Opas Windows 11:n optimointiin ja PC-resurssien käytön vähentämiseen

8 tapaa optimoida Windows 11 niin, että tietokoneesi kuluttaa vähemmän resursseja ja vastaa nopeammin

Windows 11 on varmasti erittäin nopea käyttöjärjestelmä ohjelmien käynnistämisessä ja suorittamisessa, mutta jos emme käytä huippuluokan tietokonetta, saatamme tuntea tietokoneen hidastuvan ja pysähtyvän joissakin tilanteissa, varsinkin kun ladataan raskaampia sovelluksia (3D, valokuva). editointi ja pelit).

Vaikka jokainen laitteisto on erilainen ja jokainen Windows-asennus, voimme aina parantaa tilannetta käyttämällä parhaita temppuja optimoida Windows 11:n suorituskykyäluopumatta mistään ja tekemällä kohdennettuja muutoksia asetuksiin ja joihinkin järjestelmässä oleviin palveluihin.

Noudattamalla tätä ohjetta voimme käyttää Windows 11 -käyttöjärjestelmää jopa pöytätietokoneiden ja kannettavien kanssa, joissa on 4 Gt RAM-muistiajoten voit surffata Internetissä ja lukea sähköpostisi ilman, että sinun tarvitsee välttämättä vaihtaa tietokonettasi tai ostaa uutta.

1) Poista käynnistysohjelmat käytöstä

Helpoin sovellettavissa oleva temppu ja myös tehokkain Windows 11:n optimointiin liittyvät itsestään käynnistyviin ohjelmiin, joita väistämättä ilmaantuu järjestelmän käynnistyksen yhteydessä, mikä hidastaa tätä herkkää vaihetta ja hidastaa PC:tä, kun otetaan huomioon RAM-muistin ja levyn aina varatut resurssit.

Voit poistaa käynnistysohjelmat käytöstä Windows 11:ssä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja painamalla -painiketta asetuksetsiirrytään Sovellukset-valikkoon ja avataan lopuksi valikko alkaa. Uudessa avautuvassa näytössä sammutamme kytkimen kaikkien tarpeettomien sovellusten, ohjelmien ja prosessien vieressä, jättäen vain virustorjuntaohjelman.

Vaihtoehtoisesti voimme käyttää automaattisesti käynnistyvien sovellusten luetteloa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, joka avautuu Toiminnan hallintanapsauttamalla Lisätietojaavaamalla välilehden alkaanapsauta hiiren kakkospainikkeella kohteita deaktivoidaksesi ja paina lopuksi Poista käytöstä.

2) Valvo resurssien kulutusta

Myös Windows 11:ssä voimme pitää silmällä järjestelmän resurssien kulutusta. Voit tehdä tämän avaamalla valikon Toiminnan hallintavarmista, että laajennettu valikko, jossa on vaihtoehto, on auki Lisätietoja ja lopuksi tuo meille välilehti Esitys. Voimme heti tarkistaa CPU:n toiminnan, eri levyjen RAM-muistin ja verkkoyhteyden oheislaitteet.

Saadaksemme vielä tarkempia tietoja voimme napsauttaa eri kaavioita tai napsauttaa Avaa Resource Monitor saadaksesi tarkempia tietoja siitä, mitkä ohjelmat tai palvelut kuluttavat eniten ja hidastavat tietokonettasi.

Lisäksi Windowsin resurssien valvonta on aina tärkeää pitää silmällä tapahtumaloki ymmärtääksesi virheiden lähteen joita saattaa esiintyä silloin tällöin.

Tältä osin voimme lukea oppaamme kuinka Optimoi Windows-tietokoneesi ilmaisilla automaattisilla ohjelmilla.

3) Poista graafiset tehosteet käytöstä

Windowsin visuaaliset tehosteet ovat aina olleet ongelma vanhemmissa tietokoneissa, aina Windows Vistasta lähtien. Windows 11:ssä on kuitenkin monia animaatioita ja graafisia tehosteita, jotka ovat kauniita katsella mutta painavia.

