Onko Wifi-verkko vai Ethernet-kaapelit parempia? kumpi on nopeampi?

Olisiko parempi muodostaa yhteys Internetiin ethernet-kaapeleilla vai onko WiFi nykyään tarpeeksi nopea ja hyvä tehdäkseen kaapeleista hyödyttömiä?

Nykyään on lähes itsestään selvää valita, yhdistetäänkö Internetiin ethernet-kaapelilla, joka kulkee reitittimestä tietokoneeseen vai käytetäänkö langatonta Wifi-yhteyttä.
Wifi on tietysti kätevämpi ja kätevämpi verrattuna Ethernet-kaapeleihin, joita ei muun muassa voi liittää älypuhelimiin ja tabletteihin.
Jos kuitenkin puhumme pöytätietokoneista tai kannettavista tietokoneista, Ethernet-kaapeleilla on silti joitain etuja ja tarkemmin sanottuna sen avulla voit saada a nopeampi verkko tiedonsiirrossa, pienemmällä viiveellä ja nolla häiriöriskiä.
Jos halusimme valita nopeampi tekniikka molemmista? Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Mikä on nopein tekniikka Wi-Fi:n ja Ethernetin välilläanalysoidaan teknologia-alan uusimpia innovaatioita ja vertaillaan myös kustannuksia, joita tarvitaan näiden teknologioiden hyödyntämiseen nykyaikaisissa tietokoneissa.

1) Wi-Fi:n enimmäisnopeus

Wi-Fi on parantunut standardien myötä vuosi vuodelta WiFi 5 (Tunnetaan myös 802.11ac) ja erityisesti WiFi 6 ja Wi-Fi 6E (tunnetaan myös 802.11ax).

Kirjoitushetkellä langattomilla teknologioilla saavutettavissa olevat enimmäisnopeudet (ihanteellisissa olosuhteissa) ovat:

 • WiFi 5: 3,6 Gbps
 • Wi-Fi 6/6E: 9,6 Gbps

Nämä vaikuttavat arvot voidaan saada vain kytkemällä modeemin lähellehyödyntäen 5 GHz:n taajuuskaistaa tai (Wi-Fi 6E -yhteyksissä) hyödyntäen uutta 6 GHz:n taajuuskaistaa. Muuttaa jo pois muutaman metrin päässä modeemista nopeus laskee rajusti ja pukeutumalla vaarana on signaalin katoaminen tai selaaminen hyvin hitaasti (joudumme vaihtamaan hitaammalle 2,4 GHz:n kaistalle).

Muita artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Realistisesti se on mahdollista saavuttaa Keskimääräinen nopeus on noin 2 Gbps useimmissa skenaarioissamolemmat käyttävät Wi-Fi 5:tä ja Wi-Fi 6:ta.

Kuten alla näemme tämä nopeus on suurempi kuin klassinen Gigabit Ethernet -yhteysjonka avulla voit saavuttaa maksiminopeuden 1 Gbps (1000 Mbps).

Lisätietoja voimme lukea oppaastamme Wi-Fi-yhteysstandardit.

2) Ethernet-kaapelin enimmäisnopeus

Ethernet-kaapelia on hankala käyttää PC:n tai kiinteän multimedialaitteen (kuten Smart TV:n tai konsolin) liittämiseen, mutta jos olemme riittävän lähellä modeemia, se on varmasti paras valintakun otetaan huomioon verkkokaapelin tarjoama vakaus (jopa sillä hinnalla, että koko talo on johdettava tähän tarkoitukseen).

Kirjoitushetkellä Ethernet-porteilla saavutettavat suurimmat nopeudet ovat seuraavat:

 • Nopea Ethernet: 100 Mbps
 • Gigabit Ethernet: 1 Gbps (1000 Mbps)
 • 2.5G Ethernet: 2,5 Gbps
 • 10G Ethernet: 10 Gbps

Hitain on Fast Ethernet, jonka nyt ohittaa jopa ei erityisen nopea Wi-Fi-verkko ja sitä on vältettävä; Gigabit Ethernet -yhteys on erittäin laajalle levinnyt, ja sen avulla voit hyödyntää FTTH-valokuitua ja liittää laitteita suurella nopeudella, mutta viimeisimpiä Wi-Fi-standardeja hitaammin.

2,5 G Ethernet-yhteys on hyvin yleinen nykyaikaisissa tai pelimodeemeissajoten voit hyödyntää uuden sukupolven FTTH-yhteyttä ja surffata vaikuttavalla nopeudella, varsinkin verrattuna aikaisempiin teknologioihin.

Yhteys 10 Gt Ethernet on kaikkien aikojen nopein ja se voidaan tuoda kaikkiin huoneisiin ilman Wi-Fi 6E:n rajoituksia (joka saavuttaa 9,6 Gbps, lähellä arvoa, mutta saavutettavissa vain tietyissä olosuhteissa).

