Paras Linux-ohjelmisto lapsille: sovellukset, jakelut ja pelit

Linux on erittäin tehokas käyttöjärjestelmä, minkä vuoksi se toimii suurimmassa osassa Internetin palvelimia. Vaikka tällä käyttöjärjestelmällä ei ehkä ole mainetta suosituissa peleissä, kuten FIFA tai PES, se tarjoaa parhaat opetusohjelmistot ja -pelit lapsille. Nämä ovat kahdeksan parasta Linux-opetusohjelmistoa, jotka pitävät lapsesi pelin edellä.

Hyvä tietää: jos hankit puhelimen lapsillesi, nämä ovat parhaat lasten matkapuhelimet.

Indeksi
 1. 1. GCompris
 2. 2. TuxMath
 3. 3. Sokeri tikussa
 4. 4. Naarmu
 5. 5. Tux Paint
 6. 6. Tux-kirjoitus
 7. 7. Nootka
 8. 8. TupiTube-pöytä
 9. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Onko Scratch turvallinen IDE tietokoneelleni?
  2. Onko sokerin käyttämisestä tikkussa sokerin sijaan etuja?
  3. TupiTube Deskin asentaminen koneelleni epäonnistui.

1. GCompris

Jos etsit parasta opetusohjelmistoa lapsille, GCompris pitäisi olla lähtökohtasi. Tämä ohjelmisto on suunniteltu erityisesti lasten koulutukseen ja sopii 2–10-vuotiaille lapsille. Kaikkien lapsille tarkoitettujen Linux-opetusohjelmistojen huippuna GCompris tarjoaa noin 100 toimintaa lapsille. Se sisältää kaiken, mitä haluat lapsillesi, lukuharjoittelusta tieteeseen, maantieteeseen, piirtämiseen, algebraan, tietokilpailuihin ja moneen muuhun.

GComprisilla on jopa toimintoja, jotka auttavat lapsiasi oppimaan tietokoneiden oheislaitteita. Jos lapsesi ovat pieniä ja haluat heidän oppivan aakkoset, värit ja muodot, GComprisilla on ohjelmia myös heille. Lisäksi sen mukana tulee myös hyödyllisiä pelejä lapsille, kuten shakki, tic-tac-toe, muisti ja pyöveli. GCompris ei ole vain Linux-sovellus, ja se on saatavana myös Windowsille ja Androidille.

Voit asentaa GComprisin Ubuntuun Ohjelmistokeskuksesta tai Snap-kaupan kautta:

sudo snap install gcompris

2. TuxMath

Useimmat opiskelijat pitävät matematiikkaa vaikeana aiheena. Voit muuttaa tätä käsitystä tutustuttamalla lapsesi matemaattisiin taitoihin Linux-ohjelmistosovellusten, kuten esim TuxMath. TuxMath on huippuluokan matematiikan opetuspeli lapsille. Tässä pelissä sinun tehtäväsi on auttaa Linuxin pingviiniä Tuxia suojelemaan planeettaansa matemaattisten ongelmien sateelta.

Löytämällä vastauksen autat Tuxia pelastamaan planeetan tuhoamalla asteroidit laserillasi ennen kuin ne vaikuttavat. Matemaattisten tehtävien vaikeus kasvaa jokaisella läpäistyllä tasolla. Tämä peli on ihanteellinen lapsille, sillä se voi auttaa heitä etsimään ratkaisuja. Sen lisäksi, että se tekee heistä hyviä matematiikassa, se auttaa myös parantamaan heidän henkistä ketteryyttään.

Voit asentaa TuxMathin Ubuntuun Ohjelmistokeskuksesta tai apt-komennolla:

Kärki: tutustu parhaisiin sivustoihin löytääksesi lapsille tarkoitettuja e-kirjoja.

3. Sokeri tikussa

Sokeri tikussa on lapsille tarkoitettu oppimisohjelma: pedagogiikka, joka on saanut paljon vetoa. Tämä ohjelma tarjoaa lapsillesi täysimittaisen oppimisalustan, jossa he voivat hankkia taitoja ideoiden luomiseen, tutkimiseen, löytämiseen ja myös pohtimiseen. Aivan kuten GCompris, Sugar on a Stick sisältää runsaasti oppimisresursseja lapsille, mukaan lukien pelejä ja pulmia.

