Parhaat selaimet verrattuna: Chrome, Firefox, Edge, Safari ja Opera

Synteettinen vertailu PC:llä tai Macilla käytettävien tärkeimpien selainten vahvuuksien ja heikkouksien välillä: Chrome, Edge, Firefox, Opera ja Safari

Internet Exploreria ei enää ole, ja sen sijaan voimme käyttää sitä erinomaisia ​​vaihtoehtoisia selaimia Internetin surffailuunjoka hyötyy huomattavasti paremmista ominaisuuksista verrattuna vanhemmissa Windows-versioissa olevaan selaimeen.

Tässä oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti kaikki PC- ja Mac-tietokoneiden verkkoselaimien edut ja haitat, jotta voit valita selaustarpeisiisi parhaiten sopivan ja laitteistosi perusteella sopivimman. Arviointiparametreina käytetään käyttöliittymää, laajennettavuutta, suoritusnopeutta, turvallisuutta ja kulutetun RAM-muistin määrää.

1) Google Chrome

Aloitetaan heti eniten käytetystä verkkoselaimesta, joka on tällä hetkellä suurimmassa osassa koti- ja yritystietokoneita: puhumme Google Chromesaatavilla ilmaiseksi Windowsille, Macille ja Linuxille.

Tällä selaimella on todella yksinkertainen ja intuitiivinen käyttöliittymä, jossa kaikki elementit ovat vain napsautuksen päässä ja mahdollisuus avata uusia välilehtiä yksinkertaisesti napsauttamalla välilehtipalkin yläosassa olevaa symbolia.

Kirjanmerkkipalkki voidaan korjata tai näyttää vain tervetulonäytössä, samoin kuin jotkin painikkeet, kuten etusivun palauttaminen, mutta yleensä Google Chromen käyttöliittymä ei ole kovin muokattavissa.

Laajennettavuuden puolella Google Chromessa on valtava määrä laajennuksia kaikkiin tarvittaviin lisätoimintoihin: sisällön estämisestä videoiden lataushallintaan, sähköpostipalveluiden ja säätietojen ilmoituskuvakkeisiin, löytyy todella laajennus mihin tahansa.

Google Chrome on edelleen yksi nopeimmista verkkosivujen avaamisesta: tämä selain säilyttää aina hyvän tasapainon suorituskyvyn ja varatun RAM-määrän välillä, varsinkin jos emme liioittele laajennuksien kanssa: nykyaikaisten selaimien pitäisi helposti käsitellä jopa 10 välilehteä ja 5 laajennusta asennettuna ilman hidastuksia.

Turvallisuuspuoli Google Chrome on yksi turvallisimmista selaimista jokaiselle prosessille erillisen hiekkalaatikon käytön, kunkin toiminnon jakamisen erillisiin prosesseihin sekä Googlen integroitujen ja suoraan tarjoamien latausten ja haitallisten linkkien hallintajärjestelmien ansiosta.

Chromen todellinen vahvuus on varmasti se synkronoida Google-tilisi kanssajonka avulla voit ottaa salasanasi, kirjanmerkkisi ja historiasi mukaasi muihin Chrome-asennuksiin, jopa mobiililaitteilla.

Tätä selainta varten suosittelemme lukemaan oppaamme Hyödyllisimmät Google Chrome -laajennukset lisättäväksi selaimeesi.

2) Microsoft Edge

Microsoft on korvannut Internet Explorerin täysin uudistetulla selaimella: Microsoft Edgeselain, joka perustuu Kromin renderöintimoottori siksi siinä on monia Chromen kanssa yhteisiä ominaisuuksia, vaikka siinä onkin ainutlaatuisia toimintoja.

Tässä selaimessa on erittäin yksinkertainen käyttöliittymä, jossa kaikki painikkeet ovat vain napsautuksen päässä yläpalkista. Tällä selaimella voimme asentaa useita laajennuksiajoista monet perustuvat Chrome-laajennuksiin (jotka tämä selain voi suorittaa jaetun koodin ansiosta).

