Opas tulostimen ostoon: laser vai muste?

Opas tulostimen ostamiseen, mitä ominaisuuksia vertailla, mitä eroja laserin ja mustesuihkutulostimen välillä on

Tulostin ei koskaan puuttuu kotona ja toimistossa: tästä syystä on tärkeää ymmärtää niiden toiminta ja niiden toiminta markkinoilla saatavilla olevia vaihtoehtoja joten voit valita tarpeisiisi ja budjettiisi parhaiten sopivan tulostimen.

Tulostimet eivät ole samanlaisia, tulostimia on kaikenlaisia, joten ennen hätäistä tai väärää ostosta meidän on pysähdyttävä hetkeksi ja hankittava laite pidempikestoinen, toimintorikkaampi, ajan mittaan halvempi ja laadukkaampi.

Katsotaan yhdessä tässä oppaassa, kuinka valitset tulostimesi tekniikan tyypin (muste tai laser) perusteella, näiden kahden tekniikan edut ja haitat ja miksi toinen malli on parempi kuin toinen.

Lopussa näytämme myös, mitkä ovat mielestämme niitä parhaat tulostimet, joita voit ostaa verkosta juuri nytjotta voit säästää jotain verrattuna ostamiseen kaupasta tai kauppakeskuksesta (jossa tarjoukset ovat usein häikäiseviä ja johtavat helposti virheisiin).

1) Mustesuihkutulostimet (mustesuihkutulostimet)

Mustesuihkutulostimet ne toimivat pienten suuttimien läpi, jotka suihkuttavat mustetta paperille suurella nopeudella: liu'uttamalla arkin poikki ne luovat kuvan liukumalla kohtisuoraan arkkiin nähden, kunnes arkin alue on täynnä tulostettavia yksityiskohtia ja ääriviivoja . Tulostuskasetit sisältävät väripigmenttiä, joka ruiskutetaan arkille tulostuspään kautta (joka avaa vain suuttimet, jotka ovat tarpeen kyseisen väripisteen kaatamiseen arkille juuri sillä hetkellä).

Mustesuihkutulostimet ovat hyvin myyviä ja suosittuja, koska ne sopivat kaikentyyppisiin tulosteisiin, mukaan lukien valokuvat. He voivat tulostaa mustavalkoisia asiakirjoja, värivalokuvia ja tulostaa erityyppisille papereille (katso tästä opas digitaalisten valokuvien tulostamiseen kotitulostimella).

Näiden tulostimien heikkous on varmasti tulostusnopeus: ne ovat tunnetusti hitaita, vaikka tämä nopeus vaihtelee paljon pyydetyn tulostustyypin mukaan (riittävän nopea mustavalkoisille asiakirjoille, hidas valokuville ja kuvat täyttävät koko arkin).

Vaikka mustesuihkutulostimet näyttävätkin meille ostohetkellä halvoilta, todelliset kulut ovat patruunoissa: jos uusi tulostin voi maksaa jopa alle 50 euroa, niin patruunoiden vaihdon yhteydessä kuluu 30 euroa tai enemmän. muuttaa koko sarjaa; Kun tämä kulut kerrotaan 2-3 kertaa vuodessa, ymmärrämme sen hallintokustannukset ovat selvästi korkeat. Jos emme halua kuluttaa niin paljon, voimme aina ostaa yhteensopivia (ei-alkuperäisiä) kasetteja, vaikka tulostuslaatu kärsiikin paljon.

Kaiken kaikkiaan mustesuihkutulostimet ovat täydellisiä niille, jotka tulostavat muutaman asiakirjan, ja niille, jotka tulostavat muutaman valokuvan silloin tällöin: siksi ne sopivat hyvin kotikäyttöön.

2) Lasertulostimet

Toinen tulostintyyppi sisältää a laserpohjainen tulostusprosessi: Sisäinen sylinterimäinen levy ladataan negatiivisella sähköstaattisella varauksella, jonka jälkeen laserpää poistaa varauksen kuvan niistä osista, joihin väriainetta ei pidä sijoittaa.

Kun negatiivi on luotu, levy kulkee väriaineen yli ja painaa kuvan arkille (joka on tällä välin positiivisesti varautunut väriaineen houkuttelemiseksi).

Prosessin lopussa väriaine kiinnitetään arkille kiinnitysyksiköllä ja painetelalla (siksi arkki tulee hieman kuumana) samalla kun lieriömäinen levy tyhjennetään väriainejäännöksestä ja sen jäännösvaraus poistetaan, jotta seuraava arkki voidaan tulostaa heti.

