuttaa tietojen menetyksen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up