Ohjaa Windows-työpöytääsi Xbox 360 -ohjaimella

Xbox 360 -ohjaimella on melko pitkä historia. Sen lisäksi, että se on ohjain, jota käytetään yhdessä kaikkien aikojen suosituimmista, vallankumouksellisista pelikonsoleista, se myös suosi XInputia PC-peleissä, mikä auttoi tuomaan esiin enemmän peliohjainkeskeisiä nimikkeitä PC-alustalla.

Jos omistat tietokoneen ja 360 asteen alustan, nautit todennäköisesti kohtuullisesta osuudestasi PC-pelaamisesta. Et ehkä pidä siitä, että et voi vain ohjata tietokonettasi Xbox 360 -ohjaimella, vaikka se toimiikin hyvin useimmissa peleissäsi.

Tässä artikkelissa keskustelemme 360-ohjaimen käyttämisestä Windowsissa. Gopher360:n, erinomaisen avoimen lähdekoodin sovelluksen, avulla voit nauttia PC-alustan täydellisestä peliohjaimen ohjauksesta. Jos olet Linux-käyttäjä, sinun kannattaa tutustua vastaavaan artikkeliimme tämän tekemisestä Ubuntun kanssa.

Gopher360:n asennus

Siirry ensin Gopher360:een Julkaisut sivu GitHubissa. Täällä voit asentaa Gopher360:n uusimman version, jonka pitäisi olla ensimmäinen merkintä sivulla.

Napsauta vain Lataukset-kohdassa "Gopher.exe". Kun ohjelma on latautunut, sinun kannattaa avata sen sisältävä kansio Windowsissa.

Täältä sinun on napsautettava hiiren kakkospainikkeella .exe-tiedostoa ja valittava "Suorita järjestelmänvalvojana", jotta se toimii oikein. Huomaa, että sinun on käytettävä samaa suoritettavaa tiedostoa aina, kun haluat suorittaa ohjelman.

Sinun tarvitsee vain asettaa 360-ohjain ja olet valmis! Menet automaattisesti tämän näytön läpi, jos olet kuitenkin jo lisännyt sen.

Gopher360:n käyttäminen

Jos haluat perusteellisen oppaan Gopherin toiminnoista, voit aina tarkistaa sivu Githubissa. Annan kuitenkin joitakin omia ohjausvinkkejäni, jotka perustuvat omaan ohjelman käyttööni.

Vasen analoginen sauva toimii hiirenä, kun taas oikea toimii vierityspyöränä. Oletuksena herkkyys on korkeimmillaan – “LB”:llä voit vaihtaa kolmen eri herkkyyden välillä. Pidän parempana alhaisinta, jotta voin helposti käyttää Netflixiä sängystäni, koska tarkkuus erittäin herkillä analogisilla tikuilla on erittäin vaikeaa.

"A" ja "X" ovat pääpainikkeesi, jotka muodostavat vasen ja oikea napsautuksen. "B" tulee jostain syystä sisään, ja valitettavasti Takaisin-painiketta ei ole, mikä pettää minua. Toivon, että "Y"-painiketta käytetään jatkossa Takaisin-painikkeena, mikä helpottaisi palaaminen selaimissa huomattavasti.

Itse asiassa olisi todella hienoa, jos "Y" ja "B" toimisivat hiiren taaksepäin- ja eteenpäin -painikkeina, vastaavasti... mutta älkäämme joutuko hypoteettisiin tilanteisiin.

Lopuksi itse ohjaimen Takaisin-painiketta (eli Xbox-painikkeen vasemmalla puolella olevaa) käytetään tämän toiminnon vaihtamiseen. Tämä tarkoittaa, että voit hetken käyttää ohjainta hiirenä, jonka avulla voit käynnistää pelin ja vaihtaa sen sitten takaisin tavalliseen ohjaintilaan, jota käytetään pelissäsi.

Erityisesti tämä vaihtotoiminto erottaa Gopherin muista verkossa näkemistäni ratkaisuista.

Muut näkökohdat

Toki parempiakin ratkaisuja löytyy. The Steam-ohjain on peliohjain, joka on erityisesti omistettu toimimaan vaihtoehtona näppäimistölle ja hiirelle, ja kuulemani mukaan se tekee melko hyvää työtä.

Kuitenkin, jos sinulla on jo 360 asteen alusta ja mieluummin se pelaamiseen, ei ole todellista syytä kuluttaa 40 dollaria Steam-ohjaimeen.

Jos tässä artikkelissa käsitelty ratkaisu vaikuttaa sinusta raskaalta, jos haluat todella vain pitää ohjaimet ja hiiret erillään, suosittelen käyttämään laitetta, kuten Rii Mini joka toimii langattomana hiiren ja näppäimistön yhdistelmänä. Tämä mahdollistaa tietokoneen täyden ohjauksen ilman, että istut suoraan työpöydän ääressä/television edessä.

Mutta mitä mieltä olette? Onko olemassa parempia ratkaisuja kuin Gopher? Onko jotain sinusta mielestäsi jätetty pois? Kommentoi vapaasti alle ja kerro meille!

Indeksi
  1. Gopher360:n asennus
  2. Gopher360:n käyttäminen
  3. Muut näkökohdat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up