Ero mustesuihkutulostimiin on suurempi nopeus, koska yhdellä sylinterimäisen levyn käännöksellä voit tulostaa koko arkin ja koko prosessi voidaan toistaa muutamassa sekunnissa. Näissä tulostimissa käytetty väriaine on kuiva lasertulostimissa, joten se voi kestää kuukausia tai vuosia, jos sitä ei käytetä pitkään aikaan. Myös ylläpitokustannukset ovat erittäin alhaiset verrattuna tulostettuihin sivuihin: yksi väriaine voi kestää jopa 5 000 arkkia ja enemmänja yhteensopivat väriaineet vähentävät kustannuksia entisestään.

Vaikka alkukustannukset ovat korkeammat, voit ajan mittaan olla varma merkittävistä kokonaissäästöistä. Ainoa todellinen puute on niiden koko: ne ovat yleensä suurempia ja painavampia kuin mustesuihkutulostimet, joten emme voi sijoittaa niitä kaikkialle talossa (usein on tarpeen varata nurkka tai huonekalu vain Laser-tulostin).

Lasertulostimien kehitys on LED-tulostimet solid-state-matriisilla, joka nopeuttaa tulostusprosessia entisestään laadun heikkenemättä. Lasertulostin on ihanteellinen, jos tulostat usein mustavalkoisia tekstiasiakirjoja, mutta myös väritulostukseen (vaikka väriaineen hallintakustannukset nousevat dramaattisesti jälkimmäisessä tapauksessa).

Ne ovat ihanteellinen valinta pienille toimistoille, yrityksille ja kaikille ammattilaisille, jotka tulostavat useita arkkeja päivän aikana, kuten näkyy myös oppaastamme Nopeammat tulostimet.

3) Tulostimen yleiset ominaisuudet

Kun olet päättänyt, minkä tyyppisen tulostimen olet kiinnostunut ostamaan, on vielä monia ominaisuuksia ja eroja, jotka on otettava huomioon. Katsotaanpa tärkeimmät tekniset parametrit, jotka on kirjoitettu kuhunkin tulostimen tarraan:

 • Resoluutio/DPI: DPI on synonyymi sanalle Pisteitä tuumaa kohti ja osoittaa, kuinka monta mustetta tai väriainetta on kerrostettu yhden neliötuuma tulostusalueen sisällä. Nimikkeistö Pisteitä tuumaa kohti painatus on täysin erilainen kuin nimikkeistö pikseliä tuumaa kohti käytetään näyttöjen kanssa: tietokoneen näyttö on paljon yksityiskohtaisempi ja sen värintoisto on aina parempi kuin painomuste. Tulostustekniikka on kehittynyt niin paljon viime vuosina, että DPI:n määrä on tullut merkityksettömäksi. 150 DPI on jo hyväksyttävä taso luonnoksille, kun taas 300 DPI on täydellinen aikakauslehtien laadulle. Halvempien mustesuihkutulostimien tulostuskapasiteetti on tyypillisesti 300–600 DPI; jos käytät enemmän, voit jopa saavuttaa yli 1 000 PPE. Laser/LED-tulostimet vaihtelevat 600 - yli 2000 DPI:n välillä.
 • Tulostusnopeus: Se ilmaistaan ​​melkein aina kielellä PPM (sivua minuutissa), mutta voit nähdä myös muita lyhenteitä, kuten CPM (merkkiä minuutissa) tai, jos aiot käyttää valokuvatulostimia, IPM (kuvaa minuutissa). Lasertulostimet ovat huomattavasti nopeampia kuin mustesuihkutulostimet. Hyvin usein valmistajat pyrkivät suurentamaan tulostusnopeuden arvoa.
 • Yhteystyypit: Kaukana ovat ajat, jolloin tulostimet liitettiin tietokoneisiin sarja- tai rinnakkaisporttien kautta; kaapeliliitäntöjen nykyinen standardi onUSB. Joidenkin tulostimien mukana tulee kortti kaapeli- tai Wi-Fi-verkkoon Tämä on erittäin kätevää, jos haluat sijoittaa tulostimen paikkaan, joka on kaukana tietokoneesta.
 • Etätulostus: Yksi uusista uusista ominaisuuksista uusissa tulostimissa on pilvitulostuksen tuki, joka sopii erinomaisesti asiakirjojen tai valokuvien tulostamiseen matkapuhelimesta. iPadista tai iPhonesta ja Androidista tulostamiseen on olemassa erityisiä tulostimia. Esimerkiksi HP tarjoaa oman pilvitulostuspalvelun nimeltä ePrint.
 • Sisäinen muisti: Klassisissa mustesuihkutulostimissa on yleensä hyvin vähän sisäistä muistia, kun taas skannereilla varustetuissa on enemmän muistia. Lasertulostimissa on yleensä suurempi määrä sisäistä muistia (128–512 Mt). Yleissääntönä on, että verkko- ja Wi-Fi-yhteensopivilla tulostimilla on tarpeeksi muistia useiden tietokoneiden tulostustöiden käsittelemiseen. Ellei aio tulostaa suuria määriä materiaalia lyhyessä ajassa, tulostimen muistilla ei ole merkitystä.
 • Monitoimi/monitoimilaite: Monitoimitulostimet ovat niitä, joissa on lisäominaisuuksia, joihin tyypillisesti kuuluu skanneri ja faksi. Tulostimeen integroitu skanneri mahdollistaa sen käytön melkein kuin kopiokonetta. Henkilökohtaisesti suosittelen aina tulostimen ostamista sisäänrakennetulla skannerilla, koska se on todella hyödyllinen.
 • Tulostimet ilman tietokonetta tai erilliset tulostimet: Tämän tyyppisiä malleja käytetään pääasiassa yrityksissä ja ne ovat itsenäisiä tulostimia, jotka toimivat myös ilman kytkettyä tietokonetta. Niissä on USB-portti, jonka avulla voidaan tuoda tiedostoja laitteeseen ja tulostaa ne. Jos käytät valokuvien tulostamista, erilliset valokuvatulostimet ovat erittäin käteviä, koska sinun tarvitsee vain asettaa laitteen SD-kortti.
 • Yhteensopivuus käyttöjärjestelmien kanssa: Windowsin käyttäjillä ei ole tämän tyyppisiä ongelmia, mutta Mac-tietokoneita ja ennen kaikkea Linuxia käyttävien kannattaa tarkistaa, onko yhteensopivia ohjaimia.
 • Käyttömäärä: tämä arvo löytyy usein teknisistä tiedoista, ja se osoittaa sivujen määrän, joka voidaan tulostaa kuukaudessa ilman ongelmia. Tämä on osoitus lujuudesta ja kulutuskestävyydestä. Ilmeisesti mitä vanhempi tulostin, sitä enemmän tämä käyttöjakso pienenee.
 • Duplex (myös automaattinen): joidenkin tulostimien avulla voit tulostaa automaattisesti arkin molemmille puolille, kun taas toiset on määritettävä manuaalisesti, mikä on erittäin hankalaa.
 • Monikäyttöinen lokero: Jos tulostat erityyppisille papereille, korteille, kirjekuorille tai mille tahansa muulle formaatille, monikäyttökasetissa on tärkeää kunnioittaa marginaaleja.
 • Kulutustarvikkeiden ja patruunoiden kustannukset: ennen tulostimen ostamista on parasta tarkistaa patruunoiden hinnat ja katsoa, ​​mitkä niistä ovat edullisimmat. En halua puhua täällä merkeistä tai malleista, koska niitä on paljon ja koska on mahdotonta saada täydellistä yleiskuvaa. Suosittelen myös tarkistamaan jos on mahdollista käyttää uudelleentäytettäviä patruunoita (mustesuihkutulostimien tapauksessa) tai jos on olemassa hyviä kasetteja, myös ei-alkuperäisiä. Varmista laser-/LED-tulostimissa, että vain väriainerumpu voidaan vaihtaa.

