Ovatko automaattiset Windows 10 -päivitykset välttämättä hyvä asia?

Windows 10:n lokakuun päivityksellä on ollut uskomattoman kivinen julkaisu. Ensimmäinen otto poistettu ihmisten tiedostot, ja toinen läpikulku aiheutti laajoja ääniongelmia. HP:n koneita kärsi myös suurista BSOD-ongelmista päivitysten jälkeen. Tietenkin paras neuvo tähän ongelmaan on olla päivittämättä Windows 10 -tietokonettasi. Microsoft on kuitenkin vaikeuttanut päivitysten kiertämistä vuosien ajan. Jos kerran saatoit viivyttää päivityksiä niin kauan kuin haluat, Windows 10 -koneet vaativat päivitysten nappaamista ja automaattista uudelleenkäynnistystä niiden asentamiseksi.

Näiden uutisten valossa meidän on aika tarkastella uudelleen Windowsin automaattisia päivityksiä ja kysyä, ovatko ne paras tapa toimia. Tässä artikkelissa tutkimme automaattisten Windows-päivitysten etuja ja haittoja?

Hyvät palat

Automaattiset päivitykset ovat hyviä korjaamaan nopeasti käyttöjärjestelmän aukkoja. Aina niin usein joku pahantahtoinen löytää aukon, jonka kautta he voivat hyödyntää Windows-käyttöjärjestelmiä. Kun näin tapahtuu, Microsoftin on julkaistava päivitys, joka korjaa sen ennen kuin vahinkoa tapahtuu liikaa. Automaattisten päivitysten avulla Microsoft voi toimittaa tietoturvakorjauksia tehokkaasti ihmisille, jotka eivät ehkä edes tiedä ongelman olemassaolosta. Ihannetapauksessa käyttäjien pitäisi saada tietää ongelmasta sen jälkeen, kun heidät on suojattu asianmukaisesti uhkia vastaan.

Se sopii myös ihmisille, joilla ei ehkä ole hyvää käsitystä tekniikasta. Antamalla tietokoneen päivittää itseään ja hoitaa kaikki, se vie paljon pois käyttäjän harteilta. Tämä tarkoittaa, että ihmiset, jotka eivät ole niin hyvin perehtyneet Windowsiin, voivat saada tarvittavat päivitykset pitääkseen tietokoneensa turvassa ja päivitettynä.

Huonot palat

Vaikka tämä kaikki saattaa kuulostaa hyvältä, se toimii vain, jos oletat, että jokainen tulossa oleva päivitys on 100 % hyödyllinen vastaanottaville käyttäjille. Valitettavasti, kuten ylhäältä näet, viimeaikaiset Windows-päivitykset ovat olleet kaikkea muuta kuin. Koska tiedostoja poistetaan ja tietokoneet kärsivät BSOD:ista, on vaikea sanoa, että Microsoftin päivityssuunnitelma on täydellinen.

Automaattisilla päivityksillä "mätä" korjaustiedosto voi olla kohtalokas. Samalla tavalla kuin positiiviset päivitykset voivat korjata uhan ennen kuin käyttäjä tietää sen olemassaolosta, negatiivinen voi aiheuttaa vahinkoa ilman, että käyttäjä täysin tiedä miksi. Kun annat päivityksille vapaat kädet, on aina olemassa riski, että "huono erä" ladataan ja asennetaan ennen kuin kuulet uutisen sen olevan huono.

Ovatko automaattiset päivitykset hyviä?

Joten nyt kun olemme nähneet molemmat puolet, ovatko nämä automaattiset päivitykset hyvä idea? Automaattiset Windows-päivitykset olisivat hienoja, jos jokainen niistä lisäisi puhdasta arvoa käyttäjän tietokoneelle. Valitettavasti olemme nähneet käyttäjien My Documents -kansioita poistetuina, ääniongelmia ilmaantuneen ja HP:n koneiden jääneen kiinni BSOD-virheestä, kaikki yhdessä päivityksessä. Emme voi suositella automaattisten päivitysten käyttöä ennen kuin Microsoft on tarkistanut päivitysten laadun.

Mitä minun pitäisi tehdä sillä välin?

Tämä on hienoa ja kaikkea, mutta miten voit torjua Windowsin halun ladata päivityksiä mahdollisimman pian? Jos haluat saada Windowsin lopettamaan järjestelmän päivittämisen, olemme aiemmin julkaisseet artikkelin sen tekemisestä. Lue eri tavoista ja katso, mikä toimii sinulle!

Epätyydyttävät päivitykset

Kun Windows 10 saa vahingossa huonoja päivityksiä, ei ole hyvä idea antaa tietokoneesi päivittää itseään. Ennen kuin Microsoft parantaa toimittamiensa päivitysten laatua, on hyvä idea lykätä niitä, kunnes muut sivustot ja käyttäjät voivat vahvistaa niiden olevan hyviä!

Luotatko silti tämän uutisen Windows-päivityksiin? Vai oletko aina luottanut heihin? Kerro meille alla.

Indeksi
  1. Hyvät palat
  2. Huonot palat
  3. Ovatko automaattiset päivitykset hyviä?
  4. Mitä minun pitäisi tehdä sillä välin?
  5. Epätyydyttävät päivitykset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up