Voit poistaa graafiset tehosteet käytöstä Windows 11:ssä avaamalla Käynnistä-valikon ja kirjoittamalla Järjestelmän lisäasetuksetavaamme samannimisen kohteen, paina -painiketta asetukset kentällä Esitys ja lopuksi tarkistamme kohdan Sääntö parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi.

Ennen kuin painat OK Suosittelemme tarkistamaan joitain graafisia tehosteitajotta merkkien ja ikkunoiden näyttö ei jää liian harvaksi: Ainoat aktiiviseksi jätettävät kohteet ovat Tasoittaa näytön hahmojen kulmia, Näytä ikkunan varjostus Ja Näytä ikkunan sisältö vedämisen aikana.

4) Lopeta indeksointi

Ohjelmien ja tiedostojen etsiminen Windows 11:ssä on erittäin hyvää, mutta jokaisen uuden tiedoston indeksointi voi hidastaa järjestelmää. Onneksi voit poistaa tiedostojen indeksoinnin käytöstä parantaaksesi järjestelmän yleistä suorituskykyä korvaamalla oletushakutyökalun kevyemmällä vaihtoehdolla.

Poistaaksesi Windowsin haun ja indeksoinnin käytöstä paina Käynnistä-valikon kuvaketta ja etsi järjestelmäohjelma nimeltä Indeksointivaihtoehdot. Napsautamme ikkunasta Muokata ja poista valintamerkki kaikista osion poluista Muokkaa valittuja reittejähuolehtien myös polun laajentamisesta Windows ja poista valinta Käyttäjät.

Kun olet poistanut kaiken, napsautamme OKjatkamme Advance ja jatkamme Uusi indeksi luodaksesi uudelleen uuden täysin tyhjän hakemiston. Nyt tiedostojen, asiakirjojen ja ohjelmien etsimiseen Windowsissa voimme luottaa kevyeen ja ilmaiseen hakuohjelmaan, kuten Kaikkijoka pystyy suoraan käyttämään NTFS-levyhakemistoja ja etsimään (alle sekunnissa) minkä tahansa tyyppisiä tiedostoja.

5) Säädä virransäästöasetuksia

Jos käytät kannettavaa tietokonetta, virta-asetusten viisas käyttö auttaa sinua optimoimaan järjestelmän perusteellisesti. Tietokoneen kaikkien laitteistokomponenttien maksimitehoasetus on paras, vaikka se tietysti kuluttaa enemmän akkua, jos tietokonetta ei ole kytketty pistorasiaan.

Voit ottaa tämän muutoksen käyttöön avaamalla Käynnistä-valikon ja etsimällä kohteen Muuta energiansäästöjärjestelmiä ja valitse vaihtoehto Korkea suorituskyky. Jos Windowsissa ei ole ylimääräistä energiansäästökohdetta, voimme toimia asetuksista painamalla näppäinyhdistelmää VOI + Ivie meidät matkalle Järjestelmä -> Virta ja akku ja valitsemalla Maksimaalinen suorituskyky valikossa Energiansäästötila.

Jos haluat löytää paremman ja tasapainoisemman mukautetun yhdistelmän, voit lukea oppaan Windowsin virtavaihtoehdot.

6) Sammuta tietokoneesi säännöllisesti

Windows 11 -tietokoneita ei koskaan sammuteta kokonaan: ne käyttävät erityistä horrostilaa voidakseen käynnistää järjestelmän paljon nopeammin sammuttamisen tai uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Puhdistaaksesi muistin mahdollisista virheistä ja vahvistaaksesi järjestelmäpäivitykset, Ajoittain on hyvä idea sammuttaa tietokone kokonaan.