Parasta Sugar on a Stickissä on, että voit asettaa sen USB-asemaan. Tarvitset vain X86-pohjaisen PC:n, kytke sitten USB-portin ja käynnistä distro siitä. Sugar on a Stick on Sugar Labsin projekti – voittoa tavoittelematon järjestö, jota johtavat vapaaehtoiset.

Sen lisäksi, että käynnistät erilliseltä USB-tikulta, voit myös asentaa Sugarin työpöytäympäristöksi käynnissä olevaan Linux-distroon. Tämä voi olla erittäin hyödyllistä, jos haluat luoda lapsillesi oman oppimistietokoneen kotona.

4. Naarmu

Scratch on ohjelmointikieli muille kuin ohjelmoijille ja lapsille. Sen tarkoituksena on olla helppokäyttöinen ja helppokäyttöinen tapa luoda yksinkertaisia ​​ohjelmia ja pelejä tietokoneellesi. Toisin kuin tavallinen ohjelmointikieli, Scratch käyttää toisiinsa yhdistettyjä palapelimaisia ​​lohkoja edustamaan toimintoja, muuttujia ja rakenteita.

Tämä yksinkertaistettu lähestymistapa tarkoittaa, että käyttäjä ei tarvitse ohjelmoinnin edellytyksiä aloittaakseen ohjelmien luomisen. On esimerkiksi uskomattoman helppoa luoda iteratiivista silmukalle Scratchissa vain yhdistämällä kaksi lohkotyyppiä yhteen.

Vaikka voit käyttää Scratchia verkkosovelluksena, se on saatavana myös useimmissa Linux-distroissa offline-sovelluksena. Voit asentaa ohjelman Ubuntuun Ohjelmistokeskuksesta tai seuraavalla komennolla:

Hyvä tietää: Scratch on loistava ensimmäinen ohjelmointikieli. Kun olet perehtynyt siihen, voit ottaa seuraavan askeleen oppimalla komentotulkkikomentosarjan.

5. Tux Paint

Tux Paint on toinen loistava Linux-opetusohjelmisto lapsille. Tätä palkittua piirustusohjelmaa käytetään kouluissa ympäri maailmaa auttamaan lapsia kehittämään piirtämisen taitoa. Siinä on puhdas, helppokäyttöinen käyttöliittymä ja hauskoja äänitehosteita, jotka auttavat lapsia käyttämään ohjelmaa. Siellä on myös kannustava sarjakuva-maskotti, joka opastaa lapsia ohjelman käytössä. Tux Paintin mukana tulee erilaisia ​​piirustustyökaluja, jotka auttavat lapsia vapauttamaan luovuutensa.

Voit asentaa Tux Paint Ubuntuun Ohjelmistokeskuksesta tai suorittamalla seuraavan komennon:

sudo apt install tuxpaint

6. Tux-kirjoitus

Tux-kirjoitus on yksinkertainen, mutta intuitiivinen kosketuskirjoitusopettaja Linuxille. Toisin kuin tavalliset kirjoitusohjelmat, sen tarkoituksena on myös olla helppokäyttöinen ja hauska tapa lapsille ja ei-tietokonekäyttäjille oppia kirjoittamaan nopeasti ja tehokkaasti näppäimistöllä.

Yksi Tux Typingin tärkeimmistä myyntivalteista on, että sen kehittäjät rakensivat sen käyttäytymään kuin minipeli. Ohjelma sisältää esimerkiksi kaksi yksinkertaista peliä, jotka esittelevät sekä oikean sormen asennon että tehokkaan näppäinpainalluksen kirjoittamisen. Tämä abstraktio puolestaan ​​tekee ohjelmasta vähemmän pelottavan ei-teknisille käyttäjille, jotka haluavat parantaa tietokonetaitojaan.

Voit helposti asentaa Tux Typingin Ubuntuun Ohjelmistokeskuksesta tai suorittamalla seuraavan komennon:

sudo snap install tuxtyping

Vaihtoehtoinen: voit myös tarkistaa nämä pelit parantaaksesi kirjoitustaitojasi.

