Paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin asetusten varmuuskopiointi Windowsissa

Jos olet koskaan sekaantunut rekisteriin mukauttaaksesi ja muuttaaksesi Windows 10- tai 11-tietokoneesi lisäasetuksia, olet ehkä törmännyt varoitukseen "Varmuuskopioi rekisteri ennen muutosten tekemistä". Ilmeisesti varmuuskopio antaa sinulle mahdollisuuden palauttaa aiemmat asetukset, jos jokin menee pieleen, mikä saattaa johtaa siihen, että kysyt paikallisesta ryhmäkäytäntöeditorista (LGPE).

Valitettavasti LGPE:tä käsiteltäessä ei kehoteta sinua varmuuskopioimaan sitä, koska toisin kuin rekisterieditorissa, ryhmäkäytäntöeditorissa ei ole sisäänrakennettua mahdollisuutta varmuuskopioida tai palauttaa nykyiset asetukset. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että et voi varmuuskopioida ja palauttaa sen asetuksia. Sinun tarvitsee vain käyttää kiertotietä, kuten alla selitetään.

Ennen kuin aloitat, älä sekoita paikallista ryhmäkäytäntöeditoria, jota käytetään suorittamalla komento gpedit.msc Suorita-ikkunassa ryhmäkäytäntöobjektien (GPO) kanssa. Ryhmäkäytäntöobjektit ovat osa ryhmäkäytäntöjen hallintakonsolia. Tyypillisesti ryhmäkäytäntöjen hallintakonsolia käytetään palvelimen hallintaan. Jotta voit käyttää GPMC:tä, sinun on ensin asennettava se ohjauspaneelista ja käytä sitten Suorita-komentoa gpmc.msc.

Hyvä tietää: saadaksesi lisätietoja Windowsin ryhmäkäytännöstä tutustu asiaa koskevaan viestiimme.

Indeksi
  1. Paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin asetusten varmuuskopiointi File Explorerin kautta
  2. Paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin asetusten palauttaminen File Explorerin kautta
  3. Paikallisten GPO-asetusten manuaalinen kopioiminen toiseen tietokoneeseen
  4. Pidä ryhmäkäytäntöasetukset turvassa

Paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin asetusten varmuuskopiointi File Explorerin kautta

Vaikka LGPE-asetusten varmuuskopiointiin ei ole sisäänrakennettua vaihtoehtoa, voit tehdä saman varmuuskopioimalla asiaankuuluvat tiedostot ja kansiot paikallisella asemallasi.

Aloita painamalla Win + E avataksesi Resurssienhallinnan, siirry sitten kohtaan "Tämä tietokone -> Paikallinen levy (C:) -> Windows" ja avaa "System32"-kansio.

Oletuksena Windows piilottaa etsimämme kansion. Jos käytät Windows 11:tä, voit tuoda sen näkyviin napsauttamalla "Näytä" ja valitsemalla "Näytä -> Piilotetut kohteet". Napsauta Windows 10:ssä Näytä-välilehteä ja valitse Piilotetut kohteet -kohdan vieressä oleva valintaruutu.

Etsi ja avaa "GroupPolicy"-kansio.

Kopioi tämän kansion sisältö toiseen kansioon toisessa osiossa tai asemassa. Ryhmäkäytäntöasetuksistasi riippuen saatat nähdä lisätiedostoja ja kansioita tavallisten "Machine"- ja "User"-kansioiden lisäksi, joten älä huoli, jos et näe samoja tiedostoja ja kansioita kuin alla olevassa kuvassa. .

Se siitä. Olet varmuuskopioinut ryhmäkäytäntöasetukset.

Tiedoksi: tiesitkö, että voit lisätä Google Driven File Exploreriin? Opi tästä oppaasta.

Paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin asetusten palauttaminen File Explorerin kautta

Palauta ryhmäkäytäntöasetukset kopioimalla varmuuskopioitu sisältö asemasta tai osiosta, johon ne tallensit, ja liittämällä ne kohtaan "Paikallinen levy (C:) -> Windows -> System32 -> Group Policy".