Jos valittu tulostin noudattaa näitä ominaisuuksia, voimme jatkaa ostoa, mahdollisesti valitsemalla jonkin seuraavassa luvussa esitellyistä malleista.

4) Osto-opas

Kun olemme yhdessä nähneet molempien tulostimien parhaat ominaisuudet, katsotaan yhdessä, mitkä mallit kannattaa ostaa verkosta. Esittelemme sinulle parhaat mustesuihkumallit ja parhaat lasermallit, jotka on jaettu yksivärisiin malleihin (jotka tulostavat mustavalkoisena) ja värimalleihin.

Parhaat monitoimimustesuihkutulostimet (Wi-Fi-yhteydellä, skannerilla ja kopiokoneella) ovat seuraavat:

Luettelon ensimmäiset tulostimet on suunniteltu kotikäyttöön, kun taas kolme viimeistä mallia on tarkoitettu käytettäväksi pienissä toimistoissa.

Jos sen sijaan haluamme lasertulostimen suuriin toimistoihin tai suuren arkkimäärän tulostamiseen, voimme tarkastella seuraavia malleja:

Valitsemme parhaan tulostimen käyttötiheyden sekä patruunoiden ja väriaineen hinnan perusteella.

Johtopäätökset

Valinta mustesuihkutulostimen tai lasertulostimen välillä on myös perustuttava ajan mittaan tekemiemme tulosteiden määrään. Niiden, jotka tulostavat paljon, on välttämättä valittava lasertulostin, kun taas harvoin tulostavien tai väritulostuksen haluavien voi valita uusimman sukupolven mustesuihkutulostimen.

Lisätietoja voimme lukea oppaistamme osoitteessa parhaat ostettavat WiFi-monitoimitulostimet ja edelleen Valokuvatulostimet värivalokuvien tulostamiseen.

Indeksi
 1. 1) Mustesuihkutulostimet (mustesuihkutulostimet)
 2. 2) Lasertulostimet
 3. 3) Tulostimen yleiset ominaisuudet
 4. 4) Osto-opas
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up