Paranna tietokoneesi suorituskykyä maksimissaan

Työkaluja tietokoneen suorituskyvyn parantamiseen laitteiston ylikellotuksilla ja järjestelmän säätöillä

Jos tietokone alkaa tuntuvasti hidastua, kun suoritamme suhteellisen uusia ohjelmia tai pelaamme viimeisintä ostettua videopeliä, meidän ei pitäisi vaipua epätoivoon, sillä saatavilla on joitain ohjelmistoja parantaa tietokoneen suorituskykyä maksimaalisestiilman tarvetta vaihtaa uusia sisäisiä osia ja ilman Windows-asetusten näpertelyä.

Oikeilla ohjelmilla voimme hallita komponenttien, kuten prosessorin tai näytönohjaimen, ylikellotusta tai konfiguroida joitain Windowsin sisäisiä vaihtoehtoja tehdäksesi siitä sujuvamman, nopeamman ja kevyemmän muistin. Katsotaan yhdessä mihin sitä voidaan käyttää saada kaikki irti tietokoneestamme iästä riippumatta asennetuista komponenteista.

1) Kuinka ylikellottaa

Ylikellotus on toimenpide, jonka avulla voit lisätä tietokoneesi laitteistokomponenttien nopeutta ja suorituskykyä niin, että ne toimivat valmistajan asettamien ominaisuuksien yläpuolella. PC-komponenttien valmistajat käyttävät itse asiassa konservatiivisia kokoonpanoja käyttämällä tasapainoa säilyttääkseen osien pitkäikäisyyden.

Monissa tapauksissa käyttäjä voi avata nämä rajat, jolloin on vaarana, että komponentit rasituvat spesifikaatioita korkeammalle tasolle, mikä lyhentää niiden käyttöikää. Turvallista ylikellotusta varten On tärkeää edetä askel askeleeltalisää nopeuksia asteittain, testaa aika ajoin, kunnes hyväksyttävä ja kestävä taso löytyy.

Ylikellotusprosessori ja RAM

On parasta päivittää prosessori ja RAM yhdessä, koska lisäämällä vain yhtä komponenttia emme saa todellista hyötyä nopeuden suhteen (syntyisi pullonkauloja). Turvallisin tapa tehostaa CPU:ta ja RAM-muistia on käytä BIOSin tai vielä paremmin UEFI:n tarjoamia työkalujajos mahdollista.

Pääset UEFI BIOSiin sinun on painettava näppäintä heti, kun käynnistät tietokoneen (yleensä ESC, DEL, F1, F2 tai F12 emolevyn valmistajasta riippuen.

Avaamme BIOSin tai UEFI:n uudelleen, kuten yllä näkyy, ja jos olemme todella kokemattomia, hyödynnämme ylikellotusominaisuuksia, joita emolevy itse pystyy tarjoamaan (kevyt ylikellotus); yleensä korotukset ovat hyvin pieniä eivätkä heikennä järjestelmän vakautta, mutta ne mahdollistavat myös 400 MHz enemmän prosessorin ja 200 MHz tai niin edelleen RAM-muistin!

Joten tarkistetaan jos yksinkertaistetussa UEFI-näytössä on Boost-tilajoka on helposti tunnistettavissa tarjottujen kuvakkeiden joukosta.
Näin olemme saaneet a kevyt ylikellotus, jota järjestelmän komponentit hallitsevat helpostihieman enemmän melun kustannuksella (etenkin tavallisten jäähdytyslevyjen kanssa).
Jos emme pidä tätä ylikellotusta riittävänä ja/tai haluamme toimia manuaalisesti, avaa edistynyt UEFI-tila ja vie meidät näytölle Tweakereille tai Ylikellotus.

Tuulettimilla maksimaalisella jäähdytysteholla lisäämme Vcorelle ja rinnakkain prosessorin taajuutta muutamalla pisteellä, kunnes järjestelmä on vakaa (tarkista emolevyn havaitsemat lämpötilat). Yhteensopivilla prosessoreilla voimme myös toimia kertoimella prosessoritaajuuden lisäämiseksi (K-mallit Inteliltä ja AMD:ltä).

Siirrytään RAM-osaan ja nostetaan jännitettä (hitaasti) ja taajuutta (erittäin hitaasti), kunnes saadaan vakaa ylikello. Muistakaamme, että taajuuden lisääminen lisää RAM-muistin latenssia, joten toimikaamme tietoisesti tästä rajoituksesta.

