Pelien änkytyksen korjaaminen Windows-tietokoneessa

Kun pelaat Windowsilla, ei ole harvinaista törmätä komplikaatioihin, jotka haittaavat kokemustasi. Esimerkiksi pelit pätkivät usein eri ongelmien takia, ja voi olla vaikeaa saada asiat taas sujumaan. Tämä opas tarjoaa käytännöllisiä ratkaisuja pelien änkytyksen korjaamiseen Windows-tietokoneissa hetkessä.

Hyvä tietää: katso nämä vinkit akun käyttöiän pidentämiseksi kannettavalla tietokoneella pelaamisen aikana.

Pikakorjaukset alkuun

Ennen kuin jatkat ongelmakohtaisiin ratkaisuihin, suosittelemme kokeilemaan ensin näitä helppoja korjauksia:

 • Asenna uusimmat Windows-päivitykset: Windows-järjestelmän päivittäminen voi usein korjata ongelmat, jotka aiheuttavat pelien pätkimistä. Suosittelemme asentamaan kaikki odottavat päivitykset ennen kuin yrität kokeilla muita tässä viestissä kuvattuja menetelmiä.
 • Päivitä näytönohjaimesi ajurit: järjestelmän grafiikka-ajureilla on olennainen rooli pelien sujumisessa. Jos järjestelmässäsi on vanhentunut tai viallinen GPU-ajureiden versio, päivitä ne uusimpaan versioon.
 • Asenna näytönohjaimesi uudelleen: virheellinen näytönohjainten asennus voi aiheuttaa pelien änkytyksen. Suosittelemme, että poistat näytönohjainten asennuksen kokonaan ja asennat sitten uusimman (tai vakaan) version manuaalisesti.

Jos noudatit näitä ehdotuksia ja ongelma jatkuu, jatka seuraavilla korjauksilla.

1. Aseta pelin grafiikkaasetukset asianmukaisesti

Jos käytät peliä korkeammilla grafiikka-asetuksilla kuin järjestelmäsi pystyy käsittelemään, kohtaat väistämättä pelin änkytystä. Ennen kuin jatkat, tarkista vähimmäisjärjestelmävaatimukset (ja suositellut) nähdäksesi, vastaako tietokoneesi haasteeseen. Samanaikaisesti sinun tulee asettaa oikeat grafiikka-asetukset kaikille peleille, joissa on ongelmia, välttääksesi änkytyksen.

 1. Avaa peli, jossa kohtaat änkytystä.
 2. Siirry kohtaan Asetukset -> Video -> Edistynyt grafiikka. (Vaihtoehdot voivat vaihdella pelien mukaan.)
 3. Aseta laitteistollesi sopiva grafiikan esiasetus tai aseta manuaalisesti asetukset, kuten "Tektuurilaatu" ja paljon muuta.
 1. Sammuta myös asetukset, kuten "Anti-Aliasing" ja "Motion Blur", jotta käyttökokemus on tasaisempi halvemmilla laitteilla.

Kärki: kannattaako pelitietokoneen ostaminen todella sen arvoista vuonna 2023? Selvitä vastaus.

2. Sammuta Xbox-pelipalkki

Windowsin sisäänrakennettu Xbox-pelipalkki voi aiheuttaa ristiriitoja eri pelien kanssa ja lopulta aiheuttaa änkytystä, jota seuraa alhainen FPS. Onneksi voit poistaa Xbox Game Barin käytöstä Windowsin asetuksista. Päästäksesi kokonaan eroon Game Barin aiheuttamista ristiriidoista, sinun on myös varmistettava, että automaattiset sieppaukset on kytketty pois päältä.

 1. Avaa Windowsin asetukset käyttämällä Win + I -pikanäppäintä.
 2. Napsauta vasemmasta navigointiruudusta "Gaming" -vaihtoehtoa ja valitse sitten oikealta "Xbox Game Bar".
 1. Sammuta lisäksi "Avaa Xbox Game Bar" -vaihtoehto vasemmasta yläkulmasta.
 1. Palaa edelliseen näyttöön (Pelit-välilehti) ja valitse "Captures" -vaihtoehto.
 1. Poista "Tallenna mitä tapahtui" -vaihtoehto käytöstä.
 1. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, poistuuko ongelma.
 2. Jos käytät Windows 10:tä, siirry kohtaan "Asetukset -> Pelit -> Pelipalkki" ja kytke "Tallenna leikkeet, näyttö ja lähetys Game Barilla" -vaihtoehto sammuttaaksesi Xbox Game Barin. Samoin siirry kohtaan "Asetukset -> Pelit -> Sieppaukset" ja ota käyttöön "Tallenna taustalla, kun pelaan peliä" -vaihtoehto poistaaksesi automaattiset kaappaukset (tai DVR:n).