Integroituu saumattomasti Windows 11:een ja Windows 10:een Se on tällä hetkellä nopein selain Windowsissamyös paremman RAM-kulutuksen ja Windowsin tarjoamien resurssien optimaalisen hallinnan ansiosta (mikään selain ei ole niin hyvin integroitu Windows-järjestelmään, joten se hyötyy ainutlaatuisista nopeuden optimoinneista).

Tietoturvapuolella selain saa päivitykset suoraan käyttöjärjestelmän mukana, joten se riittää pitää Windows aina päivitettynä saadaksesi myös Edge-päivitykset.

Tällä selaimella voimme lukea oppaitamme ominaisuuksia ja temppuja Microsoft Edgelle Windows 10:ssä ja klo parhaat Microsoft Edgen laajennukset: kuinka asentaa ja käyttää niitä.

3) Mozilla Firefox

Toinen hyvin kuuluisa selain, jonka voimme asentaa kaikkiin tietokoneihimme, on Mozilla Firefoxsaatavana myös ilmaiseksi Windowsille, Macille ja Linuxille.

Tämän selaimen ominaisuudet käyttöliittymä, jota voidaan vapaasti räätälöidä kaikilta osin ja painikkeilta, jotta se olisi todella ainutlaatuinen ja räätälöity. Laajennettavuus on yksi selaimen vahvuuksista, sillä se on uusinut kaikki laajennukset toimimaan entistä paremmin ja nopeammin.

Mozilla Firefox on a Melko kevyt ja nopea moniprosessiselain, varsinkin jos emme liioittele laajennusten kanssa; sivujen reaktiivisuus on erittäin korkea, kaikki avautuu nopeasti ja ilman erityisiä odotuksia.

Sivu turvallisuus ja yksityisyyden kunnioittaminen Mozilla Firefox Se on luultavasti paras selain, jota käyttäjä voi käyttääkoska se tarjoaa edistyneen estojärjestelmän evästeiden seurantaan ja sivuston tunnistimen, joka seuraa kaikkea selaamistamme, jotta voimme navigoida turvallisesti jopa näennäisesti "paavistamattomilla" sivustoilla, jotka keräävät selaustottumuksiamme.

Myös tälle selaimelle suosittelemme lukemaan artikkelin osoitteessa Firefox-laajennukset selaamaan turvallisesti ja turvallisesti.

4) Apple Safari

Mac- ja MacBook-tietokoneiden oletusselain on Safarisitä ei edes tarvitse asentaa, koska se on jo olemassa oletuksena.

Tämä selain tarjoaa käyttöliittymän ja grafiikan, joka on suunniteltu yksinomaan Macille. Klassiset valikot yläreunassa ja painikkeet ikkunan hallintaa varten vasemmalla. Vaikka siinä ei ole Chromessa, Edgessä tai Firefoxissa nähtyä käytännöllisyyttä, se on edelleen viitepiste niille, jotka haluavat käyttää vain Applen luomia ohjelmia Mac-tietokoneissaan.

Selain avaa verkkosivuja nopeasti, aivan kuten järjestelmä on kätevä uusien sivujen avaamiseen sekä uusissa ikkunoissa että uusissa välilehdissä (voimme valita napsauttamalla jokaista linkkiä hiiren kakkospainikkeella). Suorituskyvyn kannalta Safari on nopein selain Macissa koska se on täysin integroitu käyttöjärjestelmään (samanlainen kuin on jo nähty Edgen kanssa Windowsissa).

Selain on myös melko turvallinen, koska sen päivitykset ovat olennainen osa päivityksiä, joita Macit saavat säännöllisesti. Suosittelemme lukemaan tämän selaimen oppaamme kuinka nopeuttaa Safaria Macissa, jos internetyhteytesi on hidas.

5) Ooppera

Selain, joka on vähän yleisön tuntema, mutta joka voidaan asentaa mihin tahansa tietokoneeseen Ooppera.