Huomautus: jos et näe "Ryhmäkäytäntö"-kansiota, varmista, että näytät sen ensin yllä kuvatulla tavalla.

Koska liität sisällön suoraan järjestelmäasemaan, sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan lupa. Valitse "Tee tämä kaikille nykyisille kohteille" -valintaruutu ja napsauta "Jatka".

Yllä olevalla toiminnolla olet onnistuneesti palauttanut paikallisen ryhmäkäytännön asetukset. Jos muutokset eivät ole tulleet voimaan, nollaa paikallinen ryhmäkäytäntöeditori pakottaaksesi sen päivittämään. Jos et halua pakottaa ryhmäkäytäntöasetusten päivittämistä, yritä sen sijaan käynnistää järjestelmä uudelleen.

Kärki: etsi vastaavat rekisteriarvot ryhmäkäytäntöasetuksille.

Paikallisten GPO-asetusten manuaalinen kopioiminen toiseen tietokoneeseen

Kun päivität uuteen Windows-tietokoneeseen, paikalliset ryhmäkäytäntöobjektit eivät tule mukanasi. Onneksi voit kopioida ne "LGPO.exe" Microsoft -apuohjelman avulla.

Aloita siirtymällä kohtaan Microsoftin verkkosivusto. Lataa "LGPO.zip"-tiedosto ja pura sitten ZIP-tiedoston sisältö. Kopioi "LGPO.exe" puretusta kansiosta ja liitä se kohtaan "Tämä PC -> Paikallinen levy (C:) -> Windows -> System32".

Avaa Windows-haku painamalla Win + S ja avaa hakutuloksissa komentokehote kirjoittamalla "CMD" hakukenttään. Napsauta "Suorita järjestelmänvalvojana".

Luo varmuuskopio paikallisista GPO-asetuksistasi käyttämällä alla olevaa syntaksia:

LGPO.exe /b [backup_folder_path]

Korvata [backup_folder_path] todellisen tiedostopolun kanssa kansioon, johon haluat apuohjelman tallentavan asetukset. Varmista, että kansio on kyseisessä paikassa ennen kuin suoritat komennon, ja jos se ei ole, luo se.

Yllä kirjoittamassasi kansiossa "LGPO.exe" on varmuuskopioinut asetukset kansioon, jolla on satunnaisesti luotu GUID-nimi (Globally Unique Identifier).

Kopioi kansio ulkoiseen tallennuslaitteeseen ja siirrä se uuteen Windows-tietokoneeseesi. Käytä alla olevaa syntaksia komentokehotteessa palauttaaksesi paikalliset GPO-asetukset. Sinun on vaihdettava [GUID_folder_path] kansion tiedostopolun kanssa LGPO-asetuksissa.

LGPO.exe /g [GUID_folder_path]

Kun komento on suoritettu onnistuneesti, paikalliset GPO-asetukset palautetaan toiseen tietokoneeseen.

Kärki: optimoi Windows-kokemuksesi näillä rekisterimurroilla.

Pidä ryhmäkäytäntöasetukset turvassa

Voit nyt muokata LGPE:n asetuksia hieman rauhallisemmin, kun tiedät, että varmuuskopio on olemassa. Prosessi on helppo: kopioi vain tiedostot "GroupPolicy"-kansioon ja tallenna ne muualle varmuuskopioidaksesi. Voit myös käyttää LGPO.exe-apuohjelmaa ryhmäkäytäntöasetusten varmuuskopioimiseen ja palauttamiseen toisessa tietokoneessa.

Jos et voi käyttää LGPE:tä, koska joku on poistanut sen käytöstä, katso, kuinka ryhmäkäytäntöeditori otetaan käyttöön. Jos käytät ryhmäkäytäntöeditoria laajasti, sinun pitäisi tietää, kuinka näet kaikki sovelletut käytännöt tietokoneella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up