Voit tehdä tämän pitämällä painiketta painettuna Vaihto (SHIFT) kun napsautamme kohdetta Sulje järjestelmä Käynnistä-valikossa, jotta tietokone sammutetaan kokonaan. Vaihtoehtoisesti voimme etsiä Command Prompt -ohjelman Käynnistä-valikosta ja suorittaa komennon:

shutdown -s -t 0

joten voit sammuttaa tietokoneesi kokonaan ilman hybridiominaisuuksia. Suosittelemme tämän toimenpiteen suorittamista kerran viikossa mahdollisten ongelmien ratkaisemiseksi.

7) Käytä kevyttä virustorjuntaa

Windows 11:ssä on integroitu virustorjunta (Windows Defender), joka pystyy yhdistämään suorituskyvyn ja suojauksen käytännössä kaikissa käyttötilanteissa: meidän tuskin tarvitsee asentaa kolmannen osapuolen virustorjuntaaellet kohtaa vakavaa infektiota tai Windows Defenderin toimintojen estoa.

Jos olemme erityisen alttiina kyberuhkille ja Windows Defender ei ole onnistunut hillitsemään tehokkaimpia viruksia kevyin virustorjunta, jota olen koskaan kokeillut minä olen Panda Dome ilmainen (ilmainen) e ESET NOD32 (maksetaan 30 päivän ilmaisella kokeilujaksolla): molemmat vievät alle 40 Mt RAM-muistia ja näyttävät olevan jopa kevyempi kuin Windows Defendervarsinkin kun skannaat tai puhdistat tartunnan saaneita tiedostoja.

Saat lisätietoja lukemalla ai-oppaitamme ilmainen pilvi virustorjunta ja ai paras virustorjunta ilmaisella kokeiluversiolla.

8) Edistyneet muutokset

Oppaan päätteeksi näytämme sinulle rekisteriavain voidaan käyttää vain, jos olemme todella nörttiä ja haluamme aina saavuttaa maksiminopeuden.

MenuShowDelay se on Windowsin ominaisuuden nimi, joka kuluu siitä hetkestä, kun hiiren osoitin asetetaan valikkoon, kunnes valikko tulee näkyviin; Oletusarvoisesti tämän ominaisuuden arvoksi on asetettu 400 millisekuntia. Muutamalla tätä arvoa voit saada valikot näkyviin nopeammin.

Jatkamiseksi painamme Win + R näppäimistöllä käynnistääksesi suoritusikkunan ja kirjoitamme regedit. Sisään päästyämme navigoimme avaimelle HKEY_CURRENT_USER > Ohjauspaneeli > Työpöytä etsitään ääntä MenuShowDelaynapsauta hiiren kakkospainikkeella, valitse Muokata ja muutamme arvoa 400 to 20.

Nyt sinun tarvitsee vain painaa OKkäynnistä tietokone uudelleen ja tarkista nopeusero, kun avaamme tai suljemme valikot.

Johtopäätökset

Muutamalla yksinkertaisella tempulla olemme optimoineet Windows 11:n jopa tietokoneissa, joissa on vähän RAM-muistia ja rajallisia resursseja: näillä asetuksilla ohjelmien tai valikkojen avaaminen on aina tyydyttävää, varsinkin jos olemme jo tehneet niin. päivittää sisäinen levy SSD:llä viimeinen sukupolvi.

Saat lisätietoja lukemalla sen tekemisoppaamme kannettavan tietokoneen huolto, jotta se kestää pitkään ja mitkä ovat parhaat ohjelmat tietokoneesi optimointiin, automaattiset ja ilmaiset.

Indeksi
  1. 1) Poista käynnistysohjelmat käytöstä
  2. 2) Valvo resurssien kulutusta
  3. 3) Poista graafiset tehosteet käytöstä
  4. 4) Lopeta indeksointi
  5. 5) Säädä virransäästöasetuksia
  6. 6) Sammuta tietokoneesi säännöllisesti
  7. 7) Käytä kevyttä virustorjuntaa
  8. 8) Edistyneet muutokset
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up