ONT- ja kuituoptisen yhteyden parametrien konfigurointi

Selvitetään yhdessä, kuinka optinen kuitu konfiguroidaan parhaiten kaikille Internet-operaattoreille, jotta ne voivat surffata suurimmalla nopeudella.

Optisen kuidun ongelma on, että jos haluat tehdä sen itse, on rajoitteita, joita on vaikea voittaa. Se on vähän tapa sitoa asiakkaat sen jälkeen nettiyhteysyrityksiin, jotta heidät pakotetaan hyväksymään modeemi, usein lisämaksulla ja joka tapauksessa sekillä.

Olemme kuitenkin nähneet, että myös kotiin tulevalla kuituliitännällä (siis kuitukaapelilla ja SFP-liitännällä) on mahdollista tehdä se itse ja kytke mikä tahansa modeemi FTTH-kuituun monien vaikeuksien kanssa.

Jos haluat tehdä vielä enemmän, katsotaan nyt, mitä voidaan määrittää ONT-laitteessa, eli se, joka on kytketty seinään, jonka Fastweb, TIM, Windo Vodafone-teknikko asentaa, kun kytketään kuituun kotona.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka määrittää parametrit liikkumaan optisessa kuidussa kolmannen osapuolen modeemissa, varmistaen, että käytämme ONT:tä kotiimme tai toimistoomme asennetun yhteyden tyyppiin.

Jos haluamme saada kaiken irti kuituyhteydestämme, meidän on varustettava itsemme nykyaikaisella ja tehokkaalla modeemilla, kuten AVM FRITZ! Box 7530 AX ja jatka konfigurointia, jotta voit hyödyntää täysin operaattorin linjaa.

Ohjeessa näytämme sinulle a AVM FRITZ! -laatikko, mutta parametrit voidaan kopioida missä tahansa modeemissa tai reitittimessä, jossa on WAN-portti tai Gigabit LAN -portti (konfiguroitavissa WANiksi).

Indeksi

  Alkukokoonpano

  Italian FTTH-linjoilla voimme yhdistää kahden tyyppisen optisen päätteen avulla:

  • PÄÄLLÄ: ulkoinen laatikko (virtalähteenä sähköpistorasialla), johon valokuitu on kytketty ja jossa valosignaali muunnetaan sähkösignaaliksi, joka on valmis reititettäviksi tavallisella Ethernet-kaapelilla.
  • SFP: kuituoptinen kaapeli saavuttaa pienen sovittimen (omavirta), joka liitetään patentoidun modeemin tai tietyn ONT:n sisään.

  Jos meillä on jo ONT kodin kuidulle, meidän tarvitsee vain liittää kolmannen osapuolen modeemi siihen Ethernet-kaapelilla ja jatkaa seuraavissa luvuissa ilmoitettujen parametrien mukaan (käytettävästä operaattorista riippuen).

  Jos sen sijaan meillä on SFP optiselle kuidulle meidän on ensin hankittava a Kolmannen osapuolen ONT, johon yhdistämme operaattorin SFP:n ja kotiyhteydeksi valitun modeemin Ethernet-kaapelin.

  Liitä varmuuden vuoksi (uuteen modeemiin) Ethernet-kaapeli WAN-porttiin tai WAN-portiksi otettuun LAN-porttiin (yleensä LAN 1, mutta se muuttuu modeemin mukaan).

  TIM-yhteysparametrit

  Jos meillä on TIM:n FTTH-yhteys, voimme konfiguroida AVM FRITZ! Box -modeemin parametrit kytkemällä siihen minkä tahansa tietokoneen, käynnistämällä selaimen ja kirjoittamalla http://fritz.box/ tai 192.168.178.1, jotta pääset asetuspaneeliin.

  Kun olet konfigurointipaneelissa, painamme valikkoa Assistentit, jatkamme Määritä Internet-yhteys ja laajenna avautuvassa ikkunassa avattava valikko, valitse palveluntarjoajaksi TIM ja laita valintamerkki TIM Fibra (FTTH).

  Painamme eteenpäin Älä viitsi ja vahvista tarvittaessa. Jos olemme noudattaneet kaikkia vaiheita oikein, modeemi muodostaa yhteyden Internetiin ja surffaamme välittömästi maksiminopeudella.

  Vodafone-yhteysparametrit

  Niille, joilla on FTTH-yhteys Vodafone-operaattoriin, voimme määrittää parametrit oikein avaamalla edellisessä luvussa nähdyn konfigurointipaneelin ja avaamalla valikon uudelleen Assistentitpainamalla Määritä Internet-yhteys ja laajenna avautuvassa ikkunassa avattava valikko ja valitse palveluntarjoajaksi Vodafone ja laita valintamerkki päälle Vodafone FTTH.

