Optisten asemien käyttäminen muissa Mac-tietokoneissa

Muutoin mahtavan Mac Minin (ja jopa joidenkin muiden Apple Macien, erityisesti kannettavien) suurin haittapuoli on, että niissä ei ole optista asemaa. Tämä ei yleensä ole ongelma, koska useimmat asiat asentuvat nopeasti Internetin kautta. Mutta entä jos joskus tarvitset optisen aseman? Entä jos haluat muuttaa DVD-kokoelmasi MP4-tiedostoiksi kiintolevylle hyllyssä olevien levyjen sijaan tai jos haluat kopioida musiikki-CD-levysi iTunesiin?

Voit ostaa vain ulkoisen optisen aseman, mutta jos sinulla on jo pöytätietokone tai kannettava tietokone (tai pääsy ystävällesi), voit vain jakaa aseman PC:llä verkon kautta ja siirtää siitä tiedostoja. Tämä säästää rahaa, ja ollakseni rehellinen, se on hauskaa tehdä. Ilmeisesti tällä lähestymistavalla on rajoituksia, mutta hätätilanteita varten on hyvä tietää.

Miksi PC? Tilastollisesti on todennäköisempää, että löydät hätätilanteessa ystävän, jolla on Windows PC, kuin sellaisen, jolla on Mac. Ja myös Mac-tietokoneella ei ehkä ole optista asemaa, joten palaisit alkuun.

Tässä artikkelissa käsitellään jakamista ja yhteyden muodostamista toisen tietokoneen optiseen asemaan tiedostojen kopioimiseksi Mac Miniin. Huomaa, että tämä koskee myös kaikkia muita Maceja.

Indeksi
  1. Jaa PC-asema
  2. Linkki Driveen Macista
  3. Johtopäätös

Jaa PC-asema

Jos kohdetietokone on verkossa, sinun on ensin varmistettava, että aseman jakaminen on käytössä, jotta voit käyttää asemaa.

Avaa tietokoneessa Windowsin Resurssienhallinta. Etsi optinen asema ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella. Valitse avattavasta valikosta "Jaa -> Jakamisen lisäasetukset".

Tai napsauta Ominaisuudet, sitten Jakaminen-välilehteä ja napsauta Advanced Sharing -painiketta DVD-/CD-aseman alla.

Valitse "Jaa tämä kansio" -valintaruutu ja anna sille nimi, jotta voit tunnistaa sen verkossa. Napsauta Lisää ja nimeä se.

Nyt tämä asema jaetaan verkossa.

Napsauta OK, ja PC-osa on valmis.

Linkki Driveen Macista

Kun asema on jaettu PC:ssä, olet valmis palaamaan Maciin ja lataamaan optisen aseman Finderiin.

Valitse Finderissa valikkokohta "Go -> Connect to Server".

Napsauta Selaa, niin näet luettelon verkossasi jaetuista kansioista.

Etsi jaetun kansion nimi, tietokoneen DVD-asema ja kaksoisnapsauta sitä. Sinulle avautuu sitten ikkuna, jonka yläosassa on vaihtoehto "Yhdistä nimellä".

Napsauta painiketta ja kirjoita kohdetietokoneen käyttäjänimi ja salasana.

Kun tämä on tehty, näet kohdetietokoneen DVD-aseman.

Kun olet sisään, voit tehdä useita asioita:

  • Voit kopioida tiedostoja vetämällä ne PC:n hakemistosta Mac-tiedostojärjestelmään joko kansioon tai työpöydälle.
  • Voit käyttää avoimen lähdekoodin DVD-rippausohjelmistoa, kuten Käsijarru polttaaksesi elokuvia MP4-muodossa Maciin. Lataa DVD PC-asemaan ja siirry siihen Macissa.

Vaikka käsijarrun voisi osoittaa suoraan asemaan ja repiä sen sieltä, yhteys voi olla hidas, varsinkin jos sekä PC että Mac käyttävät WiFi-yhteyttä verkkoon.

Nopeuden vuoksi paras vaihtoehto on kopioida "VIDEO_TS"-kansio PC-DVD-levyltä Macin hakemistoon ja käyttää sitten käsijarrua tiedostoissa paikallisesti Macissa. Joskus kopiosuoja ei anna sinun tehdä sitä, mutta sitä kannattaa kokeilla.

Asennus DVD-levyltä ei todennäköisesti toimi. PC ei voi lukea Macille tarkoitettuja data-DVD-levyjä; se ei voi liittää tiedostojärjestelmää. Sama koskee kahden järjestelmän DVD-levyjä, jotka on osioitu sekä Macille että PC:lle; voit nähdä DVD:n Macilla verkon kautta, mutta näet vain PC-osion. Käytännössä ei siis yleensä ole mahdollista asentaa mitään.

Jos sinun on hankittava ohjelmisto PC-data-DVD:ltä ladataksesi Wine- tai muuhun PC-ohjelmistoemulaatioon Macissa, se toimisi.

Johtopäätös

Siinäpä se: lainaa PC:ltä DVD-asema kopioidaksesi asioita "optisesti haastettuun" Maciin.

Jos pidit tästä artikkelista tai sinulla on kysyttävää, kerro meille alla olevissa kommenteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up