Ohjelmat konsepti- ja ajatuskarttojen luomiseen (ilmainen)

Parhaat PC-ohjelmat ja verkkosovellukset ideakaavioiden tai mieli- ja käsitekarttojen luomiseen ilmaiseksi

siellä ajatuskartta ja käsitekartta se on ideoiden graafinen esittäminen, tietojen ja datan muokkaaminen visuaalisella tavalla. Käytännössä se on järjestelmiä joka voidaan piirtää paperille lyijykynällä, missä ikinä yritätkin jakaa idea, projekti tai ongelma eri vaiheisiin yhdistää ne hierarkkisesti tai assosiatiivisesti.

Siksi se on tapa jakaa ongelma tai projekti ja yrittää käsitellä sitä kohta kohdalta. Monimutkaisiin tilanteisiin pääseminen on siis helpompaa, jos alusta alkaen tärkeimmät kriittiset kohdat tunnistetaan ja niitä käsitellään yksitellen.

Käsitekartalla on hierarkkinen rakenne, joka sisältää kaikki viestintäobjektin elementit: tukikäsitteet, näiden käsitteiden väliset linkit ja siten myös koko päättelyn polun. Käsitekartat ovat siksi myös erinomainen työkalu koulukäyttöön.

Tässä artikkelissa näemme luettelon parhaat ilmaiset ohjelmat ja parhaat verkkosovellukset "mielikarttojen" tai konseptikarttojen luomiseen nopeasti ja helposti.

1) Adobe Express (online)

Paras ilmainen työkalu konsepti- ja ajatuskarttojen luomiseen on ehdottomasti Adobe ExpressAdoben tarjoama graafisen sisällön editori, joka on käytettävissä ilmaiseksi Adobe-tilien tai kolmannen osapuolen tilien kautta (voimme käyttää Googlea, Facebookia tai Applea nopeaan käyttöön).

Jatka heti ajatuskartan luomista painamalla -painiketta Luo ajatuskarttasi nytkirjaudumme sisään omalla tilillämme ja valitsemme avautuvasta muokkausnäytöstä sivuun ajatuskarttamallin, jotta voimme muokata sen sisältämiä merkintöjä yksilöllisesti.

Kun olet tehnyt muutokset, paina vain yläreunasta ladatavalita PDF ja paina eteenpäin Aloita lataus tallentaaksesi käsitekartan PDF-muodossa.

2) Lucidchart (online)

Löydämme varmasti parhaita työkaluja käsitteellisten ja henkisten karttojen luomiseen Lucidchartverkkosovellus, jossa on monia käyttövalmiita käsitekarttapohjia ja täydellinen editori, jolla voit luoda uuden käsitekartan alusta alkaen opiskelua, työtä ja muita tarpeita varten.

Sivusto tarjoaa ilmaisen tilin, jolla saat 3 muokattavissa olevaa Lucidchart-asiakirjaa, 60 muotoa jokaiselle Lucidchart-asiakirjalle ja 100 käyttövalmiin mallia; Suuremmasta määrästä malleja ja toimintoja kiinnostuneet voivat aloittaa Premium-ominaisuuksien ilmaisen kokeilujakson ja arvioida huolellisesti tilauksen ostamista.

3) XMind

Xmind se on ilmainen monikäyttöinen avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka ominaisuus on myös Internet-yhteys, joten siitä tulee erinomainen IT-työkalu henkilökohtaisten käsitekarttojen luomiseen tai ryhmäyhteistyöhön.

Ohjelmaa käytetään laajalti maailmassa, sillä avoimen lähdekoodin luonteensa vuoksi sitä voidaan käyttää ongelmitta myös yritysympäristössä ilman, että joudut maksamaan minkäänlaista lisenssiä. Käyttöliittymän avulla voit luoda nopeasti kaikenlaisia ​​käsitekarttoja, mutta italian kielen puute voi aiheuttaa vaikeuksia käyttäjille, jotka eivät ymmärrä englantia hyvin.

4) FreeMind

Toinen ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelma, jota voimme käyttää PC:llä, Macilla ja Linuxilla, on Vapaa mieli.

FreeMind on monikäyttöinen ohjelmisto ajatus- tai käsitekarttojen luomiseen ideoiden keräämiseksi digitaaliseen käyttöliittymään.

