Opas sivuvaunun käyttämiseen Macissa

Apple suunnittelee laitteensa tarjoamaan saumattomasti integroidut ohjelmisto- ja laitteistokokemukset. Ehkä yksi parhaista esimerkeistä tästä on Sidecar-niminen ominaisuus, jonka avulla voit käyttää iPadiasi ulkoisena näyttönä ja etätyöpöytänä, jossa on useita sisäänrakennettuja toimintoja. Katsotaanpa tarkemmin, miten Sidecar toimii ja miten se eroaa työkaluista, kuten Universal Control.

Mikä on sivuvaunu?

Sivuvaunu on Mac-toiminto, jonka avulla käyttäjät voivat muuttaa iPadin toissijaiseksi näytöksi. Se integroituu täydellisesti Macin kanssa, mikä mahdollistaa käyttäjien enemmän syöttötapoja, kuten monikosketuksen ja Apple Pencilin. Sidecarin avulla voit joko käyttää iPadiasi ulkoisena näyttönä ja ohjata MacBookiasi kokonaan tai peilata MacBookin näyttöä iPadiin.

Tämä ominaisuus toimii langattomasti tai iPadin ollessa kytkettynä. Apple suosittelee Sidecarin käyttöä liittämällä iPadisi Maciin USB-C-Lighting-kaapelilla tai iPadin mukana toimitetulla kaksois-USB-C-kaapelilla, jotta yhteys on vakaampi.

Kärki: Sidecarin ominaisuuksien hyödyntäminen on vain yksi yli 10 tavasta parantaa Mac-kokemustasi macOS Venturalla.

Sivuvaunu vs. Universal Control

Vaikka Sidecar ja Universal Control vaikuttavat hyvin samanlaisilta, niillä on kaksi erilaista toimintoa.

Sidecar mahdollistaa iPadin käyttämisen Macin toissijaisena näyttönä. Voit laajentaa Macin työpöytää tai peilata Macin näytön iPadiin. Sen avulla voit myös käyttää iPadin kosketusnäyttöä ja Apple Penciliä vuorovaikutuksessa Macin sovellusten ja ikkunoiden kanssa.

Universal Controlin avulla voit käyttää iPadia ja Macia yhtenä saumattomana työtilana. Voit siirtää kohdistinta Macin ja iPadin näytön välillä ja ohjata iPadia Macin näppäimistöllä ja hiirellä. Universal Control -toiminnolla voit myös vetää ja pudottaa tiedostoja Macin ja iPadin välillä.

Kun tarkastellaan niiden eri toimintoja, on helppo erottaa ne toisistaan. Voit käyttää niitä myös yhdessä, mutta tarvitset vähintään kolme laitetta. Yhdistä kaksi laitetta Sidecarilla ja yksi Universal Controlilla, niin voit käyttää niitä samanaikaisesti.

Sivuvaunun asentaminen

Sivuvaunu saattaa olla hämmentävä, kun käytät sitä ensimmäistä kertaa, mutta se on melko yksinkertaista, kun kytket laitteet ensimmäisen kerran. Kun Mac hyväksyy iPadisi luotetuksi laitteeksi, voit muodostaa yhteyden siihen painamalla "Näytön peilaus" -painiketta Macin Ohjauskeskuksessa. Suorita alkuasetukset seuraavasti:

 1. Liitä iPadisi Maciin yhteensopivalla johdolla tai tuo iPadisi kymmenen metrin päähän Macista. Sinua saatetaan pyytää tekemään iPadistasi luotettava laite. Napsauta "Luota".
 1. Aktivoi Sidecar siirtymällä ohjauskeskukseen, napsauttamalla "Näytön peilaus" ja napsauttamalla sitten iPadia.
 1. Valitse "Käytä erillisenä näyttönä". Se siitä!

Kärki: eikö iPadisi näy Näytön peilausvalikon alla? Se voi johtua siitä, että Wi-Fi-hotspotin jakaminen on käytössä.

Mitkä Mac- ja iPad-mallit voivat käyttää sivuvaunua?

Sivuvaunu on kätevä toiminto Macissa, mutta valitettavasti voit käyttää sitä vain tietyissä Mac- ja iPad-malleissa. Ennen kuin etsit Sidecaria Macissasi, varmista, että laitteesi tukee sitä.

