Ota Screen Time käyttöön ja poista se käytöstä iPhonessa

Mihin se on tarkoitettu ja kuinka hallita iPhonen näyttöajan hallintatoimintoa, jotta voidaan säätää, mitä sovelluksia käytetään tai estetään tietyn ajan kuluttua

Toiminto iPhonen käyttöaika se on erittäin hyödyllinen tarkistettaessa, kuinka paljon aikaa vietämme puhelimen edessä, mutta sitä voidaan käyttää myös a loistava työkalu vanhempien valvontaankoska ne voidaan asettaa estämään sovelluksia ja verkkosisältöä tietyn käyttöajan jälkeen, estämään tietyt sovellukset ja estämään pääsyn alaikäisiltä kiellettyihin sivustoihin.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti kuinka laitat näyttöajan päälle ja pois päältä iPhonessajoka näyttää myös kuinka ohjelmoida se estämään sovelluksia tietyn ajan kuluttua, kuinka estää yksi tai useampi sovellus pysyvästi ja kuinka estää kielletty sisältö.

1) Ota Screen Time käyttöön ja poista se käytöstä

Avaamme sovelluksen hallitaksesi Screen Time -toimintoa asetuksetpainetaan valikkoa Käyttöaika ja paina lopuksi kohdetta Aktivoi "ruutuaika" ottaaksesi toiminnon käyttöön. Näyttöön tulee näyttö, josta voit vahvistaa palvelun alkamisen ja aktivoidako suojauksen puhelimellemme vai alaikäisen puhelimelle: tämä on jo ensimmäinen ratkaiseva valinta, vaikka lohkot voidaan määrittää manuaalisesti missä tahansa tilanteessa.

Basic Screen Time valvoo käyttämiämme sovelluksia ja suoritettuja toimintoja ilman minkäänlaisia ​​esteitä tai suodattimia; Jos haluat poistaa toiminnon nopeasti käytöstä, avaa sama valikko ja paina alas Laita "ruutuaika" pois päältä.

Tämä viimeinen kohde on käytettävissä vain, jos meillä ei ole aseta turvakoodi, tarvitaan lohkojen määrittämiseen (kuten näemme seuraavissa luvuissa); Jos olemme määrittäneet koodin, meidän on ensin syötettävä valittu koodi ja vasta sitten deaktivoitava Näyttöaika.

2) Estä sovellukset tietyn ajan kuluttua

Jos haluat estää sovelluksia tietyn ajan kuluttua tai yöllä (todella hyödyllistä, jos iPhone on alaikäisten lasten käytössä), vie meidät takaisin Asetukset -> Näyttöaikaaktivoi toiminto (tarvittaessa) ja paina lopuksi kohdetta Käytä koodia "ruutuaika".

Uudelta näytöltä valitsemme 4-numeroisen koodin, annamme koodin uudelleen vahvistusta varten ja annamme Apple ID:n viimeisellä näytöllä (erittäin hyödyllinen koodin nollaamiseen, jos unohdat sen). Kun olet vahvistanut Apple-tilisi, olemme aktivoineet koodin, joka suojaa Screen Time -aikaa luvattomilta muutoksilta.

Nyt voimme estää sovelluksia tietyn ajan kuluttua painamalla valikkoa Sovelluksen rajoituksetpainamalla Lisää käyttörajoitusvahvistamalla suojakoodin, valitsemalla estettävän luokan tai luokat (esim Pelit Ja Sosiaalinen) ja lopuksi enimmäiskäyttöajan asettaminen (minimi 1 minuutti), valitsemalla kuinka monta minuuttia tai tuntia voit käyttää valittuja luokkia; voimme myös räätälöidä yksittäisiä viikonpäiviä joustavuuden lisäämiseksi.

Kun olet valinnut käyttöajan, muista tarkistaa tuote Estä rajan lopussa ja paina lopuksi lisätä lisätäksesi käyttörajan.

3) Estä käynnistys, asennus ja sovelluksen sisäiset ostot

Jos kuitenkin halusimme estää yhden tai useamman sovelluksen käytön lopullisesti (ilman aikarajoituksia), meidän tarvitsee vain valita polku Asetukset -> Näyttöaikavalitse valikko Sisältö- ja tietosuojarajoituksetpaina Sovellukset sallittu ja poista valintamerkki niiden sovellusten vierestä, jotka haluamme estää.