Ethernetin nopeuden hyödyntäminen meidän on valittava modeemi, joka tukee ilmoitettua nopeuttakäytä laitteita, joissa on yhteensopiva Ethernet-portti ja käytä oikeita Ethernet-kaapeleitakuten oppaasta näkyy Ethernet-, CAT5- ja CAT6-kaapeleiden erot ja käytettävät.

3) Testaa LAN-verkon nopeutta

Nopeuserot eri teknologioiden välillä havaitaan suorittamalla joitakin LAN-verkon nopeustestiehkä jopa yksin siirtäminen a suuria tiedostoja kahden PC:n välilläkäyttämällä ensin Wi-Fi-yhteyttä ja sitten Ethernet-kaapelia.

Kun testaamme verkkoamme, meidän on kiinnitettävä huomiota Internetin nopeustesti: tässä tapauksessa pullonkaula on yhteydessä käytetyn tekniikan (ADSL, FTTC tai FTTH) perusteella linjan nopeus, kuten seuraavassa luvussa nähdään.

4) Mitä tekniikkaa käytetään nopeaan navigointiin

Nopeasta Wi-Fi- tai Ethernet-verkosta ei ole hyötyä, jos meillä on hidas Internet-yhteys tai sellainen, joka ei käytä kaikkea saatavilla olevaa kaistanleveyttä. Koska käytät verkkoa pääasiassa Internetin selaamiseen etkä tiedostojen vaihtoon lähiverkon kautta, on parasta ottaa heti käyttöön paras tekniikka käytetyn verkkoyhteyden tyypin mukaan:

 • ADSL: Wi-Fi 4 -verkon tai Fast Ethernet -portin käyttö saattaa riittää, koska Internet-nopeus ei ole suuri (enintään 24 Mbps).
 • FTTC: tässä skenaariossa suosittelemme Wi-Fi 5:n ja Gigabit Ethernet -portin käyttöä, myös saatavilla olevan nopeuden huomattavan lisääntymisen ansiosta (jopa 300 Mbps).
 • FTTH: puhdasta valokuituyhteyttä voidaan hyödyntää Wi-Fi 5:llä ja Gigabit Ethernetillä käyttämällä suurta osaa käytettävissä olevasta kaistanleveydestä, kun otetaan huomioon tällä yhteydellä saavutettava nopeus (jopa 1000 Mbps).
 • FTTH 2.5: valokuituyhteyttä 2,5 Gbps asti voidaan käyttää Wi-Fi 5:n ja 2,5G Ethernetin kanssa, mutta se katkeaa, jos käytämme yksinkertaista Gigabit Ethernet -porttia; tässä skenaariossa on parempi käyttää Wi-Fi 5- tai 2.5G Ethernetiä nopeaan selaamiseen.
 • FTTH 10: edistynein valokuitutekniikka tarjoaa 10 Gbps:n maksiminopeuden; voidaksemme käyttää sitä, meidän on välttämättä käytettävä Wi-Fi 6:ta, Wi-Fi 6E:tä tai porttia 10 Gb Ethernet. Kaikki muut yllä näkyvät tekniikat aiheuttavat ylitsepääsemättömän pullonkaulan.

Tästä aiheesta suosittelemme lukemaan oppaamme erot FTTC- ja FTTH-kuidun välillä Älä viitsi kuinka saada Gigabit Fiber tai 2,5 Gbps surffaamaan nopeasti.

Johtopäätökset

Wi-Fin ja Ethernetin välisessä haasteessa ei ole todellista voittajaa: Maksiminopeudet ovat hyvin samankaltaisia ​​näiden kahden tekniikan välillä, mutta viat ja edut on analysoitava huolellisesti. Ethernet-kaapeli on vakaa, erittäin nopea eikä sitä voi hakkeroida, mutta se tuo mukanaan vaivaa, että johtoja täytyy sijoittaa kaikkialle.

Wi-Fi on erittäin kätevä, siitä on tullut melkein yhtä nopea kuin Ethernet-yhteys, mutta hakkerit voivat hakkeroida sen, tuottaa sähkömagneettinen saastuminen ja voi kärsiä naapureiden Wi-Fi-verkkojen aiheuttamia häiriöitä.

Jos etsimme maksimaalista yhteysnopeutta nauttiaksesi verkossa, voimme lukea oppaamme kuinka nopeampi yhteys ja pienempi verkon latenssi vähentämällä Ping-arvoa ja kuinka valita paras reititin kuitua ja pelaamista varten.

Indeksi
 1. 1) Wi-Fi:n enimmäisnopeus
 2. 2) Ethernet-kaapelin enimmäisnopeus
 3. 3) Testaa LAN-verkon nopeutta
 4. 4) Mitä tekniikkaa käytetään nopeaan navigointiin
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up