3. Ota V-Sync käyttöön

Vertical Sync tai lyhyesti V-Sync on vaihtoehto peleissä, joka sovittaa pelin FPS:n näytön virkistystaajuuteen, jotta voit usein korjata mahdolliset pelien pätkivät ongelmat.

Ota se käyttöön pelissä siirtymällä pelin videoasetuksiin ja vaihtamalla V-Sync-vaihtoehtoa. Samalla voit ottaa V-Syncin käyttöön GPU-sovelluksesta, jotta se on käytössä kaikissa peleissä. Nämä vaiheet osoittavat, kuinka ominaisuus otetaan käyttöön NVIDIA Control Panel -sovelluksella.

 1. Avaa Windows Search ja etsi "NVIDIA Control Panel". Valitse alta paras ottelu.
 1. Napsauta "Hallinnoi 3D-asetuksia" -vaihtoehtoa vasemmasta navigointiruudusta.
 1. Vieritä oikealla olevasta "Global Settings" -kohdasta alaspäin asetusluetteloa, valitse "Vertical Sync" -vaihtoehto ja napsauta avattavaa valikkoa päästäksesi sen asetuksiin.
 1. Valitse "Päällä" ja napsauta "Käytä"-painiketta.
 2. Sulje NVIDIA Control Panel, käynnistä pätkivä peli ja tarkista, jatkuuko ongelma.

Tiedoksi: Haluatko tietää lisää V-Syncistä? Esittelemme tämän ominaisuuden käytön edut ja haitat.

4. Poista käynnistyssovellukset käytöstä

Useimmissa Windows-tietokoneissa on käytössä useita käynnistyssovelluksia, jotka käynnistyvät automaattisesti aina, kun käynnistät tietokoneen. Suosittelemme poistamaan automaattisen käynnistyksen käytöstä sovelluksissa, joiden ei aina tarvitse olla käynnissä pelien suorituskyvyn parantamiseksi.

 1. Käynnistä Tehtävienhallinta painamalla Ctrl + Shift + Esc-näppäimiä.
 2. Valitse vasemmasta navigointiruudusta "Käynnistyssovellukset" -vaihtoehto. Jos käytössäsi on Windows 10, valitse "Käynnistys" -vaihtoehto ylänavigointipalkista.
 1. Valitse sovellus, jota haluat estää käynnistymästä automaattisesti, ja napsauta "Poista käytöstä" -painiketta.
 1. Toista edellinen vaihe poistaaksesi kaikki merkityksettömät sovellukset.
 2. Sulje Tehtävienhallinta ja käynnistä tietokone uudelleen tarkistaaksesi, onko jokin muuttunut.

5. Asenna Windows uudelleen

Windows-asennuksen laadulla on merkittävä vaikutus järjestelmän yleiseen suorituskykyyn, mukaan lukien pelit. Huono asennus vaikuttaa negatiivisesti kaikkiin sovelluksiin ja voi aiheuttaa pelien pätkimistä järjestelmän heikon suorituskyvyn ja satunnaisten hidastusten lisäksi. Samoin, jos tietokoneessasi ilmenee usein virheitä tai sen suorituskyky on hidas, sinun tulee harkita uutta asennusta, jotta tietokone pysyy optimaalisessa tilassa parhaan käyttökokemuksen saavuttamiseksi.

Käytä Microsoftin Media Creation -työkalua tai luo käynnistettävä USB-asema asentaaksesi Windowsin uudelleen järjestelmääsi.

Kärki: jos Windows-koneesi hidastuu ja suorituskyky on heikko, sinun kannattaa harkita Windowsin C-aseman puhdistamista ja vapauttamista.

Pelien änkytyksen korjaaminen Windowsissa

On usein vaikeaa paikantaa Windows-tietokoneiden pelien änkytysongelmien perimmäistä syytä. Tässä oppaassa käsittelemiemme korjausten kokeilemisen pitäisi kuitenkin auttaa sinua voittamaan tämän ongelman, jotta voit nauttia yleisestä sujuvasta pelikokemuksesta. Tällaisten ongelmien välttämiseksi tulevaisuudessa suosittelemme pitämään tietokoneesi ajan tasalla, pitämään vain tarvitsemasi sovellukset ja suorittamalla tarkistuksia optimaalisen suorituskyvyn varmistamiseksi. Samoin saatat haluta opetella optimoimaan Windows-tietokoneesi pelaamista varten saadaksesi parhaan mahdollisen pelisuorituskyvyn, jos pelaat sillä monia pelejä.

 

Indeksi
 1. Pikakorjaukset alkuun
 2. 1. Aseta pelin grafiikkaasetukset asianmukaisesti
 3. 2. Sammuta Xbox-pelipalkki
 4. 3. Ota V-Sync käyttöön
 5. 4. Poista käynnistyssovellukset käytöstä
 6. 5. Asenna Windows uudelleen
 7. Pelien änkytyksen korjaaminen Windowsissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up