Tästä eteenpäin luvattomia sovelluksia ei enää käynnistetä, vaikka asentaisimme ne uudelleen. Voit estää uusien sovellusten asennuksen viemällä meidät näytölle Ostokset iTunesista ja App Storesta ja poista käyttöoikeus näytöltä Sovelluksen asennus.

Jos kuitenkin halusimme estää sovelluksen sisäiset ostokset (todellinen painajainen vanhemmille), mene vain näytölle uudelleen Ostokset iTunesista ja App Storesta ja poista käyttöoikeus valikosta Sovelluksen sisäiset ostot.

4) Kielletyn sisällön estäminen verkossa

Ruutuaika voidaan määrittää todelliseksi lapsilukkoksi, koska se pystyy estää myös pääsyn alaikäisille kiellettyihin verkkosivustoihin tai sovelluksiinilman että sinun tarvitsee välttämättä asentaa sovelluksia, jotka estävät ja valvovat vierailtua sisältöä.

Jatketaan ottamalla polku Asetukset -> Näyttöaikaavaamme valikon Sisältö- ja tietosuojarajoituksetvalitsemme valikon Sisällön rajoitus ja lopuksi avaamme valikon Webin sisältövalitse suodatin huolellisesti Rajoita aikuisille tarkoitettuja verkkosivustoja.

Jos haluat suodattaa sovellukset suositellun iän perusteella, avaa valikko Sovellus ja valitse paras ikäryhmä; saman voi tehdä valikoissa Kirjat, Sovellusleikkeet, Elokuva Ja Tv-ohjelmat.

Aina samalla näytöllä voimme muokata sisältöä ja tukemaa kieltä Siri (poistaen siten kirosanat) ja hallinnoida sovelluksen käyttöoikeuksia Pelikeskus (verkkopelitoiminnan rajoittamiseksi).

5) Poista näyttöaika käytöstä tietämättä koodia

Kahden virheellisen koodin syöttöyrityksen jälkeen Screen Time -toiminto estetään, eikä muutoksia voi enää tehdä. Tämän pitäisi riittää pitämään alaikäiset poissa yrittämästä muuttaa asetuksia, mutta asiat muuttuvat vakavaksi, jos unohdamme koodin!

Onneksi voit nollata Screen Time -koodisi Apple ID -tilin kautta, jota käytit, kun aktivoit ominaisuuden. jatkaaksemme otamme polkua Asetukset -> Näyttöaikapainamme kohdetta Vaihda "Screen Time" -koodijatketaan nyt Poista "Screen Time" -koodi käytöstä ja paina avautuvassa näytössä Oletko unohtanut koodisi?.

Nyt meidän tarvitsee vain syöttää koodin asettamiseen käytetyt Apple ID -tunnukset ja odottaa Applen vahvistusta, joka poistaa välittömästi kaikki aiemmin asetetut koodit. Kytkeäksesi toiminnon kokonaan pois päältä, meidän tarvitsee vain painaa alas Laita "ruutuaika" pois päältä.

Jos olemme myös unohtaneet Apple ID -salasanan, suosittelemme, että luet Applen itsensä antamat neuvot sivulla Jos olet unohtanut Apple ID -salasanasi.

Johtopäätökset

Näyttöaika-ominaisuus on enemmän kuin vain toiminnan ja sovellusten käytön seuranta, koska se voidaan ajastaa kuin todellinen vanhempien valvonta estää liian usein käytetyt sovellukset, estää jotkin sovellukset pysyvästi, estää R-luokituksen saaneen sisällön ja estää maksullisten sovellusten tai sovelluksen sisäisten ostosten holtittoman ostamisen.

Lisätietoja voimme lukea oppaistamme osoitteessa lapsilukkoa lasten matkapuhelimissa Google Family Linkin ja vastaavien sovellusten avulla ja kuinka perustaa a lapsilukko ja lapsilukko PC:ssä ja Internetissä.

Indeksi
  1. 1) Ota Screen Time käyttöön ja poista se käytöstä
  2. 2) Estä sovellukset tietyn ajan kuluttua
  3. 3) Estä käynnistys, asennus ja sovelluksen sisäiset ostot
  4. 4) Kielletyn sisällön estäminen verkossa
  5. 5) Poista näyttöaika käytöstä tietämättä koodia
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up