FreeMind on yksinkertaisempi ja sitä voidaan käyttää tietojen järjestämiseen, sisällön jakamiseen, asiakirjojen tai artikkelien yhteenvetoon, projektien jäsentämiseen, vuokaavioiden luomiseen ja niin edelleen. Työskentelet piirtämällä solmuja, jotka voidaan sitten pakata ja laajentaa ja jotka voivat sisältää myös linkkejä verkkosivuille.

Käyttöliittymä on erittäin helppokäyttöinen, se toimii raahaamalla elementtejä hiirellä ja on olemassa monia erilaisia ​​graafisia elementtejä, jotka erottavat solmut jopa väreillä.

5) VUE

VUE (Visual Understanding Environment) on toinen avoimen lähdekoodin ohjelma, joka on omistettu mielenkartoille ja saatavilla Windowsille, Macille ja Linuxille.

Se on ohjelmisto, joka sopii kaikille käyttäjille, jotka haluavat luoda kaavioita tai käsitekarttoja opettaakseen, oppiakseen, järjestääkseen ja ratkaistakseen. Tämän tuotteen pääominaisuus on mahdollisuus luoda interaktiivisia esityksiä ja tietopolkuja, jotka ovat erittäin hyödyllisiä koulutuksessa tai tarjoavat etua konseptikarttojen esityksille toimistossa, koulussa tai yliopistossa.

6) MindMaple

MindMaple se on erittäin helppo ja yksinkertainen ohjelma nopeiden käsitekarttojen luomiseen menettämättä liian monta vaihetta varsinaisessa luomisessa.

Officen kaltaisella käyttöliittymällä voimme heti luoda konseptikarttoja tai ajatuskarttoja valitsemalla valmiista malleista, joihin meidän tarvitsee vain lisätä ideoitamme tai yhteyksiämme.

Sovellus on saatavana myös Androidille ja iOS:lle, mikä on suuri etu niille, jotka joutuvat luomaan konseptikartan ollessaan poissa kotoa, töissä tai toimistossa.

7) CMapTools

CMapTools on toinen ohjelma, joka toimii hyvin ja jonka voi ladata ilmaiseksi mieli- ja käsitekarttojen luomiseen.

Tämän ohjelman avulla pystymme mukauttamaan käsitteellisen kartan kaikkia näkökohtia, valitsemalla taustan, yhteystyypin, sarjakuvien tyypin ja värit, jotta voimme luoda projektin jokaisessa yksityiskohdassa.
Sopii erityisen hyvin koulun esityksiin, koska sen avulla voit lisätä kuvia ja linkkejä kartan jokaiseen solmuun, jotta voit laajentaa keskustelua oppitunnin tai kokeen edetessä.

Muita kuin tähän mennessä nähtyjä ohjelmia voimme tarkastella seuraavasta luettelosta:

 • Scapple: erinomainen ohjelma Windowsille ja Macille, jolla voit luoda kaavioita ja ajatuskarttoja.
 • AYOA: toinen kelvollinen monikäyttöinen ohjelma konseptikarttojen luomiseen.

Käytämme parasta ohjelmaa sen kartan perusteella, jota haluamme käyttää.

8) Bubbl.us (online)

Bubbl.us avulla voit luoda nopeasti henkilökohtaisia ​​kupla- tai ilmapallokonseptikarttoja ja jakaa ne työtovereiden kanssa, jotta voit tarkentaa ja muokata niitä verkossa.

Tässä tapauksessa palataan puhumaan ohjatuista graafisista kartoista, joissa jokainen vaihe on neliön tai ympyrän ympäröimä ja joissa jokainen elementti on linkitetty toiseen hierarkkisesti tai assosiatiivisesti.

9) Mind42 (online)

Mieli42 on online-työkalu mukautettujen kaavioiden luomiseen kalanruotokaavioilla, solmuilla ja väreillä.

Solmut ovat laajennettavissa ja pakattavissa, ja käyttöliittymä on täydellinen käsitteellisten polkujen luomiseen tai ideoiden ja projektien piirtämiseen. Omien projektiemme lisäksi voimme osallistua muiden projekteihin tai ladata käyttövalmiita konseptikarttoja räätälöitäväksi tarpeidemme mukaan.

9) Mindmeister (verkossa)

Mindmeister se on samanlainen kuin edellinen, mutta paljon joustavampi ja täynnä toimintoja.

Italiankielisen käyttöliittymän ja mahdollisuuden tuoda teoksia tietokoneille, älypuhelimille ja tableteille (sekä sivustolle) ansiosta monet pitävät sitä parhaana alustana, jonne voimme luoda käsitteellisen karttamme tai kaaviomme valitsemalla lukuisat valmiit mallit ja myös muokkaukset kollegoidemme tai muiden kanssa työskentelevien henkilöiden toimesta.