Kun kaikki on valmista (toivottavasti et ole räjäyttänyt mitään!) käynnistämme UEFI:n tai BIOSin uudelleen ja tarkistamme, onko Windows vakaa. Käytämme myös suosittelemiamme ohjelmia valvomaan lämpötiloja (voimme myös säätää tuulettimen nopeutta eri tavalla vähentääksemme melua, mutta liioittelematta) ja stressitestiohjelmia, jotka ovat olemassa oppaan loppuun.

Lisätietoja voimme lukea oppaasta ohjelmia prosessorin ja näytönohjaimen ylikellotukseen.

GPU:n ylikellotus

Voit tehostaa näytönohjainta tai GPU:ta voit käyttää ohjelmaa Jälkipoltin on jo kuvattu toisessa artikkelissa, joka toimii kaikkien näytönohjainkorttien kanssa.

ASUS-korteilla voit käyttää ohjelmaa ASUS GPU Tweak II; voimme käyttää molempia ennalta määritettyjä ylikellotukseen tarkoitettuja profiileja (OC-tila), jotta a kevyt ylikellotus ja hyvin ohjattu näytönohjaintai vaihda ammattikäyttöön ja päätä kuinka paljon nostetaan jännitettä, taajuutta (myös videomuistia varten) ja puhaltimien pyörimisnopeutta (mahdollisesti painetaan aina maksimiin, jos emme osaa puuttua asiaan).

Jälkimmäiselle voimme myös luoda ns jäähdytyskäyrä, eli tuulettimen nopeuden ohjelmointi GPU:n milloin tahansa saavuttaman lämpötilan perusteella; tehdäksesi tämän mene vain tuulettimen ohjausjärjestelmään (GPU:n tuulettimen nopeus) ja käytä mukautettua profiilia.

Yleisiä ylikellotusvinkkejä

Tietokoneen suorituskyvyn parantaminen voi itse asiassa tuntua erittäin helpolta Hyvän, täydellisesti toimivan pöytätietokoneen tuhoaminen ei vaadi paljon!

Vältä virheitä ja ylikellotus turvallisesti noudattamalla alla keräämiämme asiantuntijoiden neuvoja:

 • pyrimme pitämään CPU-ytimiemme lämpötilat aina alle 80 °C:ssa Intel-prosessoreissa ja 70 °C:ssa AMD-prosessoreissa: lämpötilat, jotka ylittävät näitä arvoja pitkään, voivat vahingoittaa prosessoria);
 • Näytönohjaimen GPU:lle ihanteelliset lämpötilat ovat alle 70°, mutta ylikellotettuna sen voi nostaa jopa 75° ilman vaurioita;
 • poistamme kaiken pölyn tuulettimista ja jäähdytyselementistä;
 • mikäli mahdollista, toimimme molemmilta puolilta avoimilla taloilla ilman kulkua helpottamaan;
 • Prosessorit yleensä sammuvat automaattisesti, kun ylitämme 95 °C, yritämme välttää tämän arvon saavuttamista;
 • ylikellotuksen aikana meidän on aina pidettävä prosessorin jäähdytysjärjestelmä 100%:ssa (maksimituulettimen nopeus) ja laskettava sitä hitaasti, kun vakaa ylikellotus on saavutettu (ottaa huomioon vertailulämpötila);
 • käytämme ilma- tai nestejäähdytysjärjestelmiä saadaksemme parempia tuloksia;

Lisäehdotuksena suoritamme Windowsille stressitestejä tarkistaaksemme, onko ylikello vakaa maksimikuormituksella; käytämme Prime95 (PROSESSORI), MemTest86 (Kupari 3DMark (näytönohjain) tuulettimien maksimiteholla suositeltuja lämpötiloja noudattaen.

2) Kuinka hallita lämpötiloja

Monet käyttäjät aliarvioivat suorituskyvyn lasku joka luodaan PC-tietokoneille, koska liiallinen kuumuus, On ylikellotetuissa tietokoneissa ja tavallisissa tietokoneissa ilman muutoksia. Lämpötilojen hallinta, erityisesti kesällä, antaa sinulle huomattavan edun, sillä voit puuttua asiaan välittömästi, kun tietokone alkaa hidastua (samaan aikaan sisäisten lämpötilojen nousun kanssa).

Välillä ohjelmia lämpötilan säätelyyn muistetaan:

 • CPUID HWMonitorhallitsemaan tehokkaasti prosessorin ja sen sisällä olevien yksittäisten ytimien lämpötiloja.
 • Ydinlämpötila näyttää kaikki emolevyn havaitsemat lämpötilat, prosessorin ilmoittamaan lämpötilaan liittyvät tiedot (paketti ja eri ytimet), puhaltimien nopeudet, käytetyt jännitteet ja näytönohjaimen GPU:n lämpötila.
 • RealTemp joka mittaa reaaliaikaisen lämpötilan tarkasti.