7. Nootka

Yksinkertainen ja tyylikäs. Nootka on nuotinkirjoitusohjelma, jonka tavoitteena on opettaa nuottien lukemisen ja kirjoittamisen perusteet. Ohjelma näyttää tietyn nuotin näytöllä ja pyytää oppilasta soittamaan sen. Nootka tunnistaa koneen mikrofonin avulla, soittiko opiskelija nuotin oikein.

Sen lisäksi Nootka sisältää myös useita hienoja ominaisuuksia. Siinä on esimerkiksi "viritintila", joka kuuntelee ja opettaa oppilaan virittämään erilaisia ​​soittimia soittamista varten. Siinä on myös "kuuntelutila", jossa opiskelija voi harjoitella korviaan kuuntelemaan tiettyjä nuotteja.

Voit hankkia Nootkan AppImage-säiliössä osoitteesta kehittäjän SourceForge-verkkosivusto. Suorita seuraavat komennot käyttääksesi sitä työpöydälläsi:

sudo apt install fuse cd /home/$USER/Lataukset sudo chmod +x ./nootka-2.0.2-x86_64.AppImage ./nootka-2.0.2-x86_64.AppImage

Kärki: voit automatisoida tätä prosessia lisää luomalla .desktop-pikakuvakkeen Nootkalle.

8. TupiTube-pöytä

TupiTube Desk on tehokas mutta helposti opittava 2D-animaatioohjelmisto Linuxille, Windowsille ja Mac OSX:lle. Toisin kuin ammattimaiset animaatiotyökalut, TupiTube Desk erottuu keskittymällä perustyökaluihin, jotka muodostavat 2D-animaatioita. Ohjelmassa on esimerkiksi laaja kehys kehykseltä -ominaisuus sekä dynaamiset vektoritaustat.

Sen lisäksi TupiTube tukee myös sovelluksen sisäistä jakamista. Käyttäjän on uskomattoman helppoa julkaista teoksiaan verkossa. Näiden ansiosta TupiTube voi olla loistava työkalu opiskelijoille, jotka haluavat aloittaa animaation, mutta eivät tiedä mistä aloittaa.

Voit asentaa TupiTuben Ubuntu-koneellesi mennessä saada sen .deb-tiedosto kehittäjän lataussivulla. Kun se on koneessasi, voit asentaa ohjelman suorittamalla dpkg:n:

sudo dpkg -i /home/$USER/Downloads/tupitubedesk_0.2.18_amd64.deb

Usein Kysytyt Kysymykset

Onko Scratch turvallinen IDE tietokoneelleni?

Joo. Scratch on täysin turvallinen ohjelma, jonka voit asentaa mihin tahansa tietokoneeseen. Useimmiten Scratchissa käytettävissä olevat toiminnot eivät muuta mitään tietokoneesi järjestelmätiedostoa. Sen lisäksi Scratchin uusin versio sisältää myös mahdollisuuden ajaa mitä tahansa käyttäjän luomaa ohjelmaa virtuaalikoneen sisällä.

Onko sokerin käyttämisestä tikkussa sokerin sijaan etuja?

Vaikka Sugar ja Sugar on a Stick ovat pohjimmiltaan sama työpöytäympäristö, jälkimmäisestä voi olla apua, jos et halua lapsesi pääsevän ja muokkaavan mitään koneessasi olevia tiedostoja, koska Sugar on a Stick on live-kuva, joka sisältää vain tiedostot, jotka ovat sen USB-asemassa.

TupiTube Deskin asentaminen koneelleni epäonnistui.

Tämä ongelma johtuu todennäköisesti järjestelmästäsi puuttuvasta riippuvuudesta. Toisin kuin apt, dpkg on täysin manuaalinen paketinhallinta, joten se ei voi automaattisesti ratkaista puuttuvia riippuvuuksia yksinään.

Kun tiedät tämän, voit korjata tämän ongelman suorittamalla apt: sudo apt --fix-broken install. Tämä tarkistaa nykyisen "asennusjonosi" ja ratkaisee kaikki riippuvuudet, jotka dpkg havaitsi yrittäessään asentaa TupiTubea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up