10) Creately (verkossa)

Luovasti on yksi parhaista online-työkaluista kaavioiden, ajatuskarttojen, kaavioiden, prosessivirtojen ja vastaavien luomiseen.

Tarjottujen työkalujen määrän ansiosta voimme verrata sitä Microsoft Visioon, koska on mahdollista tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa useiden vuokaavioiden, mallien, verkkokaavioiden, esitysten ja sivustokarttojen avulla. Voit luoda kaavioita helposti vetämällä ja pudottamalla sekä muotojen kokoa muuttamalla. Arvosteluja voivat tehdä muut ihmiset tai kollegat, jotka voivat jättää kommentteja. Kun työ on valmis, voimme viedä kaaviot kuvana, PDF-tiedostona, XML-datatiedostona tai lähettää sähköpostitse kaikille kollegoille.

11) Mapul (verkossa)

Jos etsimme sen sijaan sivustoa konseptikartan luomiseen nopeasti ilman liikoja vaiheita, suosittelemme, että kokeilet Mapulia välittömästi.

Käyttämällä verkossa saatavilla olevia työkaluja ja yksinkertaisesti liikuttamalla hiirtä voimme luoda kauniita käsitekarttoja tai erittäin yksityiskohtaisia ​​kaavioita, joita voimme myös jakaa verkossa tai yhdistää yhden tai useamman yhteistyökumppanin kanssa, jotta voimme työskennellä useilla käsillä. samasta konseptista tai tee aivoriihi ennen kuin päätät mitä tehdä.

Muita sivustoja konseptikartoille

Muut samankaltaiset sivustot kuin tähän mennessä nähdyt näkyvät seuraavassa luettelossa:

 • Viisaskartoitus on web-sovellus täysin ilmainen käyttää (avoin lähdekoodi).
 • Mindomo Sen sijaan se on täydellisin verkkosovellus ajatuskarttojen luomiseen.
 • Gliffy se sopii erityisen hyvin kaavioiden luomiseen useiden ihmisten väliseksi yhteistyövälineeksi; se näyttää online Visiolta.
 • Kartoitus sopii työprojekteihin tai koulutukseen.
 • Coggle se on täysin ilmainen sivusto, jota voit työstää verkossa (ilman että sinun tarvitsee ladata mitään). Mielikartat voidaan viedä ja tallentaa PDF- tai PNG-muodossa.
 • Stormboards on jaettu taulu, johon useat ihmiset voivat liimata muistiinpanoja.
 • Simplemind on yksi suosituimmista ajatuskarttojen luomissovelluksista, jota voi käyttää ilmaiseksi vain Android- tai iPhone-sovelluksen kautta.
 • Draw.io: erinomainen online-ohjelma konseptikarttojen luomiseen ilmaiseksi ja italiaksi.

Kokeillaan kaikkia, jotta voimme heti luoda työhön tai opiskeluun tarvittavan käsitekartan tai mielenkartan.

Johtopäätökset

Ajatuskarttojen luominen voi olla erittäin hyödyllistä hahmotella suoritettavaa työtä tai asettaa opinto-ohjelman tavoitteet (tutkielma tai lukukausityö) tai asettaa työtavoite. Vaikka Italiassa olisi vähän käyttöä, ei ole pulaa sivustoista ja ohjelmista ajatuskarttojen ja kaavioiden luomiseen, riittää, kun valitaan tarpeisiimme parhaiten sopiva.

Jos käsitekartan sijaan meidän on luotava kaavio, suosittelemme lukemaan oppaamme Sivustot ympyrä-, viiva- ja pylväskaavioiden luomiseen ilmaiseksi ja verkossa.

Tarvitsemmeko erittäin yksityiskohtaisen infografiikan ilmaistaksemme hyvin laajan käsitteen ajan suhteen? Tässä tapauksessa voimme lukea artikkelimme aiheesta verkkosovelluksia infografioiden luomiseen.

Indeksi
 1. 1) Adobe Express (online)
 2. 2) Lucidchart (online)
 3. 3) XMind
 4. 4) FreeMind
 5. 5) VUE
 6. 6) MindMaple
 7. 7) CMapTools
 8. 8) Bubbl.us (online)
 9. 9) Mind42 (online)
 10. 9) Mindmeister (verkossa)
 11. 10) Creately (verkossa)
 12. 11) Mapul (verkossa)
 13. Muita sivustoja konseptikartoille
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up