Näitä ohjelmia käyttämällä voimme tietää tietokoneen kunkin osan lämpötilanerityisesti CPU:lle, näytönohjaimelle (jos sellainen on) ja muille "kuumille" komponenteille (kuten kiintolevyille, SSD-levyille tai M.2-korteille) tallennetut arvot.

Kuinka lisätä jäähdytystä

PC:n sisäisten lämpötilojen keskusteluun liittyy jäähdytyksen hallinta. UEFI Biosista löydät edistyneen tilan (Edistynyt tila) ja osioon Monitorit tai Nipistäävoit ohjata tietokoneesi tuulettimien pyörimisnopeutta (CPU tuuletin, Alustan tuuletin ja muut, jotka voivat olla läsnä).

Jos se on olemassa, tila voidaan aktivoida Turbo kumpi on suurin tai tila Käyttäjä tai Manuaalinen asettaaksesi manuaalisesti suurimman jäähdytysnopeuden (100 % RPM).

Jos emolevy ei ole kovin uusi ja siinä on klassinen BIOS, jota voimme yrittää asentaa ohjelman SpeedFanjoka pystyy hallitsemaan faneja suoraan Windowsissa.
Sen lisäksi, että se näyttää kaikkien PC:n pääkomponenttien lämpötilat, se mahdollistaa tuulettimien nopeuden säätämisen alaosassa olevilla kohteilla (ainakin vanhoissa BIOSeissa ja yhteensopivissa emolevyissä).

Toinen erittäin mielenkiintoinen ominaisuus niille, jotka ylikellottavat, on sukupolvi lämpötilakaaviot jokaiselle komponentillejotta voidaan seurata lämpötilan kehitystä tietyn ajanjakson aikana.

Toisessa artikkelissa näimme kuinka Paranna tietokoneen jäähdytystä ja ilmavirtaa.

3) Vinkkejä Windowsin tehostamiseen

Jos et halua tehdä laitteiston ylikellotusta voimme käyttää monia piilotettuja vaihtoehtoja ja erilaisia ​​työkaluja järjestelmän optimointiin ja tehdä siitä nopeampi kuin juuri asennettuna.

Jos haluat käyttää kaikkia näitä työkaluja ja ottaa nämä järjestelmämuutokset käyttöön ilman rekisteriavaimia tai etsimistä Windowsin asetuksista, voit hyödyntää joitain "kaikki yhdessä" ohjelmat jotka sisältävät monia eri vaihtoehtoja, jotka voidaan aktivoida tai poistaa käytöstä vain rastia painamalla.

Yksi parhaista all-in-one-ohjelmista Windowsin tehostamiseen löydämme ehdottomasti Advanced SystemCaresaatavilla ilmaiseksi Windows 11:lle ja Windows 10:lle.
Tämä ohjelma erottuu monista muista vastaavista ohjelmista AI-tilallaan, joka käyttää tekoälyä löytääkseen kaikki mahdolliset optimoinnit, jotka voidaan aktivoida Windowsissa, joten voit parantaa tietokoneesi suorituskykyä yhdellä napsautuksella näyttöä.

Voimme myös lukea oppaamme tämän ohjelman käytöstä Advanced SystemCare nopeuttaa Windowsin (ilmainen).

Johtopäätökset

Parantaaksemme tietokoneen suorituskykyä maksimaalisesti voimme seurata kahta polkua: käytä ylikellotusta ylittää laitteistokomponenttien tekniset tiedot (riskialtista, mutta pitkällä aikavälillä erittäin tyydyttävää) tai käytä automaattisia ohjelmia tietokoneen optimointiinjoten voit hyödyntää Windowsin piilotettuja vaihtoehtoja nopeuttaaksesi mitä tahansa tietokonetta mahdollisimman paljon.

Lisätietoa varten voimme lukea oppaat seuraavassa luettelomerkittyssä luettelossa:

Luemme ne kaikki, jotta voit olla täysin varma, että hyödynnät 100 % valitun tietokoneen ominaisuuksia.

Indeksi
 1. 1) Kuinka ylikellottaa
  1. Ylikellotusprosessori ja RAM
  2. GPU:n ylikellotus
  3. Yleisiä ylikellotusvinkkejä
 2. 2) Kuinka hallita lämpötiloja
  1. Kuinka lisätä jäähdytystä
 3. 3) Vinkkejä Windowsin tehostamiseen
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up