  Vahvistamme aloittavamme selaamisen välittömästi. Jos automaattinen menetelmä ei toimi, viedään meidät reitille Internet -> Käyttötiedot -> Internet-yhteys, laajenna käyttöliittymän keskellä oleva avattava valikko ja valitse kohde Muu Internet-palveluntarjoaja, tarkistamme kohteen Yhteys ulkoiseen modeemiin tai reitittimeen ja varmista, että tarkistamme myös tuotteen Muodosta Internet-yhteys itse.

  Jotta navigointi onnistuu oikein, asetamme tai aktivoimme parametrit, jotka näkyvät seuraavassa luettelomerkittyssä luettelossa:

  • Asetamme vodafonedsl kentällä Käyttäjätunnus.
  • Asetamme vodafonedsl kentällä Salasana.
  • Painamme kohdetta Muuta yhteysasetuksia.
  • Tarkistamme kohteen Käytä VLAN:ia Internet-yhteyteen.
  • Lisäämme arvon 1036 kentällä VLAN-tunnus.

  Asettamamme kokoonpanon viimeistelemiseksi 1000 kentällä Alavirtaan Ja 300 kentällä Ylävirta, vahvistamme sitten kaikki parametrit painamalla Käytä.

  WindTre-yhteysparametrit

  Jopa WindTre-operaattorilla voimme määrittää FTTH-yhteyden nopeasti viemällä meidät asetuspaneeliin (kuten ensimmäisessä luvussa) ja avaamalla valikon. Assistantpainamalla Määritä Internet-yhteys, valitsemalla palveluntarjoajaksi TUULI Kolme ja laittamalla valintamerkki päälle TUULI Kolme FTTH.

  Jos avustaja ei pysty muodostamaan yhteyttä, voimme määrittää parametrit manuaalisesti viemällä meidät osoitteeseen Internet -> Käyttötiedot -> Internet-yhteysvalitsemalla avattavasta valikosta Muu Internet-palveluntarjoaja, rastittaa kohteita Yhteys ulkoiseen modeemiin tai reitittimeen Ja Muodosta Internet-yhteys itse.

  WindTre-verkossa navigoimiseksi asetamme tai aktivoimme parametrit, jotka näkyvät seuraavassa luettelomerkittyssä luettelossa:

  • Asetamme Tervetuloa kentällä Käyttäjätunnus.
  • Asetamme vieras kentällä Salasana.
  • Painamme kohdetta Muuta yhteysasetuksia.
  • Tarkistamme kohteen Käytä VLAN-verkkoa Internet-yhteyteen.
  • Lisäämme arvon 835 kentällä VLAN-tunnus.

  Myös tässä tapauksessa viimeistelemme konfiguroinnin syöttämällä 1000 kentällä Alavirtaan Ja 300 kentällä Ylävirta ja lopuksi painaa Käytä.

  Fastweb-yhteyden parametrit

  Jopa FTTH Fastweb -verkossa voimme käyttää Modem Assistantia yhteyden helpottamiseksi. Avaamme asetuspaneelin (kuten ensimmäisessä luvussa näkyy), avaamme polun Assistant -> Määritä Internet-yhteys, valitse kohde avattavasta valikosta Fastweb ja me tikitään Fastweb FTTH.

  Jos yhteys ei toimi, voimme kokeilla manuaalisella konfiguroinnilla, joka ohjaa meidät polulle Internet -> Käyttötiedot -> Internet-yhteys, valitsemalla aina kohteen avattavasta valikosta Muu Internet-palveluntarjoaja ja rastittaa kohteita Yhteys ulkoiseen modeemiin tai reitittimeen Ja Muodosta Internet-yhteys itse.

  Ultranopean Fastweb-verkon selaamiseksi asetamme tai aktivoimme parametrit, jotka näkyvät seuraavassa luettelomerkittyssä luettelossa:

  • Valitsemme vaihtoehdon Ei kentällä Käytä tietoja.
  • Painamme kohdetta Muuta yhteysasetuksia.
  • Tarkistamme kohteen Käytä VLAN-verkkoa Internet-yhteyteen.
  • Lisäämme arvon 835 kentällä VLAN-tunnus.

  Määrityksen päätteeksi lisäämme 1000 kentällä Alavirtaan Ja 300 kentällä Ylävirta, napsauta lopuksi Käytä.

  Johtopäätökset

  FRITZ! Boxin kaltaisella tehokkaalla modeemilla valokuituyhteyden määrittäminen on erittäin helppoa, koska avustaja auttaa sinua määrittämään parametrit automaattisesti ja navigoimaan nopeasti millä tahansa linjalla. Jos yhteys epäonnistuu, voimme aina kokeilla manuaalisia yhteysparametreja, jotka sopivat erinomaisesti myös muiden konfigurointiin valokuituoptimoidut modeemit.

  Jos emme saa yhteyttä henkilökohtaiseen modeemiin millään tavalla, voimme aina ota yhteyttä operaattorin puhelintukeen, jotta pystyt avaamaan kaikki lohkot ja hankkimaan puuttuvat parametrit kiinteää puhelintoimintaa varten.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up