Parhaat AI-kuvan skaalaustyökalut Windowsille

Oletko koskaan halunnut puhaltaa uutta elämää arvokkaaseen valokuvaan lisäämällä sen resoluutiota? Vaikka saatavilla on monia pilvipohjaisia ​​palveluita kuviesi skaalauskäyttöön, ne voivat aiheuttaa tietosuojaongelmia, kun lataat tietojasi jonkun toisen palvelimelle. Onneksi on toinenkin vaihtoehto: AI-kuvan skaalaus ilmaisilla paikallisilla työkaluilla, jotka toimivat Windows-koneellasi.

1. Paras useimmille Windows-käyttäjille: Upscayl

Helposti suosikkini paikallinen tekoälykuvan skaalaus Windowsille on Upscayl, ja siihen on useita syitä.

Ensinnäkin Upscayl on täysin ilmainen ja offline-tilassa, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä ilman piilokuluja (jopa kaupallisiin tarkoituksiin) ja säilyttää kuvasi kokonaan koneessasi. Toiseksi työkalulla on hyvin suunniteltu käyttöliittymä, joka tekee sen käytöstä helppoa myös niille, jotka eivät ole tekniikan taitavia. Kolmanneksi voit valita yli 10 skaalausmallin joukosta parhaiden tulosten saavuttamiseksi riippumatta siitä, yritätkö lisätä valokuvien vai taideteosten resoluutiota.

Aloita käymällä osoitteessa Upscaylin virallinen verkkosivustoja lataa Windowsin asennusohjelma. Avaa asennustiedosto, seuraa ohjattua asennustoimintoa ja käynnistä sovellus.

Kun Upscayl on käynnissä, vedä ja pudota kuva, jota haluat skaalata sovellusikkunaan, ja napsauta Upscayl -painiketta. Työkalu lisää kuvasi resoluutiota yleiskäyttöisen skaalausmallin avulla ja tallentaa tuloksen samaan kansioon lähdekuvan kanssa.

Minun tapauksessani ohjelmisto onnistui onnistuneesti kasvattamaan valokuvan resoluutiota 640×427 pikselistä 2560×1708 pikseliin, ja tulos puhuu puolestaan.

Oletusasetukset tuottavat hyviä tuloksia useimmissa tilanteissa, mutta joskus on hyvä idea valita eri malli, kuten digitaalista taidetta skaalataessa. Vaihtoehtoisesti voit suunnata osoitteeseen asetukset -välilehti, jossa voit poistaa jälkikäsittelyn käytöstä, muuttaa skaalauksen määrää, valita haluamasi tulostustiedostomuodon ja paljon muuta.

2. Paras animekuvien skaalaus: BigJPG

Toinen erinomainen paikallinen tekoälykuvan parannus Windowsille on BigJPG. Tämä työkalu käyttää syviä konvoluutiohermoverkkoja vähentääkseen kuvien kohinaa ja hammastusta, jolloin niitä voidaan suurentaa laadun heikkenemättä. Yksi BigJPG:n erottuvista ominaisuuksista on sen kyky käsitellä anime-kuvia ja -kuvituksia, jotka on käsitelty lähes täydellisesti hyvin säilytetyillä väreillä, yksityiskohdilla ja reunoilla. Myös tavallisia kuvia tuetaan.

Sinä pystyt lataa BigJPG Windowsille sen viralliselta verkkosivustolta. Pura ladattu arkisto ja käynnistä sisällä oleva asennusohjelma. Asennusprosessi on suoraviivainen, ja ohjattu asennustoiminto opastaa sinut läpi vaiheen kerrallaan.

BigJPG:n ilmaisella versiolla voit suurentaa jopa 20 kuvaa kuukaudessa maksimisuurennussuhteella 4x. Tämä versio tukee offline-suurennusta, joten voit välttää kuvien lataamisen BigJPG:n Kiinassa sijaitseville palvelimille (joissa ne pysyvät kolme päivää ennen kuin ne poistetaan automaattisesti).

Kuten Upscayl, vedä ja pudota kuva BigJPG-ikkunaan ja napsauta alkaa -painiketta. Sen ei pitäisi kestää kauan. Napsauta sitten ladata -painiketta ja tallenna suurennettu kuva haluamaasi paikkaan.

3. Paras kokeneille käyttäjille: Kannettava Real-ESRGAN

Useimmat tekoälykuvan skaalaajat luottavat Real-ESRGAN-algoritmiin, joka on koulutettu synteettisillä tiedoilla parantamaan merkittävästi skaalattujen kuvien visuaalista laatua.

Kiitokset Kannettava Real-ESRGAN, voit suorittaa algoritmin suoraan Terminal-sovelluksessa Windowsissa yhteensopivalla Intel-, AMD- tai Nvidia-grafiikkasuorittimella. Työkalun komentorivin luonne avaa mahdollisuuksia kokeneille käyttäjille, jotka haluavat automatisoida skaalausprosessin tai integroida sen muihin komentosarjoihin.

Käyttääksesi Portable Real-ESRGANia, lataa suoritettava tiedosto virallisesta GitHub-arkistosta ja suorita se Terminal-sovelluksessa asianmukaisilla komentoriviargumenteilla. Esimerkiksi seuraava komento skaalaa tulokuvan kertoimella 4 käyttämällä Real-ESRGAN-oletusmallia ja tallentaa tulosteen PNG-muodossa:

realesrgan-ncnn-vulkan.exe -i input.jpg -o output.png -s 4 -n realesrgan-x4plus

Työkalu tukee useita komentoriviargumentteja skaalausprosessin mukauttamiseen, kuten eri mallin määrittäminen, laatan koon muuttaminen tai laatoituksen ja rajauksen ottaminen käyttöön. Löydät täydellisen luettelon käytettävissä olevista argumenteista GitHubin työkalun dokumentaatio-osiosta.

Tekoälykuvan skaalaus on mahdollista näiden Windows-työkalujen avulla, jotka parantavat kuviasi tinkimättä yksityisyydestä. Jos olet kiinnostunut luomaan tekoälykuvia pelkän niiden skaalauksen sijaan, tutustu artikkeliimme Stable Diffusionin käyttämisestä tekoälyn luomien kuvien luomiseen.

Indeksi
  1. 1. Paras useimmille Windows-käyttäjille: Upscayl
  2. 2. Paras animekuvien skaalaus: BigJPG
  3. 3. Paras kokeneille käyttäjille: Kannettava Real-ESRGAN

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up