Tässä selaimessa on kaikki nykyaikaisen selaimen ominaisuudet, mukaan lukien tuki laajennuksille (sama kuin Chrome), yhdistettynä ainutlaatuiseen muotoiluun ja sivupalkkiin, jonka avulla pääset nopeasti käsiksi historiaasi, suosikkeihisi ja selaimella tehtyihin latauksiin.

Opera on erittäin nopea selain (perustuu Chromeen), joka kuluttaa vähän järjestelmämuistia (ainakin ilman laajennuksia) ja jossa on tehokas anonyymi selausjärjestelmä, integroitu ilmainen VPN ja verkkosivujen nopeutusjärjestelmä (joka pakkaa sivut ennen niiden lataamista) . Jos olemme kyllästyneet klassisiin selaimiin, voimme kokeilla sitä ilman ongelmia ja tuskin tulemme pettymään.

6) Mikä on paras selain?

Ilmeisesti ehdotonta voittajaa ei olemutta voimme valita yhden analysoimistamme selaimista yleisimpien käyttäjien tarpeiden perusteella:

 • Satunnainen verkkoselailu: tässä tapauksessa suosittelemme käyttöjärjestelmään integroitujen selaimien käyttöä (siis Microsoft Edge ja Apple Safari);
 • Hidas PC: suosittelemme käyttämään Mozilla Firefoxia tai järjestelmään integroitua selainta;
 • PC Netflixin tai muiden vastaavien sivustojen katseluun: suosittelemme Google Chromen tai Microsoft Edgen käyttöä;
 • PC nimettömään selaamiseen: suosittelemme Mozilla Firefoxin käyttöä;
 • PC sosiaaliseen mediaan ja keskustelujen katseluun: suosittelemme Operan käyttöä;
 • Tietokoneet ovat aina viruksen saastuttamia: suosittelemme käyttämään Google Chromea tai Mozilla Firefoxia joidenkin suojaukseen suunniteltujen laajennusten kanssa, kuten oppaista näkyy Internetin suojauslaajennukset Chromelle ja klo Firefox-laajennukset selaamaan turvallisesti ja turvallisesti.

Edelleen selainteemalla voimme lukea oppaitamme Vivaldi 5, siistein, muokattavissa ja innovatiivinen selain Ja Dragon-selain, Chromen ja Firefoxin suojatut versiot.

Johtopäätökset

Kuten voit nähdä monissa skenaarioissa Google Chrome on selain, jota suosittelemme enitenmutta ottamatta mitään pois muilta selaimilta, jotka monissa skenaarioissa voivat tarjota oikeanlaisen tyytyväisyyden ilman, että sinun on välttämättä keskityttävä yhteen valintaan.
Esimerkiksi Firefoxin yksityisyyden ja henkilötietojen puolustamista koskeva käytäntö miellyttää varmasti kaikkia käyttäjiä, jotka pelkäävät kovasti näitä näkökohtia eivätkä luota patentoituihin ratkaisuihin, kuten Chrome tai Edge.

Etkö tiedä kuinka muuttaa oletusselainta Windowsissa? Katsotaanpa, kuinka se tehdään yllä olevassa oppaassa kuinka muuttaa oletusselain Windowsissa.

Onko selaimesi yhtäkkiä lakannut toimimasta? Tässä tapauksessa voimme jatkaa palauttamista oppaassamme kuvatulla tavalla Kuinka palauttaa Chrome-, Firefox- ja Edge-selaimet.

Jos etsimme sen sijaan selaimia, joissa on integroitu VPN, voimme arvioida parhaat ohjelmat oppaassamme selain, jossa on ilmainen VPN, joka avaa nimettömiä sivustoja.

Indeksi
 1. 1) Google Chrome
 2. 2) Microsoft Edge
 3. 3) Mozilla Firefox
 4. 4) Apple Safari
 5. 5) Ooppera
 6. 6) Mikä on paras selain?
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up