Seuraavat iPad-mallit, joissa on iPadOS 13 tai uudempi, tukevat Sidecaria:

 • iPad Pro (kaikki mallit)
 • iPad Air (3. sukupolvi ja uudemmat)
 • iPad (6. sukupolvi ja uudemmat)
 • iPad mini (5. sukupolvi ja uudemmat)

Seuraavat Mac-mallit, joissa on macOS Catalina ja uudemmat, tukevat Sidecaria:

 • MacBook Pro (2016 tai uudempi)
 • MacBook Air (2018 tai uudempi)
 • MacBook (alkuvuosi 2016 tai uudempi)
 • Mac mini (2018 tai uudempi)
 • iMac (2017 tai uudempi)
 • iMac, jossa Retina 5K, 27 tuumaa (loppu 2015)
 • Mac Pro (2019)
 • iMac Pro
 • Mac Studio

Yksi Sidecarin hyödyllisistä ominaisuuksista on erillinen sivupalkki. Se helpottaa tabletin käyttöä ulkoisena näyttönä ja integroi kosketusnäytön toiminnot. iPadin sivupalkki toimii samalla tavalla kuin tietyn MacBook Pron kosketuspalkki.

Sivupalkista voit olla vuorovaikutuksessa MacBookin kanssa Apple Pencilin tai kosketusnäytön avulla. Lisäksi sivupalkissa on erilaisia ​​toimintopainikkeita, jotka tekevät siitä tehokkaamman – toiminnot, kuten äänenvoimakkuuden lisääminen tai vähentäminen sekä sovelluskohtaiset toiminnot, kuten Chromen välilehdet jne.

Jos haluat mieluummin käyttää MacBookia, voit poistaa sivupalkin käytöstä siirtymällä kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Näytöt -> poistamalla valinnan kohdasta Näytä sivupalkki".

Sivuvaunun edut

Nykyään on liikkeellä erinomaisia ​​näytön peilausohjelmistoja, mutta Apple on tehnyt paljon vaivaa pitääkseen käyttäjänsä Applen ekosysteemissä. Tämä tekee Sidecarista parhaan sovelluksen toiselle näytölle tai näytön peilaukseen. Katsotaanpa sivuvaunun etuja:

 • Kannettava ulkoinen näyttö minne tahansa
 • Toimii saumattomasti Macin/iPadin kanssa
 • Lisää työn tuottavuutta
 • Täydellinen suunnittelijoille, jotka tarvitsevat Apple Penciliä Macin kanssa
 • Muuttaa Macistasi kosketusnäytön
 • Alhaisen viiveen näytön laajennustoiminto verrattuna kolmannen osapuolen sovelluksiin
 • Toimii langattomasti ja kytkettynä

Vaihtoehtoiset näytön laajennussovellukset

On myös muita vaihtoehtoja, jos sinulla on vanhempi Mac, joka ei tue Sidecaria. Alla on kaksi parasta sivuvaunuvaihtoehtoa:

Splashtop XDisplay: sovellus, joka muuttaa iPadin tai iPhonen ulkoiseksi näytöksi. Se vaatii kaapelin varmistaakseen, ettei viivettä ole. Splashtop on myös apusovellus ja maksaa noin 9,99 dollaria.

Duet-näyttö: Näytön peilaussovellus, jonka voit ladata sovelluskaupasta. Se voi toimia etätyöpöytänä, ulkoisena näyttönä tai näytön peilinä. Duettinäytön käyttäminen edellyttää, että se on asennettu iPadiin ja Maciin. Sinun on yhdistettävä molemmat laitteet iPad-kaapelilla ja avattava sovellus molemmissa laitteissa yhdistääksesi ne. Duet Display on maksullinen sovellus ja maksaa 48 dollaria.

Usein Kysytyt Kysymykset

Pitääkö molempien laitteiden olla yhdistettynä samaan Wi-Fi-verkkoon Sidecarin käyttämiseksi?

Sinun ei tarvitse käyttää Sidecaria samassa Wi-Fi-verkossa. iPadin ja Macin on kuitenkin oltava kymmenen metrin päässä toisistaan, jotta ne voivat muodostaa yhteyden langattomasti Bluetooth- ja Wi-Fi-signaalien avulla. Sidecar käyttää suoraa langatonta yhteyttä, joten kaksi laitetta muodostavat yhteyden ilman kolmannen osapuolen linkkiä.

Onko minulla latenssiongelmia, kun käytän Sidecara langattomasti?

Yleisesti ottaen sinulla on katkeamattomin yhteys, kun käytät kaapelia Sidecarin kanssa. Langaton yhteys laitteiden välillä tarjoaa yllättävän pienen viiveen ja harvoin viivettä. Yksi liittämisen etu on, että kannettava tietokone lataa iPadisi.

Indeksi
 1. Mikä on sivuvaunu?
 2. Sivuvaunu vs. Universal Control
 3. Sivuvaunun asentaminen
 4. Mitkä Mac- ja iPad-mallit voivat käyttää sivuvaunua?
 5. Sivuvaunun edut
 6. Vaihtoehtoiset näytön laajennussovellukset
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Pitääkö molempien laitteiden olla yhdistettynä samaan Wi-Fi-verkkoon Sidecarin käyttämiseksi?
  2. Onko minulla latenssiongelmia, kun käytän Sidecara langattomasti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up